Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Rendőrség
PC WORLD Segélyvonal > KÖZÖSSÉG > Általános
Stephan
Sziasztok!

Néhány hete felmerült bennem, hogy elegem van a számítógépekből. Mármint olyan szinten, hogy ezzel dolgozzak, ez legyen a munkám. Túl sok matek kell hozzá, tönkreteszi a szemem, és valljuk be: nem éppen egy egészséges munka. Ezután sok minden eszembe jutott - végül is, mivel 0. évfolyammal kezdtem a gimnáziumot, még egy évem van gondolkodni. Érdekel a média, operatőri munka, stb. Na, de nem akarom ezzel húzni az időt. Megfordult a fejemben egy munka, amire eddig nem is gondoltam: a rendőrség. Elég sok érv szól mellette, és persze ellene is. Ez nem is munka, hivatás!
Ma utánanéztem egy két dolognak. Sajnos, a fizikai alkalmasságon túl - amire van még időm felkészülni - vannak egészségi alkalmassági feltételek is. És persze kizáró okok. Itt láthatóak: http://www.rendeszeti-oktatas.hu/dokumentumok/csomag/10b.doc

További feltételek: http://www.rendeszeti-oktatas.hu/csomag.htm

Ezek közül, sajnos kettő is igaz rám. Allergiás vagyok, és szemüvegem van: 0,5 és 0,75 dioptriás. Aki esetleg jobban ért ehhez a témához, elmondaná nekem, van-e esélyem még? Végülis, ismerek szemüveges rendőrt is. roll.gif
Remélem, jár erre valaki, aki ismeri ezeket a törvényeket. A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv.
jagdtigger
Én nem ismerem a törvényeket, de azt hallottam hogy a zsernyákoknak igencsak vékony a pénztárcája, és a másik indok amiért nem érdemes rendőrnek állni, és a legfőbb is, az hogy le is lőhetnek.
zsoltchelsea
Szerintem sokkal dühítőbb, hogy nincs eszköze a rendőröknek. Mármint jogi. Tehetetlenül kell sok mindent végignézniük. Én inkább katonai pályára mennék vagy titkosszolgálathoz.
Frikker Dániel
Én csak szimplán nem mennék... ani_wink.gif
BáGyu
Az utóbbi években igen sokat tett a "Rendőrségnek" nevezett szervezet, a banánköztársaságot védő magánhadsereg címért. A hihetetlen korrupció, az apró vétségeket elkövető polgárokkal szembeni kíméletlen retorzió jellemzi mostanság. A nyugdíjazott felsővezetőik iszonyatosan magas nyugdíjjal olyan magán őrző- védő cégeket alapítanak vagy vállalnak ilyenekben szerepet, ahol a szerencsétlen kiszolgáltatott vagyonőröket bejelentés nélkűl, és persze ennek okán sokszor a kialkudott béreket sem kifizetve dolgoztatják. Persze ekkor már a tőrvény volt "őrei" vastagon törvényt szegnek, de a számtalan kiskaput kihasználva, mossák kezeiket. Tulajdonképpen ezt a mentalitás változást nem a civil élet hozza, mert ezeket a visszaéléseket már a beosztottaikkal is megcsinálják. Tisztelet a kivételnek. A fenti okokra tekintettel, nálam a rendőrség egy ötös skálán egy 1 kapna.
Fujitsu
Én semmiképpen sem mennék rendőrnek (nemcsak az alkalmassági vizsgálat miatt). Gondolj bele: ha olyat cselekedsz, amit te indokoltnak látsz az adott esetben és az adott pillanatban, akkor fennáll az esélye, hogy esetleg a bíróság nem így vélekedik. Például: tűzpárbajban lelősz valakit. A bíróság hónapokig tanácskozik róla, hogy neked abban a másfél másodpercben vajon hogyan kellett volna cselekedned. roll.gif S ha úgy döntenek, hogy nem helyesen jártál el, akkor nemcsak felfüggeszthetnek az állásodból, hanem még egyéb retorziók is érhetnek. Én beszéltem több rendőrrel is, meséltek nekem a rendőrség helyzetéről, a szabályokról. Így tudom, hogy egy éles helyzetben igazából nem számít, hogy hová lősz, akár fejbe is lőheted a támadót. Ennélfogva könnyen kialakulhat az általam említetthez hasonló szituáció.
Természetesen mindez elkerülhető, ha közlekedési rendőrnek állsz. biggrin.gif
És a fizetés sem túl magas; ahhoz képest, hogy a rendőrök milyen veszélyeknek és nyomásnak vannak kitéve, siralmasan kevés. roll.gif
Szóval szerintem gondold át még egyszer, hogy valóban ezt a hivatást szeretnéd-e választani. smile.gif
jagdtigger
IDÉZET
És a fizetés sem túl magas; ahhoz képest, hogy a rendőrök milyen veszélyeknek és nyomásnak vannak kitéve, siralmasan kevés. roll.gif

Ezért lehet megkenni némelyik zsernyákot, tisztelet a kivételnek. Nem vonatkozik mindegyikre, de sajnos igaz.
zsoltchelsea
Szerintem mezei rendőr már csak az utakon van igazán, ugyanis kisebb ügyekhez nem kell sok ember, a nagyobbakkal meg szerintem a NNYI foglalkozik.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.