Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Mi lehetne még a PCW Online-on
PC WORLD Segélyvonal > PC WORLD > PC World Online
Oldalak: 1, 2
aadaam
Hali!

=== Vélemény a www.pcworld.hu honlapról
=== Mi tetszik benne és mi nem?
=== Mi hiányzik róla?
=== Mivel kellene bővíteni?
=== stb...stb...

Az új honlap jobb mint a régi, bár nem értem mitől függ hogy néha megjelenik -e bejelentkezéskor az ujságfotós oldal vagy nem ...
Az uj letöltési oldal főleg jobbra sikerült - az sokat javít rajta!

Ami szerintem felkerülhetne rá:
a szerkesztőcsapat -oldala: akik irnak / szerkesztik a PCW-öt: kik ők , mit csinálnak , mi a szakterületük , milyen kérdésekkel foglalkoznak legszivesebben ... stb.
GoodSpeed
Nem hiszem, hogy fel akarnák rakni az önéletrajzukat, különben már megtették volna smile.gif
Lex
Két dologgal lehetne bővíteni a portált:
1. Ha éppen egy adott szoftver vagy hardver érdekel, ill. venni akarok (pl. DVD-írók, Házak, Böngészők, …), akkor mindig gondot jelent, hogy végig kell böngésznem a korábbi lapokat. Még a CD-s archív sem sokat segít, mert a PDF-ekben nem tudok kívülről keresni.
A lényeg: lehetne egy lista a tesztelt, értékelt, kipróbált, ismertetett, … etc. HW/SW termékekről (esetleg gyártó vagy funkció szerint csoportosítva) amiben lehet keresni, és ott lenne röviden, hogy mely számokban mi található róla.
A 2. tulajdonképpen az első bővítése lenne, úgy hogy az oldalon az ismertető is fent lenne. De lehet, hogy ezt nem akarjátok marketing okokból. Ez érthető, de lehetne a hozzáférést korlátozni az újságban lévő kóddal, úgy mint a korábbi fórumot vagy a Pandát.
Ha ez utóbbit nem lehet, azért az első még jó lenne. smile.gif
Adani
Ez tényleg jó ötlet, nekem is nehezemre esik pl: amikor vinnyót akarok venni, visszakeresni melyik számban teszteltetek vinyókat, és ki lett a győztes, ki hogy szerepelt. Így legalább egy helyen volnának a hardvertesztek, könnyebb volna keresni akár visszamenőleg is.
Darcy Tucker
Az én javaslatom, hogy a Letöltések rovatban klikkre lehessen nagyobb képet elérni. És az is jó lenne, ha a készítők honlapjának a címe is ott lenne valahol az egyes programoknál.
Csizmazia István [Rambo]
IDÉZET(Lex @ 2005. augusztus 04., 10:18 - csütörtök)
Két dologgal lehetne bővíteni a portált:
1. Ha éppen egy adott szoftver vagy hardver érdekel, ill. venni akarok (pl. DVD-írók, Házak, Böngészők, …), akkor mindig gondot jelent, hogy végig kell böngésznem a korábbi lapokat. Még a CD-s archív sem sokat segít, mert a PDF-ekben nem tudok kívülről keresni.
A lényeg: lehetne egy lista a tesztelt, értékelt, kipróbált, ismertetett, … etc. HW/SW termékekről (esetleg gyártó vagy funkció szerint csoportosítva) amiben lehet keresni, és ott lenne röviden, hogy mely számokban mi található róla.
A 2. tulajdonképpen az első bővítése lenne, úgy hogy az oldalon az ismertető is fent lenne. De lehet, hogy ezt nem akarjátok marketing okokból. Ez érthető, de lehetne a hozzáférést korlátozni az újságban lévő kóddal, úgy mint a korábbi fórumot vagy a Pandát.
Ha ez utóbbit nem lehet, azért az első még jó lenne. smile.gif

Sziasztok!

Először is köszönet a témáért, örülök hogy ezen a területen is kaphatunk visszejelzéseket a látogatóktól smile.gif

Az első kérdésre a keresés jelenlegi állapotában is segítség, hiszen a weboldal keresőszava a cikkeken, híreken, szótáron és letöltéseken kívül a tippeken és a tartalomjegyzéken is végig megy, házon belül is sokszor használjuk erre a célra is.

