Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Olvasási gondok
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Adattárolás
Oldalak: 1, 2, 3, 4
Apabá
Sziasztok. Az én DVD íróm egy Toshiba, pár hónapos.
Már új korában sem olvasta néhány régebbi DVD -met, de amit mostanában csinál, az csúcs.
Gyakran viszek haza újraírható CD lemezeken "adatokat". LG íróval írom a lemezeket. Otthon a következőket látom már második alkalommal.
Az "adat" nincs a lemezen, csak az előtte felírt, vagyis az amit már töröltem!
Persze használhatatlan, de a mappái mind ott vannak. Aztán törlöm a lemezt a gyorstörléssel, majd a teljes törléssel is, de mindkettő után minden írásikísérletre tele a lemez üzenetet kapok.
Tegnap már a saját írású DVD-t sem olvasta.
Megjegyzem a lemezeimet (CD) az írás után mindegyik munkahelyi gépen ellenőriztem, az írás minden alkalommal jó. A szomszédom gépén is minden rendben van a lemezeimet (CD és DVD is) illetően.
Garanciálisan a szervíz tökéletesnek jelölve visszaadta.
Na, tud valaki tanácsot adni?
ordító egér
Ha a hardver jó, akkor a szoftver rossz.
Apabá
Pontosítok néhány dolgot. A törléseket (gyors és teljes) a Neró és a Clone Cd ugyanazzal az eredménytelenséggel tette.
Utolsó alkalommal az Intézővel a CD régi tartalma jelent meg, míg lemez ki-be után az a felajánlott lehetőségek közül a mappa megnyitását választva ott volt az utoljára írt "adat". KB 1 perc telt el a két dolog közt.
nascar
Valószínűleg a rendszered hibás, vagy több íróprogram esetén, akadás lehet!
Ha a Toshiba által megírt lemezeid máshol olvashatóak, akkor szoftveres a gond!
Nem ártana egy rendszerkarbantartás, javítás, pucolás! ani_wink.gif
Az eszközkezelőben is nézz utána, hátha találsz valami hibát!
ordító egér
Ezt mondtam én is, csak rövidebben. biggrin.gif
Utonium
Nálam akkor fordult elő ilyesmi, amikor felraktam a múltkor egy programot ami telepítette a saját ASPI driverét. Miután letöröltem, rögtön tudtam törölni a lemezeket is. Úgyhogy valószínűleg az lesz amit a többiek mondanak, hogy összeakadnak a dolgok.
Apabá
Hát jó. Elég esetleg vmelyik író szoftver uninstallja is?
Ötletem van! Behozom mhelyemre, és ellenőrzöm lemezeimet itt is. Az írónak installja úgy sincs.
Bejöhet?
ordító egér
Miért ne jöhetne be?

Vedd ki az íródat, vidd be a munkahelyedre, tedd be egy gépbe, és nézd meg, ott hogyan olvas, meg töröl, meg amit még rosszul csinált otthon.

Azután az eredményen megnyugodva otthon nagytakarítás, vagy író csere. Sanszos az első.
Apabá
Nos elhoztam a mhelyemre, beszereltem. Azokat a DVD-ket amiket eddig sem olvasott, most sem tette. Az RW-s Cd-ket intézővel meg tudtam nézni, de mindkettő törölhetetlen, mert az író szoftver amit ez alkalomra telepítettem nem is lát lemezt a meghajtóban. A rajtuk lévő adatok használhatóak.
Valamit nem jeleztem az előzőekben. Az első szervíz után az egyik DVD-met azok közül amiket nem olvasott addig, működtette, de azóta sem és átszerelve másik gépbe sem.(most)
nascar
Simán lehet lemezhiba is! ani_wink.gif
Adani
De ha lemezhiba volna máshol sem olvasná. Ez szerintem hardverhiba, vagy csak hardver inkompatibitás.
mike22
Havernak nem úgy működik az LG CD-írója. Leírom mi a jelenség: beteszi a CD-t, beolvassa, de másoláskor felpörgeti, elkezdi másolni, majd visszaesik a fordulat és meg is áll. Utána ugyanez a jelenség, és ezalatt csak pár %-ot másol rá a vinyóra. Van amikor lefagyaztja a gépet, és csak akkor áll vissza, mikor kiveszi a CD-t. Ez sima, 1X írható CD-re is igaz, de inkább újraírhatóra. Kb. 1 éve vette.
Ahogy felpörgeti a CD-t berezeg, és azt mondta, hogy nem a házat, hanem magát az olvasót.
Mondjatok rá valamit!
Ajnász
Minden lemezzel ezt csinálja?
mike22
Mondom, a újraírhatókat inkább nem akarja felmásolni.
Benedek György
Szimpla írható CD-t Írj meg vegyesen mindenféle álománnyal és oly módon,hogy több alkalommal más-más sebességgel égesd és végül zárd le. Lehet,hogy ilyen művelet után nem minden meghajtó fog elbírni a disc-el!!! ani_wink.gif
pezso
Én pl már megőrülök tőle... Egyszerűen néha elhatározza, hogy nem ír, és nem olvas semmit... Beteszek egy lemezt, felpörög kétszer, háromszor, aztán azt mondja nincs lemez. Van, amikor működik. Természetszerűen nekem is LG combom van. Tipp? (vegyek újat, tudom) Járt már így valaki, és megoldódott ez az idegesítő momentum?
Ferker
Egyszerű mezei felhasználó vagyok.
Problémám a következő két merevlemez van a gépemhez cserélhető,most kicseréltem a CD olvasót DVD olvasóra az egyik lemez minden gond nélkül felismerte müködik minden rendesen a másik lemezt betettem az nem látja az ólvasót nincs D meghajtó probáltam telepiteni az ólvasót de nem talált új hardvert a Windows.nem telepitett semmit.
Kérdésem az lenne mit kell csinálnom,hogy legyen D meghajtom ?
XP-m van 30 GB-os merevlemez 677 MHz procim
Köszi a segitséget
ProFiler
Valahogy elkeveredhetett az ASPI meghajtód. Érdemes lenne feltenni újra.

