Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Vélemények a 2005. májusi számról
PC WORLD Segélyvonal > PC WORLD > Magazin
Oldalak: 1, 2
Spányik Balázs
Tekintve, hogy sokan már ma kézhez kapják a májusi számot -- mi például már meg is kaptuk tongue.gif -- íme a minden hónapra beígért téma, ahol bárki elmondhatja véleményét a lapról az egyes cikkekkel kapcsolatban.

Mindenkit arra kérek, hogy ha kritikát fogalmaz meg, tegye azt úgy, hogy egyértelmű legyen, melyik cikkre gondol. A cikkek szerzői esetleg válaszolhatnak a felvetésekre, de ha ez mégsem történne meg, az még nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagyjuk őket.

Nem szeretnénk továbbá ha az egyes vélemények vita alapját képeznék. Kulturáltan, természetesen, lehet beszélgetni az újságban leírtakról, de attól, hogy valakinek nem tetszett a Tartalomjegyzék, még nem kell rá kigyót-békát kiabálni. ani_wink.gif
Neohacker
Megvettem az újságot és egy szembetűnő és kellemes változást tapasztaltam!

Megváltozott DVDs PC WORLD színe. Végre nem az az unalmas fehér hanem egyedi szín!

Még nem sikerült kiolvasni de igyekszem amúgy eddig tetszik nagyon!
Greene
A borítóról csak annyit, hogy nem annak a színe a mérvadó...(lehet, hogy újpest lett a kiszemelt havi célközönség, esetleg a Milka csokit imádók biggrin.gif )

Hiányoltam a mostani számból a nagyteszteket (már egy éve siratom Stinger tesztjeit).
Volt egy nyomtatós teszt, aminek a HP lett győztese, pedig nem egy árkategóriában volt a többivel. A nyomtatás mérsékelt kötségei című indoklást sem értem. A HP patronjai elég drágák. Az utántöltés csak pár alkalommal megjátszható, mert a fej és a tartály egybe van építve, ellentétben pl. a Canon nyomtatókkal. Hiányoltam mondjuk egy Pixma 3000-4000 nyomtatót is az összehasonlításból. Szerintem elég jól szerepeltek volna...

A kihajtogatós HP-s fényképezős írást nagyon gagyinak találtam (már a bevezető szövegben a jó képminőség emlegetésénél elnevettem magam). A HP fényképezőgépek fényezése, valamit egekig magasztalása csak akkor indokolt ha fizetnek is érte. Gondolom ez így történt. Ezért nem írom le bővebben a véleményem...

A Címlapsztorinál nem sok összefüggést láttam a PC world mint számítástechnikai magazin és mondjuk a Rubik kocka között :unsure: . Ez a cikk nem tetszett annyira. Mi köze a PCW-nek ahhoz, hogy a mobiltelefon hogyan változtatta meg a világot. Arra ott a mobilkor magazin meg a hasonlók...
Az akkumlátorokról szóló cikk már inkább beleillett a képbe.
A DVD-s cikk jó hosszú, még nem olvastam el teljesen, de nem volt rossz amit idáig láttam belőle.

Az MSN7-ről szóló cikk nekem tetszett. Az Outlook költöztetése is érdekesnek találtatott. Grat Balázs!

A szupertippek nyári fotózáshoz talán beleillik a digitalART vagy valamelyik fényképezéssel foglalkozó lapba, de a PCW-be nem igazán. Nagyon kezdőknek egyébként hasznos lehet Berbón cikke.

Ez a top10 rovat eddig egyszer sem tetszett igazán...

Összességben a szofver rovat hozta a szokásos minőséget, de a Hardverben nagyot csalódtam. Semmi hasznos videókártya, vagy alaplapteszt. Uborkaszenzon van?