A második kérdésre még nem tudok még konkrét választ adni, de tervezés alatt van egy közeljövőben komolyabb online tartalmat megvalósító megoldás - egyelőre ennyi.
Csizmazia István [Rambo]
IDÉZET(Darcy Tucker @ 2005. augusztus 04., 11:17 - csütörtök)
Az én javaslatom, hogy a Letöltések rovatban klikkre lehessen nagyobb képet elérni. És az is jó lenne, ha a készítők honlapjának a címe is ott lenne valahol az egyes programoknál.

A nagyobb kép megoldható, én szoktam a letöltés csinálni, ígérem mostantól igyekszem növelni a képek méretét.

A készítők honlapját eddig nem írtuk, és néhány kivételtől eltekintve nem is hinném hogy fogjuk - és nem is csak a 255 karakteres leírás mező rövidsége miatt.

Nem az ő weboldalukra akarjuk irányítani a látógatókat, hanem a mi csokorbaszedett gyűjteményünkkel szeretnénk a kedvetekben járni a mi weboldalunkkal. Igazából a készítők egy Google ablakba beírt programnévre szinte biztos, hogy az első oldalon meglelhetők.
Darcy Tucker
Köszönöm a válaszod.

Nem tudtam, hogy csak ennyi hely áll rendelkezésre programonként. A hivatkozásra csak azért gondoltam, mert esetleg, a program frissítéseit, kiegészítőit, manualját, stb. onnan lehet úgyis elérni. Persze én is a Google-lel navigálok el odáig, ha a fentebb említett dolgok kellenek egy adott alkalmazással kapcsolatban, csak, hát, így jóval egyszerűbb lenne. Na, mindegy. Nem katasztrófa, ha nem tervezitek ezt belevenni. smile.gif
Atyafi
Szívesen látnék forgalmi statisztikákat.
Milyen a látogatók/hozzászólók heti/havi eloszlása op.rendszer, böngésző vagy egyéb szempontok szerint?
Csizmazia István [Rambo]
Ez legjobb tudomásom szerint nem publikus adat, szóval ezeket nemigen fogjuk kitenni. Sajnálom, hogy nem segíthetek.
aty
Pedig érdekes eredmények szoktak kijönni. Például a HUPon kijött 70%os Internet Explorer arány biggrin.gif
Atyafi
@ [Rambo]

Nono. Összesített adatokat a nemzetközi pcworld is kiad.

http://blogs.pcworld.com/techlog/archives/000700.html

20 Percent of You Are Using Firefox

Posted by Harry McCracken Wednesday, June 01, 2005, 10:44 AM (PST)

Hear ye, hear ye: Over the last week, 20.02 percent of visitors to PCWorld.com have been using Firefox as their browser. ....

Internet Explorer 6.0, meanwhile, was used by a smidge over 66% of site visitors over the same period...

A türelmes harcos legyőzhetetlen ... smile.gif
A helyedben türelmesen küzdenék az olvasókért ani_wink.gif
Mosomaci
Srácok!

Az új PCWorld hírdetéstől nem lehet belépni az oldalra, hiányzik a "Tovább a PCWorld Online-ra link"!!!! exclamat.gif

Csak úgy sikerült belépnem, hogy újra beírtam a "www.pcworld.hu" címet a címsorba. Mondjuk így is meg lehet oldani, de laikus ember nem biztos, hogy rájön.

Bye,

Mosomaci
Spányik Balázs
Meg kell várni, amíg betöltődik, utána működik. Mindjárt szólok az illetékeseknek, hogy orvosolják a problémát.
Csizmazia István [Rambo]
Eszembe se jutott, hogy a 3 sec nem kivárható. Most ki lett téve egy "Tovább a PC World oldalára >>" link, remélhetőleg ez mindenkinek segítség.
Mosomaci
Ismeritek a régi mondást: gyors vagyok a lánynak, a zsarunak személy... biggrin.gif
Csizmazia István [Rambo]
...továbbá "640 KB mindenkinek elég lesz" ...
Lex
Ha az MS-nek elég lenne, akkor nekünk is. Csak a K-t M-re cserélték. Nem nagy változás. biggrin.gif
VINIKOR
A Tippek gyüjteményt bővíteni lehetne egy új témakörrel.
Kezdő PC lévén sok olyan progival találkozok a DVD mellékleten aminek a használatával nem boldogulok. Ezért gondoltam, hogy a Tippekhez a progikról lehetne írni egy rövig "használati utasítást". 4-5 alapfunkció leírása magyarázó szöveg nélkül, csak az egymás után következő gombnyomások lennének leírva.
Valami ilyesmire gondoltam:
CCleaner program használata:
IDÉZET
Bal oldalt: OPTIONS ikon--->Language legördülőmenü ---> ott beállíthatod a nyelvet
Törlés:
1. Cleaner ikon ---> Elemzés (Analyze)---> Cleaner futtatása (Run Cleaner) ---> Ok. ---> Kilép (Exit)

