Adani
2005. július 11. 16:03
Digitalizáltam pár régi VHS kazit, amin nagoyn gyenge a hang, kettő felvételnél van egy folyamatos búgó hang alatta. Ezzel lehet kezdeni valamit? Elvileg mivel monoton állandó zaj, könnyebben kiszűrhető. Tud valaki egy célprogramot erre, ami korrekten meg tudná csinálni?
google
2005. július 11. 16:11
Az Audacity-ben vannak bizonyos szűrők (és kb. annyit tud, mint némely fizetős célszoftver), apám már nagyon jó eredményeket ért el vele, elsősorban bakelitfelvételek tisztítása terén.
atzs
2005. július 12. 13:34
A GoldWave szűrője is egész jó. Shareware, de nagyon liberálisan használható.
Adani
2005. július 12. 14:44
Kösz a tippeket, magpróbálom mindegyikkel. Használtátok is őket?
google
2005. július 12. 14:48
Én nem, csak vágásra használom, de
IDÉZET(feljebbről)
...apám már nagyon jó eredményeket ért el vele, elsősorban bakelitfelvételek tisztítása terén.
atzs
2005. július 12. 15:22
Az egyetlen shareware program (eddig), amit a hosszúra elnyújtott próbaidő végén meg is vettem. Van persze, amivel ez sem boldogul. Van pl. egy remek felvételem egy templomi esküvőről. Nagy a szalagzaj, visszhangzik az egész, stb.
sugarbabylove
2006. február 7. 19:17
Én az Adobe Audition-t ajánlom.Már egy pár VHS hangját bedigitalizáltam vele, csak zavart a folyamatos búgás...Betöltöttem Auditionba és a PC-WORLD 2005-ös évben kiadott egyik lapszámába le volt írva, hogy hogyan kell ezeket a zavaró tényezőket megszüntetni.
Sanzi
2006. május 1. 22:36
Nekem olyanom van, hogy hogy nem búg, hanem időnként pár tizedmásodpercre bereccsen, vagy nemtudom. Ezt milyen progival, és milyen funkciójával lehet megoldani?
Timer
2006. május 14. 10:29
Audacity-ben hol találok olyan funkciót, amivel a bakelit pattogását tudom kiszűrni? Köszi a segítséget előre is!
szelesjanos
2006. május 25. 18:11
Sziasztok!
Van egy lakodalmas felvétel, ahol a zenekar elég hangosan nyomta a talpalávalót, a kemera mikrofonja pedig elég érzékenyre volt állítva. A felvételnél mikor beszéd van, akkor tökéletes a hang, de mikor zene van, akkor elég torz. Mit lehet ezzel kezdeni szerintetek?
Várom a helpeket!
Bata László
2006. május 25. 21:20
A túlvezérelt hangban sajnos visszaállíthatatlan információvesztés történik, nincs hozzá "visszafordító" szűrő. Vagy lehalkítod ezt a felvételrészt, vagy ha így is nagyon zavaró, akkor inkább vágd ki!
Lacosz
2006. november 12. 18:00
Sziasztok!
Nekem az volna a problémám, hogy az MP3 mixemnek a vége recsegős lett, pedig eddig nem volt vele semmi baj. Tudtok olyan progit, amivel ez a recsegést el lehet tünteni? Ha lehet akkor részletesen írjátok le, mert nem vagyok elég járatos ezen a téren. Előre is köszi a segítséget!
dvdX
2007. január 19. 14:20
A hangszűrésre ajánlom a SoudForge programot, és ebbe integrált Noise Reduction plug-innal.
leírást találtok
ITT
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.