Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Pendrive bootolhatóvá tétele
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Operációs rendszerek > Lemezkezelés
eremit
Szeretnék egy PenDrive-ot úgy formázni, hogy róla lehessen bebootolni. Az alaplap BIOS-ában van ilyen lehetőség, de a "Hordozható lejátszóeszköz" formázása ablakban inaktív a "Rendszerindító lemez létrehozása" opció.

Hogyan lesz belőle boot-pendrive?

Köszi.
Shia-ko
Ezen a fórumon már belinkelte ProFiler egyszer. ani_wink.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
És hol? A kereső nem talál a fórumon ilyesmit ...
eremit
IDÉZET(Shia-ko @ 2005. július 13., 8:17 - szerda)
Ezen a fórumon már belinkelte ProFiler egyszer. ani_wink.gif

Ha lennél szíves, és megmondanád hol van? question.gif ani_wink.gif
ProFiler
Én is ezt keresem. Össze is vonnám akkor a két topikot, csak nem tudom, hol volt. hmm.gif

Ciao.
mizsi
Nem ezt keresitek?
ProFiler
De, de akkor mégsem vonjuk össze, mert ennek nuku köze a Linuxhoz. biggrin.gif

Ciao.
eremit
Tehát. Azért nyitottam ezt a topicot, mert szeretném a pendrive-omat rendszerindító eszközzé tenni. Egy sima DOS-os, FAT, FAT32 vagy akármilyen. A linuxszal nem jó. Teljesen ismeretlen számomra.
Úgy látom, hogy a probléma kifogott Rajtatok (-tunk). Vagy mégsem?

Köszi!

u.i.
Sajnos nem értettem meg ebből a cikkből: http://btk.mxx.ch/article28.html sad.gif

Csak rajtam fogott ki a dolog. De azért köszi!
Shia-ko
IDÉZET(mizsi @ 2005. július 13., 21:58 - szerda)

Én nem. Nekem volt szükségem korábban arra, hogy DOS alól lássam a SATA vinyómat, vagy pen driveról tudjak DOSt bootolni, mert DOSos progit kell futtatni, és FAT partíción. Erre rakott be ProFiler egy 30 napos trialt, ami egy image-et kiírt pl. pendrivera is. ani_wink.gif

Perszelehet, hogy még az előző fórumon. blush.gif
Utonium
IDÉZET(eremit @ 2005. július 14., 6:22 - csütörtök)
...Sajnos nem értettem meg ebből a cikkből: http://btk.mxx.ch/article28.html ...

Hát, van ennél durvább cikk is. biggrin.gif Viszont igencsak felkészült ebből a témából a szerzője. Íme:
EVERYTHING YOU EVER WANTED TO KNOW ABOUT BOOTING FROM AN USB PENDRIVE ... AND DARED TO ASK

Azt szerintem eleve el lehet felejteni hogy ezt bárki is lefordítsa annak, aki nem tud angolul. tongue.gif Na meg azt is, hogy aki tud, az felfogja mit is kellene csinálni. laughing.gif De azért reménykedjünk hogy van köztünk olyan aki meg is érti és el is magyarázza majd nekünk, földi halandóknak. hands.gif

Egyébként nem tudom hogy korábban valaki ajánlotta-e már, de létezik egy nagyon jó program erre a célra, a FlashBoot. Kis testi testi hibája hogy 26$-ba kerül, a letölthető demo pedig csak egyszeri bootolást tesz lehetővé, utána törlődik az USB meghajtóról. De legalább korrektek, mert kipróbálhatod hogy tényleg működik-e.
Shia-ko
Klikk
brooklyn44
Én épp tegnap csináltam ilyet XP-hez:

Nem kell semmilyen progi, csak egy WIN98-as oprendszer, és egy 98 bootflopi.
Win98 alatt megformázod az USB drive-ot (jobb gomb, format, a megjelenő ablakban pipáld ki, hogy renszerfájlok felirása- vagy valami ilyesmi.
Utána másold fel a bootflopit a pendrive-ra. Néhányszor rá fog kérdezni, hogy a rendszerfájl már létezik, lecserélje-e. Válaszolj NEM-mel.

