Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Különleges eszközök
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Egyéb hardver
Oldalak: 1, 2, 3
Chabi
Re hír:
A PCW főoldalán olvasható

IDÉZET
230 gigaflopos asztali rendszer
[0 hozzászólás]

Az Orion Multisystems létrehozta talán a leggyorsabb asztali rendszert, amely még egy szabványos otthoni konnektorról üzemeltethető.

A nagyobb mikrohullámú sütők fogyasztásával vetekedő - maximum 1500W-os - fogyasztású, 96 processzor támogatására képes rendszer memóriája 192GB-ig bővíthető DDR modulok formájában, a merevlemez-kapacitása pedig elérheti akár a 9.6TB-ot is.

A teljes felszereltség esetén 68 kilogramm súlyú DS-96 cluster-házon egy Fedora Core 2-n alapuló, 2.6.6-os kernelű Linux rendszer fut GNOME/X-windows grafikai felülettel, amely mellé számos matematikai- és célszoftvert ad a cég. Az Orion szerint a DS-96 bárhol - földön, vízen, levegőben - bevethető, ahol szükség van egy szuperszámítógép számítási erejére, amelyet az 1-96 darab 1.2 GHz-es x86 processzor kölcsönöz a gépnek. A 43.1 cm széles, 63.5 cm hosszú és 68.6 cm magas ház tartalmaz egy beépített, 64MB-os ATi Mobility Radeon 9000 videokártyát, DVD/CD írót, valamint 1-10 gigabites Ethernet külső csatlakozási lehetőségeket. A 100.000 amerikai dollár körüli cluster-rendszer elfér egy nagyobbacska íróasztal alatt, és kevesebb mint 2 percet igényel a rendszerindításhoz. Külön érdekessége, hogy a cluster-ek világában egyedülállóan egy szimpla ki/be kapcsoló gombbal látták el.

Az Orion Multisystems több hónapja már egy 12 processzoros asztali cluster megoldást is megjelentetett a piacon; ennek a rendszernek az ára 10.000 dollár körül mozog.

Találtam is róla egy képet smile.gif >>kép<<

Fincsi lehet cool.gif
Neohacker
Talán lehet majd passziánszozni rajta de nem húzom fel 1024*768 -nál nagyobbra ,hogy ne akadozzon! biggrin.gif
ProFiler
Ha azt nézzük, akkor az 1,5 kW-os fogyasztása nem is veszélyes. smile.gif

Ciao.
Adani
Ez már igen, micsoda erőgép. Ezen nem szaggatna HL2 még 2048x1536-ban sem :-)

192 GB memória: belefér az egész winyóm :-)
ProFiler
Barbie USB Drive

yikies.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Ciao.
Greene
Tetszik ahogy lejön a feje laughing.gif B)

Öngyújtóval kombinált pendrive-ról ti tudtok?
chris p
IDÉZET(ProFiler @ 2005. May 09., Mon 18:14)
Barbie USB Drive

yikies.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Ciao.

biggrin.gif Már csak a Ken formájú mobil hiányzik hozzá és tökéletes lesz a dolog! biggrin.gif
Adani
Nemsemmi és nagyon ötletes. Az öngyújtós pendrive szintén jó dolog lenne. Karórás már van, miért ne lehetne öngyújtós is.
cereal180
Svájci bicskás is van már, az sem rossz ani_wink.gif
ProFiler
Sőt! Nekem nagyon is bejön! Mondjuk ott nem is az a lényeg, hogy a Pendrive-on van a kés, hanem a bicskában memória van.

Ciao.
Chabi
Aktuális felhasználási mód:

"Amikor jóizűen falatozol a kolbászból egy hirtelen ötlettől vezérelve bedugod az USB-s bicskát a talicskán felejtett laptopba, hogy a disznóólban elrejettt webcam időszakos képeit elmentsd rá"

roll.gif laughing.gif
ProFiler
AGP to PCI Express átalakító

Ciao.
cereal180
Nekem nem jön be az oldal blush.gif weep.gif
ProFiler
Elnézést! Javítottam.

Ciao.
Chabi
>> Flash-meghajtók SCSI interfésszel <<

blink.gif

Nemrossz ha figyelembe vesszük a 40 MB/s írás és olvasási sebeséget. Gondolom a technológia továbbfejlesztésével nagyobb adatátviteli sebességet is el tudnak érni majd. smile.gif
arpsoft
Az a 40MB/s nem is rossz, ha hozzátesszük, hogy a technológia elméletileg akármilyen művelet végzésekor képes ezt nyújtani, mivel nem függ a 'geometriától', míg a merevlemezekről ez nem mondható el.
Chabi
>> Das Keyboard a felirat nélküli billenytűzet <<

Érdekes elgondolásnak tartom, de szerintem egy újabb marhaság megint. laughing.gif
Adani
Ez bizony az!!
Athos
Pont most olvastam róla. biggrin.gif
arpsoft
Most gondoljatok bele. Ha valaki vakon gépel, annak minek a felirat?
Egyébként is, így olcsóbban előállíthatóvá válnak a gombok. smile.gif
ProFiler
És nem kell várni a hosszas honosításra. A világ minden nyelvével kompatibilis. alien2.gif

Ciao.
cereal180
Laptop 82 millióért blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
ProFiler
Már bocsánat, de erre mást nem tudok mondani, mint hogy ezek hülyék! (vagy az aki megveszi)

