nagyjani
2005. május 5. 12:45
Feltelepítettem a Video studio 9-es próbaverzióját, és az a helyzet, ha videót teszek háttérnek a disc készítésnél a menühöz, akkor azt a próba során a virtuális lejátszóval nem látni. Csak fekete háttér lessz látható. Egypáran használjuk a régebbi verziókat (cölöp-ről tudok), kíváncsi lennék másnál is ez e a helyzet. Nem akarom kiírni hogy kipróbáljam a valódi lemezen, mert ennek a funkciónak müködni kell a próbák során is, hogy lássam a végeredményt. Ha valaki próbálgatja jelentkezzen.
Halasi Miklós
2005. május 6. 7:53
Csak egy kérdés: az over lay és a VMR-9 megjelenítési mód jól működik a gépen? Kipróbálhatod mindkettőt Windows Media Playerrel...
nagyjani
2005. május 9. 10:40
WMV 8 formátumban mentettem, működik. Az over lay is jó, minden funkcióját próbáltam, még a croma key-t is. Lehet, hogy megint egy szoftver, ami hardvertől függően működne?
CSSANYA
2005. május 9. 19:30
Sziasztok
Úgy látom, hogy itt profik közé csöppentem, de tanácsok reményében szeretném elmondani a problémáimat
Lecseréltem a régi VHS-C kamerámat egy szintén PANA NV-GS75-re a könnyű és gyors digitalizálás reményében, de
- a kamerához mellékelt "MotionDV Studio" progival USB-n keresztül csak AVI-ba
tudok menteni
- megszereztem a Studio 9 progit, viszont ez nem működik USB-n keresztül, Így kénytelen vagyok az előző progival AVI fájlba menteni, majd a Studió9-el MPEG2-be konvertálni (időigényes munka)és ezek után megszerkeszteni ezzel a kiváló progival.( sajnos elég bénácska vagyok hozzá, de honosítást ill. kezelési utasítást nem találtam a weben :unsure: )
Nem tudom mennyire érthető, de ha valamit rosszul tudok vagy értelmezek. szeretném ha kijavitana és segitene valaki
Üdv.
Köszi
Halasi Miklós
2005. május 10. 7:32
Először is: az általad leírt mód a legjobb videoszerkesztéshez: először DV-be másolod át a gépre, és utána készítesz belőle MPEG-et. Ha egyből MPEG-be vinnéd be, a minősége nem lesz szép. A Pinnacle Studiohoz lézetik magyarítás, keresd fel az Axicot: www.axico.hu
A gyorsabb digitalizálást pedig ne USB-n, hanem Firewire kábellel végezd!
CSSANYA
2005. május 10. 11:07
Köszi az infót
Sajnos az emlitett honlapon, ha jól látom nincs letölthető honosítás, csak megvásárolható magyar kézikönyv.
Már majdnem indultam kábelt vásárolni, mikor ezt olvastam a PANA honlapján:
"Ha videokamerája ún. High Speed USB 2.0 (HS mód) csatlakozóval és Video Class* kompatibilitással rendelkezik, akkor nem csak állóképeket, hanem mozgóképet (videót) is át tud tölteni vele számítógépére (feltéve, hogy az képes fogadni az adatokat). Ilyen esetekben Firewire csatlakozóra és -kábelre nincsen szükség. Az USB csak ebben az esetben képes AVI vagy - DVD kamkorderek esetén - MPEG2 formátumban rögzített videofelvételek továbbítására a számítógépre"
* Szabványos formátum, amely Microsoft Windows XP Home Edition / Professional, SP2 vagy újabb verzió esetén lehetővé teszi egy USB kábelen át a mozgóképes adatok valós idejű átvitelét.
Már pedig az NV-GS75 ilyen :rolleyes: és ha ez igaz, akkor nincs szükségem firewira kábelra ??!! :wub:
Giraffe
2005. május 10. 11:53
IDÉZET(Halasi Miklós @ 2005. May 10., Tue 8:32)
A gyorsabb digitalizálást pedig ne USB-n, hanem Firewire kábellel végezd!
Bocsánat, hogy pontosítok, de a DV-nek pont az lenne az előnye, hogy nem kell digitalizálni.
