Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Sérült avi fájlok javítása
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Multimédia > Videolejátszók és -szerkesztők
r-chee
Hali.
...Van egy avi formátumú filmem, ami két részből áll, és a 2. rész elején a lejátszó (kivétel nélkül mindegyik) egyszerűen beáll, és újra ismételni kezdi az adott képkockákat, majd lefagy.
Hallottam már sérült avi fájlokat javítani képes progikról, de a NET-es kersgélésem nem hozott sok sikert... weep.gif
Szval valami ötletet, javaslatot kérnék...

Köx.
google
Talán a Virtualdub képes rá, de rég nem láttam, nem vennék rá mérget.
(Amúgy üdv a fórumon... smile.gif A Csallóközről már ismerjük egymást)
cölöp
Próbáld meg a Divfix-et.
http://www.doom9.hu
Adani
Virtualdub képes rá, sőt ő újra is indexeli, a Divfix is jó, ha a végéről hiányzik valamennyi adat.
zoli19
A "divfix" program vajon jó a pl.: áramszünet miatt megszakadt avi felvétel helyreállítására is?
Bár itt szerintem nem csak az index hiányzik az avi végéről, hanem minden információ a felvételről is.
Na majd kipróbálom, remélem minél később. Sajnos nem sok esélyt adok neki! sad.gif
zoli19
Sikeresen - sikerült egy hibás AVI file-t létrehozni! weep.gif
Letöltöm és kipróbálom a divfix-et. A VirtualDub nem tud vele mit kezdeni. Nincs fejrésze se! Csak a képadatok vannak benne.
A felvételt úgy sikerült készíteni, hogy nem húztam ki a gépből egy próbára hozzákötött USB-s tunert és valahogy ráállította a felvevőprogram a hangforrást. A felvétel elindult, de már azonnal elkezdett akadozni és a leállításnál teljesen lefagyott a gép, nem lehetett vele mit kezdeni, csak RESET!...
Laali
Valahol olvastam egy All MediaFixer nevű programról.
zoli19
Sajnos a divfix nem segített. Nem ismeri fel az AVI file-t. Gondolom éppen a fejrészt keresné ami teljes mértékben hiányzik, csak a helye van meg. Sajnos a kodek kódja sincs benne, de azt meg tudnám adni.
Próbálkozom tovább, ha megtudom szerezni a "All MediaFixer" programot kipróbálom.
Köszönöm a segítséget.
zoli19
Sajnos az All MediaFixer sem tud vele mit kezdeni. Csak végignézi a hibás file-t és semmi észrevehető változás, hibaüzenet, stb... weep.gif
zoli19
... meg is válaszolhatom ezt a problémát.
Sikerült a fagyás miatt sérült avi fájlt megmenteni. Sajnos csak káp van benne.
Az "ASF-AVI-RM-WMV Repair v1.82" program használható erre a feladatra. Meg kell adni a sérült fájlt és egy azonos felvétel beállításokkal készült referenciafájt. Ebből a két állományból létrehozza a javított avi állományt. blush.gif
netjáró
Video Fixer?
Divx Avi Asf Wmv Wma Rm Rmvb Fixer 3.23
Video Fixer
zoli19
A Video Fixer nem segített, bár csak a DEMO verziót tudtam kipróbálni, amelyben egyes funkciók nem működtek. annoyed.gif
Hang egészen biztos, hogy nincs is az AVI fájlban mivel éppen az audió volt ráállva az USB-s tunerre amit amúgy nem hangolt be a program előtte (csak az audióleszedés állt rá).
Ringa
Sziasztok!

Van egy avi formátumú filmem, aminek az elején (kb. 1 perc) van hang, utána néma az egész. A vlc tudja javítani (az elején feldobja lehetőségnek, pár perc alatt megcsinálja, utána rendesen van hang, minden klappol, de mikor újra elindítom vlc, vagy más lejátszóval ugyanúgy nincs hang. Hogy tudnám a vlc-vel elmenteni (nem nagyon találtam ilyen funkciót, annyira nem értek hozzá)? Vagy ajánlanátok kérlek valami szerkesztőt, ami megoldja ezt a problémát?
Előre is köszönöm!

Anna
aranka12345
IDÉZET(zoli19 @ 2007. január 30. 10:24) *
... meg is válaszolhatom ezt a problémát.
Sikerült a fagyás miatt sérült avi fájlt megmenteni. Sajnos csak káp van benne.
Az "ASF-AVI-RM-WMV Repair v1.82" program használható erre a feladatra. Meg kell adni a sérült fájlt és egy azonos felvétel beállításokkal készült referenciafájt. Ebből a két állományból létrehozza a javított avi állományt. blush.gif

Tudnál a program használatába segíteni?

Igazábol az a problémám hogy nem ajánlja fel azt az ablakot ahol az azonos videot kéne megadni hogy abbol másolni tudjon, volt file aminél meg felajánlotta és sikerült i kijavitani de a fontos pont az lenne ami nél nem dobja fel azt az ablakot... valami 5tlet? vagy akkor így végleg elbucsuzhatok töle?sad.gif

divfix++ ezt dobja fel : error :131 a fájlmutató nem vihetö a file eleje elé
sad.gif tanácstalan vagyok

Garono
IDÉZET
IDÉZET(zoli19 @ 2007. január 30. 10:24)

zoli19:
IDÉZET
Utoljára aktív 2011. jan. 2. 16:28
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.