Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Corel VideoStudio
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Multimédia > Videolejátszók és -szerkesztők
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6
nagyjani
Feltelepítettem a Video studio 9-es próbaverzióját, és az a helyzet, ha videót teszek háttérnek a disc készítésnél a menühöz, akkor azt a próba során a virtuális lejátszóval nem látni. Csak fekete háttér lessz látható. Egypáran használjuk a régebbi verziókat (cölöp-ről tudok), kíváncsi lennék másnál is ez e a helyzet. Nem akarom kiírni hogy kipróbáljam a valódi lemezen, mert ennek a funkciónak müködni kell a próbák során is, hogy lássam a végeredményt. Ha valaki próbálgatja jelentkezzen.
Halasi Miklós
Csak egy kérdés: az over lay és a VMR-9 megjelenítési mód jól működik a gépen? Kipróbálhatod mindkettőt Windows Media Playerrel...
nagyjani
WMV 8 formátumban mentettem, működik. Az over lay is jó, minden funkcióját próbáltam, még a croma key-t is. Lehet, hogy megint egy szoftver, ami hardvertől függően működne?
CSSANYA
Sziasztok
Úgy látom, hogy itt profik közé csöppentem, de tanácsok reményében szeretném elmondani a problémáimat huh.gif
Lecseréltem a régi VHS-C kamerámat egy szintén PANA NV-GS75-re a könnyű és gyors digitalizálás reményében, de
- a kamerához mellékelt "MotionDV Studio" progival USB-n keresztül csak AVI-ba
tudok menteni sad.gif
- megszereztem a Studio 9 progit, viszont ez nem működik USB-n keresztül, Így kénytelen vagyok az előző progival AVI fájlba menteni, majd a Studió9-el MPEG2-be konvertálni (időigényes munka)és ezek után megszerkeszteni ezzel a kiváló progival.( sajnos elég bénácska vagyok hozzá, de honosítást ill. kezelési utasítást nem találtam a weben :unsure: )
Nem tudom mennyire érthető, de ha valamit rosszul tudok vagy értelmezek. szeretném ha kijavitana és segitene valaki smile.gif
Üdv.
Köszi
Halasi Miklós
Először is: az általad leírt mód a legjobb videoszerkesztéshez: először DV-be másolod át a gépre, és utána készítesz belőle MPEG-et. Ha egyből MPEG-be vinnéd be, a minősége nem lesz szép. A Pinnacle Studiohoz lézetik magyarítás, keresd fel az Axicot: www.axico.hu
A gyorsabb digitalizálást pedig ne USB-n, hanem Firewire kábellel végezd!
CSSANYA
Köszi az infót smile.gif
Sajnos az emlitett honlapon, ha jól látom nincs letölthető honosítás, csak megvásárolható magyar kézikönyv. sad.gif
Már majdnem indultam kábelt vásárolni, mikor ezt olvastam a PANA honlapján:

"Ha videokamerája ún. High Speed USB 2.0 (HS mód) csatlakozóval és Video Class* kompatibilitással rendelkezik, akkor nem csak állóképeket, hanem mozgóképet (videót) is át tud tölteni vele számítógépére (feltéve, hogy az képes fogadni az adatokat). Ilyen esetekben Firewire csatlakozóra és -kábelre nincsen szükség. Az USB csak ebben az esetben képes AVI vagy - DVD kamkorderek esetén - MPEG2 formátumban rögzített videofelvételek továbbítására a számítógépre"

* Szabványos formátum, amely Microsoft Windows XP Home Edition / Professional, SP2 vagy újabb verzió esetén lehetővé teszi egy USB kábelen át a mozgóképes adatok valós idejű átvitelét.

Már pedig az NV-GS75 ilyen :rolleyes: és ha ez igaz, akkor nincs szükségem firewira kábelra ??!! :wub:
Giraffe
IDÉZET(Halasi Miklós @ 2005. May 10., Tue 8:32)
A gyorsabb digitalizálást pedig ne USB-n, hanem Firewire kábellel végezd!

