Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Nincs elég video memória?
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Videokártyák
djpety
Hello! Olyan problémám lenne hogy mióta be lett kötve az internet nem működnek egyes játékok, azt írják nincs elég video memória!

Egy 32 MB-os integrált intel video kártya van, frissítettük a directX-et is meg a drivert is.

A DXDIAG is elég furcsa dolgot ír ki:
IPB kép

És egy kis infó!

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 4/14/2008, 07:12:59
Machine name: UBUL
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 2 (2600.xpsp_sp2_gdr.070227-2254)
Language: Hungarian (Regional Setting: Hungarian)
System Manufacturer: INTELR
System Model: AWRDACPI
BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Processor: Intel® Celeron® CPU 1.70GHz
Memory: 504MB RAM
Page File: 360MB used, 1061MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS.0
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
DirectX Files Tab: No problems found.
Display Tab 1: No problems found.
Sound Tab 1: The file cmuda.sys is not digitally signed, which means that it has not been tested by Microsoft's Windows Hardware Quality Labs (WHQL). You may be able to get a WHQL logo'd driver from the hardware manufacturer.
Music Tab: No problems found.
Input Tab: No problems found.
Network Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D: 0/4 (n/a)
DirectDraw: 0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (n/a)
DirectMusic: 0/5 (n/a)
DirectPlay: 0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow: 0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
Card name: Intel® 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller
Manufacturer: Intel Corporation
Chip type: Intel® 82845G Graphics Controller
DAC type: Internal
Device Key: Enum\PCI\VEN_8086&DEV_2562&SUBSYS_1005147B&REV_01
Display Memory: n/a
Current Mode: 1024 x 768 (32 bit) (60Hz)
Monitor: FLATRON 795FT
Monitor Max Res: 1600,1200
Driver Name: ialmrnt5.dll
Driver Version: 6.14.0010.4342 (English)
DDI Version: 9 (or higher)
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 6/21/2005 17:04:48, 38016 bytes
WHQL Logo'd: Yes
WHQL Date Stamp: n/a
VDD: n/a
Mini VDD: ialmnt5.sys
Mini VDD Date: 6/21/2005 17:12:34, 807998 bytes
Device Identifier: {D7B78E66-6622-11CF-3D67-0F30A0C2CB35}
Vendor ID: 0x8086
Device ID: 0x2562
SubSys ID: 0x1005147B
Revision ID: 0x0001
Revision ID: 0x0001
Video Accel:
Deinterlace Caps: n/a
Registry: OK
DDraw Status: Not Available
D3D Status: Enabled
AGP Status: Not Available
DDraw Test Result: Not run
D3D7 Test Result: Not run
D3D8 Test Result: Not run
D3D9 Test Result: Not run
Alex99
IDÉZET
Nincs elég video memória.

Hát ilyen megesik egy 32 MB-os kártya esetében, mégpedig egyre gyakrabban. 256 alatt nem igazán érdemes ezzel a szöveggel foglalkozni.

Esetleg új driver kellene, vagy sz*ar a DX. Esetleg telepítsd újra a Windowst.
nagyjani
Ez egy integrált videó, ami a rendszer memóriából veszi el a sajátját. A Biosban be kellene állítani neki többet, akár 128-at is, szerintem az a max. Így az XP-nek még mindig marad az 512-ből. Csak az a kérdés, hogyan állítódott el. Az alaplap gyártó oldalán meg kellene nézni hozzá megfelelő drivert. Lehet, hogy az sem jó amivel frissítve lett.
Alex99
Ha laptop, akkor nincs a biosban olyasmi. Legalábbis az enyémben nem tudok ilyet beállítani. annoyed.gif
nagyjani
Hát ez nem Laptop, látni a leírásból, azért ajánlottam ezt.
djpety94
A alaplap eleme lemerült, de megpróbáltuk beállítani a shared memory-t mitöbb ki is írja az elejőn hogy 8MB shared (ennél többet nem lehet sad.gif ) amúgy egy időben a régi driver 48MB video memóriát érzékelt, de egy idő után nem mentek a játékok, így ezért frissítettünk egyet és most meg már 64MB videó memóriát ír a kérnyő speciális tulajdonságok Adapter fülén, csak a DX írja azt hogy N/A. Pl az nfshp2 megy de a gta:vc már nem, de gondolom mind a 2 directX alapú nem?

