Roland27
2008. augusztus 13. 22:33
Sziasztok!
Azért írok mert minden játékom (még a legapróbbak is) szaggat. Teljesen mindegy milyen a felbontás, milyenek az adott játék beállításai. Nemrég vettem egy új videókártyát: GeForce 6800 GT. Eleinte gond nélkül ment minden, de egyik napról a másikra szaggatni kezdett minden játék. A gép nem lassú de a játékok élvezhetetlenek. Már sokmindent megpróbáltam, pl. új driverek (alaplap, videókártya), új XP, víruskeresés, kivettem az egyik memóriámat hátha... De semmi. Már az őrületbe kerget. Nincs egy rossz gépem, szóval egyszerűen nem értem, tehetetlen vagyok. Ha valaki tud valami megoldást, légyszi segítsen.
Íme a gépem:
Alaplap: ASRock 775v88+
proci: IntelCeleron 2933 MHz
VGA: GeForce 6800GT 512Mb
Memória: 2x512 Mb (1 Kingmax+1Samsung)
HDD: 400 Gb Samsung
Táp: Q-Tec 400W
Asus Dvd-író
Remélem tud valaki segíteni.Előre is köszönöm.
nagyjani
2008. augusztus 14. 19:05
Nézd meg a hőmérsékleteket, a processzor hűtőjét, mert visszavehet a teljesítményből. A két memória sem megy "dual"-ban az biztos, mert nem egyformák.
Roland27
2008. augusztus 15. 6:44
Megnézném ha tudnám hogyan kell. Nem tudnád leírni?
nagyjani
2008. augusztus 15. 8:57
F2-vel belépsz a BIOS-ba induláskor, aztán a H/W monitor fülnél láthatod.
Ha letöltöd az EVEREST nevezetű szoftvert, akkor azzal Windows alatt is láthatod a hőmérsékleteket. Ha alapállapotban 60 körül van, az gyanús.
A memóriákat, ha 2db van, akkor az első és harmadik slotba kell helyezni.
Spányik Balázs
2008. augusztus 15. 11:21
IDÉZET
A memóriákat, ha 2db van, akkor az első és harmadik slotba kell helyezni.
Ez egyáltalán nem biztos, az én alaplapomon például 1-2-be. Meg kell nézni az alaplap leírását erről, az a legbiztosabb.
Roland27
2008. augusztus 15. 12:27
Az Everest nekem ezeket írja:
Alaplap 39 fok
CPU 47 fok
GPU 68 fok
GPU környezete 41 fok
Samsung HD400LD 40 fok
Ezek az értékek jók?
nagyjani
2008. augusztus 15. 19:27
Ezek gyári hűtővel jó értékek.
A memória helyeket természetesen az alaplapi kézikönyvből vettem, hülyeséget nem szoktam írogatni.
Előfordulhat, mivel videókártya csere volt, hogy a régi driverei bekavarnak. Főleg ha ATI volt előtte.
Nekem egyszer a tápegység is okozott lassulást, amire egy csere után jöttem rá, mert a Flight Simulator 10-15 fps-al többet adott. Gondolom erős terhelésnél nem voltak meg a feszültségek.
Roland27
2008. augusztus 15. 19:28
Hát megpróbálom átrakni a memóriákat hátha történik valami...
Roland27
2008. augusztus 15. 19:56
De ha van még valakinek valami ötlete szívesen meghallgatom.
Pjotr
2008. augusztus 15. 20:30
A videokártya (drivere) nem kiabált, hogy nem kap elég áramot a kártya?
Roland27
2008. augusztus 16. 6:21
Ezt most nem értem...
nagyjani
2008. augusztus 16. 8:45
Meg kellene nézni az alaplap CD-jén van e valami hardver monitor program, aztán egy játék alatt meg lehetne nézni a feszültség és hőmérséklet értékeket, azok változását. Ha nincs, akkor a gyártó oldalán biztos létezik. A 68 fokos GPU alaphelyzetben lehet hogy sok, az én 8600GT kártyám 55 fokos. Lehet, hogy a ház hűtésén kellene tuningolni plusz ventikkel.
Az Nvidia drivere telepítéskor szokott jelezni ha kevés a feszültség.
Roland27
2008. augusztus 17. 19:36
Az alaplapi cd-n nem találtam olyat és a kártya drivere sem jelzett semmit.Itt valami nagyobb gond lehet.
xxxx33
2008. december 25. 8:52
Sziasztok!
Nekem is hasonló problémám van, mint az előttem szólónak. Tegnap telepítettem fel a rendszert Win XP SP2. Az a gond, hogy a játékok időnként beakadnak egy-egy másodpercre. Először a PES 2009-cel próbálkoztam, gondoltam túl nagy az igénye, ezért felraktam a Moto Racer 3-mat, de azzal is hasonló volt a helyzet (még 800X600 -ban is).
A gépem:
Gigabyte alaplap
AMD X2 5400+
Geforce 9500GT 512 MB
2 GB Kingmax 800 MHz
320 gigás Samsung SATAII (2 partíció - native ide módban)
Esetleg a táp lehet a hibás? (csak 300 Watt-os)
Vagy rakjak másik OP-rendszert? (esetleg Vista)
Segítségeteket előre is köszönöm!
kori
2008. december 25. 9:31
Ilyenkor általában tesztprogramok lefuttatása sokat segíthet, Memtest, videókártya tesztprogramok (több is van) találhatnak valamilye apró hibát, ami befolyásolja a gép jó működését. Bár legelsőnek a tápot cseréld le legalább 400W-osra, mivel a játékok megterhelnek minden hardvert.
BáGyu
2009. január 11. 16:42
Sziasztok!
Az NFS Undercover játékkal van némi, óriási problémám. igen fura dolgokat művel, pl az autókból néhány perc után csaka a kerék látszik, illetve még egyéb hülyeségek. Mi lehet a gond?
A gépem Processzor: P4 3Ghz Prescott.
Videókártya: ATI Radeon HD 2600 XT
RAM 2 GB.
KGigi
2009. január 11. 17:13
Catalyst 8.12 van fent?
BáGyu
2009. január 11. 17:38
Igen AGP slot-hoz!
KGigi
2009. január 11. 20:20
Csak ennél az egy játéknál csinálja, mindenütt másutt normális?
BáGyu
2009. január 12. 8:38
Igen!
Bár én már keveset, sőt egyáltalán nem játszom, de a gyerekeim visszajelzéséből úgy tudom, hogy csak ez a játék rossz.
Sőt a Catalyst csere előtt, amire december elején került sor, pl a SIMS 2-ben a TV-ben megjelenő képek nem voltak láthatók. Tehát az új program ezt most javította.
KGigi
2009. január 12. 12:47
Nálam Catalyst 8.12-vel tökéletesen fut, még Crossfireben is. Szerintem valami komolyabb instabilitási probléma lehet. Érdemes lenne újratelepíteni a gépet. Nincs esetleg patch a játékhoz?
BáGyu
2009. január 12. 16:11
Hát, igen!
Még pár nap és lejár a Norton és ekkor szoktam újratelepíteni a rendszert. A mostani lassan két éve fut