2. Hibák ikon (Issues) ---> Hibák keresése (scan for issues) ---> Kiválasztott hibák javítása (Fix selected issues...) --> akarsz e biztonsági mentést? Igen-nem ---> összes kijelölt hiba javítása (Fix All Selected Issues) --> Ok. ---> Bezárás (Close) --> Kilép (Exit)

Az általános kérdések topikban írtam még ezt, nem tartott 15 percnél tovább. Ez csak egy nagyon egyszerü példa, azért, hogy látható legyen mire gondolok. Aki ismeri a programot annak néhány perc leírni azt a pár gombnyomást.
Hosszútávon használható lenne, mert a progik újabb verziói nem változtatják meg jóesetben az a 4-5 alaptulajdonságot.

A mostani újságban a Hitachi Feature Tool és a VirtualDub-ról olvastnék egy ilyen "használati utasítást".
Kösz.
VINIKOR
Még egy példa, hogy mire gondolok a program használatának leírásával kapcsolatban: Panorámakép készítés a Canon ZoomBrowser EX progival.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Nézegettem a GameStar weboldalát, és meglehetősen összerakottnak látszik. Így külsőre. Letisztult, áttekinthető, és a rengeteg információ hihetetlenül jól kezelhető.

Spányik Balázs felhívása nyomán (PCW Online oldalának design tervezése) kezdtem kalandozni a többi IDG kiadványok weboldalain, és sok jó ötletet talátam, ugyanis gondolom, a többé-kevésbé hasonlóság számít valamit. hmm.gif A lényeg, amiért írok: Láttam a GameStar oldalán, hogy lehet beküldeni cikkeket, melyek kikerülnek a "Ti irtátok" rovatba! (Az Age of Empires III éppen lektorálás alatt van biggrin.gif Kiváncsi leszek az írásra!) Egy hasonló kifejezetten jó lenne ide is: Sokan vagyunk, akik napi szinten rendszeresen, és igen behatóan használnak különböző programokat, és ezeknek a leírása, használati tippjei bekerülhetnének az on-line tárba. Vélemény?
VINIKOR
IDÉZET(MiniDisc @ 2005. november 06., 9:08 - vasárnap)
...GameStar oldalán...lehet beküldeni cikkeket, melyek kikerülnek a "Ti irtátok" rovatba!...Egy hasonló kifejezetten jó lenne ide is: Sokan vagyunk, akik napi szinten rendszeresen, és igen behatóan használnak különböző programokat, és ezeknek a leírása, használati tippjei bekerülhetnének az on-line tárba. Vélemény?

Óriási ötlet!!! clap.gif clap_02.gif
Szerintem az egyik legközönségcsalogatóbb "szolgáltatás" lenne. Látható a fórumon is, hogy az utóbbi időben mennyi kezdő PC-s tesz fel kérdéseket (emiatt a régi tagok néha morgolódnak is) laughing.gif . A kezdő PC-s megfogalmazásban semmi lenézés nincs részemről, ez egy teljesen normális "állapot", (magamat is ide sorolom passifier.gif). A mi számunkra rettentően hasznos lenne ez az újítás! Nagybetüvel ki lenne írva, hogy ki küldte a programleírást, ez külön dicsőség lenne a "cikkírók" számára.
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(VINIKOR @ 2005. november 06., 10:20 - vasárnap)
Látható a fórumon is, hogy az utóbbi időben mennyi kezdő PC-s tesz fel kérdéseket (emiatt a régi tagok néha morgolódnak is  laughing.gif )