Már lassan az autó2-t sem merem megvenni mert mi lesz ha a következő hónapban ilyen cikkel jönnek: "20 közlekedési tábla ami megváltoztatta a világot", "szupertippek kerékpumpáláshoz"...
mizsi
Én még nem tudtam megvenni az újságot. sad.gif
BáGyu
Hát igen!
Csatlakoznék Greene hozzászólásához.
Nekem is kezd olyan érzésem lenni, hogy én nem erre a lapra fizettem elő.
Itt van május és még egy igazán nagy teszt, (amik tavaly nagyon tetszettek, és amiért előfizető lettem) még idén nem olvastam.
Tavaly április: Középkategóriás videokártyák, Alaplap teszt, 19”-os CRT monitor teszt és stb.
Szívesen olvasnék ezekről újra, hiszen a szélsebesen változik a hardverek világa.
A TOP10 ezt nem pótolja ezt a netről, össze lehet szedni!
Az elégedetlenség ellenére azért tetszik néhány dolog pl: Mesterfogások, Segélyvonal, DVD melléklet, PC Stúdió! smile.gif
Most írom ezt attól függetlenül, hogy a májusi DVD mellékletem hiányzott az előfizetett újságom mellől. angry.gif
Gigah3rtz
Sajnos nekem is ezt kell mondanom evil.gif sad.gif A lap egyre kiábrándítobb mert régen még nagyon szerettem olvasni de mostmar bele sem olvasok...Sajnos nem hosszabítom meg az előfizetést, hanem áttérek GamePro-ra smile.gif De azért a PCStudiot lelkesen fogom nézni biggrin.gif És az újság után is fogok forumozni laughing.gif biggrin.gif [Ez a véleményem volt, nem piszkálásnak szántam, de ha valaki annak veszi az nem tud különösebben érdekelni]
kori
Igen,vagyunk egy páran talán nem is kevesen akik a nagy átfogó teszteket szeretik. Pl. a kevésbé drága memóriamodulokat is be kellett volna venni a teljes kép miatt a DDR-memóriák írásba,persze már nem márkás címe lett volna a tesztnek. A sok digitális fényképezőgép bemutatás,talán az újság mellékletében kellene tenni. Kezd az az érzésem támadni,hogy az előző években többet kaptam a laptól. PC-s tápegységekről már nagyon régen nem esett szó teszt formájában. Persze sorolhatnám a többi hardvert is. tongue.gif
Darcy Tucker
Az átfogó teszteket én is rettentően hiányolom. A mostani Top10 rovat nem pótolja! Ez inkább csak egy tájékoztató, hogy mit hol érdemes megvenni egy adott kategórián belül. Egy két oldalas cikkel nem lehet a régen, olykor 6-8 oldalas átfogó teszteket pótolni. Nagyon nem jó ez így, sajnos!
bluee
Kezdem azzal hogy én anno párhuzamosan olvastam a PC-World-öt a Pc-Magazinnal. A Pc-Magazin mindig is jobban tetszett annak szakmaisága miatt, a Pc-World meg jópofának tűnt.
DE! Kezd herótom lenni a sok Hp ajnározásból, nincs olyan ember aki azt mondaná, hogy szép képeket lehet HP kamerával készíteni ( kivéve ha nem fizettek ezért egy raklap pénzt ani_wink.gif ). A HP nyomtatók is sorra nyernek, igaz ott nagyobb a valódiságtartalom, de az új Pixma-k nagyon ott vannak, sokak szerint SZEBB képeket produkálnak..
Ezek a negyedoldalas tesztek is nesze-semmi-fogd-meg-jól típusúak, tehát se füle se farka, információtartalma annyi mint a Tesco-s dobozos tejen... SEMMI. Ennél bárhol a neten látni igényesebb teszteket bármiről, amiért még fizetni sem kell.
Az meg, hogy mi hogy változtatta meg a világot?? Kit érdekel? Inkább írnátok meg milyen lesz a világ 5 év múlva --- a múltból könnyű cikket írni, a jövőbeni fejlesztéseknek utána is kellene járni, nemde?? (OLED, HD-DVD író etc..)
Egy szó mint száz: végképp betelt a pohár: júniustól kezdve nem veszek több Pc-World magazint mert haloványok vagytok! tongue.gif
George
Én 2004 március óta járatom a lapot és az elején nagyon bejött,de utána egyre több reklám lett benne,sajna a májusiban is elég sok van de ez természetesen nem szakmai kérdés hanem piaci...Szóval szerintem a Szoftver rovatot és annak továbbfejlesztését látnám szívesen szebb és kibővített formában,engem a hardver is érdekel de inkább a Windows és annak buherálása foglalkoztat,és már olyan tippek és trükkök vannak az újságban amelyeket már egyszer leírtatok v megemlítettetek..Sajnos egyre kevesebb rovat foglal le az újságból... sad.gif
Halasi Miklós
Hát a Segélyvonalba így is próbálok mindig újabb dolgokat találni, de egy közel két éves Windowsnál már nehéz mindenkit érdeklőt és újat írni... De még megy. smile.gif
George
Gondolom h nagyon nehéz,nem csak ez a baj hanem jó lenne talán még kicsit több program részletes gyakorlatias bemutatása,trükkökkel kiegészítve.Örülnék például registryvel kapcsolatos cikknek,nem emlékszem hogy lett volna, bár még csak alig múlt el egy éves az előfizum. unsure.gif biggrin.gif
Greene
Azért registry-s tippből volt rendesen. Hónap tippje is volt ilyen.
Egy gond van csak az ilyen tippekkel. Egy bizonyos nehézségi fok felett már Mike sem rakja bele az újságba, mert azoknak akik olvassák túl bonyolult lenne (pl. a Start menü átnevezése).
A régi fórumon a "szoftverek" témakörben a "tippek és trükkök - megoldások egy helyen" témában találsz elég sok tweaket, amiből sok került bele az újságba smile.gif
George
Köszi,persze azért volt,csak van amiből nekem soha nem elég! biggrin.gif Hm,tom h sok kezdő is olvassa a lapot,ezt sajnos nem lehet kiküszöbölni h egyes cikkeket ne olvasson el kezdő...sok bonyodalom is lehe belőle-rendszerösszeomlás stb.Köszi a válaszokat. B)
miamanó
Még nem olvastam! huh.gif
Halasi Miklós
Igen, jól látjátok, azért bizonyos szűrőt nekem is alkalmaznom kell. Egyrészt olyan problémákat, ami egyedi (pl. videokártya színe elment), és a megoldása is többféle lehet. Másrészt a registry tippeket inkább programokkal váltom ki (TweakUI, X-Setup), mert ott mégis sokkal könnyebben és egyszerűbben lehet megoldani a problémát. Tehát egy tipp legyen konkrétan megoldható, és ha bárhol előjön, hamar elhárítható a tippek segítségével.
Na így mindjárt leszűkült a kör. Az olyan "luxustippek", mint a Start menü vagy a Lomtár átnevezése csak hab a tortán, mert ugye nem olyan létfontosságú, mint egy reklámprogram tisztítása vagy a virtuális memóriaméret növelése. A terminal.hu oldalon pedig csak registry tippek vannak. A vicc az, hogy azok egy része meg nem működik. Nekem is felcsillant a szemem pár tippjük láttán, de amikor kipróbáltam nem ment.
Tehát kétféle létezik:
- fontos, segítségnyújtó tippek
- luxustippek a kényelmesebb használathoz.
Különben egyes esetekben a cikkek mellett is vannak tippek, pl. a Messenger 7-es cikkben is van -> amerikai átállítás. Tehát érdemes azért a cikkeket is átböngészni! ani_wink.gif
sirfrancisd
Csatlakozom, a nagy hardverteszteket nélkülözők lelkes táborához, mint annakidején az elöző fórumunkon is írtam, én nem szeretem, ezt az amcsisan lenge, és üresfejüeknek szoló, kétszavas cikkeket. Ezek inkább egy tartalomjegyzékben férnek el, sem mint egy komoly szaklap hasábjain, ráadásul ez Európa, és azon belül is Kelet-Közép, itt az emberek ízlésvilágának nem feltétlenül jön be a német, avagy az említett amcsi stílus, mi másra harapunk rá.
Shia-ko
Klikk
Greene
A Top10-zel az a bajom, hogy fél oldalnyi handabanda semmitmondó szöveg mellé/alá be van szúrva egy táblázat és ki van hírdetve a tesztgyoztes.