Köszi a segítséget majd akkor meglátom.
laslieboy
2009. február 9. 13:02
Sziasztok
Lenne egy kérdésem, az örök kedvenc játékom a FEAR, de valamiért iszonyat akad
Valamikor megy rendesen 68FPS-sel, valamikor meg csak 17FPS
64bites Vistát használok, Nincs fent semmi kodek pack, friss a DirectX, a VGA driver, fent van minden javítás és SP1, Semmi más játéknál nem volt ilyen gondom csak ezzel

bárminemű tanácsot, ötletet nagyon szívesen fogadok
Konfigom:
Gigabyte EP35C-DS3R
Core 2 Duo E8400 3GHz
4GB Kingmax DDR2 1066MHz DC
Gainward 8800GT 512MB
Wiezner István
2009. február 9. 13:31
Mikor kezd el szaggatni? Mert ha mondjuk 10 percen keresztül jól megy és utána kezdődik, akkor szerintem valamelyik hardvered túlmelegedik. Bár mondjuk akkor a többi játéknál is kellene jelentkeznie...
Frissítés: utánanéztem a dolognak, több embernek is volt hasonló problémája. Az NVIDIA fórumán memóriakezelési problémát emlegetnek. Ha jól értettem a legfrissebb drivert telepítetted, próbáld meg a gyári CD-n kapottat felrakni.
laslieboy
2009. február 9. 13:47
Ezért nem értem, én sem
Valamikor már szaggatva indul, valamikor meg jó 5, vagy 10 percig, és utána egyszer csak elkezdi

Sőt, még minimum beállítások mellett, 640x480-as beállítások mellet is csinálja
A játék eredeti, minden javítás fent van. Próbáltam már, kompatibilis módban, rendszer gazdai jogokkal indítani de nem volt változás, volt win reinstall, töredezettség mentesítés, driver frissítés, CCleaner, minden, de akkor is csinálja

