Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. július 13. 15:16
Vettem egy zenét az Axelero zeneáruházában. Azóta volt egy teljes reinstall, és ezen zene nem játszható le, mivel a licenszet le kell tölteni. Természetesen hiába írom be a vásárlási e-mail címet, illetve a jelszót, a rendszerük nem engedi a licenszet letölteni, mivel - szerintük - ezt csak kétszer lehet megtenni, és max. két gépre tehető fel.

Remélem, ezután a "tisztelt" jogvédők nem csodálkoznak, ha KIZÁRÓLAG illegális forrásból szerzik be az emberek a zenét, amit hallgatni akarnak ..

Ez olyan, mintha a megvett CD-t csak két helyen lehetne lejátszani: Autóban, és otthon. Egy házibuliban meg pl. kiírná a Hi-Fi, hogy ez már a harmadik hely, vedd meg megint a CD-t, ha meg akarod hallgatni.
eremit
2005. július 13. 15:30
Hát ez aztán a legnagyobb disznóság!

Hogy képzelik? Ahány újratelepítés, annyiszor veszed meg? Nekik ez lenne az üzlet! Jól írtad! Ezek és ilyen esetek után ne csodálkozzanak, ha annyi az illegális letöltés!
google
2005. július 13. 15:31
Igazad van. Ha nem lenne beépített DRM-védelem vagy mi a szösz a wmv-ikben, már én is vásároltam volna náluk. De az, hogy kétszer írhatom ki CD-re és backupolnom kell holmi licenszeket, nekem is sok. Ráadásul annyival nem is olcsóbb, mintha boltban venném. A CD-vel meg azt csinálok, amit akarok úgyis (ha levédett, ha nem

).
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. július 13. 15:35
IDÉZET(google @ 2005. július 13., 16:31 - szerda)
Ha nem lenne beépített DRM-védelem vagy mi a szösz a wmv-ikben ...
wma. De mindegy.

Szóval bosszantó! De nagyon!

Ráadásul teljesen mindegy, hova mentem - gépre, vagy pendrive-ra, akkor sem tudom lejátszani. És egyetlenegy számot vettem meg, mert az kellett. És ez sem megy .... Ehh, megyek a KaZaA-ra.

Sammy Hagar: Love or Money. Nem mai zene, örültem, hogy megvan. Erre tessék. Még jó, hogy nem az egész "CD"-t vettem meg. Most *****nám.
eremit
2005. július 13. 15:40
Mostmár tudjuk, hogy honnan nem szabad rendelni.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. július 13. 15:41
Így van. Azért kiváncsi lennék, külföldi helyeken ez hogy megy. Mert szerintem biztosan nem így.
google
2005. július 13. 15:43
Igen. Nálunk hajlamosak úgy fellépni a jogvédők, mintha mi lennénk minden világméretű internetes jogsértés melegágya.
Na, befogom, mielőtt olyat találnék mondani, ami fórumszabályzatba ütközik.
u.i.: persze, hogy wma.

De néha keverem a kettőt, hiába egyértelmű, hogy video meg audio.
kissipos
2005. szeptember 25. 23:05
Hali!
Egy tanácsom lenne: irány a t-online zeneáruház "segítség" menüpontja. Ott olvashatsz egy olyan részt, hogy: "Új licenc lekérése, elveszett licenc pótlása". Nos itt megtudhatod, hogy hogyan is juthatsz új licenszhez. Nekem szerencsére erre még nem volt szükségem. Nekem viszont az a furcsa, hogy eddig csak egy licenszem van egy zenéhez, és nam ad másikat. Na majd rájövök én erre.
Athos
2005. szeptember 26. 9:00
Azért az nem semmi.

Egyébként az a nevetséges, hogy nagyjából annyiért adnak egy CD-t, mint a boltban. Ezért nem is vettem eddig semmit náluk. Rendben, lehet számonként is vásárolni és ez jó, mert nem kell megvennem egy CD-t egy szám miatt. Drága és még szivatnak is az már sok.

Arra egyébként nem is gondolnak a jogvédők, hogy vannak olyan zenék, amiket már nem lehet legális forrsából megvenni. Akkor mit csináljak, ha én pedig szeretném azt a zenét?