Bocsánat, hogy pontosítok, de a DV-nek pont az lenne az előnye, hogy nem kell digitalizálni.
Abban viszont maximálisan egyetértünk, hogy a sz.gépre DV-AVI formátumban kell az anyagot átmásolni, és nem "röptében" elvégezni az MPEG(2) kódolást, mert akkor - hacsak nem egy erőmű van alátéve - rendesen fognak potyogni a képkockák. Azon kívül vágni és szerkeszteni is egyszerűbb AVI-t, mint MPEG-et. De, hogy üröm is legyen a dologban kb. 10 GB/óra helyről le kell mondani a vinyón.

IDÉZET(CSSANYA @ 2005. May 10., Tue 12:07)
Már pedig az NV-GS75 ilyen :rolleyes: és ha ez igaz, akkor nincs szükségem firewira kábelra ??!! :wub:

Ha van FireWire-port a gépedben, akkor nem szabadna spórolni a kábelen. (Ha nincs, akkor érdemes elgondolkodni a beszerzésén.) A videószerkesztő programok jelentős része szívesebben dolgozik FW-en keresztül, azt elsősorban mégiscsak ilyen feladatokra találták ki.
nagyjani
Vedd meg azt a kábelt mindenképpen, így a szoftver fogja vezérelni a kamerát, nem lessz ezek után semmi gondod. Rögzítés mindenképpen DV AVI, ahogy az előttem szólók is írták. Szerkeszteni pedig ebben a formátumban kell, az utólagos (főleg kétmenetes) tömörítés pedig az eredetivel szinte egyező képminőséget fog produkálni, az az 1-2 vagy 3 óra itt nem tétel. (már ha ki akarod használni a DV kamera nyújtotta képminőséget.)
Halasi Miklós
IDÉZET(Giraffe @ 2005. May 10., Tue 12:53)
Bocsánat, hogy pontosítok, de a DV-nek pont az lenne az előnye, hogy nem kell digitalizálni.

Ezzel egyetértek, mégsem mindegy azonban milyen DV kodek van a gépen, változhat a minőség. Tehát mégis történhet menet közben valamiféle adatveszteség. Vagy áthúzáskor vagy átkódolásnál MPEG-be...
mata2
Sziasztok!

Én eddig nagyon nem voltam benne ebben a témában, de most vettem egy Canon DV kamerát, meg FireWire kártyát is a gépembe, és adódott egy problémám. Teljesen jól együttműködik a géppel a kamera, de akármilyen programmal is próbálkozok átmásolni a videoanyagot, az ha DV AVI formátumban teszem, akkor visszintesen csíkos lesz a kép. Ez nem tudom, hogy mitől van, és ebben kérném a segítségetekek. Azonban a gyengébb minőségnél ez a probléma nem jalaentkezik.

Előre is köszönöm a segítségeteket.
CSSANYA
Köszi a segítséget, már kezdem kapisgálni a helyzetet, :blink:

Habár az még mindig bosszantó és érthetetlen számomra, hogy a mai fejlett világba, miért kell ennyit pöcsölni egy jó minőségű házi DVD átjátszásához, ill. megirásához huh.gif
Igaz, most ismerkedek a progival, de két fél napomba került egy 50 perces anyag elkészitése, és csak ámultam, hogy fogynak el a gigák a vinyomról yikies.gif
Szóval ezt még gyakorolnom kell :unsure:

Üdv.

Ja, és majdnem elfelejtettem: a dátum-időpont nem jelenik meg az új anyagban,
pedig szeretem látni évek multán a korábbi történéseket sad.gif ani_wink.gif
A régi VHS-C kamerámnál ez nem volt gond, most viszont ezt szeretném megoldani! roll.gif
Régi fórumba rémlik, hogy már szóba került ez a kérdés, de akkor még nem érdekelt blush.gif
Halasi Miklós
A TimeCode kijelzését minden progi másképp oldja meg. A Pinnacle Studio például külön szűrővel, a többieknél nem tudom hogyan állíthatod be.
nagyjani
A beolvasott DV anyag, amíg nincs átkonvertálva, a tulajdonságaiban megmutatja a készítés időpontját. Egyszerűbb és célszerűbb is ezt leellenőrizni, és egy rövid felirattal beszúrni a kész videóba. Szerintem idegesítő is, ha végig ott a dátum a kép sarkában.
nagyjani
Ulead 9-es tapasztalatok:
DV AVI szerkesztése után, mentés ugyan abba a formátumba, és kb. harmad résznél memoria hiányra hivatkozva leáll. Visszanézve a mem használatot a végső érték közelébe sem ér sem a swap file, sem a fizikai memoria.
Mentés DVD-be DD hanggal, végigcsinálja gond nélkül, de le már nem játsza, az explorer exe-re hivatkozva lefagy, és kilép. Más lejátszó hiba nélkül játsza a végeredményt.
A share fül alatt, file-ba mentésnél csak ntsc formátumok jelennek meg alapban, manuálisan lehet csak a pal-t elővarázsolni. Telepítésnél a pal lett megadva.
Ezek a hibák a Vstudio 8 alatt nem jelentkeznek.
Egyenlőre ennyi, most egy kész lemezt próbálok a napokban összeállítani vele, kíváncsi leszek.
CSSANYA
Sziasztok

