Gereby
2008. október 14. 17:36
Akik idáig jelentkeztek:
Balázs
Mizsi
Shia-ko
Adani
ProFiler
Ulala
Pjotr
Rambo
Gereby
mizsi
2008. október 15. 6:00
8 fő? Az nem sok.
Adani
2008. október 15. 7:24
Lehetnek még többen is.
Gereby
2008. október 15. 18:47
A lista bővült egy fél Ramboval.
ProFiler
2008. október 15. 19:25
Mintha Greene is írt volna valamit...

Ciao.
Pjotr
2008. október 15. 19:39
Valószínűleg még nem erősítette meg Gerebynél.
Gereby
2008. október 16. 5:57
Nem bizony... Csak azokat írtam be, akik PÜ-ben is jelezték a szándékukat.
mizsi
2008. október 21. 9:47
Mike-nak szólt valaki?
Gereby
2008. október 21. 11:40
Szóltam, de semmi válasz...
Timer
2008. október 21. 16:51
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy nagyjából hogyan szokott lezajlani egy ilyen találkozó? Kötetlen beszélgetés, ahogy sodor az ár, vagy mégis mi határozza meg a programot?
Gereby
2008. október 21. 17:06
Én egy találkozón voltam idáig. Ott volt betervezve pár program előre, azokat letudtuk, utána meg asztalhoz ültünk, és beszélgettünk... (Mondjuk a beszélgetés már a programok közben is működik, sőt utazás közben is.) Igazából kötetlen. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat.
Timer
2008. október 21. 17:31
Értem, köszi!

Még átgondolom, ezért nem ígérek semmit, de érdekel a dolog. Csak sajnos olyan messze van még, hogy botorság lenne biztosra mondanom bármit is.
ProFiler
2008. október 21. 19:27
Gyere csak, elbeszélgetünk.

Még úgysem találkoztunk.
Ciao.
Gereby
2008. október 21. 20:02
Bizony!
Timer
2008. október 21. 20:22
Kedvem az van a dologhoz, úgyhogy ezen nem fog múlni!

ProFiler-rel már amúgy is összeírtunk körülbelül két könyvnyi szöveget MSN-en, tényleg ideje lenne megismerkednünk!
Adani
2008. október 21. 23:31
Egy talin én is voltam már (3 éve volt emlékszik még valaki?

), megesik, hogy nem jön össze a program úgy, ahogy eltervezzük, de ugye improvizálunk, meg ugye olyan még nem volt, hogy sehogy se legyen.
Timer
2008. október 22. 6:26
Anno még az elsőre nagyon szerettem volna elmenni, akkor azt hiszem, be lehetett jutni a PC World szerkesztőségébe is. Sajnos nem sikerült a végén feljutnom Pestre, de Kecskemét az más tészta.
Tudtok valami jó helyet, ahol biztonságban tudnám hagyni az autóm a tali idejére? No nem azért, mert annyira rettenetesen drága, csak nem szeretném, ha lába kelne, vagy húznának rajta egy "szépet".
Adani
2008. október 22. 9:44
Javaslom a Malom Centerben lévő parkolóházat, ha meg nagyon, de nagyon félted akkor meg parkolj le vele Homokbányán a koli parkolójában ott kollégistákon kívül senki sem fordul meg és még soha sem volt olyan, hogy ott kocsikat rongáltak. Leszámítva egy esetet mikor egy gyerek tökrészegen nekicsapta egy kerítésnek a BMW-t, de az a kocsi is az övé volt (legalábbis ő jött oda vele).
Timer
2008. október 22. 14:12
TÉNYLEG, a Malom! Elfeledkeztdem erről!

Jóvanna', én inkább a madaras teszkó, meg a Metro környékén járkálok!
Köszi a tippet, ez a probléma is letudva!
Adani
2008. október 22. 16:33
Van madaras Tesco is, és az is jó hely, mert kint van a város szélén (Homokbánya mellett).
A találkapont pedig szerintem lehet a vasútállomás. Mit szóltok?
mizsi
2008. október 22. 18:09
Tekintve, hogy a pestiek / nem kecskemétiek valószínűleg kb. 98%-a vonattal érkezik, szerintem megfelelő.
Adani
2008. október 22. 18:45
A maradék 2% közül pedig azok akik busszal azoknak is jó, mert a buszállomás kb. 2 percre van a vasútállomástól.
ProFiler
2008. október 22. 19:48
IDÉZET(Adani)
3 éve volt emlékszik még valaki?
Természetesen! Meg is vagy örökítve.

