ProFiler
2005. július 11. 13:25
Hamarosan megjelenik az új
ASUS A8N32-SLI Premium!
Immáron két PCI-x16-os foglalattal, amelyek SLI-ben össze vannak kötve. Újból duplázódik a sávszélesség! Ezt a 32x-es sebességet valóban képes is teljesíteni.
Ezzel megint lehagyhatja az AMD az Intelt - legalábbis játékosok szempontjából mindenképp.
Ciao.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2005. július 11. 13:33
Ismét egy "réteg-alaplap".
attika80
2005. július 11. 18:41
IDÉZET(ProFiler @ 2005. július 11., 14:25 - hétfő)
Hamarosan megjelenik az új ASUS A8N32-SLI Premium
Akkor lehet elhamarkodtam az alaplap vásárlást? Asus A8N Sli premium?
Chabi
2005. július 11. 18:54
ProFiler
2005. július 11. 19:37
attika80:
Szerintem nem vásároltál rosszul. Majd meglátjuk, hogy ez milyen lesz. De bevallom - látod ezért hülyeség a csúcstechnikát megvenni. Sose hidd azt, hogy a Te géped a legjobb. Holnap már sokkal jobb is lesz nála.
@ Chabi:
A magyar oldalakat inkább kihagyom. Nagyon sok hülyeséggel találkoztam már ezeknél, úgyhogy hanyagolnám őket. Inkább körülnézek megbízhatóbb angol/német/francia oldalakon.
Ciao.
attika80
2005. július 11. 19:52
IDÉZET(ProFiler @ 2005. július 11., 20:37 - hétfő)
De bevallom - látod ezért hülyeség a csúcstechnikát megvenni. Sose hidd azt, hogy a Te géped a legjobb. Holnap már sokkal jobb is lesz nála.
Sajnos ezzel tisztában vagyok ProF. De tudod nem azért akarom a legjobbat, mert fel akarok vágni vele, meg elmondhassam enyém a legjobb. Erről szó sincs. Arról van szó, hogy nem tudom meddig maradhatok Amerikában, most jól keresek megtehetem, hogy megveszem. Lassan viszont illegális leszek és bármikor hazaküldhetnek vagy ilyesmi otthon meg nem lesz rá lehetőségem megvenni. A másik dolog lényegesen olcsóbb itt minden, mint otthon ez akkor látszott a legjobban, amikor a dollár nagyon gyenge volt de ugye én ebből semmit nem veszek észre. Ha most megveszem a legjobbat nagy valószínűséggel jó darabig tudom használni. Az igaz ha eladom akkor sokat bukok rajta, de nem akarom eladni. Egy példa: ViewSonic 924 5ms monitor itt 400 dollár otthon 150.000Ft. meg ha otthon el is adnám a konfigot lehet nem nagyon sokat buknék rajta, igaz vevő is kellene rá.

Szóval ezért akarom most a legjobbat.
Bye
ProFiler
2005. július 11. 20:14
Nem is arról van szó, hogy most buksz rajta, haem az idő múlásával. De inkább ne menjünk át OFF-ba.
Ciao.
ProFiler
2005. november 23. 21:37
Megjelent a Via új chipkészlete a K8T900!
A Via ezzel próbálja utolérni az nVidiát a Socket 939-es alaplapok szegmensében.
Grafikus kártyák befogadása tekintetében a nagy előrelépés: vagy egy darab PCI-x16, vagy két darab PCI-x8 (ezzel már le is van maradva az nVidiától, mert ők már 2x PCI-x16-nál tartanak SLI-ben). Ezt a megoldást ők az S3-al együttműködve MultiChrome-nak hívják. Ugyebár az SLI az nVidia üdvöskéje.
Itt egy táblázat a legfontosabb adatairól:

Ciao.
titusz
2005. november 24. 16:30
Nem vagyok tőle elájulva.