Vagy a másik: anno meg szerettem volna venni az Aladdint VHS-en, de közölték velem, hogy már nem tudom, mert lejárt az árusítási joga. Szeirntetek honnan lett meg nekem?

Aztán idén megjelent DVD-n és meg is vettem, de addig másolatban volt meg, és arról hogy erre kényszerültem szerintem nem én tehetek. Persze mondhatják, hogy nem fognak minden filmet, zenét árulna idők végezetéig, de árulhatnák neten. Szélessávú nettel le lehetett volna tölteni egész gyorsan.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. szeptember 26. 9:05
kissipos: Ezen már túl vagyok. A T-Online folyamatosan "adta" az új liszencet, de akkor sem volt jó. A liszenc biztonsági másolat pedig semmit sem ér. Azóta egyébként még 3 zeném is erre a sorsra jutott. A T-Online meg csak széttárja a kezét.
Nem baj, megszereztem illegális helyről. Azóta - míly érdekes - meghallgathatóak a zenék.
google
2005. szeptember 26. 9:25
Ráadásul a 192kbit/s-es tömörítésű wma elég gyatra minőséget reprezentál.

Gépen annyira nem hallani, de bizony mp3-lejátszón kereszül serceg, és néhol becsusszan egy-egy kattanás, meg ilyen érdekes hangok.
Azóta jóval több mp3-at hallgattam meg rajta mint wma-t, és még soha, egyikkel sem volt hasonló hangzásbeli probléma. A wma-k közül pedig majdnem mindegyikkel.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. szeptember 26. 9:32
Azoknál a számoknál, amiket én vettem meg, nem igazán számított, főleg, mert eléggé ritkaságok voltak. (Sammy Hagar, például) A szerzett példány sem volt sokkal jobb minőségű, mint a megvett. Viszont legalább most is tudom hallgatni. Ellentétben a legálissal.
google
2005. szeptember 26. 9:41
Az az igazság, hogy azóta nem is foglalkozom más bitsebességű mp3-mal, mint a 320-as.

De ez nem tartozik ide.
Az annál inkább, hogy a DRM-technológia eléggé behatárolja nem csak a mi vásárolt zenehallgatási lehetőségünket, hanem a készítők minőségbeli paramétereit is.
Nem értem, minek ez a védelem? Úgy is le tudják másolni albumról, szóval teljesen mindegy (ha a CD védett, akkor is). Így pedig pont azok kedvét veszik el a dologtól teljesen, akik a tisztességes (és nem a legális - mert nincs ilyen különbség, mondhat az ASVA akármit, a törvény az attól még törvény marad) utat választanák. Ha pl. 320-as bitrátájú mp3-akat lehetne letölteni tőlük, alighanem sokkal több SMS-est kaptak volna tőlem (is). Így azonban erre nem sok esély mutatkozik.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. szeptember 26. 9:44
A minőséget nem csak a bitráta határozza meg, hanem a műsorforrás is. A zaj 320-al is zaj marad!