A Stinger féle többoldalas teszteken látszott, hogy a srác tényleg végigpróbálta a cuccokat, és a saját véleményét írta meg. Ott olyan érzése volt az embernek, hogy valóban teszt történt. Na ez nekem nagyon hiányzik!
Hol van a mostani memóriateszt a tavalyi Stinger féle memóriateszttöl? Ég és föld a különbség.

A netröl copypaste-ezett adatokkal telitömött táblázatokkal nem lehet helyettesíteni a valódi teszteket.

Régen órákig olvastam az újságot, most meg már úgy vagyok vele, hogy 1 óra alatt kiolvasom...

Mivel az újság színvonala eröteljesen csökkent az utóbbi idöben, úgy döntöttem, mostantól én sem veszem meg, mert pénzkidobás. Majd inkább kölcsönkérem ha van benne valami érdekes. Ha úgy látom, hogy a hardvertesztek színvonala megint értékelhetö lesz, akkor újra meg fogom venni.

Én is megkérdöjelezem az olyan tesztek végeredményét amiben HP termék is szerepel...

A szoftveres résszel semmi bajom (ami azt illeti szerintem elég jó szokott lenni), a hardver viszont kritikán aluli. Látszik, hogy Balázs és Mike (meg Rambo) ott van a szoftveres résznél.
Charizard
Nagyon tetszett a Korongvilág (33-39) cikk! Végre egy kellően körüljárt, érdekes téma, megfelelő terjedelemben! Gratulálok Egri Imrének, kiváló írás! Ilyen lehetne még mondjuk a tápegységekről, processzorokról, és tokozásukról, stb. thumbsup.gif
kori
Igen biztos javítana a hardver teszt dolgon néhány MPCM-os srác alkalmazása,ha már Stingert nélkülözni kell. cool.gif Ahogy Bognár Ákos megfogalmazta valamilyen változtatás lesz 1-2 hónapon belül. Ők is tapasztalják,hogy valami nincs rendben.Nem véletlen az általános panaszáradat hardver témában. Majd meglátjuk mi sűl ki az igéretből. ani_wink.gif
Charizard
Persze, valami hiányzik a lapból, ezt mindenki látja. De lásd a jó oldalát is: Mint írtam előrébb, Egri Imre írása az adathordozókról nagyon-nagyon jóra sikerült. Szintén jó a VIA EPIA SP -ről szóló írás. (Hogy a hardver témakörben maradjunk)
huang-ho
Két éve vásárolom a lapot és gyakorlatilag az elejétől a végéig elolvasom. Nagyon sokan leírták már azt amit én is érzek, hogy nem ezt az újságot kezdtem el vásárolni. A szoftveres rész tényleg elég jó, a hardveres nagytesztek nekem is nagyon hiányoznak, a Top 10 rovat szerintem kiábrándító. A májusi számot valahogy különösen gyengének érzem, kicsit olyan érzésem van, mintha egy PC World Light-ot vettem volna meg. Van benne egy-két elég jó írás (pl.: Korongvilág, Elemi erő), de összességében az újság számomra egyre kevésbé vonzó. A főszerkesztői választ kissé arrogánsnak érzem (13. o.). A szenzációs szerkentyűk című írás véleményem szerint nem való ebbe a lapba. Érdemes lenne elgondolkodnotok azon, hogy esetleg néhány dologban (NAGYTESZTEK) vissza lehetne térni a régebbi formához.
Jester
Nekem nagyon tetszik a májusi szám (is), ugyanúgy, ahogy a többi is. Egyedül a TOP10, amikor egymással tesztelnek több hardvert, az új PC WORLD-ben nem igazán tetszik. És nem csak a májusiban, hanem azóta, amióta ez az új stílus van. Nekem sokkal jobban bejött a régi stílus, amikor minden egyes termékről egyenként le volt írva az összes jellemzője. (pl. a télen leírt csúcskategóriás VGA kártyák tesztje.)
Greene
Sikerült végigolvasnom a Korongvilágot, és nagyon tetszett. Informatív és érdekes. smile.gif Hajrá Zimi cool.gif