Tökéletesen müködik.
eremit
A gond csak az, hogy nincs a gépemben floppy! sad.gif
brooklyn44
IDÉZET(eremit @ 2005. július 14., 10:16 - csütörtök)
A gond csak az, hogy nincs a gépemben floppy! sad.gif

Az enyémben sincs, épp ezért csináltam én is hogy penről tudjak bootolni.
Valami ismerősödnek csak van, akinek a gépén meg tudod csinálni...
Nekem is az volt a gondom, hogy manapság már nem könnyű Win98-at találni. Végül egy régi laptopon csináltam meg.
Ja, és ne felejtsd el, hogy valószinüleg szükséged lesz a pendrive WIN98-as driverére is.
eremit
Ha Windows xp alatt formázom, miért nem aktíválható az "MS DOS Rendszerindító lemez létrehozása" opció?
Shia-ko
Mert XPben nincs DOS.
eremit
A floppyt engedi ilyenné formázni.

Linux sincs a Windowsban, de az meg sem jelenik (inaktívan sem) opcióként.
brooklyn44
IDÉZET(eremit @ 2005. július 14., 11:45 - csütörtök)
Ha Windows xp alatt formázom, miért nem aktíválható az "MS DOS Rendszerindító lemez létrehozása" opció?

Mindenképp Win98 alatt kell csinálnod, pont mert ahogy irták az xp-ben nincs dos.
eremit
Mindezt tudom! Köszi! De akkor miért írja ki egyáltalán a DOS-os indítólemez formázása lehetőséget?
eremit
@brooklyn44

Megcsináltam, amit írtál. A pendrive most tartalmazza a Windows 98 floppyról indításának fájljait. De mégsem tudok róla bootolni. A rendszer BIOS-ban beállítottam a róla való bootolást, de mindig boothibát jelez. Milyen eszköz ez?

(ABIT kw7- Sempron 2200+ - 2*512 MB dc - Radeon 9600 Pro 256 MB)
brooklyn44
Nem tudom milyen BIOS-od van. Az enyémben először az USB-FDD-vel próbálkoztam, de nekem sem sikerült. Végül az USB-ZIP jött be, + ha van ilyen opciód: BOOT OTHER DEVICE - ENABLED
Próbálkozz!

Ugye amikor megkérdezte, hogy lecserélje-e rendszerfáljokat NEM-mel válaszoltál?

Légyszíves ne idézz be előtted íródott teljes hozzászólást! <PF>
eremit
Nem, nem cseréltem le! Kipróbálom, amit mondtál!
eremit
Most végre sikerült megtalálnom a segédprogramot, amivel bootolhatóvá tudtam tenni a pendrive-omat.
Egyébként egy SanDisk cruzer 512 MB-os.

>> klikk <<
eremit
IDÉZET(eremit @ 2005. július 14., 11:45 - csütörtök)
Ha Windows xp alatt formázom, miért nem aktiválható az "MS DOS Rendszerindító lemez létrehozása" opció?                      ("Önkontroll".)

IDÉZET(Shia-ko @ 2005. július 14., 11:48 - csütörtök)
Mert XP-ben nincs DOS.

IDÉZET(eremit @ 2005. július 14., 11:59 - csütörtök)
A floppyt engedi ilyenné formázni.
Linux sincs a Windowsban, de az meg sem jelenik (inaktívan sem) opcióként.

Akkor valamit elbarmolhattam a telepítésnél, mert most, az újabb install után van DOS rendszerlemez készítése opció! >> klikk <<
Szóval, mégis. Szóval, mégsem.
- ProFiler -
Azzal indítólemezt tudsz létrehozni. Shia-ko nem arra a DOS-ra értette.

Ciao.
eremit
Ott indító-pendrive-ról volt szó!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.