Abban viszont maximálisan egyetértünk, hogy a sz.gépre DV-AVI formátumban kell az anyagot átmásolni, és nem "röptében" elvégezni az MPEG(2) kódolást, mert akkor - hacsak nem egy erőmű van alátéve - rendesen fognak potyogni a képkockák. Azon kívül vágni és szerkeszteni is egyszerűbb AVI-t, mint MPEG-et. De, hogy üröm is legyen a dologban kb. 10 GB/óra helyről le kell mondani a vinyón.
IDÉZET(CSSANYA @ 2005. May 10., Tue 12:07)
Már pedig az NV-GS75 ilyen :rolleyes: és ha ez igaz, akkor nincs szükségem firewira kábelra ??!! :wub:
Ha van FireWire-port a gépedben, akkor nem szabadna spórolni a kábelen. (Ha nincs, akkor érdemes elgondolkodni a beszerzésén.) A videószerkesztő programok jelentős része szívesebben dolgozik FW-en keresztül, azt elsősorban mégiscsak ilyen feladatokra találták ki.
nagyjani
2005. május 10. 12:12
Vedd meg azt a kábelt mindenképpen, így a szoftver fogja vezérelni a kamerát, nem lessz ezek után semmi gondod. Rögzítés mindenképpen DV AVI, ahogy az előttem szólók is írták. Szerkeszteni pedig ebben a formátumban kell, az utólagos (főleg kétmenetes) tömörítés pedig az eredetivel szinte egyező képminőséget fog produkálni, az az 1-2 vagy 3 óra itt nem tétel. (már ha ki akarod használni a DV kamera nyújtotta képminőséget.)
Halasi Miklós
2005. május 10. 12:21
IDÉZET(Giraffe @ 2005. May 10., Tue 12:53)
Bocsánat, hogy pontosítok, de a DV-nek pont az lenne az előnye, hogy nem kell digitalizálni.
Ezzel egyetértek, mégsem mindegy azonban milyen DV kodek van a gépen, változhat a minőség. Tehát mégis történhet menet közben valamiféle adatveszteség. Vagy áthúzáskor vagy átkódolásnál MPEG-be...
mata2
2005. május 10. 20:22
Sziasztok!
Én eddig nagyon nem voltam benne ebben a témában, de most vettem egy Canon DV kamerát, meg FireWire kártyát is a gépembe, és adódott egy problémám. Teljesen jól együttműködik a géppel a kamera, de akármilyen programmal is próbálkozok átmásolni a videoanyagot, az ha DV AVI formátumban teszem, akkor visszintesen csíkos lesz a kép. Ez nem tudom, hogy mitől van, és ebben kérném a segítségetekek. Azonban a gyengébb minőségnél ez a probléma nem jalaentkezik.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
CSSANYA
2005. május 11. 10:29
Köszi a segítséget, már kezdem kapisgálni a helyzetet, :blink:
Habár az még mindig bosszantó és érthetetlen számomra, hogy a mai fejlett világba, miért kell ennyit pöcsölni egy jó minőségű házi DVD átjátszásához, ill. megirásához
Igaz, most ismerkedek a progival, de két fél napomba került egy 50 perces anyag elkészitése, és csak ámultam, hogy fogynak el a gigák a vinyomról
Szóval ezt még gyakorolnom kell :unsure:
Üdv.
Ja, és majdnem elfelejtettem: a dátum-időpont nem jelenik meg az új anyagban,
pedig szeretem látni évek multán a korábbi történéseket
A régi VHS-C kamerámnál ez nem volt gond, most viszont ezt szeretném megoldani!
Régi fórumba rémlik, hogy már szóba került ez a kérdés, de akkor még nem érdekelt
Halasi Miklós
2005. május 11. 12:30
A TimeCode kijelzését minden progi másképp oldja meg. A Pinnacle Studio például külön szűrővel, a többieknél nem tudom hogyan állíthatod be.
nagyjani
2005. május 11. 18:43
A beolvasott DV anyag, amíg nincs átkonvertálva, a tulajdonságaiban megmutatja a készítés időpontját. Egyszerűbb és célszerűbb is ezt leellenőrizni, és egy rövid felirattal beszúrni a kész videóba. Szerintem idegesítő is, ha végig ott a dátum a kép sarkában.
nagyjani
2005. május 13. 18:46
Ulead 9-es tapasztalatok:
DV AVI szerkesztése után, mentés ugyan abba a formátumba, és kb. harmad résznél memoria hiányra hivatkozva leáll. Visszanézve a mem használatot a végső érték közelébe sem ér sem a swap file, sem a fizikai memoria.