Örömmel tapasztaltam, hogy Komáromi Zsombor (legalább) két cikket is írt az újságba. Mindkettö jó volt. smile.gif

@Twinky: A többcsatornás hangfalrendszerekröl szóló TOP10 lehetett volna hosszabb.

A korongvilág, a 20 dolog ami..., és az akkumlátorokról szóló cikk így együtt sok volt. Ez kb. 3 PC World-ben ment volna el.
SzalacsiBacsi
Mindig is azért szerettem a PCWORLD fórumát, mert mentes a volt a Neten jellemző faragatlan, bunkó és nyers stílustól. Az arctalanság a nick mögött nem csak lehetőség, de életforma is szerintem, ami sokakat feljogosít arra, hogy az összegyűlt feszültségüket valaki(k) nyakába borítsák.

Az újság májusi száma egyáltalán semmivel sem volt rosszabb az előzőeknél! A hardvertesztekben valóban lehetne több olyan kütyüt is nyúzni, ami szorosabban kapcsolódik a számtech-hez (tényleg jó lenne mondjuk egy tápegység vagy vinyóteszt), de pl. én kifejezetten érdeklődök a digitális fényképezőgépek iránt - viszont emiatt nem fogok egy másik lapot vásárolni, ha a PCWORLD-ben is megtalálom a számításom. Szóval, valóban lehetne a hardvercuccos részeken javítani, de bazi nagy túlzás, ha valaki ezért mond le az újságról vagy felháborodottan veri az asztalt.

Bognár Ákos reagálása az olvasói levélre pedig full jogos volt. Hihetetlen, hogy Magyarországon mennyi hálátlan, idióta ember van (naponta futó showműsorokat lehet megtölteni velük és még több évre marad is belőlük :-)). A Panda uninstall-install megoldásáról pedig nem a PCWORLD tehet - és ez még mindig jobb megoldás, mintha nem lenne semmiféle vírusvédelem. (Különben sem kötelező telepíteni.)

A PCSTUDIO pedig igazi unikum, teljesen egyedülálló kezdeményezés.

Szerintem a PCWORLD messze a legátgondoltabb szerkezetű és tartalmú magazin a piacon - egy ideig vettem a CHIP-et is, de beleuntam a sok Linuxba, ami egyáltalán nem érdekelt olyan formában, ahogy ott megjelent. Az akkori számok hardvertesztjeiről nem is beszélve: emlékszem egy címlapra, ahol valami olyasmi szerepelt, hogy több tucat teszt van a lapban! Erre kaptam egy négyoldalas táblázatot, ahol minden termék összes paraméterét felsoroltákl. Ez még a PCW Top10-éhez képest is nulla. Szintén azon lapszám hozott 6 oldalas cikket a cyborgokról meg a hollywoodi filmekről - aminek kevesebb köze van a számítástechnikához, mint a Rubik-kockának, ráadásul semmi használható nem volt benne... A lap végén olyan PowerPoint tippek szerepeltek, amiket 5 perc használat után bárki felfedezhet.
A PC Magazint is ismertem, és bár tényleg szakmaibb volt, marhára untattak a különöző IT-menedzserekkel és emberkékkel készített intejúk, az olvashatatlanul tördelt szövegek és az unalmas cikkek. (Viszont a Honosítóműhely szerepeltetése és azért csomó más dolog jó volt.)

Nem más lapokat akarok ócsárolni, csak arra szeretnék rámutatni, hogy a PCW egy centivel sem rosszabb a többi versenyzőnél, ráadásul merész dolog egyetlen lapszám alapján végzetes következtetéseket levonni.

A neten fellelhető számtech portálok sem homogének. Pl. az SG oldalain rengeteg a nem éppen húsbavágó számtech téma, sok a játék, a mozifilm elemzés, külön mobiltelefon rovat van, tudomány és csillagászat - szóval tudomásul kell venni amit Spányik Balázs írt: a számtech az élet olyan területén is vezető szerepre tör, ahol eddig még nem tette. Nem a vinyók, procik meg alaplapok alá temetve kell a témával foglalkozni, mert az ma már csak egy szelete a tortának!

