tomega
2008. május 1. 20:30
Kedves Problémamegoldó!
Sikerült véletlenül letörölnöm a hangeszköz szoftverét a gépről. Namármost telepítő cd-m nincs. Az új hardver hozzáadás a vezérlőpult menüből sem jött össze. Tanácstalan vagyok hogyan tudnám újra működőképessé tenni a gépem. Ha jól tévedek a hardverem HL-DT-ST dvd- rom GDR8164B, úgy rémlik a szoftver valami auduo 97 volt. Ha valaki tudja megoldást kérem írja meg tomega@freemail.hu
Kösz!!!
nagyjani
2008. május 2. 7:41
Meg kell nézni az alaplap pontos típusát (mondjuk a bios ondulásakor), és a gyártó oldaláról letölteni hozzá a drivert. Ha így sem megy akkor a vezérlőpult rendszer eszközkezelőben el kell távolítani a hangeszközt, utána meg fogja találni induláskor.
Spányik Balázs
2008. május 5. 9:44
IDÉZET(tomega @ 2008. május 1. 21:30)

Ha jól tévedek a hardverem HL-DT-ST dvd- rom GDR8164B
Nézőpont kérdése: ez ugyanis valóban hardver, abban viszont jól tévedsz, hogy ez a DVD-íród, nem pedig az alaplapi hangkártyád.
thevalian88
2008. július 20. 14:20
Sziasztok!
Lenne egy baromi nagy bajom!

hasonló mint amit már olvastam leszedtem egy tisztító progit és letörölte az audióeszközöm szofverét, rákerestem már meg minden, de nem is találja mint hardvert. Telepítő lemez nincs sajnos, próbáltam nézni a gépházat (nem vok nagy számtech guru) és nagyjából kiírtam mim van beépítve: ABIT NF7 , ATi (sajnos nem tudtam leolvasni hanyas) NVIDIA NFORCE2 MCP-T.
Az lenne a kérdésem ,hogy honnan tudom kideríteni milyen a hardverem, vagyis milyen típusú a hangkártyám? Hangokkal dolgozom, így sürgős lenne megoldani a problémát. A számítógépet 2004ben vettem Pentium 4es. Kérlek segítsetek! Előre is köszönöm!
Alex99
2008. július 20. 14:54
Jobb klikk Sajátgép - Kezelés - Eszközkezelő. Ott van a hang is.
Az e-mail címet takarítsd ki.
nagyjani
2008. július 20. 18:41
Innen letöltheted az Nforce chipset drivert, az tartalmazza az audiót is. Először az eszközkezelőben egy eltávolítás, ha látható a hardver, mert lehet, hogy újraindítás után, mikor megtalálja telepít magától. Ha nem, akkor az előző.
thevalian88
2008. július 20. 21:39
Köszönöm a segítséget Jani, működik! 1000 hála!
Minden jót!
thevalian88
2008. július 21. 17:36
Még lenne egy kérdésem!
Szerintetek mitől lehet az, hogy ha rácsatlakoztatok 1 kamerát a gépemre IEEE 1394/FireWire porton, nem ismeri fel? Lehet, hogy valamikor letöröltem a drivert? Mit lehetne ennek csinálni, hogy fusson? Lelehet valahonnan töltetni drivert ehhez?
nagyjani
2008. július 23. 21:05
WinXP SP2-től felfelé nem kell hozzá semmi. A Movie Makernek is látnia kell. Esetleg magát a kártyát , vagy ha integrált, akkor a portot kellene eltávolítani az eszközkezelőben és újraindítani a rendszert, ha a kamera másik gépen működik.
Spányik Balázs
2008. július 23. 21:24
Kezdjük ott, hogy az Eszközkezelőben a Hálózati eszközök között látszik a FireWire?
thevalian88
2008. július 25. 20:07
Igen ez megvan, tovább mi a teendő?..
Spányik Balázs
2008. július 26. 7:34
Ha ez így megvan, akkor a FireWire kártya drivere megvan, az biztos, különben sárga kérdőjelek lennének a neve mellett vagy piros felkiáltójelek. Nem tudom, hogyan tovább, mert elvileg innentől kezdve nem kell semmilyen driver, legjobb tudomásom szerint. Az ember rádugja a kamerát, és kész.