Ciao.
Ferker
Kösz a segitséget.
De kérdezem honnan tudom felrakni az ASPI meghajtót
hello Ferker
ProFiler
Innen töltheted le. A Lowspeed-Download-ra kattints!

Ciao.
Ferker
Letöltöttem úgy, ahogy írtad, telepíteni probáltam, de nem jött össze.
Azt írta ki telepités előtt: "A rendszerfájl nem megfelelő " és nem csinált semmit.
XP op. rendszerem van és az nincs feltüntetve ahova lehet telepíteni így maradt minden a régi.
Hello
ProFiler
Ezt nincs is hova telepíteni, mert magától csinálja, csak le kell futtatni. Bár azt most furcsállom, hogy nem csinált semmit... blink.gif

Esetleg a háttérben futó alkalmazások között nézd meg, hogy valamelyik CD-író program, vagy DVD lejátszó, esetleg ezek 'tartozéka' nem-e fut. Ha igen, akkor állítsd le és utánna próbáld meg újra.

Ciao.
warynski
DVD-RW írással lenne a következő problémám.

Először is úgy tudom, hogy ha a DVD-RW nincs megfomázva UDF-re, akkor ugyanúgy írható, mint egy sima DVD lemez. Na, ez nekem nem akar sikerülni. Pontosabban csak akkor nem, ha adat DVD-nek akarom megírni a lemezt.
Video DVD-nek már sikerült DVD-RW-t megírnom, és ez is mutatja, hogy az író képes -RW lemezeket írni. (Meg annak is vettem.) Ha viszont adatot akarok ráírni, akkor a Nero 6.6.0.12 a következőt mondja:
Illegal disc
Couldn't perform start of disk at once
Burn process failed at 4x

Ha megpróbálom a Nero-val megformázni UDF-re, akkor az sem megy: "A meghajtóban lévő lemez írásakor hiba jelentkezett. Ellenőrizzük le, hogy a lemez kompatibilis-e a meghajtóval és nem sérült-e"

Összefoglalva: video DVD-nek sikerült -RW lemezt megírnom, adatnak sem megírni, sem megformázni nem tudom. Még annyit, hogy amióta a -RW-s video DVD-ét írtam, a Nero-t upgradeltem 6.6.0.12-re. Vagyis egy korábbi verzióval írtam a video DVD-t. Egyébként a DVD-R-t hiba nélkül írja, csak a -RW-vel kezdett el görcsölni.
Okozhatja esetleg az új Nero a gondot?
Vagy ha nem, akkor mitől lehet a fenti jelenség?

Ha van tipp előre is köszönöm!
cereal180
Akadt egy olyan probléma, hogy egy adat DVD-t nem akar beolvasni a DVD-ROM-om arra hivatkozva, hogy a lemez felülete sérült, vagy nem támogatott formátum. A tulajdonságokban megnéztem, a lemez formátumánál RAW-t ír ki. A lemezt egy másik gép tökéletesen lejátszotta. Az olvasóm típusa: Toshiba SD-M1912
kori
Ilyenkor szoktuk mondani, hogy firmware-t kell frissíteni, ha van újabb verziója. ani_wink.gif
cereal180
Az a baj, hogy gyárilag a legújabb van rajta. Most felraktam az egyel régebbi módosított változatát a The Firmware Page-ről, holnap kiderül, hogy azzal jó-e. Most nincs nálam a lemez.
ProFiler
Szerintem is firmware lesz.

Ciao.
juhroli
Sziasztok,

Már egy éve van egy SONY DW-D22A típusú DVD íróm. Eddig nem volt vele semmi baj, de egyszercsak nem akarta normálisan beolvasni a lemezeket. Felismeri a lemezek, de csak hibásan tudja lejátszani őket, vagyis le se tudja. Ez a problémám végülis egyszer megjavult, amikor újraraktam a Windows-t. De amikor betettem a novemberi PCWorld DVD-t, először még meg tudtam nézni rajta a PC Studio-t, de amikor pár órával később a szoftvereket akartam megnézni, egyszerűen visszatért a problémám. Én már nem is tudom, hogy mi okozhatja a problémát. Esetleg valami szoftveres hiba, vagy por smile.gif . Nem tudom, hogy érdemes-e vele foglalkozni tovább vagy venni kell egy új írót?