A HP-ajnározás: a magam részéről természetesnek veszem, ha egy cég fizet, annak előjogai vannak a lapban. A HP a digitális fényképezőgépek területén valóban nem a csúcsminőségéről híres (bár ez is változik), noha a mai követelményektől azért nem marad el, a nyomtatókat tekintve pedig nálam egyértelmű az előnyük.
Gigah3rtz
Kétségtelen hogy a legjobb! De annyira leadta a szintet , hogy az már fáj! Jó én NEM tudnék ilyet sem csinálni sőt még ennél sokkla rosszabat sem...!!DE!Nekik ez a munkájuk és kötelességük jól végezni!ha Bognár Ákos szavai igazak,akkor meggondolom magam,és meghosszabítom az előfizut! ani_wink.gif cool.gif smile.gif
Athos
Nekem az elemes cikk és a Szenzációs szerkentyűk is nagyon tetszett. Igaz utóbbi nem teljesen illik bele a képbe, de ettől még jónak tartottam. smile.gif Ami még nagyon tetszett azaz MSN Messenger 7-esről írtak, mert ott fényképpel szerepelek. tongue.gif
SzalacsiBacsi
A szenzációs szerkentyűs cikkre sem lehet kimondani, hogy egy az egyben nem illik a számtech témakörbe. Volt azért jópár eszköz, ami kötődik a témához (PDA, laptop, stb...), másrészt összességében jó volt tudni melyik mennyire jelentős a toplistán. Amúgy ami igen érdekes, a távcső, telefon, stb... a régmúltban semmiféle módon nem kötődött az informatika területéhez, de a cikkből jól látható, hogy már ezek is kezdenek "átcsúszni" ide.
BáGyu
Nem értem miért orroltok annyira a HP. termékeire, nekem eddig beváltak!
Az kétségtelen ez a rengeteg HP. A LEGJOBB! cikk kicsit túlzás, ezek sajna reklámok!
Itt ez annyit tesz, hogy a tavalyi átlag 135 oldalhoz raktak még 20 oldal HP. A LEGJOBB! reklámcikket így lett 150 oldal. Ez üzlet! ani_wink.gif
De ettől még lehet, hogy valakinek bejön, nekem meg legalább a hitemet ne vegyétek el!
Légy szíves! Légy szíves! Légy szíves! tongue.gif
zoltánszól
IDÉZET(Halasi Miklós @ 2005. May 09., Mon 8:21)
Másrészt a registry tippeket inkább programokkal váltom ki (TweakUI, X-Setup), mert ott mégis sokkal könnyebben és egyszerűbben lehet megoldani a problémát.

Én meg azt mondom, hogy sokkal egyszerűbb és oprendszert is kevéssé szemetil a TweekUI helyett, ha a parancsikonok mellől a nyilakat a Registryben távolítják el. (HKEYClassesRoot - lnkfile s így tovább...)
Nem magyarul beszélő, nem színes, szagos, de tökéletes. Figyelmes felhasználónak nem gond. De aki itt is tud bakizni, az ne nyúljon hozzá. Leírni és kész. De gyűlölöm, ha valamit azért nem a "nehezebb" módon oldanak meg, mert én biztos elrontanám. Ne nézzen senki kiskorú idiótának! Ha elrontom, majd helyre hozom.

U.i.: Gyűlölöm a Tweak UI-t és hasonló buhera társait.
Shia-ko
Pedig ugyanazt csinálja, csak kevesebb munkádba kerül. tongue.gif
zoltánszól
Bal kezemmel a jobb fülemet...

Minek kell telepíteni egy plusz szoftvert ahhoz, ami megoldható az Opredszerrel kapott Regedittel is? (Ráadásul gyorsabban.)
Kevesebb munka? Miért azt nem kell telepíteni, hangolni, stb? Régi módi vagyok, szeretek elpö*ölni apróságokkal.
zoltánszól
És ha már a tetszés-nem tetszés a kérdés:
Nem tetszika Panda Antivírus és a körülötte zajló hókusz-pókusz.
Sokáig rendszeresen vásároltam (kb 5 évig) majd előfizetője lettem (1 évre) ezután vásárlója lettem ismét (másfél éve) a lapnak. Mikor a Pandát adták ingyenes vírusírtóként, nagyon megtetszett. Megtetszett, mert ez tényleg működő, igazán hasznos dolog volt. A tavaly elindított Panda Antivírus 2005-nél rosszabb választást nemigen lehetett volna találni. Ezt leírtam a megfelelő helyen. Joe (Csizmazia József) elmagyarázta, miért jó az amit ingyen (illetve a lap áráért) kapok. Mondtam, nem jó, mert nem működik, lassú, akad, stb. Válasz, mint a májusi lapban Bodnár Lászó főszerk-é: ennyi pénzért ilyen nívósat sehol másutt, mert ingyenes. Én már régen is azt mondtam: nem ingyenes, mert veszem a lapot miatta. "Akinek csak emiatt kell az újság,..." Igen, emiatt (is). Tehát nekem nem ingyenes. Ingyenes az általam két hónapja használt EZ Antivirus, amit bárki letölthet ingyen. Ott, ha hibázik, sem szólhatok. DE nem hibázik, mert mint a PCWorld tesztjeiben is olvasható (volt) a legjobbak közt van mindig. (Nem úgy, mint a Panda.) Ingyen. Panda miatt nem veszek PCWorld-öt. Az tuti.
Shia-ko
Egyszer telepíted, sok mindenre használod, vagy minden alaklommal matatsz, miközben én is ez utóbbit teszem. tongue.gif
Amit a PCWorld tesztjeiben látsz, az nem az az ingyenes, amit te használsz! Sokszor leírtam, de úgy tűnik nem elégszer. sad.gif
Charizard
zoltánszól: biggrin.gif biggrin.gif

1: Joe = Samu József
2: Csizmazia József = Csizmazia István
3: Bodnár László = Bognár Ákos

ani_wink.gif ani_wink.gif
Halasi Miklós
IDÉZET(zoltánszól @ 2005. May 10., Tue 21:17)
Minek kell telepíteni  egy plusz szoftvert ahhoz, ami megoldható az Opredszerrel kapott Regedittel is? (Ráadásul gyorsabban.)