És igazából én azért fordultam a T-Online zeneáruházához, hogy ilyen számokat (1-1db) megvegyek, amik valamiért fontosak nekem, és eléggé régiek ahhoz, hogy a "mai modern" zenét árusító boltokban még véletlenül se lehessen kapni. És tessék ...
Bitráta ide, vagy oda, most dobhatom a kukába ...
Athos
2005. szeptember 26. 11:58
@google
Azért ezzel nem értek egyet. Azért pattanhat, mert hibás lett a kódolás. Ez MP3-nál is előfordul. Én hordozható lejátszóhoz 128 kbit-es WMA-t használok, mert viszonylag jó minőségű és kis helyet foglal. Nincs ám pattanás meg sercegés.
kissipos
2005. szeptember 26. 12:25
IDÉZET(MiniDisc @ 2005. szeptember 26., 10:05 - hétfő)
kissipos: Ezen már túl vagyok. A T-Online folyamatosan "adta" az új liszencet, de akkor sem volt jó. A liszenc biztonsági másolat pedig semmit sem ér. Azóta egyébként még 3 zeném is erre a sorsra jutott. A T-Online meg csak széttárja a kezét.
Nem baj, megszereztem illegális helyről. Azóta - míly érdekes - meghallgathatóak a zenék.
Hali!
Ez érdekes. Nekem sikerült a a biztonsági másolatokból visszaállítanom a licenszet, így minden további nélkül szólnak a dalok. Egyébként jómagam a szerződéshez járó 30 dalt szedtem le. Mit mondjak tényleg nem valami híres minőség, de igyekeztem én is ritkaságokat leszedni, és így "megérte". Nade 2 észrevétel: egyrészt a számok 158-160 kbit/sec-esek; másrészt: a számokba nem lehet beletekerni, és ha pause-t nyomok, akkor is kezdhetem előröl, mert vagy szaggat, vagy egyáltalán nem szól. Szóval ez elég gáz szerintem. Szerintem is valami más megoldás után kéne néznie a zeneáruháznak. Főleg mivel ez a megoldás nem tudom, hogy a linuxosoknak mennyire jó. Nekem legalábbis linuxon ezek a dalok eddig nem szólaltak meg! Na kesergés befejezve.
google
2005. szeptember 26. 12:28
Ez még rosszabb, mint eddig gondoltam.
Még pause-ulni sem lehet...
Adani
2005. szeptember 26. 12:55
Ezekután nem érzem magam kellemetlenül, ha illegál helyekről szerzme be a zenéket. Majd ha esetleg adnak is valamit a pénzemért, akkor elgondolkodok rajta, hogy megéri-e nekem. Azért nem fogok megvenni valamit, hogy ha újratelepítem a rendszert ne tudjam többé meghallgatni, és 5000-et sem adok ki egy olyan cd-re ami másolásvédett, emiatt PC-n nem tudom lejátszani, ráadásul sok cd lejátszóval is inkompatibilis.
Athos
2005. szeptember 26. 13:23
kissipos esete után meg azt mondom: ha egy Linuxos feltöri a licenct, mert le szeretné játszani a Linuxos gépén, akkor ezek után egy szavuk ne legyen. Emlékeztek még DVD John esetére? (Azt hiszem John) A bíróság neki adott igazat, mert jogában állt gyári DVD-jét Linuxon is lejátszani. Mivel erre a másolásvédelem miatt nem volt lehetősége, feltörte.
Nem szeretnék senkit erre bátorítani, mert ez szerintem a magyar jog jelenlegi állapotában illegális tevékenységnek minősül. Csak a rendszer hiányosságára szerettem volna rámutatni.
csibe283
2005. szeptember 29. 17:44
Soha sem fogok letölteni onnan semmit, az egyszer biztos.

A 160-as minőség elszomorító, a védelem még nem is lenne baj, mert kiírom image fájlba audio CD-ként és szépen lerippelem mp3-ba és azon már semmi védelem nincs.

De az, hogy ugyanolyan áron megkapom audio CD-n is, az már tényleg durva. Láttam már olyat, hogy régebbi zenék 900 meg 1900 forintos árakon voltak audio CD-n. Annyit meg megérnek főleg a wma áraihoz képest.