Mentés DVD-be DD hanggal, végigcsinálja gond nélkül, de le már nem játsza, az explorer exe-re hivatkozva lefagy, és kilép. Más lejátszó hiba nélkül játsza a végeredményt.
A share fül alatt, file-ba mentésnél csak ntsc formátumok jelennek meg alapban, manuálisan lehet csak a pal-t elővarázsolni. Telepítésnél a pal lett megadva.
Ezek a hibák a Vstudio 8 alatt nem jelentkeznek.
Egyenlőre ennyi, most egy kész lemezt próbálok a napokban összeállítani vele, kíváncsi leszek.
CSSANYA
2005. május 13. 18:49
Sziasztok
Halgattam a jó tanácsra és megvásároltam a firewire kábelt + kártyát, a kapcsolat
jól működik PC és kamera között.
Studió 9-el ekészítettem a DVD lemezt, beteszem az asztali ( PANASONIC SA-HT500 ) lejátszóba és szaggatva, akadozva megy a lejátszás, engem meg a gutaütés kerülget. :
Kétszer is megírattam vele, 1x-RW és 1x+RW -s lemezre = mindkettő
Én ezt már nem értem
nagyjani
2005. május 14. 8:34
Az, hogy szaggat a lejátszóba, egész biztos hogy az író és a nyersanyag inkompatibilitása miatt van. Jártam én is így, egy csomó lemezt el kellett ajándékoznom. Próbálj utána nézni, mit ajánlanak az íródhoz. Próbálj image-t készíteni, azt ki tudod próbálni a gépen, hogy biztos légy a dolgodban, ha ott jó (ami valószínü), akkor azt majd könnyedén kiírhatod más lemezre.
CSSANYA
2005. május 14. 16:10
Azt nem említettem, hogy mindkét lemezt írás után kipróbáltam a POWER-DVD lejátszóval és azon tökéletes volt
Igaz, hogy mindkét lemez már 2xvolt törölve, de lehet ez gond?
(FUJIFILM DVD-RW és EMTEC DVD+RW ) igaz ezt már leírtam egyszer
Vagy próbálja meg sima lemezzel
Az íróm: TEAC DV-W50D és már több lemezt megírtam vele, nem válogatott!
Üdv.
cölöp
2005. május 14. 16:35
Az RW lemezekkel nekem is voltak gondjaim , a sima írhatókkal viszont semmi probléma , azok mennek rendesen.
TDK-R 8x , Verbatim-R 8x és Arita-R 8x amiket használok , és általában ahogy nagyjani is ajánlja image fájlt készítek , és ellenőrzés után írom ki lemezre.
CSSANYA
2005. május 14. 18:52
Most nagyon bénának fogtok nézni, de én még nem készítettem image fájlt és főleg a Studió 9 használata közben nem tudom, hogy kell
Mer ugyebár a sorrend: Capture - szerkesztés - disc készítés ( majd a lemez megírása után a projekt mentése, ha esetleg a későbbiek során még valamit szeretnék hozzá illeszteni)
Így kísérleteztem idáig
cölöp
2005. május 14. 19:06
Már miért néznénk bénának?
A disc készítés helyett tudsz választani:
-mentés DVD mappába
-mentés iso fájlba
CSSANYA
2005. május 14. 20:19
Köszi, majd megpróbálom, csak az S9-be a disc készítésre kattintva, egy műveletben végzi a konvertálást és azt követően a lemez írást. Szóval én nem láttam közte szünetet, amikor kiválaszthatnám, hogy mibe mentsen? Igaz nem ültem végig a gép előtt, mert rohadt sokáig csinálja.
mazda6diesel
2005. május 20. 16:56
Sziasztok!
Egy olyan progit szeretnék ami ingyér van, kis erőforrásigényű és DVD filmeket tudok átkonvertálni VCD-be vagy MPEG-be.
Létezik ilyen?
A dvd X-et próbáltam de az nálam nem működik.
Segítsetek légyszi!
Üdv.: Bazs
cölöp
2005. május 20. 17:11
IDÉZET(CSSANYA @ 2005. May 14., Sat 21:19)
Köszi, majd megpróbálom, csak az S9-be a disc készítésre kattintva, egy műveletben végzi a konvertálást és azt követően a lemez írást.