A morgolódás nem a kezdő géphasználó kérdésfeltevésének szól, hanem annak, hogy adott esetben szóról szóra ugyanazt kérdezi, ami az adott témakör elején is megtalálható topicokban van. biggrin.gif

Egyébként érdemes megnézi a GameStar idevonatkozó oldalát. Szerintem nagyon korrektre sikerült, és sok jó írás is van benne. Itt is lehetne ilyesmi, persze a témához kapcsolódóna szoftverleírások, tippek, stb.
VINIKOR
IPB kép

Talán abban lehetne változtatni, hogy abc sorrendbe lennének felsorólva a beküldött leírások és a számok helyet betük lennének a keresőmenüben. Így ömlesztve nagyon nehéz megtalálni azt amit épp keresek.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Igen. A PCW-nél már lehetne így csinálni. thumbsup.gif
Spányik Balázs
Nem rossz ötlet, de ennek volna ám egy komoly előfeltétele: tudni kéne írni. Na most én nem attól sírok, hogy sok a kezdő felhasználó, hanem hogy a szellemi színvonal odáig nem terjed ki, hogy két értelmes magyar mondatot le tudjanak írni magyarul, és ha az ember erre felhívja a figyelmüket, akkor fel vannak háborodva!

Természetesen mély tiszteletem a kivételnek!

Nem tudom, hogy a GameStarnál hogy megy, de egy ilyen beküldött cikknek meg kéne ám ütnie egy színvonalat, ahhoz hogy az oldalra kikerülhessen. Gondolkodjatok el ezen egy picit.

Apropó: pár héttel ezelőtt privát üzenetben azt vágta a fejemhez egy távozóban levő volt rajongóm, hogy vegyem észre, azok közül, akik idejönnek, nem mindenki agyoniskolázott! Ezen azóta is röhögök! Vajon mire gondolhatott?laughing.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
biggrin.gif Gondolom arra, hogy egyesek a legalapvetőbb magyar mondatképzési szabályokat sem voltak képesek 8 év alatt elsajátítani "egyéb elfoglaltságuk" miatt! biggrin.gif A GameStaron egyébként van egy átvizsgálás alatt vagy mi oldal, ahova a beküldött, de ki nem tett cikkeket rakják, felsorolásszerűen csak a címeiket. Gondolom, ezek azok, amiket átnéznek, mielött kitennék. Meg kellene Őket kérdezni, Náluk hogyan megy ez.
Chabi
IDÉZET(MiniDisc @ 2005. november 07., 14:18 - hétfő)
8 év alatt

OFF

6 első + 2 második ? smile.gif

ON
VINIKOR
Program leírásánál nem hiszem, hogy meg kell ütni magas szintű irodalmi nyelvet. Lehetne egy rövid szabályzatban rögzíteni, hogy milyen fórmátumban kell megírni a programhasználati leírásokat.
Pl:
Programnév.
1. X müvelet:
a gomb --> b gomb --> c gomb...stb stb
2. Z müvelet:

..és ennyi! Végülis nem az lenne a cél, hogy ki tud minél szellemesebb körmondatokban és eröltetten lazáskodó stílusban leírni egy programhasználatot, ahol két oldalt kell elolvasni ahhoz, hogy néhány gombnyomásnyi hasznos információt le tudjon szűrni az olvasó. Kötött forma, csak a lényeg leírásával, plusz jutalomként, ki lenne írva a szerző neve, nagybetüvel.
Én nem azért forszírozom a dolgot, mert már viszket a tenyerem az írásra. Ellenkezőleg, szeretném minél elöbb olvasni a progileírásokat!
Kovács Gyula (MiniDisc)
IDÉZET(VINIKOR @ 2005. november 07., 16:54 - hétfő)
Program leírásánál nem hiszem, hogy meg kell ütni magas szintű irodalmi nyelvet. Lehetne egy rövid szabályzatban rögzíteni, hogy milyen fórmátumban kell megírni a programhasználati leírásokat.
Pl:
Programnév.
1. X müvelet:
2. Z müvelet:

..és ennyi! Végülis nem az lenne a cél, hogy ki tud minél szellemesebb körmondatokban és eröltetten lazáskodó stílusban leírni egy programhasználatot,

De fontos hogy hogyan írod! Ugyanis persze, nem az irodalmi stílus a cél, hanem a jól átgondolt sorrendben megfogalmazott ÉRTHETŐ mondatok leírása. Az adott hardver/szoftver az irás nyomán keltse fel az érdeklődésem, legyen részletes, de ne legyen ez túlzott. részletességű sem. Fontos, hogy olyan embereknek írod a bemutatót, akik még a szoftvert nem használták, vagy a bemutatandó hardverről semmit sem tudnak. Mindenképpen le kell adott esetben írni olyan dolgot is, ami Neked magától értetődő, de egy, a szoftverrel, vagy hardverrel most ismerkedőnek nem.