Milyen kameráról beszélünk egyébként? Lehet, hogy meg kéne nézni a gyártónál, hogy nincs-e erről valami info.
KGigi
2008. július 26. 10:33
Nem valami spéci kamera, amihez fel kell tenni a gyártó programját? Amikor bedugod a kamerát, akkor szimplán nem érzékeli, vagy ismeretlen hardvert lát?
nagyjani
2008. július 26. 12:07
A DV kamerákhoz nem kell semmi az biztos. Ha idáig meg van az eszközkezelőben az IEE1394, akkor el kell távolítani, majd újraindítani a rendszert. Egyenlőre ennyi.
A Fradi a 87. percben gólt rúgótt, ezzel egyenlőre hozta a meccset a Sajóbába ellen. Egyelőre marad az NB2-ben.
thevalian88
2008. július 28. 11:13
A kamera egy SONY DCR-TRV15E PAL mini DV-s. Valójában be akarom vinni a filmet, de nem érzékeli a kamerát mintha be sem lenne dugva. Vettem másik DV kábelt de úgy sem megy... Nem tudom mi lehet a gond, a driver megvan , de még sincs semmi...
*Guerilla*
2008. augusztus 8. 20:19
Operációsrendszerem újratelepítése után a hangkártyámat nem ismeri fel a gépem. ABIT alaplapi hangkártyámhoz nem tudom telepiteni az illesztőprogramot mivel nincs meg a CD hozzá. Ingyenes programot merről lehetne letölteni hozzá? Másik problémám, hogy mivel újra lett telepítve, azóta az LG CD-olvasomat nem hogy nem ismeri fel, hanem mutatni sem mutatja, hogy van a gépben. Ez mitől lehet? És sajnos a tipusukat sem ismerem.
Előre is köszönöm.
nagyjani
2008. augusztus 9. 11:27
Ugyanabból az okból nem működik a rendszer két eleme sem korrekten. Alaplapi drivereket fel kell tenni! Ha nincs CD, gyártó oldalán megtalálod!
nemtudommi
2008. október 26. 19:17
Üdv mindenkinek!
Nekem is lenne egy kis problémám. Valahova elkajlódott az alaplap telepítő cdje, ami nem sokat számít, mert a hangot azzal sem lehetett feltelepíteni. Már más fórumokon is láttam, hogy az Asus M2N alaplap sound drivere nem működik rendesen és sajnos nekem is ilyen van. Bárhonnan szedem le a telepítőt sehogysem működik.
Az Audio Device on High Definition Audio Bus-sal van valami.
Ha valaki tud segíteni az szóljon. Előre is köszönöm.
alaplap: Asus M2N
rendszer. Win. Xp. Prof 2002-es verzió
processzor: AMD Athlon 64
VGA: G-force 7600 gs
Pjotr
2008. október 26. 21:25
Ha nincs telepítve legalább az SP2 a Windows XP-hez, ne csodálkozz, ha nem megy.
nemtudommi
2008. október 27. 18:35
Már az SP3 is telepítve van és mégsem működik.
Pjotr
2008. október 27. 18:48
Eszközkezelőben látszik? Ha nem, engedélyezd az összes rá vonatkozó beállítást a BIOS-ban.
Formázz (integrált SP3-as lemezzel) > alaplap driver fel > utána hangkártya driver.
nemtudommi
2008. október 29. 11:50
A hangot még mindig nem tudtam feltelepíteni. Valaki aki ért hozzá kisegíthetne.
ezermester
2008. november 8. 12:39
IDÉZET
kisegíthetne.
Persze. Milyen tipusú a hangkártyád?
Ha nem tudod, akkor milyen tipusú az alaplapod? ( de pontosan, mert az kevés, hogy Asus M2N esetleg foto?)
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.