Szóval én nem láttam közte szünetet, amikor kiválaszthatnám, hogy mibe
mentsen
- igaz nem ültem végig a gép előtt, mert rohadt sokáig csinálja-

Bocs összekevertem a két Ulead progit. Tehát mikor végeztél a filmmel , megnyomod a Share gombot felül. Bal oldalon a legfelső gomb Create Video File , erre kattints. Innen a legördülő menüből kiválasztod a formátumot amit szeretnél.
Amit fentebb írtam az a MovieFactory-ban van
Halasi Miklós
2005. május 21. 8:13
Studio 9-ben meg a Temporary mappába csinálja a fájlokat, azt kell beállítani.
Gigah3rtz
2005. július 16. 8:49
Hogy lehet rávenni , hogy csinaljon 640*480-ba WMV formátumba? mert szerintem azért csunya nekem a megszerkesztett(MPEG 2 formátumú) video mert rossz a pixeleloszlás

[1280*1024 ]
nagyjani
2005. július 18. 14:44
Ha a végén custom-ot választod kimeneti beállításoknál, és a Wmédia lesz a kodek, akkor ott nagyon sok beállítási lehetőség lesz még, de a képméret nem minden kodeknél variálható szabadon, Így a wmv-nél sem, mert a pixelméret szabvány.
diamonddog
2005. szeptember 14. 19:44
Üdv mindenkinek!
Volna valakinek leírása a program működéséről, trükkökről, hasznos tippeket is fogadok!
Kezdő digiző volnék, saját filmemet kéne elkészíteni (főiskolai feladat).
Van kamera, ADS Pyro A/V Link is, de leírás kéne esetleg magyarul az Ulead Video Studio 9-es verziójához, illetve gondolom nem sok változás van a fő funkciókban korábbi verziókhoz képest
Lalo
2005. szeptember 15. 18:21
Főiskolásként gondolom nem nagyon idegen tőled az angol nyelv. A programhoz pdf formátumban remek leírást mellékelnek. Természetesen nem lennénk fórum, ha konkrét problémád van, biztos valaki fog segíteni. Érdemes a progival foglalkozni, mert amilyen egyszerű a kezelése, olyan sokat is tud.
nagyjani
2005. szeptember 16. 17:21
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
Egyébként van egy video studiós topic, esetleg, ha valamelyik Moderátorunk áthelyezné, ott jobb helyen lenne a folytatás.
Spányik Balázs
2005. szeptember 16. 17:55
Megtörtént!
nicholas
2005. szeptember 19. 15:28
Sziasztok! Segítsetek ha tudtok. Videostudio 9-el dolgoztam. Először minden szépen működött, vagyis a kameráról DV-be mentettem a számítogépre a filmet. Aztán már szerkesztettem is, minden jól ment. Aztán egy máskori gépbekapcsolás alkalmával elíndítottam a programot, próbálom a project filet betölteni, vagy egy betöltött videorészt megnyitni de sajnos már nem tudtam. Ezeket írta ki:
Unable to open file. Katasztrofális hiba. The content file of is unreadable.
Majd próbáltam újra a kamráról DV (avi)-be menteni , de már az sem működött. Nem mentette el, hanem eltávolította a betöltést.
Mi lehet a gond? Nagyon szeretnék vele dolgozni. Nem tudom mit csináljak. segítsetek. Köszi.
nagyjani
2005. szeptember 19. 19:04
Egy memoria tesztert lefuttatnék, nekem is egy szer az volt a hasonló hiba forrása, igaz a movifactory-nál. Aztán utána meglátjuk.
nicholas
2005. szeptember 20. 7:12
Köszi, hogy válaszoltál. Az az érdekes, hogy más videoszerkesztő Adobe Premiere vagy a Pinacle studio simán tudja a dv aviba mentést. Próbáltam így is de ezeket az .avi file-okat sem nyitja meg a videostudio. Mi lehet a gond? Már többször le és feltelepítettem a progit hiába. A jobb oldalon betölti a videoikonokat, de nem tudja őket lejátszani. (A többi szerkesztő lejátsza, de én vele szeretnék dolgozni.) Valamit elállítottam, miért nem ismeri fel őket? Kösz a segítséget. Ha van ötletetek írjatok.
nagyjani
2005. szeptember 20. 9:33
Esetleg kodekpakkot nem raktál fel? Mert arra is érzékeny szegényke. Én itthon használom, úgyhogy valamit majd csak kitalálunk.
nicholas
2005. szeptember 21. 15:51
Win XP Service pack 2 esetleg bekeverhet?