Na egy pillanatra álljunk meg egy szóra! TweakUI. Vajon miért adta ki a Microsoft? Mert nem támogatja a registrybe való belenyúlást. És ezen keresztül mégis meg lehet csinálni egyszerű finomhangolásokat. És miért ezt ajánljuk és nem a registry buherát?
- Mert az olvasók legtöbbje bár ismeri a registryt, nem biztos hogy tudja hová nyúlt be előzőleg
- Én sem tartom fejben a teljes registryt, hogy egyes hibák esetén mit és hol kell szerkeszteni
- mert ha egy rossz értéket írsz a regsitrybe, még csökkentett módban sem indul a rendszer.
A TweakUI használatával ezeket kikerülheted. Az X-Setup viszont sokkal profibb, az a következő lépcső. Ott már tényleg észnél kell lenni, nemcsak nyomogatni a gombokat. És aki már ott kiismeri magát, utána már bátraban nyúlhat a registrybe.
Szóval csak akkor jönnek le registrys tippek, amikor azt a fenti két segédprogrammal nem lehet elvégezni.
(És ha megkérhetlek, a közvetlenül előtted szólót ne idézd be! Én töröltem az idézésed!)

IDÉZET(zoltánszól @ 2005. May 10., Tue 20:56)
Ha elrontom, majd helyre hozom.

Nem tudom, milyen ismerőseid vannak, de az emberek 80%-a csak használja a gépet és nem tartja karban. Tehát NE magadból indulj ki, hanem a többségből. ani_wink.gif
Ők nem tudják helyrehozni, amit elrontottak, hanem bepánikolnak, még jobban rontanak a helyzeten, és mire jön a szaki (aki esetleg még tovább ronthat), addigra marad az újratelepítés.
kori
Ép ma került a kezembe a Chip magazin májusi száma, és szomorúan tapasztaltam,hogy több jó cikket találtam hardver teszt témában,mint a PC world-ben. Ezt már több év óta nem mondhattam el,ha összehasonlítottam a két lapot. sad.gif

Kicsit off. A Panda téma nagyon lerágott csont,rengeteget beszéltünk róla a másik fórumon. Biztos jó üzlet a lapnak,ezért nem válik meg tőle. Az a 10% körüli felhasználó pedig már hozzászokott a progi kellemetlenségeihez. Kár érte. tongue.gif
Bognár Ákos
Örömmel látom, hogy érzelmeket váltott ki a májusi szám is -- megy a vita, mi pedig rengeteget okulunk belőle! Tessék továbbra is kritizálni, hangot adni a véleményeknek! A sok dicséretből nem tanulunk! (Azért néha jól esik a kedves szó, csak bátran. smile.gif) Pontosan ezekből a hozzászólásokból szűrtük le például azt, hogy változtatni kell a nagy teszteken. Kis türelem, és átdolgozzuk a tapasztalatok alapján. A személyeskedő, "kecseg" hozzászólásokat azonban továbbra is "kimoderáljuk" angry.gif, ilyenre nincs szükségünk -- és úgy gondolom, nektek olvasóknak sem. Pocskondiázó, pofátlan, arcnélküli beszólásoknak nem adunk helyet. Érdembeli vita: ez hiányzik ebből az országból -- de nem fog a Segélyvonal fórumból! smile.gif
kori
Örülünk,hogy ti is javítani szeretnétek a felmerült kritikák miatt. Mi továbbra is szeretnénk a régi fényében látni a lapot. ani_wink.gif
huang-ho
IDÉZET
Örülünk,hogy ti is javítani szeretnétek a felmerűlt kritikák miatt. Mi továbbra is szeretnénk a régi fényében látni a lapot. 

Erről van szó, tökéletesen egyetértek az előttem szólóval!
Greene
@Ákos: Köszi a reagálást. Bízom benne, hogy a visszajelzéseket figyelembe véve javítani fogtok a dolgon ani_wink.gif smile.gif
zoltánszól
Bocsánatot kérek minden névelírt szerkesztőtől, főszerkesztőtől! :cry:

Tehát Istvánnal volt csörtém.

A helyrehozás gondjára kell válaszolnom:

Éppen a PCWorld révén jutottam a Partition Magic 5.2-es verziójú kiváló szoftverhez és a még kiválóbb Drive Image 3-as verziójú progihoz. Le a kalappal! Mindkettőt a mai napig nagy becsben tartom, mert olyat tud, amit más nem. (Csak az újabb verziók.) De ezekkel ingyen tudom az egész Windowsom menteni, visszaállítani, belenyúlni, eltenni image-be és bármikor elővenni. (Sajna ez a verzió nem támotja a NTFS fájlformátumú partíciókkal való munkát. Tudom, hát nem is használok csak Fat32-es partíciókat.) Mindkettőt (és még számtalan mást is) köszönök a PCWorld-nek. Komolyan.