Az nVidia jobb. "szerintem"
Ha már újat akart, akkor miért nem csinál valami jobbat.
ProFiler
2005. november 24. 17:29
Én is ezen a véleményen vagyok. Ez nem fogja utolérni az nVidiát. Már csak ha a grafikus teljesítményre gondolok, akkor sem.
Ciao.
Chabi
2005. november 24. 17:45
Kicsit nagy kép lett beszúrva nem ?
Nem.
<PF>
Thief
2005. december 2. 6:29
Megjelent a
GA-8N-SLI Quad Royal !
4 db SLI képes kártyát tud meghajtani (vagy 2 db dupla GPU-s kártyát). Kiváncsi lennék az első tesztekre (3DMark05), de nem találtam még sehol.
ProFiler
2005. december 2. 7:22
Már egy kicsit régebben jelent meg. Remélem a következő PCGH-ban lesz róla egy teszt.
Ciao.
Thief
2005. december 10. 7:13
Sajnos nincs...
ProFiler
2005. december 10. 14:17
Látom...

De helyette van SLI vs. Crossfire.
Ciao.
ProFiler
2005. december 18. 15:16
AMD Socket S1
Yamato Design. 
Brutális ez a Turion 64!
Ciao.
szabzso
2005. december 18. 16:20
Brutálisak a kriksz-krakszok, ProFiler te el tudtad olvasni és felfogni, hogy miről van szó?
ProFiler
2005. december 18. 19:25
Igen.

Ciao.
Chabi
2005. december 18. 20:12
Mi nem

fordíts légy szíves

(december 16-án ugyanerről egy magyarnyelvű cikket betettem a processzoros topikba

)
ProFiler
2005. december 18. 22:09

Akkor bocs, hogy nem hatott újdonságként! (16-án nem voltam

)
Ciao.
Chabi
2005. december 20. 13:38
IDÉZET
Az Intel chipsetek közül csak a 945-ös és újabb modellek támogatják a Preslert és a Cedar Millt.
Alaplapgyártók is megerősítették, hogy az Intel 65 nm-es csíkszélességű gyártástechnológiával készülő új processzorai használhatók lesznek az aktuális chipsetek köré épülő alaplapokban. Akárcsak a jelenlegi kétmagos Pentium D chipek, úgy a Presler kódnevű kétmagos processzor is együttműködik a 945, 955 és 975 sorozatú lapkakészletekkel. A Pentium Extreme Edition támogatása – az érinkezők némileg különböző kiosztása miatt – a 975X privilégiuma lesz.
Csalódást okozhat azonban, hogy álítólag az egymagos Cedar Mill sem ért szót a korábbi, 915/925 chipsetekkel. A Cedar Mill a két processzormagot egy tokozásban egyesítő Presler megfelezésének tekinthető, és a jelek szerint megörökölte az inkompatibilis lábkiosztást is. Az Asus képviselője az AnandTechnek nyilatkozva azt mondta, hogy "csak az Intel 975/955/945-alapú alaplapok és néhány más gyártó alaplapjai (alaplapi vezérlői) támogatják a Cedar Millt és a Preslert".
Forrás: PH
Chabi
2005. december 22. 6:20
>> ITX alaplap integrált ATI grafikával <<Tetszenek a VIA Epia rendszerek is, de ez így jobb teljesítményű
Szuper
attika80
2005. december 31. 3:15
Sziasztok
A dfi lanparty ut4 sli-dr expert lapról annyit írnék, hogy valami nem stimmel vele, szóval nem nagyon ajánlanám senkinek igazán. Valami baj van a memória részével, 520-on. Az 500-as ramjaim már nem igazán akarnak menni. Pedig nem egy helyen láttam, hogy van akinél 600 eldöcög. Van egy srác ő már a második ilyen lapot nyüstöli de nála is ugyanez van. Neki az Msi k8n Diamondban Patriot ramok elmennek 626Mhz-n, de az expertben meg 600-on sem indulnak el. Többfajta memóriával is kipróbálta! Hát sajnos ez van a lappal, most megrendelem a sima sli-dr-t meglátom ott mi a helyzet! Azt sem igazán tudni, hogy miért kellett lecserélni az alaplapokon a kondikat, írtam a dfi-nek, hogy miért változtattak a kondikon? A jobb Chemi-com kondikat leváltották a Rubicon kondik. Erre azt valaszoltak, hogy nem volt elég utánpótlás a kondikból! Valahogy ezt nem nagyon tudom elhinni. Utolsó reménysugár az volt, hogy a 4 pin-es tápot lecseréltük 8 pinesre (expertnél 8 pin-es tápcsati van) hátha! De semmi, ugyan olyan maradt. Azért írom ide, mert aki ilyen lapot vesz, az biztos akar tuningolni, de ezt a néhany sort vegye figyelembe.
Byez
ProFiler
2005. december 31. 10:07
Azért én elhiszem, hogy nem tudtak beszállítani. A gyártó nem ad magára annyit, mint a nagyobbak és rá mer tenni rosszabb minőségű alkatrészeket is. Ilyen gyártóknál ezzel is számolni kell.