Egyébként meg tudtommal az mp3 zene letöltése nem illegális, csak a terjesztése.
kissipos
2005. szeptember 29. 18:10
Hali!
Egyébként lehet, hogy másnál nincs semmi gond a számokba való beletekeréssel, és a pause-(s)zal. Előfordulhat, hogy nálam nincs rendben valami. Mondjuk kissé furcs ez egy teljesen friss telepítés után, de ez van. A biztonsági másolatokról meg annyit, hogy nekem kb fél percbe tellett visszaraknom a licenszeket, így szólnak a dalok "rendesen". Ha valakinek esetleg gondja akad a biztonsági licenszmásolatok visszarakásával csak szóljon, és ha tudok segítek.
Furcsa nekem ez a magyar mentalitás, főleg akkor amikor a szabadságot és a versenyt hírdető párt is kormányoz. Hol van itt a verseny, és a választás szabadsága. Na mindegy kesergéssel úgyse megyünk semmire. Tenni kéne valamit, de hogy mit is, azt még nem tudom?
google
2005. szeptember 30. 12:51
Én tudom és teszem is! És még soha nem volt gond a pause-zal sem!
kissipos
2005. szeptember 30. 13:14
Hali!
Na akkor kérdezek: Milyen Windows MediaPlayer-ed van, és milyen Windowson?
Nem tudom, hogy ezen kívűl mi zavarhatja még. Nekem WinXP-m van és Windows MediaPlayer 10-esem.
Minden esetre előszőr Netezés közben jelentkezett ez a dolog. Tűzfal: Zone Alarm personal.
Winamp 5.1-em van, zenét csak azzal hallgatok, de a Windows MediaPlayerrel is ugyanez a helyzet. Alaplapi hangkarim van.
Egyszerűen gőzőm sincs mi lehet a baj. Egyébként most, hogy jobban belegondolok minden "wma" így "szól" nálam. Szóval lehet, hogy a hiba az én készülékemben van. Nade mi lehet az?
Egyébként jómagam a 10-es Windows MediaPlayerre gyanakszom, mert valahogy nem az igazi. Haragszom rá, mert csinált már egy-két hülyeséget, bár lehet rosszul van beállítva -azaz sehogy.
google
2005. szeptember 30. 13:50
Azt hiszem, félreértettél.
Hogy is mondjam virágnyelven: szóval gondoskodom arról, hogy olyan helyről szerezzem be, ahol nincsen ilyen licensz-probléma...
Adani
2005. szeptember 30. 14:06
Teljesen jól beszélsz! Olyat is hallottam, hogy még azt sem lehet ezekkel a legálisan megvett zenékkel megtenni, hogy áttöltöd a hordozható lejátszódba, és ott hallgatod ( discman, vagy flash kártyás lejátszó). Pedig az ember nemcsak a gépe előtt szeretné a zenét hallgatni, ha már egyszer fizetett érte, ráadsául a WMA-t messze nem támogatja annyi lejátszó, mint az mp3-mat, amellet, még rosszabb is a minősége.
Ha letöltök egy licenszproblémáktól mentes zenét mp3-ban, azt meghallgathatom otthon a gép előtt, az mp3 discmanemen, vagy akár a nappaliban a DVD lejátszón, ill. a egy mp3 képes hifin is, esetleg az autóban az mp3 képes autórádión is.
kissipos
2005. szeptember 30. 15:06
IDÉZET(google @ 2005. szeptember 30., 14:50 - péntek)
Azt hiszem, félreértettél.
Hogy is mondjam virágnyelven: szóval gondoskodom arról, hogy olyan helyről szerezzem be, ahol nincsen ilyen licensz-probléma...
Hali!
Sebaj! Egyébkéntén is csak azért szedtem le onnan zenét, mert ajándékként járt a szerződésemhez, amit már megbántam, de ez van.
Egyébként én is sokakhoz hasonlóan zenék beszerzésére (is) használom a netet. Nem tudom ki hogy van vele, de nekem ettől egy percig se fáj a fejem elvégre eddig még egy árva lemezt sem adtam el. Szóval csak saját magamnak szedem le azokat, és így gondolom nem törvényellenes (annyira!) a dolog.
Ezúton is hálám a bittorent megalkotójának/kitalálójának!
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. szeptember 30. 15:10
Én nem azt bánom meg, hogy megvettem zenéket onnan - ezek nagyrészét egyik fájlécserélő (pl. a BiTorrent sem) tartalmazza - hanem azt, hogy ezek a mocskok így szivatják, korlátozzák az embert, és akkor még nekik áll feljebb, ha ezek után NEM veszek meg egy CD-t sem, és addig keresem a zenéket, amíg le nem tudom tölteni illegálisan, és MAXIMÁLISAN nyugodt szívvel teszem.
kissipos
2005. szeptember 30. 15:51
Hali!
Tökéletesen megértelek, sőt jómagam is így gondolom. Számomra is furcsa és felháborító ez a "kirekesztősdi". Egyébként, ha jól tudom azért a wma mellett döntöttek, mert a drm az egy "fejlett" fájlvédelem. Meg gondolom azért is, mert kis hazánkban nem nagyon szokás a microsoftén kívűl más technológiát preferálni.
Nem tudom, mért nem lehet alternatív lehetőségeket is felkínálni. Főleg azért is, mert ha már kifizeti az ember az egyébként egyáltalán nem alacsony összeget, akkor énszerintem ezzel joga van azt annyiszor és ott meghallgatni, ahol ő azt csak szeretné. Szerintem a jogvédelmet máshogy is meglehetne oldani, de "kicsi/kevés vagyok én ehhez".
Az a baj, hogy dühöngéssel nem lehet semmit elérni. Ja gondolom mondanom se kell, hogy a zeneáruház indulásakor majdnem be is fuccsolt, aztán valahogy csak túlélte. Na majd, ha esetleg mégis becsődőlnke, akkor talán elgondolkoznak a dolgon. Vagy naív vagyok?! Igen, sajnos az vagyok. Na kesergés abbahagyva.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. szeptember 30. 15:56
A szolgáltatót vezető és üzemeltető népcsoport nem fog becsődölni. Egyébként semmi bajom a formátummal. Nem ez a baj. Hanem ez a hülye liszencelés, hogy a szerverük "Nincs kiadható liszenc" üzenetet adja vissza. És akkor megpróbálja megmagyarázni a hülyéje, hogy biztos a WMP, meg a gépem a rossz!
kissipos
2005. szeptember 30. 16:04
Hali!
Hát szerintem nem ez az egyetlen gond, mármint a licensz. Mert ha mondjuk egy audió CD-t veszek, akkor annak a minősége enyhénszólva jobb, mint a zeneáruházból letölthető zenéké. Az most itt lényegtelen, hogy az mp3, vagy a wma a jobb minőség, vagy mondjuk az ogg. Egy itt a lényeg: ha már kiad valaki pénzt a zenékre, akkor egyrészt az jó minőségű legyen (min 256 kbit/sec-os), másrészt -ahogy te is mondod- a licenszelés ne legyen ilyen körülményes.
Egyébként nekem ez a "vásárlás-letöltés-licenszbeszerzés"-dolog is körülményes, és zavaró, sőt idegesítő volt. Ennél bonyolultabban, már nem is lehetett volna megoldani.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. szeptember 30. 16:08
A CD-vel az a baj, hogy nem veszek meg egy vagy két számért egy egész CD-t. De ha még meg is akarnám venni, akkor sem tudnám, mert Sammy Hagar - Love or Money albuma/száma nem kapható (meg más sem) a mai, RDZ-t árusító tömeg üzletekben.
kissipos
2005. szeptember 30. 16:16
Hali!
Ez rendben van. Mármint az, hogy ritkaságokat akartál, és töltöttél le a zeneáruházból. Végülis erre is jó lenne. Az ötlettel magával nincs is bajom. Azonban, attól még, hogy ritkaságokat akarsz letölteni, valamint attól, hogy azok CD-n nem kaphatóak, valamint attól, hogy két-három számért az ember nem akar egy egész CD-t venni... nos ettől még nem kellene azoknak a zenéknek "pocséknak" lenniük. Mert bevallom őszintén, hogy ha nem te vagy az egyetlen, akinek baja van a licensszel, valamint nem én vagyok az egyetlen, akinek baja van a számok minőségével, akkor a zeneáruház -véleményem szerint- "pocsék" zenéket ad el. Mert, ha nem tudom meghallgatni, és élvezni azt a zenét, amleyért fizettem, akkor mit ér az egész?!
Node mi végülis nem egymás ellen vitázunk, úgyhogy részemről én a témát lezárom. Eleget dühöngtem én már magamban, meg gondolom ezután is fogok.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. szeptember 30. 16:20
Nem vitázunk egymás ellen!