Azt megjegyzem, hogy kiválóan tud írni.
titusz
Az egy év nem hosszú idő (aránylag) de ha egy firmware frissítés sem oldja meg a problémát akkor valószinű, hogy szervezheted a temetését.
Vagy az Ide csatlakozó a roszz? hmm.gif Próbáld meg átkötni. bulb.gif
juhroli
Hmm...Megpróbálom az átkötést, de szerintem nem az a gond, mindegy kipróbálom. Ha még úgyis rossz, akkor marad a firmware.
juhroli
Az IDE csatlakozó jó! Átkötöttem és úgyse olvasta rendesen. sad.gif
titusz
Akkor próbáld meg a 2-es verziót.(firmware frissítés)
És szerintem jobb hogy nem az IDE rossz. ani_wink.gif
juhroli
Kerestem firmware-t, de azt írta az egyik oldalon, hogy nincs hozzá frissítés. Pedig az az oldal tele van firmware-el!
titusz
Van Everested?
Ha van akkor az kiírja honnan kell letölteni hozzá a firmware-t.
juhroli
Megnéztem EVEREST-tel is, de a sony oldalán nem ír firmware update-et ehhez a meghajtóhoz sad.gif
titusz
Akkor passz. roll.gif
Van még rá garancia?
juhroli
Sajna nincs rá garancia. De az a furcsa, hogy amikor felrakom újra a Windows-t akkor meg olvasta normálisan blink.gif . Most meg megint rossz. Na mindegy, ha nem javítható, akkor veszek egy újat. smile.gif
Shia-ko
Ezek alapján én software-es problémára gyanakodnék.
titusz
A régit próbáld meg elsózni egy bontóba. bulb.gif (én így csináltam) biggrin.gif
juhroli
Én is szoftveres problémára gyanakszom, csak nem tudom, hogy mi okozhatja. banghead.gif
titusz
Próbáld ki a meghajtót egy másik gépben (minimum egy napig folyamatos tesztelés mellett), ha ott működik rendesen akkor az "ön szoftverében van a probléma".
Nem hinnem, hogy akármilyen driver frissítés célravezető lenne.(szerintem) hmm.gif
Lex
Nem firmware frissítési hiba, mert a PC-World DVD-je sima DVD-ROM, amit a legrégebbi meghajtók is olvasnak.
Jól értettem? Íni viszont rendesen ír, akkor is, amikor nem olvas?
juhroli
akkor is rendesen ír, amikor nem tud olvasni!
juhroli
Rájöttem a hibára!
Új az alaplapom és amikor felraktam az NVIDIA alaplap drivert, az valamiért lecsökkentette az író olvasási sebességét!
Lex
Ez felettébb érdekes. Esetleg nem a Nero Drive Speed van elindítva?
juhroli
Nincs elindítva a Nero Drive Speed. Nem is használom!
De már jól olvas mindent az író!
tommaso
Sziasztok!

Van egy ASUS DVD irom, kb 2 eve megvan mar. Eddig tokeletesen mukodott. Ma azonban eleg erdekes dolgot muvelt. Szerettem volna egy 4Gb iso file-t atmasolni a winchesterre 1 dvd lemezrol, amde a masolas vegefele lefagyott az egesz, a DVD iron levo led is elfeketedett, kesz vege. Probaltam DVD lemezrol installani egy programot, itt is a vegefele lefagyott ugyanugy.

Ezek utan betettem egy CD lemezt, arrol tokeletesen feltepitett mindent....
Ezt most nem tudom sajnos hovatenni, valakinek otlete, hogy miert tortenik ez? (a dvd lemezrol valo masolas azota nem megy)

Koszonom

Tamas

Légyszíves használj ékezeteket a fórumon! <PF>
ProFiler
Ha DVD-filmet játszasz le, akkor azt akadozás nélkül megteszi? Lehet, hogy nem ártana neki egy kis lencsetisztítás.

Ciao.
green182
Sziasztok!

A DVD írommal már több mint 3 hete, ha filmet nézek (természetesen eredetit), az elkezd 10 másodpercenként akadni. Ezt lecseréltem egy másik íróra, de még mindig ugyanezt csinálja. Esetleg nem lehet valami kábeles gondja? Vagy netán újra kéne tenni a Windowst? Vagy tuti, hogy szoftveres gondja van? Én már mindent megpróbáltam a Windows reinstallon kívűl meg a teljes kábelcserén kívűl: chipset reinstall, hangkártyadriver-reinstall, stb. A firmware frissítés meg ebben az esetben teljesen felesleges. Valaki segítsen légy szíves!
kori
Milyen lejátszó szoftvert használsz? Azt próbáld frissíteni vagy újratelepíteni. bulb.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.