IDÉZET(anda @ 2008. november 16. 19:40)

Egyáltalán nem mindegy, hogy mi van a lemezen, amennyiben a felhasználó nem tudja, hogy mit kap.
De a felhasználó pontosan tudja, hogy mit kap: biztonsági szoftvereket. Hogy azon belül ez most az x.y.z vagy x.y.z+53-as verzió ez a felhasználók túlnyomó többségének teljesen semmitmondó információ.
Abban egyetértünk, hogy úgy illene, hogy a lemezen mindig a legfrissebb legyen fent, de hogy ez az olvasók nagy részét teljesen hidegen hagyja, az is biztos. A történet lényege pont az, hogy nem kell újratelepíteni a szoftvert, hanem elég csak újraregisztrálni és beírni a kódot. Rajtad és kb. még két tucat másik emberen kívül senkinek semmit nem mond az, hogy 50-nel arrébb tolták a harmad rangú verziszámot, de erre írtam azt, hogy ez a kéttucat ember meg már réges rég letöltötte a weboldalról a legfrissebb változatot, mire a CD egyáltalán megjelenik, tehát az információ, miszerint ebben a hónapban nem a 3.0.274 hanem a 3.0.321 van a CD-n teljesen irreleváns. Mondjuk ettől persze az újságban elférne, ezt belátom.
Egyébként is úgy gondolom, hogy 2008-ban a szoftvernek volna kutya kötelessége erre figyelmeztetni a felhasználót, különösen akkor, ha a változás esetleg tényleg fontos és nemcsak kozmetikai. Arról nem is beszélve, hogy akár a frissítést is elvégezhetné saját maga. Az Egyszeri Felhasználó nem szeret telepíteni, pláne nem újratelepíteni, úgyhogy ez a forgatókönyv, ami állításod szerint az ESET hazai munkatársaitól származik, teljesen halott.
IDÉZET
Az pedig egyenesen döbbenetes, ha egy szakíró, szerkesztő, rovatvezető (akármi, satöbbi) azt kérdezi, hogy miért érdekelne bárkit is a biztonsági szoftver verziószáma.
Húha! Akkor döbbenjünk meg alaposan, mert ez a szakíró, szerkesztő, rovatvezető (akármi, satöbbi) nyíltan vallja ugyanezen a fórumon, hogy nem kell a számítógépekre biztonsági program, ha képesek vagyunk a gépünket ésszel használni, és immáron közel egy éve nem is használ semmi ilyesmit a saját otthoni gépén, eltekintve a Windows beépített tűzfalától. Ott a bizonyíték rá a Biztonság témakörben, hogy az emberi hülyeség ellen a szoftverek sajnos jobbára tehetetlenek.

IDÉZET
Ez meg milyen válasz!? Hogy nem tudom? Hát én tudjam?
Ez meg milyen válasz? Hogy én tudjam? Ki mondta, hogy te tudjad?

IDÉZET
Ez itt nem a PC World saját fóruma?
Nem. Ez egy a PC World saját fórumára megszólalásig hasonlító tárgy.

IDÉZET
A válaszok nem a PC World válaszai?
Az attól függ. A én válaszaim jobbára az én válaszaim. (Lévén már két éve nem dolgozom a PC World
nél, csak a PC World
nek. Elég jelentős különbség.) Tekintve, hogy halvány fogalmam nincs, hogy mi miért kerül vagy nem kerül fel a lemezmellékletre, és hatásom sincs a történetre, ezért felvázoltam neked két lehetséges megoldást. Ha ezt nem tettem volna meg, a mai napi egyetlen hozzászólás nem volna a felvetésedre. Lehet, hogy úgy jobban jártál volna, de akkor nem volna min köszörülnöd a billentyűzeted, nem igaz?