Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Akció, felszámolás, profilváltás!
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
ezermester
Üdvözletem minden érdeklődőnek! bye1.gif

Nem találtam hasonló hirtelen jött, hamar vége akcióra vonatkozó topikot, hát nyitottam egyet.

Az elképzelésem a topikkal az lenne, ha valaki talál valahol egy hirdetést, vagy linket, ahol egy bolt, vagy cég bezárja kapuit, kiárusítja megmaradt termékeit, profilváltás, vagy csőd, esetleg egyéb miatt, és ráadásul jelentős árcsökkenéssel értékesíti megmaradt készleteit, az számunkra hasznos is lehet.

Természetesen nem egy adok-veszek topik a lényeg, egy-egy hirdető „vacka”, és nem is önös érdek, miszerint eladnám, vagy vennék, hanem korrekt ajánlatok választékkal.

Talán legegyszerűbb úgy bemutatni az elképzelést, hogy íme az első találat egy felszámolás, szöveg, és link.

“A nálunk maradt készlettől szabadulnánk. Mindenre van garancia, minden számlás, minden a beszerzési ár alatt 25%-al eladó!
A megrendelések jöhetnek a hardwareoc@hardwareoc.hu címre. Ha valaki a boltban venné át, akkor kérem jelezze. Aki futárt kér, az írjon nevet címet, és két napon belül megy a cucc.

A listában nettó árak vannak!”

http://www.hoc.hu/kepek/s3nki/keszlet_080515.xls

Találtam egy vásárlói véleményt is, ezért ajánlottam. Íme:

"Voltam érte, félre volt téve, el is vittem.
Köszönöm a korrekt ügyintézést, a szomorú esemény ellenére is!"

Nézzétek át a linket, és ha úgy gondoljátok, hogy nem rossz, ha él egy ilyen topik, ahol az ország egész területéről fel tudjuk hajtani, a korrekt módon, olcsónál is olcsóbb legális kínálatokat, akkor reflektáljátok pár szóval, esetleg hasonló ajánlattal. disbelief.gif clap_02.gif yeah.gif thumbsup.gif thumbdown.gif
(Szerintem, még belefér ebbe akár egy iskola, vagy önkormányzat, korház, stb. használt gépparkjának kiárusítása is, amennyiben az közpréda.)
Fujitsu
Szerintem nagyon jó ötlet volt ennek a topiknak a létrehozása. smile.gif thumbsup.gif Az általad említett kiárusítás még aktuális?
ezermester
Aktuális? smile.gif
Megpróbálom előkeríteni, hogy mennyire, de ha jól emlékszem, a legfrissebb, csak nem tudom hol olvastam a hirdetést! biggrin.gif
Megvan. Ha tej lenne megromlott volna, de lehet, hogy még érdemes érdeklődni.
A hirdetés: 2008.04.02. A köszönet 2008.05.16.

Fentiek utólag szerkesztve!
Fujitsu
Ez lenne az? smile.gif
ezermester
Igen, minden bizonnyal, én azonban egész más úton találtam, egy Soltek alaplap keresése közben, az 1. Kiemelt... link alatt
Íme:
http://www.hardwareoc.hu/forum/lofiversion...ex.php/f19.html
Fujitsu
A P35-DS3 alaplap érdekelt volna ennyiért, de olvastam a hirdetésben, hogy ezek nettó árak... roll.gif
ezermester
Én azt olvasom, hogy nem is olvasom, bemásolom:
A listában nettó árak vannak!

Szerintem próbálj hivatkozni az aktuális legolcsóbb, neten található árra, és alkudj keményen. A stílust ismered:

Haveer adod te még azt később occsóbban!
Maraggymá! Nem veszem meg rajtad marad, aztán viheted be veszélyes hulladéknak.

Egyszóval minél tovább tartja az árut, annál kevesebbet fog kapni érte, te pedig legyél ezzel nagyon tisztában és nem árt, ha tudatod is vele, hogy elértéktelenedik az új termékek hatására.