MPEG-et megnyitja, de az AVI-t nem akarja sem megyitni (amit már előzőleg betöltött azt sem), sem menteni. Mit lehet tenni?
nicholas
2005. szeptember 22. 7:47
IDÉZET(nagyjani @ 2005. szeptember 20., 10:33 - kedd)
Esetleg kodekpakkot nem raktál fel? Mert arra is érzékeny szegényke. Én itthon használom, úgyhogy valamit majd csak kitalálunk.
Tisztelt Nagyjani!
Köszi a segítséget megoldódott a probléma. Letöröltem egy kodek csomagot a rendszerről, elíndítottam a videostudiot, és lám bejött az összes video, és project.
Jó kedvem lett tőle.
Mégegyszer köszi, szevasz.
Lalo
2005. szeptember 22. 19:39
Aki régóta tagja már ennek a fórumnak, az jó tudja, mennyi gondot okoznak ezek a kodek csomagok. Talán kéne egy nagy bannert készíteni: "kodekpakkok: kötelező unistall!" felirattal.
nagyjani
2005. szeptember 25. 8:29
Elnézést, hogy most érek rá, de látom minden rendben, akkor a kodekpakk volt a ludas. Még szerencse, hogy jó lett, mert a sima uninstall nem mindig segít.
Halasi Miklós
2005. szeptember 25. 9:27
Bár tudom, hogy mindegyik videoszerkesztő mást és mást tud, de azt is tudom ajánlani saját tapasztalatból, hogy ha már ki lett próbálva valamelyik, akkor a legszimpatikusabbat telepítsük CSAK! Ugyanis az Ulead is, a Pinnacle is és az Adobe is (de még sorolhatnám a Canopust vagy más cégek szerkesztőit) egy csomó és akár egymással ütköző kodeket telepít a gépre!!! És ez a többi videoszerkesztő programot meghülyítheti.
Ha videoszerkesztésre adjuk a fejünket az a legtisztább, ha külön partícióra egy videószerkesztő oprendszert húzunk fel és CSAK a videószerkesztőt. Na és csak azokat a hardverelemeket, amiket tényleg használunk is! Pl. a szkenner nem kell vagy a modem sem. A megszerkesztett anyagot exportálhatjuk, amit végül kiírhatunk a jelenleg is használt XP-vel.
Így a videoszerkesztés tiszta marad, kodekektől mentes, és valószínűleg hiba nélkül fog működni.
Broker25
2005. október 16. 12:09
Sziasztok! Még új felhasználó vagyok, ezért segítséget kérnék a videostudio használatával kapcsolatban. Panasonic DV kamerám van, firewire segítségével átmásolom a filmet a gépre és vannak részletek, amiket szeretnék belőle kitörölni, illetve feliratoznék is itt-ott.
De nem tudom, hogy kell csinálni.
Főleg, majd dvd-re kiírni hogyan kell innen?
Van a VS7-hez magyarítás?
Nagyon megköszönném, ha valaki segítene úgy, hogy pl. lefényképezi a képernyőt nekem lépésről-lépésre, hogy lássam, mikor mit kell csinálni, stb...
Minden segítség jól jönne.
Előre is köszönöm!
Üdv, Jani
e-mail: letters@vodafone.hu
nagyjani
2005. október 17. 9:53
Az az igazság, hogy abszolut elsőre és angol nyelvtudás nélkül nagyon nehéz bármit is csinálnod. Csak a fent említett kérdésedre több oldalt tele tudnék írni. Én azt ajánlanám, hogy a windows movi maker-el próbálkozz, valami kis tapasztalatot szerezni, az magyar nyelvü. Ha itt mennek az alap dolgok, vagy akár sikerül file-be menteni, akkor kellene próbálkozni a vstudio-val. Ha gond van, konkrét kérdésre szivesen válaszolunk, akár képpel is, de az alapokat nem lehet csak úgy fórumon keresztül elmagyarázni.
Hali! UVS 8-ban meg lehet fordítani a lejátszás irányát? Sebességet tudok állítani, de visszafelé szeretném pörgetni a film egy részletét. Ha nem, melyik progi tud ilyet?