Pl. Timernek nagyon jó írásai vannak a weboldalán. Nála a szövegtördeléssel vannak bajok, de ez legyen a legnagyobb hiba, úgysem Ő tenné ki a PCW weboldalára. ani_wink.gif Szintén el lehet néhány írást olvasni az én weboldalamon is a programleírásoknál. Figyelni kell(ene) arra, amire már annyiszor felhívtam a figyelmet a fórumon belül is, hogy nem "menőzve", azaz agyon szlengelve, és rövidítve kell írni. Erre "jó" példa, hogy hogyan ne írj, Nemvicces honlapja. (http://nemvicces.atw.hu)

Tehát a fogalmazás készség, és a magyar nyelv ismerete elengedhetetlen. A szomorú az, hogy ennek nem feltételnek kellene lennie, hanem alapvető, magától értetődő dolognak, amit minden általános iskolában tanítanak.

Fontos, amikor írsz, hogy olvasd el többször: Leírtál e mindent, nem e túl "csapongó" az írás, tehát ne ugrálj például szoftverfunkciók között, mert nem lesz követhető az írásod, és nem fogják az olvasóid tudni, mit szeretnél nekik elmondani.

Mindenképpen kell egy váz, ami alapján haladsz. Lévén, nem újságcikket kell írni, hanem pl. szoftver bemutatót, így fel kell építeni egy menetrendet, azaz hogy hogyan fogod a szoftver egyes funkcióit bemutatni: mi az amiről részletesebben kell írni (pl. egy CD/DVD író szoftver írási modulja) és mi az, amiről csak emlitésszinten érdemes szót ejtetni. (Pl. skinezhetőség)

Fontos, hogy lehetőleg kerülni kell a felesleges szóhasználatot, szóismétlést. Ha átolvasod az irásod, és túl sokszor szerepel benne a "program" vagy a "szoftver" szó, bugyutának tünhet az írásod.

Tehát, mint látható, nem az irodalmi érzék az, ami egy program bemutatásához, finkcióinak leírásához szükségeltetik. smile.gif
VINIKOR
IDÉZET(MiniDisc @ 2005. november 07., 17:08 - hétfő)
De fontos hogy hogyan írod!

Én sehogy nem fogom írni, hanem olvasni szeretném már a "Spányik Balázs szűrön" átment program leírásokat. ani_wink.gif
Shia-ko
Érdekes dolog, de fogalmazni elég korán, szöveget szerekeszteni pedig gimiben tanítanak.
Az más kérdés, hogy nem látszik meg rajtam. twisted.gif
Atyafi
IDÉZET(Csizmazia István [Rambo)
,2005. augusztus 31., 13:57 - szerda] Ez legjobb tudomásom szerint nem publikus adat, szóval ezeket nemigen fogjuk kitenni. Sajnálom, hogy nem segíthetek.

Ilyesmire gondoltam:

http://www.thecounter.com/stats/2005/October/os.php

OS Stats
Sat Oct 1 00:03:01 2005 - Mon Oct 31 23:58:40 2005 31.0 Days

1. Windows XP 59767399 (74%)
2. Win 2000 8369391 (10%)
3. Win 98 6850059 (8%)
4. Mac 2495109 (3%)
5. Unknown 1243850 (1%)
6. Win NT 427012 (0%)
7. Linux 334440 (0%)
8. Win 95 183672 (0%)
9. Win 3.x 133171 (0%)
10. Unix 33424 (0%)
11. WebTV 24009 (0%)
12. Windows ME 8081 (0%)
13. OS/2 1158 (0%)
14. Amiga 282 (0%)