Jelenleg nem te vagy rászorúlva, hanem ő a vásárlóra, mert szabadulni akar a termékektől, hiszen tisztában van vele, hogy megy lefelé az értéke. Sőt, ha kereskedő, akkor azt is tudja, hogy nyárra, már csak a feléért fogja eladni. biggrin.gif
Fujitsu
IDÉZET(ezermester @ 2008. június 7. 22:36) *
Én azt olvasom, hogy nem is olvasom, bemásolom:
A listában nettó árak vannak!

Elírtam. blush.gif Nettót akartam írni. biggrin.gif (Kijavítottam.)
IDÉZET
Szerintem próbálj hivatkozni az aktuális legolcsóbb, neten található árra, és alkudj keményen.

Így tennék, de nem sok értelmét látom, mert (ha a bruttó árat tekintem) ennyiért már megkapom az innen 20 percnyi buszozásra lévő boltban is... ani_wink.gif
De majd meglátom, mit tehetek. ani_wink.gif
ezermester
Érdekes ez a fickó, ezzel a bruttó-nettóval.
A kinti hirdetésén Bruttó árról beszél, a listályán mégis nettó van.
Kiragadtam valamit, és megnéztem.
Alaplap Gigabyte GA-P35-DS3:
14320.- Ft nettó.
Az-az 17900.- Bruttó.
Az árgépen néztem, 18500.-
Akkor mégiscsak jobb!
Nem tudom annál mennyi, de szerencsés vagy, hogy a neten található legalacsonyabb ár alatt lévő ár alá tud menni, a tőled 20 percre lévő kereskedő. biggrin.gif
Fujitsu
IDÉZET
Az-az 17900.- Bruttó.

A P35-DS3 alaplap 18 504 forintba kerül az innen 20 percnyi buszozásra lévő boltban. Ha jól számolom, az árkülönbség 604 forint. Nem tudom, hogy ez a HOC Hardverbolt merre található, de tartok tőle, hogy az odautazás során elhasznált BKV-jegyek értéke meghaladná ezt az összeget. biggrin.gif (Meg aztán jobban szeretek olyan helyen vásárolni, ahová vissza tudom vinni a terméket, ha valami gond van vele. ani_wink.gif )
ezermester
Kérdés, mennyit enged a feléből? biggrin.gif Főleg, hogy lassan a nyakunkon a P45, így elavul a készlete, kénytelen engedni.
A felvetés viszont jogos. yes.gif
Magam is úgy gondolom, hogy a helyi legolcsóbb, az olcsó, erre akkor jöttem rá, mikor Pesten vásároltam gépet, és gari miatt kétszer voltam pluszban Pesten.
Fujitsu
IDÉZET(ezermester @ 2008. június 15. 22:13) *
Kérdés, mennyit enged a feléből?

Nem rossz ötlet, de ezúttal nem lesz szükségem a legendás meggyőzőképességemre, mert meggondolta magát az a haverom, akinek a gépét szereltem volna össze. smile.gif Én meg mostanában nem cserélek alaplapot, az biztos. biggrin.gif
ezermester
Tesco iskolakezdés! yeah.gif clap.gif clap.gif clap.gif

Augusztus 1-20-ig. A készlet erejéig!
Fujitsu-Siemens ST.XL 320Gb-os külső merevlemez. 14990.-

Jobb híján ezzel kell beérnetek:
http://bilder3.preissuchmaschine.de/prodfo...birdxlserie.jpg
Garono
Gondolkodom egy ilyen megvételén. hmm.gif Biztos helyen szeretném tudni mind a sorozataimat, mind a zenéimet, de mindeközben fontos, hogy hordozható is legyen.
ezermester
Szerintem mindkét igény, megállja a helyét, ezzel kapcsolatban. A mobilrack-hoz képes, csak az usb csatlakozó, és a kis áramforrás a plusz. Áramforrás mint egy mobiltelefon, akkora, viszont ezt kompenzálja, hogy azért kisebb a külső adathotdozó, mint egy mobilrack.