Halgattam a jó tanácsra és megvásároltam a firewire kábelt + kártyát, a kapcsolat
jól működik PC és kamera között. smile.gif
Studió 9-el ekészítettem a DVD lemezt, beteszem az asztali ( PANASONIC SA-HT500 ) lejátszóba és szaggatva, akadozva megy a lejátszás, engem meg a gutaütés kerülget. : angry.gif mad.gif
Kétszer is megírattam vele, 1x-RW és 1x+RW -s lemezre = mindkettő sick.gif
Én ezt már nem értem exclamat.gif
help.gif hands.gif
nagyjani
Az, hogy szaggat a lejátszóba, egész biztos hogy az író és a nyersanyag inkompatibilitása miatt van. Jártam én is így, egy csomó lemezt el kellett ajándékoznom. Próbálj utána nézni, mit ajánlanak az íródhoz. Próbálj image-t készíteni, azt ki tudod próbálni a gépen, hogy biztos légy a dolgodban, ha ott jó (ami valószínü), akkor azt majd könnyedén kiírhatod más lemezre.
CSSANYA
Azt nem említettem, hogy mindkét lemezt írás után kipróbáltam a POWER-DVD lejátszóval és azon tökéletes volt exclamat.gif
Igaz, hogy mindkét lemez már 2xvolt törölve, de lehet ez gond? question.gif
(FUJIFILM DVD-RW és EMTEC DVD+RW ) igaz ezt már leírtam egyszer sad.gif
Vagy próbálja meg sima lemezzel question.gif
Az íróm: TEAC DV-W50D és már több lemezt megírtam vele, nem válogatott!

Üdv.
cölöp
Az RW lemezekkel nekem is voltak gondjaim , a sima írhatókkal viszont semmi probléma , azok mennek rendesen.
TDK-R 8x , Verbatim-R 8x és Arita-R 8x amiket használok , és általában ahogy nagyjani is ajánlja image fájlt készítek , és ellenőrzés után írom ki lemezre.
CSSANYA
Most nagyon bénának fogtok nézni, de én még nem készítettem image fájlt és főleg a Studió 9 használata közben nem tudom, hogy kell sad.gif
Mer ugyebár a sorrend: Capture - szerkesztés - disc készítés ( majd a lemez megírása után a projekt mentése, ha esetleg a későbbiek során még valamit szeretnék hozzá illeszteni) blink.gif
Így kísérleteztem idáig huh.gif
cölöp
Már miért néznénk bénának?
A disc készítés helyett tudsz választani:
-mentés DVD mappába
-mentés iso fájlba
CSSANYA
Köszi, majd megpróbálom, csak az S9-be a disc készítésre kattintva, egy műveletben végzi a konvertálást és azt követően a lemez írást. Szóval én nem láttam közte szünetet, amikor kiválaszthatnám, hogy mibe mentsen? Igaz nem ültem végig a gép előtt, mert rohadt sokáig csinálja. sad.gif
mazda6diesel
Sziasztok!

Egy olyan progit szeretnék ami ingyér van, kis erőforrásigényű és DVD filmeket tudok átkonvertálni VCD-be vagy MPEG-be.

Létezik ilyen?

A dvd X-et próbáltam de az nálam nem működik.

Segítsetek légyszi!

