Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Bajban vagyok!
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Biztonság
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Spányik Balázs
Próbáljuk meg még egyszer.

Tehát: csak akkor írj ide, ha tényleg bajban vagy és segítséget vársz valamilyen fertőzés vagy furcsa jelenség kapcsán. Akkor is előbb olvasd el a korábban írottakat, hátha már más járt hasonlóan, mint te, és a megoldás már le van írva.

Ha egy biztonsági szoftverrel van problémád, keresd meg a szoftverrel foglalkozó témát, és ott tedd fel a kérdést. Ha nincs ilyen téma, jelezd a Biztonság: újraindítva témában.
batkamano
Bajban vagyok, segítséget kérek tőletek. Nagyon kezdőnek elmondanátok, hogy tudok megszabadulni a taskmgr-től ? A Nod-ot már többször lefuttatam, már nem jelez vírust, viszont a Fealadatkezelőben ott van a taskmgr.exe! Olvastam egy régebbi topikban, hogy esetleg a taskmgr.exe file-ról másolat és indítás. Hááát magát az exe filet nem találtam, de a kereső sem! Légy szíves, légy szíves segítsetek!!!! Köszönöm előre is!
Alex99
Ez maga a Feladatkezelő. Ne akarj tőle megszabadulni. Ha meg úgygondolod, hogy vírus, akkor Link.
batkamano
Nah, mindig ez jön be és már akar is telepedni! Össze-vissza működik mindenn a mozzilla sem keres! sad.gif

IPB kép
KGigi
Ez valószínűleg nem vírus, hanem valamilyen kémprogram.
Pillangó
Szerintem is valami kémprogram lehet inkább.
Rá kellene engedni a gépedre valamilyen komolyabb tudású anti-spyware programot.
Kelvin
Ezen az oldalon le van írva, hogyan kell eltávolítani. Sok sikert!
egertom
Sziasztok!
Gondom van! A munkahelyemen telepítettem egy programot a gépre, ismerkedés céljából!
Miután nem igazán tetszett, 2-3 nap múlva letaroltam a RevoUninstallerrel. Aminek az lett a vége, hogy hálókártyát kellett cserélni, de a Windows nem fogadja be, újra kell telepíteni a Windowst! (A rendszergazda szerint, lehet, hogy a Revo a gyilkos!) A véletlenek összjátéka lehet ez, vagy valóban a Revo a bűnös? Tapasztalt már valaki ilyet?
Tamás
Alex99
Nem hinném, hogy a RevoUninstaller allergiás a hálókártyára. laughing.gif

Mellesleg nálunk - az ilyen vádaskodások elkerülése végett is - nem lehet telepíteni semmit.
trombitas
Lehet, hogy nem ide kellett volna írnom.
Merevlemez csere elött állok, és egy sürgős kérdésem lenne.
Paragon Drive Backup 8SE
Kérdés: csak azonos (ugyanazon) merevlemezekkel működik, vagy eltérő kapacitású wincsikre is áttehető a mentett tartalom?
Magyarán, egy kisebb merevlemezt felváltó nagyobb egységre is elmenthető a régi - kisebb - egység komplett - (boot-sector, partíciók) -tartalma? Azonos (ata-s) egységekről lenne szó.
mazda6diesel
Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget. Webroot-ot telepítettem és nem tudom beállítani, hogy ne blokkolja nekem a utorrentet és az msn-t. Angol tudásom nagyon gyenge így nem nagyon megyek semmire a gyári súgóval.

Tudna valaki segíteni?
gordo
Sziasztok!
Van egy furcsa dolog a géppel mindig újra indul magától. Már az Avast! jelzett, hogy az MBR szektorban rootkit van. Kép: http://kepfeltoltes.hu/080702/858046607a_w...ltoltes.hu_.jpg
De eddig sehogyse tudtam kiirtani. Szóval valahogy ezt ki lehet irtani? (Amúgy bejelöltem, hogy Rendszerhibánál ne induljon újra.)
Alex99
Ki lehet irtani. Mondjuk a Panda szoftverével.
Abelardo
Esetleg még az F-Secure Online Scanner segíthet. Kicsit lassan dolgozik, de tapasztalataim szerint eléggé alapos és nem csak vírust hanem rootkiteket is tud keresni. Vagy még a Spyware Doctor.
Stephan
Hát igen, nem kellemes vendégek a rootkitek. annoyed.gif De a megfelelő védelem mellett a számítógép, és a böngésző frissítéseire sem ártana figyelned! Ahogy elnézem, az Internet Explorer 6 böngészőt használod, ami már igencsak elavult, ezzel nagy biztonsági kockázatot okozva! Mindenképpen javaslom a hetes verzió telepítését. Úgy látom, legalább a kettes szervízcsomag a gépeden van, mindenképpen ajánlom a hármasat is telepíteni, ha eddig még nem tetted volna meg!
Ha böngészőből az Internet Explorer 7 esetleg nem tetszene, a Firefox 3-at telepítsd! Ingyenes, nyílt forrású, biztonságos program!