Csak tudod jelenleg a meghallgathatatlanság miatt a minőség édeskeveset számít. Természetesen lehetne (sőt, kellene) MINIMUM CD minőségű mp3-akat árulni (ne adj' isten mp3pro-kat) de ez ugye Magyarország ...
kissipos
2005. szeptember 30. 16:22
IDÉZET(MiniDisc @ 2005. szeptember 30., 16:56 - péntek)
A szolgáltatót vezető és üzemeltető népcsoport nem fog becsődölni. Egyébként semmi bajom a formátummal. Nem ez a baj. Hanem ez a hülye liszencelés, hogy a szerverük "Nincs kiadható liszenc" üzenetet adja vissza. És akkor megpróbálja megmagyarázni a hülyéje, hogy biztos a WMP, meg a gépem a rossz!
Hali!
Egy utolsó megjegyzés: lehet, hogy az üzemeltető cég nem fog csődbe menni, de előfordulhat, hogy kénytelen lesz a zeneáruházat bezárni, mert nem kifizetődő, vagy a kutyát se érdekli.
Jelen esetben talán épp ez az egyetlen módja a tiltakozás kifejezésének: nem töltünk le onnan, és kész.
kissipos
2005. szeptember 30. 16:24
IDÉZET(MiniDisc @ 2005. szeptember 30., 17:20 - péntek)
Nem vitázunk egymás ellen!