Szerk megnézem

köszi
laslieboy
2009. február 9. 14:34
Megnéztem, töröltem a mostani drivert, majd felraktam a gyári CD-ről, azon nyomban kikapcsolt a monitor, majd újraindult a gép, és leállt, beindult, majd még rendszer felállás előtt megint elkezdi

mondom király

csökkentet módban sikerült orvosolni a problémát

Valami más ötlet?
Wiezner István
2009. február 9. 16:00
Hát ez elég érdekes... Nem tudok értelmes tanácsot adni, lehet hogy a 64 bites Vistát nem kedveli.
Bár az is elég furcsa, amit a gyári meghajtóval művelt a gép. Eltávolítottad a régit, mielőtt feltelepítetted az újat?
laslieboy
2009. február 9. 16:15
Igen, töröltem a régit, majd újra indítás után raktam fel a másikat. Régen már játszottam vele, akkor is 64bites Vistám volt, és akkor meg jól ment

Lehet tényleg a VGA illesztő a ludas, az ellen meg nem tudok mit csinálni, ha sikerülne is másik illesztőt feltenni, és ha a FEAR meg is javulna, akkor meg az újabb játékok sírnának az új driverért

Azért köszönöm.
Wiezner István
2009. február 9. 17:18
Az aláírásod szerint 3 winchester van a gépedben. Ha nagyon fontos a FEAR, akkor legvégső esetben felrakhatnál még egy Vistát egy másikra a régi meghajtókkal. Nem hinném, hogy ezt tiltaná a licencszerződés.
kori
2009. február 9. 17:19
Azért érdekes, hogy még mindig vannak problémák a 64bites oprendszerekkel.

Hol driver, másoknál szoftver kompatibilitási gond jelentkezik.
lacyhsv
2011. szeptember 13. 1:36
Sziasztok
Ugyan ez a problémám,nem rég jelentkezett!
Szaggatnak a játékok,általában kb. 5 perc után!
Konfigom:
IntelCore i7 2,67 GHz
Nvidia Gefroce GTX 275 DDR3
6 Gb DDR3-as Kingston memória
Én is újra telepítettem,legújabb driverek,directx,de semmi változás!
Ha valaki tudja a megoldást legyen szíves leírni!
Köszönöm
Üdv
lacyhsv
Alaplap 51 °C
CPU 37 °C
GPU memória 50 °C
GPU környezete 48 °C
Nem tudom jók-e ezek az értékek..
Wiezner István
2011. szeptember 13. 6:49
Szia,
ezek terhelés nélküli értékek, vagy játék közben nézted őket? Gondolom az előbbi, a GPU memória kissé gyanús, játék közben alaposan felmehet, valószínűleg ez okozza a lassulást.
Jó ötlet lenne, ha leszednéd a hűtést a grafikus kártyáról, egy újrapasztázással talán megoldhatnád a problémát (különösen, ha régebben jól működött a hardver, és csak most kezdett el vacakolni).
Temporary
2011. szeptember 13. 9:29
A víruskereső vagy a windows automatikus frissítés keresése és letöltése (vagy a memória lapozás, de ez 6GB esetén nem valószínű

) okozhat folyamatosan dolgozó merevlemezt és/vagy állandó 100% processzor terhelést, ami az erőforrás csökkenés miatt szaggatást okoz a játékban. Ezeket úgy veheted észre, hogy szaggatáskor egyfolytában világít a HDD led. A processzor, RAM, VGA RAM, kihasználtságot, az elinduló, leálló folyamatokat pedig valamilyen naplózó programmal vissza lehet követni.
Én az AIDA64-t használom ilyesmire, de nem tudom, hogy az ingyenes változattal lehet-e naplózni.
lacyhsv
2011. szeptember 13. 15:13
Igen terhelés nélküli értékek!
Megnézem majd játék közben is az értékeket!
De azt nem értem tegnap direkt játszottam az F1 2010-el pár órát,ami megvan nekem eredetibe,és az egyáltalán nem szaggatott,de minden crackelt játék viszont szaggat