Üdv.
gordo
Nem rég raktam újra a gépet. A másik régen szerettem a Mozilla Firefox-ot annyira, hogy egyből amint meghallottam a Mozilla Firefox-ot 3 le is töltöttem. De most... Inkább nem kell a gépre. Ezen pedig csak az Operát használom, meg néha az IE6 ha valami nagyon szétcsúszna az oldal. huh.gif

Panda hatástanalan. Volt eddig Avast!, Spybot, Ad-aware, NOD32, Spyware Terminator, TrojanHunter, chkrootkit, Rootkit Hunter és egyik se irtsa ki!
Abelardo
Találtam egy ilyet. Talán még ezt próbáld ki.
mrszitya
Itt egy szép lista rootkit keresőkről. Ajánlom a Gmer-t vagy az F-Secure Blacklight-t elsőként...

gordo
Köszönöm mindenkinek. Sikeresen kiírtottam a rootkit-et. De hozta a társait a vírusokat, trójanokat és újra telepítem a rendszert. Azért köszönöm a segítségett.
Einstein
Anyám kollégájának vírus került a gépére és kellene neki egy jó online scanner.
Ajánlat?
etele34
NOD32 Online Scanner - - - F-Secure Online Scanner - - - BitDefender Online Scanner - - - Kaspersky Vírus Scan
Ez utóbbi csak keres! Az első három irt is. Mindegyik csak IE alól megy!!!
Einstein
Olyan kell ami irt is.
Stephan
Szia!

Munkahelyi környezetbe is ajánlom a "Panda Fertőzött vagy nem?" szolgáltatását! Akár a teljes hálózatot is képes leellenőrizni, de természetesen egyetlen gépet is megvizsgálhatsz vele. A lehető legnagyobb vírusadatbázissal rendelkezik.

Itt elérhető: http://www.pandasecurity.com/infected_or_not/hu/

Sok sikert! ani_wink.gif

Üdv.
Einstein
Otthoni gépen van a baj.
Stephan
Igen, a "kolléga" említése miatt egyből munkahelyi gépre gondoltam. smile.gif Természetesen otthon is használható a szolgáltatás, egyetlen számítógépen!

Üdv.
mrszitya
Kaspersky-ből létezik ingyenes, telepítős kereső-eltávolító verzió is.
http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Kas...oval-Tool.shtml

(Az eltávolítása csökkentett módban ajánlott, illetve segíthet - szintén csökkentett módban - ez a kis segédprogi: http://downloads1.kaspersky-labs.com/utils/klremover/ )
etele34
@Einstein
Amiket belinkeltem azok a Kasprsky kivételével irtanak is, mint írtam. Az F-Secure talán a legalaposabb közülük, igaz kicsit lassúbb mint a többi, de ezzel együtt alapos.

@mrszitya
Köszi a Kaspersky linket. Erről nem tudtam/nem ismertem. Eddig.

@Stephan
Nekem ezzel a 'Panda Fertőzött vagy nem?' szolgáltatással az a bajom- de inkább az AVAST!-nak -, hogy a fájl letöltésének a közepe felé az AVAST! feldob egy figyelmeztetést és megszakítja a letöltést. Eddig sosem tudtam végigvinni ezt a vizsgálatot bárhogyan is szerettem volna.
Stephan
Etele34, a probléma már nem újdonsült, régebben többen is jelezték ezt itt a fórumon. Téves riasztás, az Avast! egy teljesen ártalmatlan fájlt néz vírusnak. annoyed.gif De ha jól emlékszem, ezt még akkor egy Avast! frissítéssel később meg is oldották. Sajnálatos, hogy ismét jelentkezik ez a dolog. blink.gif Nem értem, miért nem tudják ezt kiküszöbölni, nem hinném, hogy még nem hallottak volna róla... roll.gif