(Nekem úgy rémlett, mintha kettőn is lettél volna...)
IDÉZET(Timer)
Tudtok valami jó helyet, ahol biztonságban tudnám hagyni az autóm a tali idejére?
Tehát jössz!

IDÉZET(Adani)
A találkapont pedig szerintem lehet a vasútállomás. Mit szóltok?
Tökéletes.
A Pestről velünk tartókat kérdezném, melyik IC-vel menjünk? A következő lerhetőségek vannak:
Nyugatiból indul / Kecskemétre érkezik
6:50 / 8:10 (Tiszavirág IC)
7:50 / 9:10 (Feszty IC)
8:50 / 10:10 (Torontal IC)
9:50 / 11:10 (Napfény IC)
Kecskemétről Budapestre induló IC-k (azaz nem onnan indul, de megáll) / érkezés a Nyugatiba
15:47 / 17:12
16:47 / 18:12
17:47 / 19:12
18:47 / 20:12
19:47 / 21:12
A jegyeket szerintem ott közösen vegyük, mert ha kell helyjegy (bár nem mindegyikre kell, ahogy néztem), akkor legalább egy helyen utazunk. (A félreértések elkerülése végett: egymáshoz közel eső üléseken.

)
Nekem megfelel a 6:50-kor induló vonat, viszont ha belegondolok, hogy ha Sopronból a legelső vonattal mennék, akkor legkorábban csak a 10:10-es jöhetne szóba (9:15-kor érkezik a soproni IC a Keletibe). Mivel ott alszom, ezért nekem ez nem gond, viszont nem tudom, hogy jönne-e még valaki ebből az irányból, vagy esetleg hasonló érkezésű vonattal.
Visszafelé a 17:47-es, vagy a 18:47-es vonatra gondoltam. Nektek melyik felel meg a fentiek közül?
Ciao.
mizsi
2008. október 22. 20:46
Véleményem szerint a 6:50 - 17:47 páros.
Adani
2008. október 22. 21:57
Annyit tennék hozzá, hogy ezek az IC-k ún. öszvér vagy vegyesvonatoknak nevezett szerelvényék, bár a vasútmániások nem szeretik a vegyesvonat elnevezést, mert az mást jelent, és ilyen már nincs is (olyan vonatok voltak, amiken volt személy és teherszállító kocsi is). Ezeken a vonatokon van gyorsvonati kocsi, azokhoz nem kell IC hely és pótjegy. Az Elvira írhatja tévesen, hogy kell, de ez nem igaz, nem kell mindig van gyorsvonati kocsi is a vonatokon.
Beszéljétek meg mikorra érjünk Kecskemétre, mert én is úgy fogok innen elindulni, hogy a MÁV állandót is beleszámolva tuti odaérjek (pl. késés miatt lekésem a szolnoki vagy a cegédi csatlakozást). Lehet, hogy Cegléden pont arra a vonatra szállok majd fel amivel ti is jöttök.
Nekem 5-6 körül tuti van már vonatom, sőt mehetek akár 5:30-kor is, de akkor kell majd valaki, aki elvisz Mezőberénybe vagy Békéscsabára, mert olyankor még nincs busz. Az első 5:30-kor indul Csabára és 6-ra van bent vagyis. Biztonsági tartaléknak meg tapasztalat szerint nekem kell majd +1 óra,m ert megesik, hogy késik a vonat és nem mindig várja meg a csatlakozó, Ceglédben nem lehet bízni ilyen szempontból, nem egyszer láttam elmenni ( ugyanis ahogy bejár a vonat Ceglédre mellettünk futnak a Szolnok felé vezető sínek és viszont, premierben látod ha megy el a vonatod) a csatlakozást. Sőt volt mikor beért a vonat, éppen szállok le, látom ott áll a csatlakozó vonat a szemközti vágányon, még örültem is, hogy én is elérem erre elindul. Fél percet sem bírták váratni nehogy már átszálljunk rá. A következő egy óra múlva jön.
@ProFiler
Egy talin voltam még 2005-ben, emlékszem is rá, hogy akkor szívatott meg egy kalauz, 200 ft-om bánta, de már visszavettem azóta a MÁV-tól ezt a pénzt.

