Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: FrontPage 2003
PC WORLD Segélyvonal > WEBSAROK > Webszerkesztés, programozás > Webszerkesztő-programok
Jaspi
Régóta használom a programot, de most valami bekavart és nem működik a "webhely közzététele" rendesen.
A hibajelenség a következő:
Beállítom a közzétételt és a passzív FTP kapcsolatot. A kapcsolat létrejön, megállapítja az ütköző fájlokat és rákérdez mi legyen. Mondom neki írja felül a webhelyen lévőt. Elindul a másolás, de néhány fájl másolása után a következő hibaüzenetet kapom:

„Ezen a helyen (ftp.freeweb.hu) a 21. porton nem található webkiszolgáló. Ellenőrizze, hogy a webkiszolgáló neve érvényes-e, és helyesek-e a proxybeállítások. Amennyiben minden megfelelő, előfordulhat, hogy a webkiszolgáló átmenetileg nem üzemel.”

Az adatok jók és a kiszolgáló is működik mert a Total Commander ugyanezen beállítások mellett simán feltöltötte a fájlokat.

(A feltöltés kikapcsolt tűzfal mellett sem működik FrontPage segítségével.)

Van valakinek ötlete, hogy mi állítódott el és főleg miként lehet újra működővé tenni?
Kovács Gyula (MiniDisc)
Szerintem egész egyszerűen nem megy a freeweb szervere. Próbáltál másképpen csatlakozni a tárhelyedhez? Más ftp programmal? Vagy akár a böngészőn keresztül?
Jaspi
Csak ismételni tudom magam:
"Az adatok jók és a kiszolgáló is működik mert a Total Commander ugyanezen beállítások mellett simán feltöltötte a fájlokat."

Sőt a dolog nem is szolgáltató függő mert az ultrawebes tárhely esetén is ugyanaz a jelenség...
Jaspi
Valaki tudna segíteni? Külső FTP-vel elég macerás unsure.gif
benkovics
Sajnos ebben én nem tudok segíteni!
Miért macerás a külső ftp? A TC-vel nagyon jó dolgozni!
atzs
Van egy olyan gyanúm, hogy a szolgáltatók egyre több tűzfalat tesznek be a rendszerbe.
Példa erre az intézményi webmail szerverünk, amely nem a 80-as porton megy, és egyik napról a másikra nem érhető el bizonyos szolgáltatók hálózatából.

Bár ennek ellene mond, hogy az első néhány állomány átmegy...
Kovács Gyula (MiniDisc)
Ehh, akkor igazad lehet, ezzel a 80-as porttal kpacsolatban. Bár nem egészen ide tartozik, de a html Validator sem megy egy ideje a az Ultrawebről (még a fizetősről sem) és pont a 80-as port elérhetetlenségére hivatkozik. weep.gif weep.gif
benkovics
Az UW-t én tudom ellenőrizni!
( Ha ugyan arra gondolunk... Validátor! )
Jaspi
IDÉZET(benkovics @ 2005. július 22., 23:08 - péntek)
Sajnos ebben én nem tudok segíteni!
Miért macerás a külső ftp? A TC-vel nagyon jó dolgozni!

Ha csak feltöltés akkor tényleg egyszerű a total commander.
Viszont ha csak egy két fájl változott, akkor TC-vel bogarászni kell, a Frontpage meg ha működik akkor csak egy gombnyomás.

A tűzfalas port letiltást kihuztam a hina listáról, mert a TC-is a 21-est használja és az ugye simán megy, másrészt a hibajlenség az FW és UW tárhelyen azonos, haramdrészt a gépen lévő tűzfal kikapcsolása nem oldja meg a problémát és végül az internet és a tárhely szolgáltató is azt válaszolta a levelemre, hogy náluk rendben van a dolog.