Tehát nyugodtan használjátok, a Panda egyetlen terméke sem tartalmaz vírust, vagy más kártevőt. smile.gif Szép is lenne. laughing.gif

Üdv.
etele34
Szia Stephan!
Köszi a nyugtatást, semmi gond megoldottam a problémát, és a vizsgálat idejére kikapcsoltam az AVAST!-tot. bulb.gif
Én is úgy gondolom, hogy tévesen riasztott az AVAST! , sót meg vagyok győződve róla. Na de ez a "hibája" ellenére még élvezi bizalmamat és marad a helyén. A vizsgálat végeredménye: "sajnos-sajnos" nem talált semmit sem a Panda maci (sem). "Szép" is lett volna az AVAST!-tot a Spyware Doctorral (OnGuard Protection) megtámogatott védelem mellett. laughing.gif Plusz még hozzá, hogy a "Dottore" minden számítógép bekapcsoláskor lefuttat ( max. 150 sec) egy 'Rendszer indítás' vizsgálatot is laughing.gif és azonnal jelzi ha gond van, de azt is ha minden OK. laughing.gif
A
Csak nyugodtabban ülök a gép előtt, ha >> ilyen << jelentést kapok minden bekapcsolás után.
Einstein
IDÉZET(etele34 @ 2008. július 9. 5:13) *
Csak nyugodtabban ülök a gép előtt, ha >> ilyen << jelentést kapok minden bekapcsolás után.

Ez nem hiba mivel a gép ellenőrizte, hogy a rendszer indító részek nem fertőzöttek-e.
kytad
Sziasztok!

Egy kellemes nyári napon internetezés közben az Avastom jelzett hogy vírust talált a gépen. Megpróbáltam karanténba helyezni, több kevesebb sikerrel ki is írtottam. Csak az a baj hogy 5 perccel később a képernyőmet is megváltoztatta az Avast! miszerint a gépemen spy- és adware vírusok is vannak, telepítsek antispyware programot hogy megtisztuljon a gépem.
Az AVG-t letöltöttem, de ez sem volt teljesen hatásos. Nagy nehezen túljutottam a problémán, mikor észrevettem hogy az asztalra kattintva (hogy azt a szörnyű kék figyelmeztető hátteret visszaváltoztassam) a tulajdonságokon belül eltűnt 2 "fül": a háttérképek és a képernyőkímélő. Háttérképet be tudtam rakni, egy képre rákeresve majd rákattintva (beállítás háttérképként), de ez sem az igazi, mivel nem illeszti a monitorhoz a képet.
Mit tudok még ilyenkor tenni? Mi történt a gépemmel? sad.gif

Előre is köszönök bármiféle segítséget!
Joebácsi
Bekaptam: Win32/Adware.Virtumonde.FP. Egy változó nevű .dll fájlal állandóan újra generálja magát a Windows\system32 könyvtárban. Szerencsétlen NOD folyamatosan rakja a karanténba! Eset Smart Securityt használok. Próbáltam a Symantec FixVundo progijával megszüntetni, de semmi változás!
Tudtok valami ötletet, vagy progit, amellyel megtudnám szüntetni a hibát. Nem szeretném újra telepíteni a gépet.
ELŐRE IS KÖSZ A SEGÍTSÉGET!
etele34
Szia Joebácsi!
A PREVX leszedi. Az automatikus indításokból pedig ki kell szedni a c:\windows\system32\mssqlnt.exe programot.
Ne ijedj meg ha a tisztítás alatt eltűnne esetleg a Tálca vagy hasonló fúra dolgok történnének. A program dolgozik és a végére helyre tesz mindent. Várd ki türelmesen. Én személy szerint nem használtam de barátomnál símán és könnyedén leszedte ezt Virtumonde rútságot.
Joebácsi
Szia etele34!

Nincs ilyen exe fájl a gépemen! Mindkét PREVX progit telepítsem? (CSI és agent).
Kösz az eddigieket, majd tájékoztatlak az eredményről!
Üdv. Joebácsi!
etele34
IDÉZET(Joebácsi @ 2008. július 11. 21:20) *
Mindkét PREVX progit telepítsem? (CSI és agent).