Csak tudod jelenleg a meghallgathatatlanság miatt a minőség édeskeveset számít. Természetesen lehetne (sőt, kellene) MINIMUM CD minőségű mp3-akat árulni (ne adj' isten mp3pro-kat) de ez ugye Magyarország ...
Szia!
Van a licenszekről biztonsági mentésed? Mert nekem volt, és egy kis babrálás, és "ügyetlenkedés" után sikerült visszaállítanom azokat. Ha érdekel a dolog segíthetek.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. szeptember 30. 16:25
Hát többet nem is fogok, az biztos! Inkább kitartóan keresek!
Machado
2005. szeptember 30. 16:26
@google 320-as mp3? Szerintem így már nincs értelme az mp3-nak. Én 192-vel grabbelek és ilyeneket is szoktam leszedni
kissipos
2005. szeptember 30. 16:30
Hali!
Hát jómagam a 256-os mp3-akat és oggokat kedvelem, vagy a 320-asokat. Korábban én is a 192-őt használtam, de már egy ideje a 256 a minimum.
Adani
2005. szeptember 30. 16:32
@Machado
A kódolón is sok múlik. Egy jobb kódoló 128-asban is képes jobbat csinálni, mint egy rosszabb, akár 192-ben vagy 256-ban. Egyébként szerintem a VBR a legjobb, hiszen néha szükség van magas bitrátákra, de folyamatosan abba kódolni csak pazarlás. Kódolóból pedig a Lame-re esküszök, szerintem magasan veri a többit, ráadásul ingyenes. Még 128-ban is jó minőséget csinál, volt már, hogy házibuliban is lement egy-két 128-as zene, egy kicsivel komolyabb hangcuccon mint egy pc hangszóró, és egyáltalán nem lehetett hallani a különbséget.
csibe283
2005. szeptember 30. 16:35
Én csak azon tudok röhögni, amikor a cégek azt mondják, hogy az internetről letöltött zenékkel többmilliós kárt szenvedtek el. Háááát szerintem, ha nem tudnák az emberek ingyen letölteni, meg se vennék az albumot. Így nincs veszteségük a kiadóknak. Amúgy én úgy vagyok vele, hogy letöltöm a zenéket, aztán, ha tetszik az album és nem csak pár jó szám van rajta, akkor elgondolkozok rajta, hogy meg is veszem. Ez elég ritka a mai piacon, de például ATB legújabb Seven Years című albuma nagyon tetszik és eddig 10 kedvenc számom megtaláltam rajta és a többi is jó. Ez egyértelműen megéri és meg is fogom venni, ha tudom, de ha csak két szám lenne jó, biztos nem akarnám megvenni.