Halasi Miklós
2006. május 2. 15:40
Azt tudom, hogy a Pinnacle Studioban van ilyen szűrő/plugin, de az ugye más progi.
nyikszi
2006. május 13. 22:09
Hali! Egy óriási, de gondolom, mégis egyszerű problémába ütköztem

Ulead Videostudio 8 SE-t használnám. DVD-ről leszedném a videót és szerkeszteném, de a hang nincs meg alatta. Ha lejátszom egy videó lejátszóval az eredetit akkor minden OK, de a VS alatt nem akar megszólalni. Próbáltam ráhúzni a videót a hangsávra is, de semmi

Tudja valaki mi lehet a probléma?
nyikszi
2006. május 16. 10:02
Nos megtaláltam, mégha kissé nehezen is, a megoldást angol forrásokban. Leírom, hátha valakinek ugyanaz lesz a baja. A VS 8 SE nem ismeri a dolby digital-t, pontosabban nem támogatja. Persze ezt a FAQ-ban és más helpekben nem propagálják

Megoldás? Másik szoftver vagy újabb, teljes verzió.
Halasi Miklós
2006. május 16. 14:21
Amit találtam, hogy a legújabb verzióban, a 10-esben már van támogatás:
http://www.ulead.com/spotlight/dolby/runme.htm
nagyjani
2006. május 23. 8:28
IDÉZET(Mik @ 2006. May 01., Mon 14:20)

Hali! UVS 8-ban meg lehet fordítani a lejátszás irányát? Sebességet tudok állítani, de visszafelé szeretném pörgetni a film egy részletét. Ha nem, melyik progi tud ilyet?
A bal oldali részen van egy olyan gomb hogy reverse video. Az lesz az irányváltás.
nyikszi
2006. május 26. 8:17
IDÉZET(Halasi Miklós @ 2006. May 16., Tue 14:21)

Amit találtam, hogy a legújabb verzióban, a 10-esben már van támogatás:
http://www.ulead.com/spotlight/dolby/runme.htmMár írtam eggyel feljebb, csak az SE nem támogatja sajnos. Ez ugye az amit hadware-hez adnak, de akkor meg minek, ha ilyen alapfunkciót nem támogat? Egyébként jó szoftver, aránylag könnyű kezelni.
JOINT72
2006. június 3. 22:21
Hadd kérdezzek az
Ulead VideoStudio 10-ről.
Párhuzamosan is elhelyezhető szövegbeillesztés az időskálára? Tehát egy klippen belül időben eltólva, némi átfedéssel indulhatnának el szövegek, mindegyik saját beállításokkal. Nekem csak egymás után sikerült elhelyezni. Ime:

(
T-sor a szövegbeillesztés helye az időskálán)
Mikor zenei aláfestést adtam a kész videónak, előjátszásnál halk kattogó hangot lehetett hallani és a videó eredeti hangja csúszott a képhez képest. A mentés után viszont nem volt semmi probléma, szinkronban volt a kép és a hang, a kattogás se hallatszott. Ez mi miatt lehetett?
Mentés után egy ugyanolyan nevű .upd kiterjesztésű fájl is elmentődik. Ezt mire lehet használni? Windows nem tudja megnyitni.
Tömörítetlen AVI-ból (24 bits, 1024 x 768, 25 fps) készült videót szerettem volna elmenteni a Share/Create Video File/Custom-mal, AVI-ba. Hang csúszás lett az eredmény. Mpeg2-es és a többi konvertálásnál nem volt gond. A Custom mód nem arra való, hogy az eredeti fájlkiterjesztéssel is lehessen menteni?
A MPEG2 HD-nél, a vizszintesen mozgó feliratoknál tapasztalom ezt:

Mi miatt van és hogy lehet kiküszöbőlni?
Amúgy nagyon jól használható a program. Amire szükségem volt éppen azt szépen megoldotta.
Kösz a válaszokat!
Halasi Miklós
2006. június 7. 7:51
IDÉZET(JOINT72 @ 2006. June 03., Sat 23:21)

A MPEG2 HD-nél, a vizszintesen mozgó feliratoknál tapasztalom ezt:
Ezt a jelenséget hívják interlace-nek. Már volt szó róla az újságban is (Videokazettáról digitalizálás), és nem probléma, hagyd úgy.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.