Szia!
Sajnos ezt nem tudom, mert a barátomnál láttam ennek a programnak a használatát. Még megkérdezni sem tudom sad.gif most, mert elutaztak nyaralni - tengerpart - és csak a jövő hónapban lesznek idehaza.
Volt itt régebben erről szó és valaki ennek a használatát is leírta részletesen, de sajnos (ez is) eltűnt a süllyesztőben a nagytakarítás alkalmával, mint annyi sok más hasznos tanács. És vele kárba vészen azoknak a munkája is akik beírtak. (ez lett a túlzó tisztogatás eredménye, na de hát nem az én tisztem a minősítése... csak véleményt mondtam)
Szia etele34!
Két progit futtattam le egymás után: az ewido_micro.exe és a Prevx CSI-t! Mindkettő talált fertőzést!
Az óta nincs riasztás és remélem nem is lesz! (lekopogom).
Köszi a segítséget! Kellemes hétvégét kívánok Neked!
Üdv.
etele34
Nagyon szívesen és örülök, hogy sikerült leszedned.
Gyov
Hi!
Bajban vagyok vagy mi.biggrin.gif
Letöltöttem netmeter nevű progit, faja is. Annyira faja hogy látom vele, hogy folyamatosan töltök föl max sávszéllel. Nem tudom mit, de töltök. Torrent, msn nem megy. Onnan vettem észre h ping miatt kidobtak a játékból:P
Spyware doctorom van, az nem jelzett. Meg nod32. Az sem jelzett. Már volt egy ilyen, azóta újratettem vindózt, most megint meghülyült. Kb 1 hetes az új xp.
Tudtok segíteni?
Gyov
Alex99
Valami jó tűzfal kellene neked, ami a kienő forgalmat is nézi. Comodo.
Gyov
Felraktam, eddig nem jelentkezett semmi gyanús engedélyezésre váró progi... nem is tölt föl! Hála égnek tongue.gif
nem tudom miért nem akar egy gyanús program sem rákérdezni h akarom-e futtatni biggrin.gif
De nem is baj. Valamit egyébként talált a keresője, töröltem is, lehet h az volt az. Valami a run32.dll-lel volt. Nu mindegy is, köszi a segítséget!
Üdv
tetarata
Üdv Mindenkinek!

Egy kis segítséget kérnék: lejárt a Kis 7.0 licensze, így le akartam szedni egy erre készített uninstall programmal(a név nem lényeges) Nos, így még soha nem jártam. Egy részét leszedte, a nagyobbik része viszont fennmaradt a gépen. És azóta sehogyan nem tudom letörölni a maradékot. Azt írja ki a gép, hogy csak telepített progival tudja megtenni. Ehhez képest a Kis vidáman teszi a dolgát, ellenőriz, megakadályozza a betörést stb. csak éppen frissíteni már nem tudom:( Van valakinek valami ötlete? Előre is köszönöm a választ
Alex99
Hát akkor telepítsd rá megint ha lehet és utána inkább más programmal uninstalláld.
mrszitya
Csökkentett módban próbálkozz az innen letölthető progival: KAV Registry Clean

(Amely egyébként kb. 15 hozzászólással korábban már be lett linkelve.)
tetarata
Üdv!

Köszi az ötleteket. Megpróbálom az ajánlott progit, mivel rátelepíteni azt biztos nem enged: kapásból hibaüzenettel kilép:(
jenny55
Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy a laptopom nem fogadja el a megadott jelszot, így nem tudok belepni. Vista van a gepen, mas nem hasznalta csak en. Amikor bekapcsolom, megjelenik a nevem, es keri a jelszot, de hiaba irom be, kiirja, hogy hibas. Probaltam csokkentett modban elinditani, hatha ugy nem keri a jelszot, de ugy is keri. Mit lehet ilyenkor tenni? Egy prezentacion kellene surgosen dolgoznom, de az egesz eluszik, plane, ha csak az ujratelepites johet szamitasba.
Egyebkent egy Toshiba A135 S2248-as gepem van.
Ha valaki tudna segiteni, megkoszonnem. sad.gif
Alex99
Active Password Changer például meg tudja oldani. Akkor akár jelszó sem marad. biggrin.gif

Omega32

Szerintem nem kéne lelépned. Egy értelmes fórumozóval kevesebb és tudtál segíteni is, többször is.
mrmatyi
Nem tudom a moderátoroknak mi baja lehetett a korábbi szövegekkel,hogy törölték,de folytatnám kérdésemet:

Ez az Bitdefender online víruskereső amit az imént mégis csak sikerült lefuttatnom,ez töröli is amit talált?
jagdtigger
yes.gif
mrmatyi
Sajna nem törölte a hibát, noha talált 1 vírust! weep.gif
jagdtigger
Akkor keresd ki csökkentett módban és töröld ki.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.