Üdv.: Bazs
cölöp
IDÉZET(CSSANYA @ 2005. May 14., Sat 21:19)
Köszi, majd megpróbálom, csak az S9-be a disc készítésre kattintva, egy műveletben végzi a konvertálást és azt követően a lemez írást.
Szóval én nem láttam közte szünetet, amikor kiválaszthatnám, hogy mibe
mentsen question.gif
- igaz nem ültem végig a gép előtt, mert rohadt sokáig csinálja-  sad.gif

Bocs összekevertem a két Ulead progit. Tehát mikor végeztél a filmmel , megnyomod a Share gombot felül. Bal oldalon a legfelső gomb Create Video File , erre kattints. Innen a legördülő menüből kiválasztod a formátumot amit szeretnél.
Amit fentebb írtam az a MovieFactory-ban van blush.gif
Halasi Miklós
Studio 9-ben meg a Temporary mappába csinálja a fájlokat, azt kell beállítani. ani_wink.gif
Gigah3rtz
Hogy lehet rávenni , hogy csinaljon 640*480-ba WMV formátumba? mert szerintem azért csunya nekem a megszerkesztett(MPEG 2 formátumú) video mert rossz a pixeleloszlás sad.gif [1280*1024 ]
nagyjani
Ha a végén custom-ot választod kimeneti beállításoknál, és a Wmédia lesz a kodek, akkor ott nagyon sok beállítási lehetőség lesz még, de a képméret nem minden kodeknél variálható szabadon, Így a wmv-nél sem, mert a pixelméret szabvány.
diamonddog
Üdv mindenkinek!

Volna valakinek leírása a program működéséről, trükkökről, hasznos tippeket is fogadok!
Kezdő digiző volnék, saját filmemet kéne elkészíteni (főiskolai feladat).
Van kamera, ADS Pyro A/V Link is, de leírás kéne esetleg magyarul az Ulead Video Studio 9-es verziójához, illetve gondolom nem sok változás van a fő funkciókban korábbi verziókhoz képest

smile.gif
Lalo
Főiskolásként gondolom nem nagyon idegen tőled az angol nyelv. A programhoz pdf formátumban remek leírást mellékelnek. Természetesen nem lennénk fórum, ha konkrét problémád van, biztos valaki fog segíteni. Érdemes a progival foglalkozni, mert amilyen egyszerű a kezelése, olyan sokat is tud.
nagyjani
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
Egyébként van egy video studiós topic, esetleg, ha valamelyik Moderátorunk áthelyezné, ott jobb helyen lenne a folytatás.
Spányik Balázs
Megtörtént! ani_wink.gif
nicholas
Sziasztok! Segítsetek ha tudtok. Videostudio 9-el dolgoztam. Először minden szépen működött, vagyis a kameráról DV-be mentettem a számítogépre a filmet. Aztán már szerkesztettem is, minden jól ment. Aztán egy máskori gépbekapcsolás alkalmával elíndítottam a programot, próbálom a project filet betölteni, vagy egy betöltött videorészt megnyitni de sajnos már nem tudtam. Ezeket írta ki:
Unable to open file. Katasztrofális hiba. The content file of is unreadable.
Majd próbáltam újra a kamráról DV (avi)-be menteni , de már az sem működött. Nem mentette el, hanem eltávolította a betöltést.
Mi lehet a gond? Nagyon szeretnék vele dolgozni. Nem tudom mit csináljak. segítsetek. Köszi.
nagyjani
Egy memoria tesztert lefuttatnék, nekem is egy szer az volt a hasonló hiba forrása, igaz a movifactory-nál. Aztán utána meglátjuk.
nicholas
Köszi, hogy válaszoltál. Az az érdekes, hogy más videoszerkesztő Adobe Premiere vagy a Pinacle studio simán tudja a dv aviba mentést. Próbáltam így is de ezeket az .avi file-okat sem nyitja meg a videostudio. Mi lehet a gond? Már többször le és feltelepítettem a progit hiába. A jobb oldalon betölti a videoikonokat, de nem tudja őket lejátszani. (A többi szerkesztő lejátsza, de én vele szeretnék dolgozni.) Valamit elállítottam, miért nem ismeri fel őket? Kösz a segítséget. Ha van ötletetek írjatok.
nagyjani
Esetleg kodekpakkot nem raktál fel? Mert arra is érzékeny szegényke. Én itthon használom, úgyhogy valamit majd csak kitalálunk.
nicholas
Win XP Service pack 2 esetleg bekeverhet?