Ciao.
cereal180
Vagy csak nagyzolni akar vele. Bár szerintem kívülről baromi ronda. Kinyitva meg nem fog senkisem rohangálni vele az utcán. Ha valahogy kinézne és nem ilyen újgazdag feelingje lenne (érdemes egyszer szétnézni bármelyikünk településén lévő burzsoá-negyedbe; nekem a bugyirózsaszín és bilikék, 600 tornyú paloták jutottak erről egyből eszembe), akkor még szép is lehetne.
eremit
Valaki ezt meg is veszi? roll.gif Csúnya! thumbdown.gif
Chabi
>> A 3D-s erő: 4 videokártya 1 alaplapban <<

blink.gif cool.gif
Adani
Ez nemsemmi. Ha 4 csúcskategóriás kártya dolgozik össze akkor ott nem lesz gond a teljesítményével. Biztos egyik játék sem fog szaggatni. biggrin.gif
Shia-ko
Csak tudjad etetni. roll.gif
Chabi
Én csak egyet nem értek.

Léteznek dual-GPU kártyák is. Ezekről nincs szó hogy kezelne többet is egy alaplap.
Adani
Hát ha még ezeket is tudná kezelni. 4 kártya mindegyik két GPU-val az már 8 GPU biggrin.gif . Csak bírja szusszal a táp!!! Egy ilyen konfignak, már lehet, hogy saját atomreaktor kell, hogy elég áramot kapjon biggrin.gif
ProFiler
Ebben látok valami érdekeset. Nekem nagyon tetszik. smile.gif

Ciao.
Greene
Ha az ára nem öl meg, akkor majd a Villanyszámla twisted.gif
Chabi
IDÉZET(Chabi @ 2005. May 28., Sat 14:59)
Léteznek dual-GPU kártyák is. Ezekről nincs szó hogy kezelne többet is egy alaplap.

Kiderült smile.gif

IDÉZET
A GA-8N-SLI Quad minden további nélkül üzemeltethető két dupla GPU-s Gigabyte kártyával...

Vagy pedig 4 egymagos VGA-val.
ProFiler
Az első BTX-es alaplap az MSI-tól.
Dual alaplapok az ASRock-tól. (nem csak AGP és PCI-x16-os slotot tartalmaz, hanem kiegészíthető még egy processzort fogadó kártyával is)

Ciao.
Chabi
Gigabyte RAMDISK

>> Kattints ide <<

smile.gif Nem hülyeség exclamat.gif bulb.gif
Adani
Tényleg nem rossz!
Kíváncsi lennék, hogy muzsikál a gyakorlatban
Chabi
Remélem lesz majd szó róla az újságban smile.gif
Chabi
>> MonsterGecko PistolMouse FPS <<

laughing.gif

Az FPS mániásoknak cool.gif

Kár hogy én mesterlövész puskával játszok ilyet laughing.gif
(az meg nem férne el az asztalon...)
Adani
Nem rossz ötlet sőt. Anno még egy nintendo gépnél emlékszem hasonlóra. Géphez köthető puska, és az ellenséget becélozni vele. Véletlen jöttem rá, hogy akkor is elfogadja találatként a progi, ha a villanykörtére céloztam biggrin.gif
ProFiler
A Nintendost én is használtam, de nekem mindig meggyűlt vele a bajom. roll.gif

Ciao.
Adani
Nekem nem, főleg a villanykörtés trükk után biggrin.gif Ha sokadszorra sem sikerült a dolog, akkor szép kényelmesen lövöldözgettem a villanykörtére, és 100%-os eredményem volt. Korabeli cheat biggrin.gif
ProFiler
laughing.gif tongue.gif

Ciao.
ProFiler
Szerintem egy nagyon hasznos és ötletes eszköz: Trendnet WiFi Detektor

Ciao.
Chabi
cool.gif

Kizárólag internet függőknek laughing.gif

De tényleg nagyon öteletes bulb.gif Nem hülyeség exclamat.gif
Adani
Nemsemmi! Hackereknek és netfüggőknek kötelező.
Utonium
Mintha Sam. Joe is bemutatott volna már egy ilyet valamelyik PC Studioban. Ha jól emlékszem a Kensington műhelyéből származott. Vagy az valami más volt?
ProFiler
Most, hogy mondod - tényleg! Sőt, szerintem még szebb is és olcsóbb:

Kensington WiFi Finder Plus

Egyébként tényleg nagyon jó kis kütyü, ugyani ha megyek külföldre, akkor ne a notebookot kelljen cipelni, hogy hol mit mutat jelerősségre (ami amúgy is elég lassan jelzi a pillanatnyi értéket), hanem egyszerűen ezt a kis eszközt viszem és látom, hogy hol, mit tudok elérni.

Ciao.
Chabi
>> Upgradeware PCI-os IDE és SATA bővítőkártya <<

blink.gif smile.gif

Érdekes
ProFiler
Már a PCI foglalat is leszakad... biggrin.gif Mi jön még?

Ciao.
Laali
Az egyik tintákat áruló bolt kínálatában pár meglepő dologgal találkoztam:
-folyamatos tintataellátás
-önresetelő chip és ilyen chippel szerelt üres patron..
InkMate
Szerintem érdemes elolvasni!

Egy másik eszköz: Memóriakártya/IDE átalakító
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.