Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: SuSE 9.3 telepítése a júliusi DVD mellékletről
PC WORLD Segélyvonal > PC WORLD > CD/DVD melléklet
kevi
Hello!
Örömmel fedeztem fel a júliusi DVD mellékleten a LINUX 9.3 hu-t komoly terjedelemben! Már csak egy bajom van vele: nem tudom felrakni! Én vagyok a béna, vagy valami hiba van vele? Mivel kell a telepítést indítani??

SEGÍTSETEK!!!!!!!!!

üdv.
kevi
Dózsi
Hogyan akartad elindítani???
gamer
hmmmmm..........
talán ki kellene írni dvd-re......
twisted.gif
kevi
Bocsi! Elfelejtettem leírni, hogy terrmészetesen megtettem, amit ott leírtak, tehát kicsomagoltam a lemezen lévő RAR-ral, majd kiírtam dvd-re, és itt jön a problémám, mert nem indul, nem indítható! Nem találok semmilyen indítható állományt!!!
eremit
Bootolni kell róla.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Hogy írtad ki? Adatként, vagy képfájl-felírással?
kevi
Adatként írtam ki! Nem jó így? Írjam ki képfájlban?
Shia-ko
Képfileként kell. ani_wink.gif
kevi
Kiírom, próbálom és visszajelzek!!
kevi
Kiírtam képfájlba, és minden ok! Bootol magától! Köszi!
riddick22
Hello!

Lenne egy kérédsem a Linux-szal kapcsolatban:
EZ teljes verzió? Nem desktop kiadás?
Mert voltak olyan Linux CD-mellékletek, amik CD-ről futtathatók voltak és elég hiányosak!

Azért kérdezem, mert ha full, akkor teljesen áttérek Linuxra! smile.gif smile.gif cool.gif

Még valami (habár nem ide tartozik):
Az Adobe és Macromdeia programok futnak linux alatt??
és van ezeknek linuxos versionjuk is: TCM, DVD Decrypter, CloneCD?

Előre is köszi a választ!!!!
Kovács Gyula (MiniDisc)
Mivel .iso-ban van, éppen ezért desktopverzió. Bootolható.

A programok Linuxos változatait - ha van - akkor a fejlesztők honlapján megtalálod. Ha ott nem találsz ilyet, akkor valószínűleg nincs is.
riddick22
Ok! Köszi!
Lex
Sziasztok!
A Novell ftp szerverén több iso variáció van fennt.
1. Live-DVD (1.4 GB). Ez a DVD-ről fut és nem telepítődik fel, de nem is kell neki külön partíció ha jól tudom.
2. CD-s változat (5 CD=3.3 GB) Ez egy csökkentett, csak 32 bites, telepíthető változat.
3. Eval-DVD (4.4 GB) Ez is csökkentett (az eredeti Prof. DVD 8 GB) 32 és 64 bites telepíthető változat.
4. A PCW-DVD mellékleten lévő 3.3 GB iso állomány, ami a Multilingual-Magazin jelzés miatt gondolom egy többnyelvű újságmellékletekbe szánt telepíthető változat. Ezt jól tudom?
Úgy láttam, hogy az összes kipróbálható verzió az OpenOffice.org 1.9-es és nem a 2.0-ás változatát tartalmazza. Ezt is jól tudom?
A 2. és 3. pontban említett változatok is tartalmazzák a magyar verziót?
A DVD-n adott változat mennyivel kevesebb az újságban ismertetett dobozosnál?
nakos
Szerintem nincsenek már egynyelvű verziók. Telepítés alatt kiválasztod a számodra szimpatikus nyelvet és kész. Utána minden progi (csomag) ami magyarítva van, magyarul telepítődik. Én ezt a SUSE Linux 9.0-a óta tapasztalom.
Lex
És mindegyik változatot kipróbáltad?
Tigris
Sziasztok! Melyik változatot kell feltelepíteni a 4 közül, vagy mindegyiket fel kell rakni? Nekem 3 teljesen egyformának tűnik.

Tigris
Lex
Ha az általam említett 4-re gondolsz, akkor csak egyet, bár az elsőt nem lehet telepíteni, mert DVD-ről megy (Live). De a PCW mellékleten lévőt nyugodtan használhatod. Ha töltögetni akarsz, akkor a 3. változatot.
Tigris
IDÉZET(Lex @ 2005. augusztus 22., 22:21 - hétfő)
Ha az általam említett 4-re gondolsz, akkor csak egyet, bár az elsőt nem lehet telepíteni, mert DVD-ről megy (Live). De a PCW mellékleten lévőt nyugodtan használhatod. Ha töltögetni akarsz, akkor a 3. változatot.

Köszi! Én az újság mellékletére gonodltam, mert ott is van 4 tömörített állomány.
Lex
Azokat összerakja a WinRAR és úgy lesz belőle egy nagy iso állomány, amit DVD-re kell felírni. Ha jól emlékszem az újságban le van írva egy kicsit részletesebben.
Kovács Gyula (MiniDisc)
A ... part-1 végződésűt tömörítsd ki (úgy, hogy közben mind a négy fájl a gépeden van), és a kapott fájlt írd ki DVD-re. Természetesen a RaR-al csomagold ki. A többi fájlal ne törődj. (part-2 - part-4)
Tigris
IDÉZET(Lex @ 2005. augusztus 23., 23:25 - kedd)
Azokat összerakja a WinRAR és úgy lesz belőle egy nagy iso állomány, amit DVD-re kell felírni. Ha jól emlékszem az újságban le van írva egy kicsit részletesebben.

Az újságban csak az volt, ha jól emlékszem, hogy kikell csomagolni majd felírni. Nekem a winrar 4 állományra csomagolta ki és nem rakta össze, és 3 állomány is több volt egyenként 3 gigánál. ebből 2-őt megpróbáltam telepíteni látszólag minden OK, de újra indításnál csak egy képernyő védő szerűség jön csak be
Lex
Szerintem mind a négyet kicsomagoltad, a WinRAR meg bármelyik darabból összerakja mind a 4 részt. Csak a part1 végűt csomagold ki. Ez egy 3.195.103.232 byte hosszú iso file lesz. Ezt írd fel DVD-re. De ne sima adatként!!! Hanem képállományként. Elvileg ha rákattintasz, akkor bejön az író, és már írhatod is.
Tigris
Úgy emlékszem az újságban csak annyi szerepel, hogy kicsomagolni, felírni. Nekem a winrar 4 állományra csomagolta sebből 3 is nagyobb volt 3,3 GB-nál. Így is feltelepül de újra indításnál csak egy képernyő kímélőt ad. Bár a9.0-ás óta mindegyik változat így viselkedik.
Tigris
Bocs hogy kétszer írtam,de az elsőnél a gépem lefagyott és máshonnan írtam mégeggyet, s nem néztem meg hogy az első fenn van-e. Köszi a válaszokat megpróbálkozok vele.
Szedzsi
Hali!

Egy kérdésem lenne, sokan sok helyen emlegetik ezt az 1000 oldalas magyar doksit, ez csak a bolti dobozos dologgal jár, vagy valahol fellelhető? Persze magyarul, mert az angol evidens, hogy a honlapon.
Válaszokat is előre köszi.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.