MPEG-et megnyitja, de az AVI-t nem akarja sem megyitni (amit már előzőleg betöltött azt sem), sem menteni. Mit lehet tenni?
nicholas
IDÉZET(nagyjani @ 2005. szeptember 20., 10:33 - kedd)
Esetleg kodekpakkot nem raktál fel? Mert arra is érzékeny szegényke. Én itthon használom, úgyhogy valamit majd csak kitalálunk.

Tisztelt Nagyjani!
Köszi a segítséget megoldódott a probléma. Letöröltem egy kodek csomagot a rendszerről, elíndítottam a videostudiot, és lám bejött az összes video, és project.
Jó kedvem lett tőle.
Mégegyszer köszi, szevasz.
Lalo
Aki régóta tagja már ennek a fórumnak, az jó tudja, mennyi gondot okoznak ezek a kodek csomagok. Talán kéne egy nagy bannert készíteni: "kodekpakkok: kötelező unistall!" felirattal. biggrin.gif
nagyjani
Elnézést, hogy most érek rá, de látom minden rendben, akkor a kodekpakk volt a ludas. Még szerencse, hogy jó lett, mert a sima uninstall nem mindig segít.
Halasi Miklós
Bár tudom, hogy mindegyik videoszerkesztő mást és mást tud, de azt is tudom ajánlani saját tapasztalatból, hogy ha már ki lett próbálva valamelyik, akkor a legszimpatikusabbat telepítsük CSAK! Ugyanis az Ulead is, a Pinnacle is és az Adobe is (de még sorolhatnám a Canopust vagy más cégek szerkesztőit) egy csomó és akár egymással ütköző kodeket telepít a gépre!!! És ez a többi videoszerkesztő programot meghülyítheti.
Ha videoszerkesztésre adjuk a fejünket az a legtisztább, ha külön partícióra egy videószerkesztő oprendszert húzunk fel és CSAK a videószerkesztőt. Na és csak azokat a hardverelemeket, amiket tényleg használunk is! Pl. a szkenner nem kell vagy a modem sem. A megszerkesztett anyagot exportálhatjuk, amit végül kiírhatunk a jelenleg is használt XP-vel.
Így a videoszerkesztés tiszta marad, kodekektől mentes, és valószínűleg hiba nélkül fog működni.
Broker25
Sziasztok! Még új felhasználó vagyok, ezért segítséget kérnék a videostudio használatával kapcsolatban. Panasonic DV kamerám van, firewire segítségével átmásolom a filmet a gépre és vannak részletek, amiket szeretnék belőle kitörölni, illetve feliratoznék is itt-ott.
De nem tudom, hogy kell csinálni.
Főleg, majd dvd-re kiírni hogyan kell innen?

Van a VS7-hez magyarítás?
Nagyon megköszönném, ha valaki segítene úgy, hogy pl. lefényképezi a képernyőt nekem lépésről-lépésre, hogy lássam, mikor mit kell csinálni, stb...
Minden segítség jól jönne.

Előre is köszönöm!