A fórumtali szervezői meg oldják meg addig hogyan ismerjük meg egymást. Gerebyvel egyszer találkoztam személyesen, beszéltünk kb. 2 mondatot, de nem biztos, hogy megismerném még egyszer, mert már nagyon nem voltam szomjas mikor találkoztunk.
Pjotr
2008. október 22. 22:29
Nagyon egyszerűen ismerhetjük meg egymást, az alá a tábla alá gyűlünk, ami kívül van az állomáson, és a vonatok késéseit mutatja.
És ugye ott a wiw, ha a résztvevők között ott megvan az [ismerem] dolog, akkor nagyon egyszerűé válik a megismerés.

Bár pont nekem (12118777) csak az agymenésem van kint.
Adani
2008. október 22. 23:03
Na ja, a nagy kék tábla szemben vele pedig a "külső A vagány" feliratú másik. Még 2004-ban kiszúrtam, hogy a vágány első á betűjéről lekaparták az ékezetet, és a mai napig is ugyanúgy áll ott a tábla és akkor.
Gereby
2008. október 23. 12:55
Vasútállomás jó találkozó hely. Onnan még nyugodtan be is gyalogolhatunk a városba. Megismeréssel biztos nem lesz gond. Viszont valakit megkérnék, hogy gyártson mindenkinek névkártyát.
Adani
2008. október 23. 13:35
Onnan a Malom Center olyan 15-20 perc gyalog, lustábbaknak pedig ott az 1-es busz félóránként jár még hétvégén is.
Pjotr
2008. október 23. 13:38
Szerintem gyalog érdekesebb, úgyis ott van az a parkos út (Rákóczi?), az egész jól néz ki.
Gereby
2008. október 23. 18:02
A Rákóczi út tényleg elég jól néz ki. A végén meg azonnal ott a Cifrapalota, meg a Technika háza.
ProFiler
2008. október 23. 19:37
IDÉZET(Gereby @ 2008. október 23. 12:55)

Viszont valakit megkérnék, hogy gyártson mindenkinek névkártyát.
A legutóbbi taliról megmaradt 11 darab kártyatartóm. A Nyugatiból indulóknak meg tudom csinálni a komplett táblákat, viszont ott (máshonnan érkezők) Nektek kellene tartókat szerezni. A nyomtatás megoldva.
Amúgy a későket szerintem ígyis-úgyis bevárjuk.
IDÉZET(Adani)
Onnan a Malom Center
Az egy kulturális létesítmény?
Utólag:
Közben nálam bonyolódott a helyzet, nem biztos, hogy Pesten leszek, így az is elképzelhető, hogy szombaton vonattal kell mennem, így viszont nem fogom elérni az első vonatot. Legideálisabb esetben is a 8:50-es maradna Kecskemétre. Nem kell megvárnotok, majd max. Kecskeméten összefutunk valahol. Ez esetben talán Sebit is rá tudom venni, hogy jöjjön, akkor már ketten megyünk innen. Visszafelé pedig legkésőbb a 16:47-essel kellene eljönnöm. Persze mindez csak akkor, ha nem tudok előtte/utána Pesten maradni.
Ciao.
Adani
2008. október 23. 20:06
Megnéztem az Elvirán:
Békéscsaba 05:25 7309 gyors (Lőkösháza - Budapest-Keleti pu.) : Szolnok - Budapest-Keleti pu.
Szolnok 06:46
Szolnok 07:10 +>> 7207 gyors (Hódmezővásárhely - Budapest-Nyugati pu.)
Cegléd 07:32
Cegléd 07:47 +>> 760_1 TISZAVIRAG IC (Budapest-Nyugati pu. - Szeged) : Budapest-Nyugati pu. - Nagykőrös
Kecskemét 08:10
Így igen, ha megoldom, hogy kivigyen valaki kocsival Mezőberénybe vagy Békéscsabára addigra akkor igen. Egyébként 9:10 lesz belőle.
Remélhetőleg megoldott lesz.
A Malom Centert azért mondtam, mert a városközpontban van, egyébknét a Technika háza és a Cifra Palota az közelebb van.
ProFiler
2008. október 23. 20:11
IDÉZET(Adani @ 2008. október 23. 20:06)

Egyébként 9:10 lesz belőle.
Még így is előbb érsz be, mint én, ha Sopronból jövök.
Ciao.
mizsi
2008. október 23. 21:59
IDÉZET(ProFiler @ 2008. október 23. 20:37)