Használhatóság szempontjából, van előnye egy ilyen raktárnak.

Másolási sebesség tekintetében, nem éreztem hátrányát a többiekkel szemben, viszont, kikapcsolható, és bekapcsolható, mint egy USB kulcs ki-be helyezgetése, ezért mindenképpen energiatakarékos.
Garono
Ja, hogy ennek külső áramforrás kell? blush.gif Olyan kéne, ami USB-ről kapja az áramot is. Mert így annyira azért mégsem hordozható.
ezermester
Hogy mi kell neki, nem tudom. Én arról írtam, ami 3,5'-os 7200-as fordulatú lemezt hordoz magában. Ehhez kell külső áramforrás, és tényleg nem nagy.
Ami neked kell, az csak 2.5'-os 5400-as fordulszámú lemezt tartalmaz aminek elég az USB 5v-os feszültsége.
Megjegyzem később csere esetén, messze egyszerűbb kicserélni a 3.5'-ost. (Fele annyiért.)
Ami a Tesco-ban van, nem tudom melyik fajta, ezt meg kell nézni náluk. Ha valaki látta, írja le!

IPB kép

Bocs az áramforrás fotó minőségért, de mobiltelefonos hamar fotó, a lényeg a méret szemléltetése. (Katt a képre! Ez a sajátom, nem tudom a Tesco mit ad, ha ad.)
Kiskalóz
USB-s rack + 2,5-ös noti hdd.
Nekem is ilyen van. 160GB. És nem kell külső áramforrás. kb 10-ből meg is van.
ezermester
Ha az, ami a Tesco-ban most van, szintén ilyen, (mert a doboz azért csalóka külső,) akkor Garono máris örülhet, mert nem kell hozzá külső táp. És 15-ért nem rossz, a 320Gb. biggrin.gif
Garono
Persze, hogy nem rossz. smile.gif De azt hittem neked már van egy ilyened (mármint vettél egyet a Tescóban), és arról írtál a #15-ös hozzászólásodban. blush.gif

Edit:
Sajnos nem nyert. Ez nem olyan. Link.
ezermester
Nem vettem, amikor láttam az újságot, csak másnaptól volt az akció. Ha nem lenne, vettem volna már, de nekem már van egy normál 3.5'-os. Nekem a cserekompatibilítás volt fontos, és én külön házat vettem, csúnyácska, de 3.5'-os lemez való bele. Vettem is egy sata 750Gb-os Samsung F1-et hozzá. Az új szerzeményeimben van róla fotó. A ház, meg egy 320Gb-os drágább, mint így együtt. Amit én vettem az több mint 30000.- volt. (akkor)

Ha a tescóban 2.5'-os az arra jó, hogy nincs áramforrás külön. Ha 3.5'-os az meg arra, hogy később (pár év múlva) hiba esetén lazán cserélhető benne a tároló, egy sima 3.5' os akármekkora meghajtóra, ill. már most is így van, hogy kiszedve a tárolót, felhasználható rendszerlemeznek is, és helyette meg bele lehet tenni a meglévőt tárolónak. (Remélhetőleg)

Ugyan nem arra készült, de mobilrack helyett tökéletes megoldás, mert nem kell neki két keret, itt is, meg ott is.
Garono
Értem én a 3,5"-es előnyeit, de nekem laptophoz mindenképpen 2,5"-es kellene. smile.gif Egyébként nem hiszem, hogy a 2,5"-es olyan nehezen cserélhető lenne.
ezermester
Jól teszed, hogy nem hiszed, nem is a fizikai cseréjével van a gond, hanem az anyagiakkal, de ha laptopod van, akkor ezt a témakört érted a minden drágábbról. biggrin.gif

Ha a pénz másodlagos, akkor mint hírt mondom, hogy elérhető a toshiba mini tárolókból összeállított külső egység is. A csikkzsebben elfér az egész. (minap, fogtam egyet a kezemben. aranyos.)
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.