Üdv, Jani
e-mail: letters@vodafone.hu
nagyjani
Az az igazság, hogy abszolut elsőre és angol nyelvtudás nélkül nagyon nehéz bármit is csinálnod. Csak a fent említett kérdésedre több oldalt tele tudnék írni. Én azt ajánlanám, hogy a windows movi maker-el próbálkozz, valami kis tapasztalatot szerezni, az magyar nyelvü. Ha itt mennek az alap dolgok, vagy akár sikerül file-be menteni, akkor kellene próbálkozni a vstudio-val. Ha gond van, konkrét kérdésre szivesen válaszolunk, akár képpel is, de az alapokat nem lehet csak úgy fórumon keresztül elmagyarázni.
Mik
Hali! UVS 8-ban meg lehet fordítani a lejátszás irányát? Sebességet tudok állítani, de visszafelé szeretném pörgetni a film egy részletét. Ha nem, melyik progi tud ilyet?
Halasi Miklós
Azt tudom, hogy a Pinnacle Studioban van ilyen szűrő/plugin, de az ugye más progi. roll.gif
nyikszi
Hali! Egy óriási, de gondolom, mégis egyszerű problémába ütköztem sad.gif Ulead Videostudio 8 SE-t használnám. DVD-ről leszedném a videót és szerkeszteném, de a hang nincs meg alatta. Ha lejátszom egy videó lejátszóval az eredetit akkor minden OK, de a VS alatt nem akar megszólalni. Próbáltam ráhúzni a videót a hangsávra is, de semmi weep.gif Tudja valaki mi lehet a probléma?
nyikszi
Nos megtaláltam, mégha kissé nehezen is, a megoldást angol forrásokban. Leírom, hátha valakinek ugyanaz lesz a baja. A VS 8 SE nem ismeri a dolby digital-t, pontosabban nem támogatja. Persze ezt a FAQ-ban és más helpekben nem propagálják weep.gif Megoldás? Másik szoftver vagy újabb, teljes verzió.
Halasi Miklós
Amit találtam, hogy a legújabb verzióban, a 10-esben már van támogatás:
http://www.ulead.com/spotlight/dolby/runme.htm
nagyjani
IDÉZET(Mik @ 2006. May 01., Mon 14:20) *
Hali! UVS 8-ban meg lehet fordítani a lejátszás irányát? Sebességet tudok állítani, de visszafelé szeretném pörgetni a film egy részletét. Ha nem, melyik progi tud ilyet?

A bal oldali részen van egy olyan gomb hogy reverse video. Az lesz az irányváltás.
nyikszi
IDÉZET(Halasi Miklós @ 2006. May 16., Tue 14:21) *
Amit találtam, hogy a legújabb verzióban, a 10-esben már van támogatás:http://www.ulead.com/spotlight/dolby/runme.htm

Már írtam eggyel feljebb, csak az SE nem támogatja sajnos. Ez ugye az amit hadware-hez adnak, de akkor meg minek, ha ilyen alapfunkciót nem támogat? Egyébként jó szoftver, aránylag könnyű kezelni.
JOINT72
Hadd kérdezzek az Ulead VideoStudio 10-ről.
Párhuzamosan is elhelyezhető szövegbeillesztés az időskálára? Tehát egy klippen belül időben eltólva, némi átfedéssel indulhatnának el szövegek, mindegyik saját beállításokkal. Nekem csak egymás után sikerült elhelyezni. Ime:

IPB kép

(T-sor a szövegbeillesztés helye az időskálán)

Mikor zenei aláfestést adtam a kész videónak, előjátszásnál halk kattogó hangot lehetett hallani és a videó eredeti hangja csúszott a képhez képest. A mentés után viszont nem volt semmi probléma, szinkronban volt a kép és a hang, a kattogás se hallatszott. Ez mi miatt lehetett?

Mentés után egy ugyanolyan nevű .upd kiterjesztésű fájl is elmentődik. Ezt mire lehet használni? Windows nem tudja megnyitni.

Tömörítetlen AVI-ból (24 bits, 1024 x 768, 25 fps) készült videót szerettem volna elmenteni a Share/Create Video File/Custom-mal, AVI-ba. Hang csúszás lett az eredmény. Mpeg2-es és a többi konvertálásnál nem volt gond. A Custom mód nem arra való, hogy az eredeti fájlkiterjesztéssel is lehessen menteni?

A MPEG2 HD-nél, a vizszintesen mozgó feliratoknál tapasztalom ezt:

IPB kép

Mi miatt van és hogy lehet kiküszöbőlni?

Amúgy nagyon jól használható a program. Amire szükségem volt éppen azt szépen megoldotta.

Kösz a válaszokat!
Halasi Miklós
IDÉZET(JOINT72 @ 2006. June 03., Sat 23:21) *
A MPEG2 HD-nél, a vizszintesen mozgó feliratoknál tapasztalom ezt:

Ezt a jelenséget hívják interlace-nek. Már volt szó róla az újságban is (Videokazettáról digitalizálás), és nem probléma, hagyd úgy. ani_wink.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.