Ráadásul most jött ki a limitált széria, és külföldön olcsóbb, mint itthon a nem korlátozott.
google
2005. szeptember 30. 16:44
@ Machado: Lame-mel VBR mp3, 320kbit/sec. Ennél alacsonyabbon volt már problémám a minőséggel. Lehet, hogy túl vájt-fülű vagyok?
A lényeg az, hogy így nincs, és a fájlméret sem túl nagy (kb. 8 megabájt).
kissipos
2005. szeptember 30. 16:53
Hali!
Hát nekem LAME-mel már volt bajom, sőt akkor még mp3-ba se tudtam kódolni a számokat. Akkor például oggba kódoltam ki a számokat (256 VBR), és szebbnek tűnt, mint MP3-ba kódolva (néhány dalt sikerült MP3-ba is kikódolnom, és összehasonlítottam őket). Ja és csak linux alatt jött össze Windows alatt sehogy se akart. Van ez így.
Adani
2005. szeptember 30. 17:44
@csibe283
A vásárlássla kapcsolatban igazad van, én is hasonló véleményen vagyok, csak más a zenei izlésünk, de ami nekem tetszik azt én is meg szoktam venni, vagyis aki megérdemli. Az Underground albumokat pl: szinte mindig megveszem ha tetszik, egyrészt mert megfizethető áron adják (1-2e ft vagy még olcsóbb), másrészt valóban az kapja a pénz, aki megérdemli (ugye ha megveszel 5-6e ft-ért egy cd-t anak min. a 90%-a olyan embereknek kerül, akik csak ingyenélők és csak nagyon keveset kap belőle a zenész, aki megérdemli. És mivel ezek kis együttesek nem nyerészkedni akarnak a zenével, örülnek ,ha sikerül kihozni 0-ra az albumkiadást, tehát jár nekik ennyi.
Machado
2005. október 19. 20:41
Akartam venni neten zenét, konkrétan
IndieTunes -ról, de az itt olvasottak, főleg ez a licensz dolog elvette tőle a kedvem
Adani
2005. október 19. 21:11
És még azt mondják, hogy az ingyen töltögetők miatt nem megy a bolt.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. október 25. 19:39
Mivel több más zeném is behalt egy újratelepítés után - nincs kiadható liszenc szindróma - írtam egy levelet a T-Onlinenak. De nem a szokásos udvarias hangvételüt, hanem leírtam a véleményem az egész hozzáállásukról, arról, hogy milyen lassúak, és hogy magasról le******ják az ügyfelet. Mindezt hosszú sorokban, ecsetelve, hogy mi a helyzet.
És láss csodát: részletes listával, mindennel együtt 3 napra a levelemre megkaptam az immár jó zenéket, és érdekes módon MŰKÖDÖTT a liszenckérés.
Hozzáteszem, megemlítettem Nekik, hogyha nem hiszik, amit írtam, járjanak utána, azaz jöjjenek ki a ide hozzám, és próbálkozzanak innen. Ha tudnak. Úgy látszik, ez hatott!

Legalább újra működnek a fájljaim.
Machado
2006. február 3. 10:39
Rászántam magam és végül is megvettem egy Maxit az
Indietunes -ról, és nem bántam meg.

A vásárlás Paypal segítségével pofon egyszerű volt, a számok letöltése még inkább. És most jön a legfontosabb, rendes mp3 fájlokról van szó, 192kbites tömörítéssel

. Igen, így kell működnie egy online zeneáruháznak
Azt még elmonanám, hogy semmi licensz fájlt vagy ilyesmit még nem tapasztaltam, bár nem tudom, hogy mp3-nál van-e ilyen egyáltalán és hol kellene megnézni, de látszólag semmi különbség nincs a vásárolt és az eddigi mp3-jaim között.
(Akit érdekel a zene minősége, az a linken meghallgathatja a teljes Maxit

)
Ruzsa Dániel
2006. február 3. 16:11
Én maradok a BCDC++-nál, ha zenére van szükségem!
Machado
2006. február 3. 16:37
Úgy látom nem vagy tisztában az Indie együttesek fogalmával
Az indie (independent) együttesek zenéit nem kiadók, hanem saját maguk vagy így online "forgalmazzák". Ezeket nem lehet csak úgy letölteni a DC-ről...

Másrészről a kedvenc bandámról van szó, szoktam az oldalukon fóromuzni és nem állnak valami jól anyagilag, ezért szívesen támogatom őket azzal a 4 dollárral (850Ft)
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.