(RÁadásként kikapcsolt tűzfal mellett kipróbáltam a szokásos ADSL kapcsolatom helyet egy modemest, de a hiba ugyanaz volt... )

Szóval ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném!
benkovics
Miattad kipróbáltam..... Nálam is jó volt egyszer.... Utána már nem!
A Dreamweaver szinkronja, viszont tökéletes!
Szóval, lehet ez valami Bug.....
Egyre viszont lusta voltam.... bekapcsolni az IE-t, hogy jött-e javítás hozzá! Próbáld meg az Office Update-et, vagy egy javító telepítést!
Jaspi
Köszi a próbát :-)

Probáltam a javító telepítést, nem lett jobb.
Aztán megprobáltam mindent visszaállítani alapbeállításra (EZT TI NE TEGYÉTEK exclamat.gif )
A problémámat nem oldotta meg viszont törölte az Outlook és a word MINDEN beállítását (pl. elfelejtette az összes e-mail fiokomat, elfelejtette hogy éln vagy ok a felhasználó /gyk. mintha első bekapcsolás lenne/)
A hiba az, hogy én frontpage alpbeállítását kértem és sehol nem szólt a word és outlook radirozásáról. Na mindegy ezeket némi káromkodás után visszaállítottam, de a FrontPage - FTP még mindig nem megy...
Ötlete valakinek question.gif question.gif
benkovics
És az Office Update-t kipróbáltad? Lehet van frissítés!
Jaspi
Persze kiprobáltam. AZt írta, hogy MINDEN elérhető frissítés telepítve van.
benkovics
hmm.gif
Akkor töröld le, és telepítsd újra! weep.gif
Sajnos más ötletem nincsen!
Jaspi
Töröltem, újratelepítettem.
2 nap boldogság aztán megint nem ment.

Újratelepítettem, nem ment (nem az egész rendszert csak a FrontPage-t)

annoyed.gif annoyed.gif

Aztán elkezdtem próbálgatni a beállítási lehetőségeket mivel rájöttem, hogy amikor kiírja, hogy nincs meg a 21-es akkor is átmásol néhány álományt és közben jön a hiba üzenet.

Lényeg a lényeg, hogy a "távoli webhely tulajdonságai" című panelnek "közzététel fülén van egy "változások" című menű.
Itt két lehetőség van:
- A változások megállapítása a forrás és a célwebhely összevetésével.
- Az utolsó közzététel óta történt változások megállapítása a forrásfájl időbélyegzője alapján.

Nos ha ezt a beállítást átállítom akkor működik a közzététel.
Az az érdekes, hogy nincs "jó" beállítás mert már mindkét beállítás mellett kaptam hiba üzenetet, de a "megváltoztatás" után újra működik. (igaz volt rá példa, hogy többször kellet ide-oda kapcsolnom mire elindult)

Hát ez volna a tüneti kezelés, ha valaki a gyogymódot is ismeri írja meg iziben smile.gif
benkovics
Huh!
Ez azért meleg! Vajon miért produkál ilyeneket?
Nem gondolkoztál még azon, hogy váltsál szerkesztő progit?
Jaspi
Felmerült :-)

Viszont ez nem követel programozói ismereteket, tud magyarul és rendelekezem egy jogtiszta példánnyal így inkább megszeliditem smile.gif
benkovics
Oké!
Én elfogadom! De van olyan ingyenes progi is, ami jobb mint a FrontPage!
De ez itt már offtopic2.gif exclamat.gif
zsoltchelsea
Hát én akkor adtam ki Microsoftos jelszavaim legnagyobbját, amikor kiírta, hogy nincsenek meg a kernel betöltéséhez a DLL-ek (sima Win XP, nem is FrontPage). Szóval a Microsoft valahogy nem a kedvenceim közé tartozó cég (addig se szerettem nagyon, de ezután...) Amúgy az a tapasztalatom, hogy a Microsoft mindenbe belefog, csak egyik sem teljesen tökéletes annyira, hogy a többit nyugdíjazni tudja... Én a Total Commander szerintem jobb ftp-zni, bár én még semmit sem tudok szinte... Én azt használom azért.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Szerintem sürgősen térj át Linuxra.
zsoltchelsea
Hi! Miért?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.