A májusi szám mellékletén (mert valljam meg, ezért veszem első sorban a lapot) nagyon megtetszett a CristalXP BricoPack progi. Szépen átrendezi szegény XP külsejét! Egészen MacOSX kinézetű lett. (Most olvasom, hogy a Longhornból meg kimarad a SmartSideBar is. Hahát! még egy kis spórolás és visszajutunk a Win'98-hoz. smile.gif ) Szóval ez is tetszett. Bár nem OSX, de már alakul.

És ha már Mac. A múlt számban tetszett a MiniMac bemutató. Tényleg egy más, ismeretlen(ebb) világ. Volt már Mac is a kezemben, de az messze nem ilyen korszerű volt. Ennek ellenére akkor jobb volt, mint a mai Win. Legalább is az, hogy agyonverhetetlen volt. Igaz, nem volt Regedit, meg buhera, de nem is volt rá szükség. De hogy a múlt számban bemutatott gép ilyen kicsi hardverigénnyel ekkorát alakít...?! Ilyesmikről szeretnék még olvasni.

Szerk.: Nehéz nyelv a magyar. Kicsit igazítottam a hozzászóláson, mert még csak 49 éve tanulom, sokat hibázom benne. Bocs.
Szerdahelyi Gergely
Mostanában tényleg eléggé felszínes témák vannak, valahogy a tavaly nyári számokat 3-4 napig olvasgattam, a májusit meg kb. 4 óra. A PC Magazint nem ismertem annyira, pár szám van meg, de az olyan volt, ha valamiről írtak, akkor az tényleg részletes volt. A PCW szerintem (mostanában) elég gyorsan elintézi a teszteket.
A szerkentyűs meg akkus cikk érdekes, csak nem ide tartozik. Mert valahol meg kell húzni a határt a számítástechnika és elektronika között. Ilyen alapon írhattok a Symbianos telefonokról, aminek én nagyon örülnék, más szerintem kevésbé.
Hogy ne csak rosszat írjak (a jó a végére maradt), azért valami fejlődés látszik. A design végre nem fehér a DVD-s lapon, hardvertesztek is adódnak már, a Korongvilág szerintem jó lett.
A Top 10 szerintem felesleges VOLT, de a mostani tetszik.
Ja és még valami: Tudom, hogy a reklámért fizet a HP (meg mindenki más), de azért a designt úgy kellene megcsinálni, hogy a reklám elkülöníthető legyen az újság tényleges tartalmától (a kihajtós dologra gondolok). Kicsit megtévesztő.

Bocs, hogy sokat írtam.
És ezt az egészet építő jellegű kritikának szántam, remélem nem bántottam meg senkit.
zoltánszól
IDÉZET(Halasi Miklós @ 2005. May 11., Wed 9:10)
*TweakUI.
**(És ha megkérhetlek, a közvetlenül előtted szólót ne idézd be! Én töröltem az idézésed!)
***Tehát NE magadból indulj ki, hanem a többségből. ani_wink.gif

* Ahol ezt a két programot készítik, ott mindenki perfekt angol, még ha tök hülye is. Könnyen igazodnak el a félig számítástechnikai tárgyú szövegek olvasásában. Kb. mint én Arany János verseiben. (De beleszakadnának, ha csak a Walesi bárdok első verssorát kéne elemezniük, pedig Walesben angolul beszélnek.) És ha mondjuk kiváló angol nyelvű progik fordításait, használati utasításait magyarul kapnánk? (Ötlet volt.) :idea:

** Mert hosszabb elsz az oldal. Jó. Rendben, majd figyelek.

*** Én, mint felhasználó magamból indulok, és ez így helyes. Mert nem az átlag vagyok, hanem egy a sokból. A szerkesztők feleőssége, hogy valamilyen módon összeegyeztessék az igényeket a lehetőséggel. Az átlag felhasználó remélem nálam is okosabb. De ha nem tud arabusul,... Kinek a felelőssége, ha az autómat összetöröm. Én hajtottam az árokba egyedül, még ha valaki azt is mondta, hogy szerinte merre kell kanyarodnom, a feleősség az enyém. Mondtam: nagy korú vagyok és szeretném, ha így is kezelnének.
Gyerekek meg töltsék le a ComeniusLogo-t. :twisted:

Jaj! Azt kérdezted, milyen barátaim vannak. Mostanában sokat járok itt és kérem mások is látogassanak el ide, ha van kidobni való hardverük. http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=86581&st=630
sirfrancisd
Igen, kicsit lazult a szakmai feszessége a lapnak, értem én, hogy ezzel is több olvasót próbáltak volna becsalogatni, de be kell látni, a PCW törzsolvasóinak, és a regionális gondolkozásnak ez nem felel meg. roll.gif

Személy szerint is várom a visszatérést, a recept nem nehéz; kb. mint valaha. yes.gif
Spányik Balázs
IDÉZET(kori @ 2005. May 11., Wed 16:08)
A Panda téma nagyon lerágott csont, rengeteget beszéltünk róla a másik fórumon. Biztos jó üzlet a lapnak, ezért nem válik meg tőle. Az a 10% körüli felhasználó  pedig már hozzászokott a progi kellemetlenségeihez. Kár érte. tongue.gif