http://www.thecounter.com/stats/2005/October/browser.php

Browser Stats
Sat Oct 1 00:03:01 2005 - Mon Oct 31 23:58:40 2005 31.0 Days

1. MSIE 6.x 66528708 (83%)
2. FireFox 6312170 (8%)
3. MSIE 5.x 3106056 (4%)
4. Safari 1427559 (2%)
5. Unknown 892570 (1%)
6. Opera x.x 551160 (1%)
7. Netscape 7.x 468061 (1%)
8. Netscape comp. 384234 (0%)
9. MSIE 4.x 66483 (0%)
10. Netscape 4.x 54128 (0%)
11. Konqueror 50092 (0%)
12. Netscape 6.x 14399 (0%)
13. Netscape 5.x 11886 (0%)
14. MSIE 3.x 1914 (0%)
15. Netscape 3.x 1381 (0%)
16. Netscape 2.x 230 (0%)
17. Netscape 1.x 26 (0%)
hans
Biztos rossz helyre írok, előre is 1000 bocs érte.
Volt egy olyan topik, ahol elhasználódott/lecserélt eszközöket lehetett felajánlani, kizárólag anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Nem találom ezt a topikot, nem tudom van-e, csak én nem találom, vagy pedig megszűnt???
Shia-ko
Itt van.
tesztax
Lehetnének flash játékok. Szerintem.
Atyafi
Az origo is közzétette adatait:

http://www.origo.hu/techbazis/internet/200...yanvagyunk.html

...
IDÉZET
statisztikánk szerint az [origo] kezdőoldalát látogatók 88 százaléka hétköznaponként Internet Explorert, 10 százaléka pedig Firefoxot használ, hétvégén pedig 85,5-12,5 százalék az arány. A Freemailnél hétköznap 83,5-14, hétvégén pedig 80-17 százalék az Internet Explorert, illetve Firefoxot használók aránya. A többi, legfeljebb 3 százaléknyi böngészőhasználó teljesen szétaprózódva képviseli a teljes browserpalettát Operától kezdve az Apple-ös Safarin át a jó öreg Netscape-ig vagy a Linuxon használatos Konquerorig.

A hétköznap és a hétvége közti 2,5-4 százaléknyi különbséget - ami lapunk és a Freemail esetében körülbelül 6-16 ezernyi internetezőt jelent - az adja, hogy míg sokan a munkahelyükön nem válogathatnak a böngészők között, hétvégén, otthon áttérnek Firefoxra. Ami azt jelenti, hogy míg a munkahelyi informatikai döntéshozók közül kicsivel többen részesítik előnyben a Microsoft termékeket, mint az egyszeri felhasználók - akik közül a fentiek szerint statisztikailag mérhető hányad hagyta ott a régóta nem fejlődő Explorert.
VINIKOR
Ügyes lett a PC World TV!

Engem nagyon érdekelne, hogyan zajlik az élet a PC World-nél. Webkamera képét nem tervezitek beilleszteni a PCW online oldalra?
VINIKOR
Opera 9.02-vel nézegettem a PC World weboldalt és lefagyott a böngésző. A memóriahasználat irreálisan megnőtt: Link, Link. Állítolag egyes reklámok miatt van ilyen. Tudtok erről a problémáról?
Spányik Balázs
Köszi, majd szólok nekik.
zsoltchelsea
Szerintem is jók lennének a beküldött cikkek, viszont itt el kell gondolkoznunk:
A játékoknál sokkal könnyebb helyzet van, hisz ott egy lehetőséged van igazából. Játszani. Ott, ha annyit írsz, hogy a feladatok XY-ok voltak, a grafika ilyen, a hang olyan stb... Itt viszont akármiről írsz, sokkal több kategóriát kell jól meghatároznod:
1.: Kompatibilitás,
2.: Felhasználás/használhatóság,
3.: Esetleges Ár/érték arány,
4.: Mennyire kell hozzá képzettnek lenni
5.: Menüpontok (részletes értékelés, ha szükséges)
6.: Mik hiányoznak belőle?
stb. itt is.
Látható, hogy sokkal komplikáltabb egy számítástechnikai dolgot elemezni (jól elemezni persze), mint egy játékot, még ha az egy hiper-szuper bonyolult játék is.