Az MSI el is hiszem, hogy rendesen ment. Ott van minőség.
Ciao.
attika80
2006. január 1. 2:40
Szia ProF.
Azért a DFI nagy gyártó. Szerintem itt Amerikában az egyik legnépszerűbb alaplap. De ha már csúcstuningra csinál DFI lapokat, akkor ne spóroljanak a kondikon 2$-t. A régebbi változatnál azért semmi baj nincs, és sok új világcsúcs született ilyen lapokban! Szerintem a tervezésnél ronthattak el valamit, vagy ki tudja.
Sziasztok és Boldog új évet kívánok mindenkinek!
ProFiler
2006. január 1. 9:26
Nem kell bemutatnod a DFI-okat, nagyon jól ismerem.
Ciao.
Chabi
2006. január 2. 23:30
Mivel volt már szó integrált grafikáról és szerintem ez jobb itt mint a videokártya topikban:
IDÉZET
Next ATI chipset has four pipelines, X600 like graphics
The next generation of chipsets will feature a new integrated core with four pixel pipelines and it should be relatively close to the X600 performance. It might end up a little bit slower due to slower memory performance from the integrated memory, but it should be in that range. This new graphic core enslaved in ATI's future chipset should feature all you need for Longhorn, Vista operating system. Yes, it's pixel Shader 2.0+ capable as well.
Forrás: HotHardware
Magyarul:
A következő generációs ATI chipset-ekben az integrált grafikus mag teljesítménye az X600 teljesítményét fogja nyújtani.
ProFiler
2006. január 3. 17:22
Kár, mert az nagyon kevés. Az nVidia mostani integráltjai sokkal jobbak.
Go7800GTX integrált videóvezérlő.
Ciao.
Chabi
2006. január 3. 19:24
IDÉZET(ProFiler @ 2006. január 03., 17:22 - kedd)
Az nVidia mostani integráltjai sokkal jobbak.
Mióta chipsetbe integrált videovezérlő az amit írtál

Szerintem nagyon félre értetted a hírt.
Chabi
2006. január 3. 19:32
IDÉZET
Az Audigy SE audiovezérlős K8N Diamond Plus speciális panellel is piacra kerül.Az MSI egyik legteljesebb funkciólistával rendelkező alaplapja, a K8N Diamond Plus több dologgal is felhívta magára a figyelmet piacra kerülésekor, ide tartozik például a két teljes sávszélességű PCI Express x16 aljzat, a masszív chipsethűtés, a túlhajtási lehetőségek választéka, de elsősorban talán a nyolccsatornás Creative Audigy SE hangvezérlő, amely minden korábban alkalmazott integrált megoldásnál jobb hangminőséget és teljesebb szabványtámogatást ígért.