Szerk: A 128-at hol állítsuk be? Esetleg az AGP aperture Size-nél ha beállítjuk az segíthet?
nagyjani
Ott kéne megpróbálni. Akkor azért állt vissza alapbeállításra, mert lemerült az elem.
djpety94
Mindent beállítottunk, de nem jó. Csak az openGL-es játékok mennek!
nagyjani
Akkor a megfelelő drivert kell megkeresni. Az is lehet, hogy a hozzáadott cd-n ami van, igaz hogy régebbi de jó lesz.
Alex99
IDÉZET(djpety @ 2008. április 14. 21:55) *
IntelŽ 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller

Ugyanilyen a kártyám a régi laptopban. 3 nappal ezelőtt az rFactor nevű játék elindításakor ugyanezt írta ki. biggrin.gif
Hardware error. Meg, hogy kevés a videó memória. Amúgy jó. ani_wink.gif
djpety94
Már a régi driver vissza rakásával is próbálkoztunk, most megint 48MB-t ír az adapter fülnél de a DX még mindig N/A-t ír és nem mennek a játékok + egy rensdszer vissza állítással is megpróbálkoztunk, sikertelenül sad.gif
gurubazs
Üdv!

Egy olyan problémám lenne hogy Rendszer Video Memory egyenlő a 0-val és ezt szó szerint értem.
Legújabb DirectX van fenn.
Legújabb VGA Driver.

Egy Asus EN8600Gt-m van 512Mb-al. De valamiért nem használja. Régen játszottam komolyabb játékkal és most vettem észre hogy itt gond van. Nem rég meghalt az alaplapom. És arra gondoltam hogy talán BIOS-ba kéne valamit beállítani de nem találtam semmit.
Kiadott egy hibaüzenetet hogy nem elég a videó memória. Furcsállottam is. Megnéztem az Nvidia kezelőprogramjában mi a helyzet. Ott virult az 512Mb-om alatta meg hogy "Rendszer Video Memory = 0MB"
Ez hogy lehet??? Jó lenne ha tudnátok segíteni mert már két napja ezzel szenvedek smile.gif
Pjotr
"Rendszer Video Memory" szerintem az lenne, amit a kártya a rendszermemóriából foglal le magának, csakhogy ennek a kártyának nincs ilyen tulajdonsága, így nem foglal le semmit se.
gurubazs
De hát az hogy lehet? smile.gif
Sose volt vele ilyen probléma...
Ez újdonság nekem.
Hogy lehetne ezt megoldani??? Nehogy már itt egy viszonylag erős videókari és ne tudjak vele játszani smile.gif Ez poén.
KGigi
Azért nem tud lefoglalni, mert van neki sajátja. Csak az integrált VGA-k foglalnak le a rendszermemóriából. Minden jól van így.
gurubazs
Oké ezt értem.
De akkor mért kevesli a video memóriát nagyobb igényű programoknál (pl mondjuk egy játék)
Bemásolom milyen hibaüzeneteket kaptam...

Első:
"Chosen resolution and/or multisampling levels take up too much video memory.
Multisampling and resolution will be reset to minimum values for the next start of the game."

Második:
"Graphics adapter does not meet minimum reqirements.
At least 70Mb of available video memory required, only 32MB detected."

Egyszóval nem tudok semmi olyan alkalmazást futtatni ami 32MB-nál több memót eszik smile.gif
Valami ötlet?
Pjotr
Tedd tisztába a gépet, és kész. Valami átírta a megfelelő helyen az 512-t 0-nak.
gurubazs
Tisztába tevés alatt format C-re gondoltál? smile.gif
KGigi
yes.gif
gurubazs
Kösz a tippet...
Fix hogy valami belenyúlt bár azt nem tudtam kideríteni hogy mi. De mivel 2 OP rendszer van a gépemen megnéztem a másikon és hibátlanul fut minden. Amint lesz egy kis időm és energiám újrateszem...
Mi a véleményetek a Win7-ről? Érdemes feltenni vagy még várjak az első szerviz csomagig?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.