Szerk.: Nem nagyon tudtam jó kategóriákat írni, ezt nézzétek el. ajánlom megnézni a PCW-ben egy program részletes leírását. Minimum egy oldal, ha nem több.
Spányik Balázs
Á, féloldalon is lehet jó tesztet írni, nem a hossza számít.

Azon kívül, egy játék tesztelésénél sokkal többről van szó, mint hogy mit kell benne csinálni. Tudni kell a játék hátterét, ismerni a fejlesztőket, a kiadót, ismerni a hasonló játékokat, tudni kell vele játszani, méghozzá jól, hogy mihamarabb teljes képet kapj róla. Olvass bele egy hosszabb GameStar-cikkbe, rá fogsz jönni!

Ja, és nem utolsó sorban tudni kell írni, hogy az a cikk, szóljon bármiről is, érdekes legyen.
JOINT72
Lakatos Gergely [Stinger] nyitott egy szavazásos topikot a videók oldalról, de sehol nem találom. Sebaj. Ide írom:
- Videó ablakról ez lenne a véleményem: Link. Ugyanitt jó lenne egy olyan kereső, ami csak a videók között keres. Ha Youtube meg tudta oldani akkor létezik rá megoldás.
- Keresésnél a találatok között semmi nem utal arra, hogy videó is van a cikkben: Link, pedig ha megnyitom van benne: Link. Jó lenne ha jelezné. Az újságcikk dátumát is jó lenne feltüntetni.
- Ez a videó minőség már élvezhetetlen: Link. Szuper v2006 progi videója.
- Videókhoz több kereső szót kellene rendelni. Pl. a Szuper v2006 önmagában semmit nem mond a tartalomról.
JOINT72
Le a kalappal nagyon jól néz ki a PC World weboldal. A Vista és Office 2007 videók is nagyon jól sikerültek. Az egész úgy ahogy van nagyon jó. Utóbbi időben nagyon sokat járok a weboldalra, pedig régebben a Prohardver volt nálam az etalon, de nem is tudom mikor jártam ott. (Ez nem udvariaskodás, megírnám ha nem tetszene.)
Spányik Balázs
IDÉZET
A Vista és Office 2007 videók is nagyon jól sikerültek.

Vegyük úgy, hogy ezt nem én írom, hanem Géza az olvasó.

Találomra kiválasztottam a Vista hibernálása című videót. Az volt a cikkben a szöveg, hogy "Rövid videónkban a Windows Vista hibernálását tekinthetik meg." Na, mondom, ez érdekes. Megtekinthetjük, hogy kapcsol ki a gép? Lássuk. Zene bekúszik, egér köröz a hibersys.fil fölött az Intézőben. Nahát. Ezután Intéző becsuk, parancssor előkap, és hibernálás kikapcsol! Majd Intéző előkap (a lehető legbonyolultabb módon), és nahát, nincs ott a hiberfil.sys.

Khöm! Szóval, akkor a rövid videóban mit is tekinthettünk meg?! Skacok... ne már! Letört volna akárkinek a keze, ha odaír két értelmes mondatot arról, hogy valójában miről szól a videó? Ejnye!
Calyd
Balázs, ugye ez nem a ti művetek (mármint a videó maga)! biggrin.gif
Egy kérdés (nem tudom jó helyen van-e): az MSI miért nem a Micro-Star International rövidítése? A nyereményjátékra PCW B választ küldtem, és azt mondja, hogy nem jó (kétszer is).
Spányik Balázs
De, szerintem az. Biztos bent csinálták a skacok. A MSI február 28-áig volt a Micro-Star International rövidítése. laughing.gif

IDÉZET
Megfejtéseiket február 1-28. között várjuk!
Calyd
banghead.gif - csak a fal szerepét most épp az asztal játsza! smile.gif
JOINT72
Cikkhez írásnál nagyon sokszor látok ilyen olvashatatlan kódot:

IPB kép

Rendszeresen 3-4 kódot kell újrakérni mire sikerül beírni. Nem lehetne jobban olvasható kódokat rakni a weboldalra? Rendszeresen előfordul, hogy (szerintem) jól írom be a kódot és mégis hibásnak írja ki? Nincs valami probléma ezzel a kódkéréssel?
JOINT72
Opera 9.10-el nézve így szétesik a nyomtatós cikk: kép.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.