A gyártó most piacra dobja az alaplap egy korlátozott darabszámú kiadását, melyhez egy 5,25 colos meghajtórekeszbe illeszthető csöves erősítőt mellékelnek. A panel, melyen egy hangerőszabályzó és egy hangnyomásmérő mellett maga az izzó elektroncső látható, úgy tűnik, megegyezik a Cooler Master által Musketeer 3 néven forgalmazott termékkel. Ennek zenei jellemzőiről túl sok jót nem tudtunk elmondani, bár kétségtelenül szemrevaló kiegészítője lehet egy esztétikus háznak.

ProFiler
2006. január 3. 19:40
IDÉZET(Chabi @ 2006. január 03., 19:24 - kedd)
Mióta chipsetbe integrált videovezérlő az amit írtál
Tudtam, hogy ezt fogod válaszolni. Nem chipsetbe integrált, hanem integrált. Egyébként nem értettem félre, csak mondom, hogy az nVidia integráltja annál már jóval többet tud.
Ez az MSI valami álomszép. Már tudok is venni kb. 200 Euroért. Meg kellene egyet próbálni.

Csak már nem vagyok benne biztos, hogy érdemes venni már, hisz itt a SAM2.
Ciao.
Chabi
2006. január 3. 20:12
IDÉZET(ProFiler @ 2006. január 03., 19:40 - kedd)
Nem chipsetbe integrált, hanem integrált.
De hát ez nem a mobil alaplapra integrált. Ez egy cserélhető laptop videokártya.
ProFiler
2006. január 3. 20:37

Jó, oké, hagyjuk. Ennyi erővel mindegyiket integrálták a NYÁK-ra.

Ciao.
cereal180
2006. január 3. 20:53
Ez a csöves vacak egy fabatkát sem ér. Egy jó minőségű elektroncső 20 rudinál kezdődik (ezt azóta tudom mióta eltört egy a gitárerősítőmben

) és az még nem is "annyira" drága. Szóval szerintem parasztvakítás az egész.
Athos
2006. január 3. 21:44
De legalább szép!
ProFiler
2006. január 3. 22:08
Még szép, hogy szép! Ha nem lenne szép, akkor nem lenne vitrinben.
Ciao.
attika80
2006. január 4. 1:16
Sziasztok
Úgy néz ki, a dfi probléma megoldódott. Beállítási hiba volt, most már megy a srácnal a RAM 654 single-ben! Nálam a Crucial Ballistix ramok 564-et mennek stabilan. Betudom annak, hogy ezek gigás mondulok és lehet, nem bírják tovább! ProF, Diamond Plus lapot küldok haza jövő héten, ha érdekel tudok róla majd mondani pár dolgot. Itt egyébként 226 dollárba kerül. Olyan srácnak küldöm, aki szét fogja szaggatni teljesen tövirol hegyire.
Bye
Athos
2006. január 4. 8:43
IDÉZET(ProFiler @ 2006. január 03., 22:08 - kedd)
Még szép, hogy szép! Ha nem lenne szép, akkor nem lenne vitrinben.
Ha már használni úgy sem lehet.
ProFiler
2006. január 4. 20:00
IDÉZET(attika80 @ 2006. január 04., 1:16 - szerda)
ProF, Diamond Plus lapot küldok haza jövő héten, ha érdekel tudok róla majd mondani pár dolgot. Itt egyébként 226 dollárba kerül. Olyan srácnak küldöm, aki szét fogja szaggatni teljesen töviről hegyire.
Szétszaggatni azért nehéz, mert ahhoz már elég jól megtervezte az MSI. Ahogy elnézem, Nálatok sem olcsóbb. Furcsállom is, hogy kinntről hozatja.