Forrás? Mármint a 10% című adat forrására vagyok kíváncsi. ani_wink.gif Vagy csak úgy sacc/kb. mondunk százalékokat? Érdekes, én úgy tudom, hogy csak a 2000 forintos akcióba több ezren (!) beneveztek! Megértem, ha el vagy keseredve, de azért ne rugaszkodjunk el a valóság talajáról. roll.gif

IDÉZET(zoltánszól @ 2005. May 11., Wed 23:45)
Ahol ezt a két programot készítik, ott mindenki perfekt angol, még ha tök hülye is. ... És ha mondjuk kiváló angol nyelvű progik fordításait, használati utasításait magyarul kapnánk? (Ötlet volt.)

Ezek a "tök hülyék" hát nem megcsinálták, csak a kedvedért! Katt!

IDÉZET(sirfrancisd @ 2005. May 11., Wed 23:48)
Igen, kicsit lazult a szakmai feszessége a lapnak, értem én, hogy ezzel is több olvasót próbáltak volna becsalogatni, de be kell látni, a PCW törzsolvasóinak, és a regionális gondolkozásnak ez nem felel meg. :rolleyes:

Jó, de mi van akkor, ha bejött, és így tényleg több olvasónk lett, hm?! Mert hogy nem panaszkodhatunk mostanában. Mi lesz, ha "törzsolvasók" lesznek kevesebben? Vagy netán új törzsolvasók lesznek? Érted, azért ez a dolog nem fekete-fehér, hogy na, akkor május 12: visszarendeződés.
Greene
IDÉZET("Spányik Balázs")
Jó, de mi van akkor, ha bejött, és így tényleg több olvasónk lett, hm?! Mert hogy nem panaszkodhatunk mostanában. Mi lesz, ha "törzsolvasók" lesznek kevesebben? Vagy netán új törzsolvasók lesznek? Érted, azért ez a dolog nem fekete-fehér, hogy na, akkor május 12: visszarendezodés.

Itthon (és külföldön is) a bulvármédiának van a legtöbb olvasója/nézöje, mégsem megy el monduk a HVG ebbe az irányba. A színvonalat tartani kell. Aki nem rendelkezik elég tudással a cikkek megértéséhez, az ne olvassa az ominózus újságot.
Tehát minél egyszerübb, érthetöbb, nem túl belemélyedös cikk jelenik meg a PCW-ben annál többen fogják venni, de a törzsolvasói tábor is le fog cserélödni.
Itt van a nehézség a dologban, ugyanis meg kell találni a megfelelö egyensúlyt. Ne legyen túl szájbarágósan egyszerü, de nagyon belemélyedös se.
Én persze azt szeretném, hogy minél inkább "szakmaibb" legyen az újság. Ez persze nem járna nagy olvasói tábor növekedéssel, és mivel a pénz mozgatja a világot, megértem a PCW új irányvonalát mégha elfogadni nem is tudom teljes mértékben...
SzalacsiBacsi
Nem értem mi ezen a bonyolult.
A színvonal tartása és a közérthetőség, az újabb témák importálása miért egymást kizáró tényezők?
Amúgy meg - hogy legyen ellenvélemény is - én a magam részéről kifejezetten élvezem a rövidebb hardverteszteket! Családos lévén egyrészt nincs időm 10 oldalas elemzéseket végigolvasni, másrészt ha teszem azt monitort szeretnék venni, nem feltétlenül érdekel hogy az ionágyú mekkora erőbedobással locsolja végig a képcsövet belül. cool.gif
Szóval, a lényegi információk ma is benne vannak a lapban, ami nem zárja ki a szakmaibb, mélyebb írásokat sem. Megfér egymás mellett a kezdőknek és a profibbaknak szóló rész is.

Kérdés: a WAP-programozásról nem akartok írni valamit? Ha már úgy is sok a mobil az újság hasábjain. smile.gif
És így talán azok is megváltoztatnák a véleményüket, akik szerint a mobiltelefonoknak semmi köze a számítástechnikához.
sirfrancisd
Erről a törzsolvasói tábor átalakulásáról, és a kimondottan csak profitorientált rövididőre való kalkulációról két dolog jutt az eszembe; az egyik, hogy a törzsolvasó igaz, hogy kevesebb adott esetben, viszont a kitartóbb, a nehezebb időkben is hűséges marad, míg a szellővel mozgó emberkék, gyorsabban cserélnek tábort, adott esetben lapot. Második kicsit OFF, de jól érzékelteti a ragaszkodást a törzsgárdához, természetesen külföldi példa, valamelyik angolszász országban volt a múltkorában, hogy egy idős bácsinak elromlott a közel 100 éves budija, a bácsika kis szenilitással még élni kívánt az egykori garanciával. A vécét gyártó cég azóta (még léztezik ám!) már nem budikat gyárt, de az öreg úr kedvéért, és pusztán imidzsből is legyártották a pótalkatrészt! bulb.gif

Azért várom; Kazinczy szavaival élve a mindenkinek jó "arany középútra" való visszatagozódást. biggrin.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.