Játék közbeni értékek:
Hőmérsékletek
Alaplap 66 °C (151 °F)
CPU 48 °C (109 °F)
1. CPU / 1. mag 54 °C (124 °F)
1. CPU / 2. mag 53 °C (124 °F)
1. CPU / 3. mag 54 °C (126 °F)
1. CPU / 4. mag 53 °C (126 °F)
GPU [ TRIAL VERSION ]
GPU memória 80 °C (172 °F)
GPU környezete 74 °C (165 °F)
SAMSUNG HD103UJ [ TRIAL VERSION ]
Hűtőventilátorok
CPU 2909 RPM
GPU 3859 RPM (100%)
Feszültség értékek
CPU mag 0.94 V
+3.3 V 3.34 V
+5 V 5.16 V
+12 V [ TRIAL VERSION ]
+5 V készenléti 5.14 V
GPU mag [ TRIAL VERSION ]
GPU Vcc [ TRIAL VERSION ]
Áramerősség értékek
CPU 7.30 A
Fogyasztási értékek
CPU 6.76 W
Temporary
2011. szeptember 14. 7:41
IDÉZET(lacyhsv @ 2011. szeptember 13. 14:13)

...minden
crackelt játék viszont szaggat

A crack a legbiztosabb vírusterjesztési módszer.

Nagy valószínűséggel ez a probléma forrása. Tuti, hogy futtatja a felhasználó még a vírus kereső figyelmeztetése ellenére is. Általában egy módosított vagy idegen fájlja lesz a játéknak, ami bármilyen kártevő kódot is tartalmazhat.
Spányik Balázs
2011. szeptember 14. 10:54
A crackelt játékok véletlenül nem daemon tools alól futnak?
Wiezner István
2011. szeptember 14. 11:10
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2011. szeptember 14. 11:54)

A crackelt játékok véletlenül nem daemon tools alól futnak?
A crackek kiiktatják a lemezellenőrzést, így a tört játék indításakor lényegtelen, hogy fel van-e mountolva az ISO. Szerintem valami túlmelegedik a gépben, valószínűleg a videokártya.
@Temporary: valószínűtlen, hogy az összes tört játéka vírusos lenne, főleg ha figyelembe vesszük a tüneteket (mindegyiknek ugyanazt a kártevőt kellene tartalmaznia). Viszont ha a vírus csak az egyikben van jelen, és megfertőz más állományokat is, akkor a jogtiszta szoftvereknek sem mennének megfelelően - nem gondolom, hogy ez lenne a háttérben.
Spányik Balázs
2011. szeptember 14. 12:44
Ebben igazad lehet, de azért akad némi összeakadási lehetőség a Windows meg egy Daemon Tools között, pláne ha a "CD"-ről akar betölteni valamit a játék.
lacyhsv
2011. szeptember 14. 15:01
Nem Daemon Tools alól fut a játék!
A rendszer is újra lett rakva,meg a vírusirtó sem talált semmit,szóval nem hiszem,hogy vírus lenne!
Leszedtem egy ilyen videokártya progit GPU-Z a neve!
Ott láttam egy olyat,hogy Ventilátor 40%,azt nem tudom,hogy ez azt jelenti,hogy jelenleg 40%-on megy a ventilátor,vagy állandóan ennyi,mert ha állandóan,akkor lehet túl melegedik a videokártya nem?Meg az is van még a ventilátorhoz írva,hogy 1572 RPM!
Öööö most nézem változnak ezek az értékek,akkor a jelenlegit jelentheti..
Hát én már nem tudom mi lehet a gond..
Mit tegyek vigyem el szerelőhöz?
Wiezner István
2011. szeptember 14. 15:31
A szoftver automatikusan szabályozza a fordulatszámot a terheléstől függően, játék alatt 100 százalékon megy. Régebben volt valami gond az egyik NVIDIA driverrel, elvileg alászabályozta a ventit, és túlmelegedtek a kártyák. A legújabb driver van fent? Próbáld meg frissíteni, ha nem az lenne (
letöltés itt).
lacyhsv
2011. szeptember 14. 18:22
A legújabb van fent!
Ötletem sincs már mi lehet gond..
Fujitsu
2011. szeptember 16. 18:06
Hmm... Nem is tudom, mivel is lenne illendő kezdeni a diagnosztikát...
Tápegység?
lacyhsv
2011. szeptember 16. 23:32
Hát nem fogjátok elhinni,de ezt egy fórumon találtam és megcsináltam!
"akinek esetleg kifagy és NVIDIA kártyája van az csinálja ezt meg
1, Nvidia control panelben a Physix beállítás CPU-ra
2. Játékot dx9-es módben futtasátok
/My Games/DIRT3/hardware_settings_config.xml-ben átirni force directx9=true
és már Működik is és sose fagy ki és grafikailag sem veszít semmit"
Az a hihetetlen benne,hogy nem elég,hogy a Dirt 3 nem szaggat,de már a többi crackelt játék sem!
Nem tudom hova tenni,de meggyógyult,legalábbis remélem,hogy már nem jön vissza a probléma!!!
Köszönöm mindenkinek a segítőkészségét!!!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.