Postaköltséggel jóval drágább, mint nálunk (200 Euro).
Ciao.
attika80
2006. január 4. 23:41
Szia Prof.
Off: igen, ebben igazad van. Tudnál hozni a srácnak olyan lapot? Ahogy olvasgatom szoktál másnak is ilyen ügyben segíteni. Mondta a srác, hogy felvett téged MSN-re, de nem válaszolsz neki! Érdekelne egy ilyen lap.
Köszi, szia!
ProFiler
2006. január 5. 8:24
Persze, tudok segíteni. Akkor majd megbeszélem vele. (Ő egyébként westlake?)
Ciao.
Chabi
2006. január 5. 15:58
ProFiler
2006. január 6. 15:53
IDÉZET(Chabi @ 2006. január 03., 19:32 - kedd)
IDÉZET
Az Audigy SE audiovezérlős K8N Diamond Plus speciális panellel is piacra kerül.
Haladjunk a korral:
MSI K8N Diamond Plus Limited Edition
Ciao.
Chabi
2006. január 16. 20:30
Chabi
2006. január 17. 11:36
IDÉZET
BIOS-támogatás az Intel 65 nm-es processzorainak
Az Asus közzétette honlapján azon alaplapjainak listáját, melyek – egy BIOS-frissítést követően – már használhatók az Intel mostanában piacra kerülő, 65 nm-es csíkszélességű gyártási eljárással készülő processzoraival. Amint ismeretes, a kétmagos, Presler kódnevű CPU-k Pentium Extreme Edition 955-ként és a Pentium D 900-as sorozatban, az egymagos Cedar Mill chipek pedig a Pentium 4 600-as szériába tagolva jelennek meg a forgalomban.
Az egy- és kétmagos CPU-k fogadására egyaránt alkalmassá tett Asus-modellek között örvendetes módon nem csupán az Intel hivatalosan támogatott 945/955X/975X lapkakészletei köré épülőket találunk, hanem felkerültek a listára Intel 865PE, NVIDIA nForce4 SLI Intel Edition, valamint VIA P4M800/Pro és PT880 Ultra chipsetre alapozó típusok is.
Az új processzorgeneráció csak egymagos változatait fogadó lapok sora a fentiek mellett Intel 915-ös és ATI Radeon Xpress 200 chipsetes típusokkal hosszabbodott. A kompatibilitás tekintében természetesen egy szűkebb halmazt képeznek a Pentium (4) Extreme Edition processzorok, hiszen ezek működtetéséhez 1066 MHz-es rendszerbuszsebességet támogató északi hídra lehet szükség.
Más nagyobb gyártók CPU-támogatási listáit szúrópróbaszerűen szemügyre véve látható, hogy a 945-ös és újabb Intel chipsetekkel szerelt alaplapokhoz kezdenek megjelenni a Preslert is támogató BIOS-változatok, azt azonban többnyire még homály fedi, hogy a más gyártók chipseteit vagy régebbi Intel chipseteket tartalmazó alaplapok közül melyek fogják fogadni a Preslert, illetve a Cedar Millt.
Chabi
2006. január 22. 20:10
Csak mint érdekesség:
http://www.gigabyte.com.tw/MotherBoard/Pro...A-K8NSC-939.htmnForce3 + AGP és S939

Nem is tudtam hogy van ilyen.
ProFiler
2006. január 30. 20:58
Megjelentette az MSI az idei terveit.

Ciao.
Chabi
2006. január 30. 21:36
DDR II 533/667/800MHz
Fincsi.

Remélem lehet majd ugyanúgy fimohangolni húzás nélkül is a memóriavezérlőt magasabb órajelekre mint ami az E3 steppinges Venice prociktól lehetséges. DDR500
Chabi
2006. február 3. 12:25
>> Yonah mini-ITX alapon <<Dejó

Nagyon tetszenek ezek a mini rendszerek
ProFiler
2006. február 7. 13:07
Na megjött a SAM2!
MSI K9N PlatinumTetszik. Szép elrendezés, jó ötletek. Úgy látom, már csak egy IDE-csatornát hagytak rajt. Valaki írta ott a fórumon, hogy nincs rajt FD-csatlakozó. De szerintem az a fekete az.
Ciao.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.