Közben nálam bonyolódott a helyzet, nem biztos, hogy Pesten leszek, így az is elképzelhető, hogy szombaton vonattal kell mennem, így viszont nem fogom elérni az első vonatot. Legideálisabb esetben is a 8:50-es maradna Kecskemétre. Nem kell megvárnotok, majd max. Kecskeméten összefutunk valahol. Ez esetben talán Sebit is rá tudom venni, hogy jöjjön, akkor már ketten megyünk innen.
Ezesetben (talán) engem is rá tudsz venni, hogy azzal menjek.
Adani
2008. október 23. 22:21
Cegléden mindenesetre sasoljatok, mert ott szállok át az IC-Gyors öszvérre, viszont IC jegyem nem lesz, nem tudom ki utazik a gyors és ki az IC részen, de majd max. bemegyek az IC részbe és ameddig a kaller ki nem zavar onnan, ott maradok.
Shia-ko
2008. október 24. 8:44
Az biztos, hogy kevés dologgal tudtok rávenni, hogy a 8:50-es előttivel menjek le.
ProFiler
2008. október 24. 19:53
IDÉZET(mizsi @ 2008. október 23. 21:59)

Ezesetben (talán) engem is rá tudsz venni, hogy azzal menjek.

Nem akarlak rávenni, csak nem tudok mást tenni, mint azzal menni. Ja és reménykedni, hogy a vonatom pontosan érkezzen a Keletibe és fél óra alatt átérjek onnan a Nyugatiba.
@ Shia-ko:
Akkor már hárman vagyunk.

Ulala sem ébredne korábban. (Bár én nem az alvás miatt...

)
Ciao.
Gereby
2008. október 24. 23:52
Jelzem, én is szeretek sokáig aludni.
mizsi
2008. október 25. 8:18
Azért írtam én is, hogy ha annyian mennénk a 8:50-essel, akkor az is jó lesz nekem.
Adani
2008. október 25. 8:45
Gerebynek könnyű sokáig aludni, ő helyből jön.
Gereby
2008. október 25. 15:56
Jövő héten Pjotr-rel betámadjuk az éttermet, és akkor le lesz az is fixálva.
Gereby
2008. október 31. 11:59
Voltunk az étteremben. Elég kicsi hely, ezért nagy kiesést jelente nekik, ha sokáig maradnánk. Ha délben odamennénk, akkor azt mondják max 2 óráig mennek bele, hogy ott maradjunk. Ha 2-re mennénk, akkor akár 5-ig maradhatnánk. Mi a véleményetek?
Adani
2008. november 2. 16:57
Nekem 8. Kérdés meddig fog tartani a tali. Mettől meddig?
ProFiler
2008. november 5. 0:00
Azt tudom, hogy nekem a 16:47-es vonattal kell visszaindulnom...
Egyébként felőlem mehetünk 2 órára is...
Ciao.
arpsoft
2008. november 5. 15:09
ProFiler
2008. november 5. 22:34

Jössz?
A vasutassztrájk viszont kifejezetten problémás lehet, bízzunk benne, hogy két hét múlva szombaton még nem állnak le...
Ciao.
Adani
2008. november 6. 9:55
A 140-esen sosem sztrájkoltak, a 120-as problémás amivel nekem szolnokig mennem kell. Tiszatenyő és Szolnok, ott mindig ment a sztrájk.
Ha Szeged felé indulok akkor Békéscsaba és Szeged.
mike22
2008. november 7. 19:28
Lehet, hogy érdekel a dolog engem is! Kíváncsi vagyok, én még nem voltam ilyenen. Viszont nekem olyan problémám van, hogy aznap tartjuk édesanyám névnapját (Erzsébet), így lehet, hogy hamarabb el kellene mennem. De mivel otthon leszek, szüleimnél (Tiszavárkony), így megoldható lenne.
Akkor a vasúton találkoznátok, és onnan indulna a buli? Mikor érnétek oda? Szerintem én is inkább vonattal megyek, de még megnézem az indulásokat.
Azóta megnéztem. 9.14 vagy 12.14-re tudok odaérni (gondolom a 9.14es lenne, van, aki ilyen hamar odaér?) És a 14.39es vonattal indulnom kellene.
Gereby
2008. november 7. 19:41
Ok, akkor fölveszlek a listára. Akik már jelezték, hogy jönnének, kérnék életjelet, illetve véleményt az étteremről. Idáig nem túl nagy aktivitást látok.
A másik nagy kérdés a program. Séta Kecskeméten, Cifra palota, Technika háza. Még valami?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.