Frikker Dániel
2008. február 25. 20:15
Ezzel a témával az lenne a célom, hogy mindenki leírja, hogy ő miért, vagy miért nem váltana át a Vistára. Konkrét válaszokat kérek, mert én is vásárlás előtt állok! Nyomós érveket kérek!
dusinnhht
2008. február 25. 20:23
Hali!
Vistát jó és könnyű használni. Sok a kényelmi funkció alapból (időzített töredezettségmentesítés, DX10 támogatás, szép felület), de kicsit lassú és sok mindent nem támogat.
Az XP támogat mindent és gyors, de nem jó használni. Végkövetkeztetés: Linux.

(Bár én nem tudok választani a sok Linux közül...) Ha izmosabb géped van, akkor Vistát ajánlanék, SP1-gyel talán gyorsulni is fog...
ezermester
2008. február 25. 21:22
Hozzászólók, pro és kontra. Azt válaszd, ami most van. Szerintem. (Pc world Február 13. oldal, első cikk. Ajánlom figyelmedbe!)
Ha a gyártó is úgy gondolja, hogy nem jött be, annak valamilyen oka van. Valószínűleg finomítanak rajta és összehozzák a két rendszer jó tulajdonságait. (Legalábbis így lenne logikus.)
Egy biztos, vista alap továbbfejlesztve. Mivel a vista nem jött be nekik, keresik az okokat. Lehet, hogy visszavesznek egy picit.
Nem tudni, az azonban biztos, hogy készül az új. Tervek szerint jövőre piacon lesz. Addig szerintem meg jó, az ami van.
Alex99
2008. február 25. 21:46
A Vista sok mindent nem támogat, elveszi az erőforrást a programok elől. Egy kicsit melléfogtak vele, ezt persze már azóta B.G. is elismeri. A cégek nagyrésze nem állt át, illetve az első javítócsomaghoz tette az átállás idejét, de ahogy olvastam, az se jön be.
De hogy a kérdésre is válaszoljak: "Szerinted a Vistát vagy az XP-t válassza a nép?" Egyelőre XP.
szg
2008. február 25. 22:26
A történelem ismétli önmagát. Valamennyi MS operációs rendszer megjelenését követően mindig ez volt a jellemző reakció: magas gépigény, ez lesz a Microsoft bukása, senki sem fogja használni, nem kompatibilis, stb. Például Windows 95 megjelenésekor is nagy hisztériát váltott ki a "szakértők" körében a hatalmas gépigény (8MB RAM azt hiszem). Ma ezen már csak mosolyogni lehet. Ugyanez lesz a helyzet hamarosan a Vistával is. Szinte mindenki fogja majd használni, örül, mint majom a farkának, stb. És mindez megismétlődik a Windows 7 megjelenésekor. Azok, akik most a Vistát szidják, az új rendszert fogják szidni, és a Vista lesz a kedvencük. Ez mindig így volt és mindig így is lesz. Emlékezzünk csak vissza, hogy az XP megjelenését követő 1-2 évben milyen népszerű volt még a Windows 98. Most meg a kutyának sem kell.
Alex99
2008. február 25. 22:29
Ez így volt, de Ő most akar venni. Most szerintem pedig inkább nem, mint igen.
szg
2008. február 25. 22:34
De ha most akar operációs rendszer licencet vásárolni, akkor már nehogy XP-t vegyen. Ha kizárólag a Vista érdekli, akkor várja meg az SP1-t, illetve gyűjtsön "fejlettebb" verzióra, ne a Basicet vegye meg.
Alex99
2008. február 25. 22:38
XP-t tényleg már ne. Viszont amit láttam lista, hogy milyen programok nem futnak a Vista SP1 alatt, hát...
Kompatibilitás gondok például a Bitdefenderrel, a Zone Alarmmal.

Itt a lista:
http://support.microsoft.com/kb/935796
ezermester
2008. február 25. 22:46
IDÉZET(szg @ 2008. február 25. 22:34)

már nehogy XP-t vegyen.
Azt írta, akar egy jó operációs rendszert. Ez nem jelenti azt, hogy most nincs semmi a gépén. Valami biztosan van. Mi, (ha mondhatom többes számban) azt javasoltuk várjon, nem azt, hogy vegyen antikot. Ezt amúgy is ő dönti el, ezért javaslom az első hozzászólása elolvasását.
szg
2008. február 25. 22:46
Igen, ez így igaz. Sok program még nem működik rendesen Vista alatt. Ezt én is megtapasztaltam. Néhol még bugos is, stb. Ugyanakkor nekem például sok esetben gyorsabbnak tűnt, mint az XP. Talán érdemes lenne a vásárlás előtt egy 120 napos test drive-ot megfontolni.
Fujitsu
2008. február 25. 23:10
A topik indítójától kérdezem, hogy mi szükség volt erre a témára? Az
ebben a topikban feltett
kérdésed kapcsán ugyanis már elég sokan kifejtették a nézetüket.
Alex99
2008. február 25. 23:13
De ez szavazás.

Itt nyomon lehet majd követni például, hogy hogyan áll át egyre több és több ember a Vistára.

Egy kis adalék még a Vistáról:
Katt.
Katt.
Frikker Dániel
2008. február 26. 7:26
Köszönöm az eddigi válaszokat, XP-t nem fogok venni, mert már régen meg van véve egy eredeti...
SkyBird
2008. február 26. 10:16

Akkor a kutya a saját farkába harap.
Szavazásra tetted, hogy Vista vagy XP, mert vétel előtt állsz.
Most kiderült, hogy XP-t nem vennél, mert van már licenszed.
Akkor mire volt ez jó, miről gyűjtöttél újabb szavazatokat? A kérdéseid, választási lehetőségek is valamiféle vagy vagy voltak.
Én most szavazok: IS-IS.
MOSAIC
2008. február 26. 10:34
Egyértelműen XP! Otthon és a munkahelyemen is XP van! Bár a munkahelyemre megküldték a Vsta telepítőt is, de nem raktam fel, mert csak én tudnék eligazodni rajta! Aztán vettem a munkahelyemre egy notebook-ot! Természetesen Vista járt hozzá! Lassú, sok a gond vele... azaz csak volt! Kicsit gatyába ráztam! A lényeg, hogy az XP sokkal jobb!
A Vista tipikusan hajtépős rendszer! Nyugis ember vagyok, de amikor már a 3. csokit eszem és a hajam tépem a Vista miatt, akkor ott már gond van!
SkyBird
2008. február 26. 11:02
Íme a Vista mellékhatása. Hízlal.
MOSAIC
2008. február 26. 11:08
Ja! Igazából, hogy az agyam fel ne mondja a szolgálatot a sok fejtöréstől... e célból csokizok... de tény, hogy egyben hízlal is a Vista!
greenstone
2008. február 26. 15:09
XP!!! Szerintem sokkal átláthatóbb mint az agyoncicomázott Vista, ráadásul szerintem a kezelése is egyszerűbb az XP-nek, a gyorsaságáról nem is beszélve. Szerintem átlagos otthoni használatra jobban megfelel az XP mint a Vista.
Flick Robert
2008. február 26. 17:19
A Vista sok mindent (még) nem támogat, ezért XP. Később majd Vista.
Hogy mikor lesz az a később, azt nem tudom.
kori
2008. február 26. 17:28
greenstone megállapításával értek egyet. Szerintem az itteni fórumozók nagyrésze is XP-t használ.
ezermester
2008. február 26. 22:21
Frikker Dániel!
SkyBirdnek egy picit igaza van, azzal, hogy helytelen a témakör, hiszen nem arra vagy kíváncsi mit vegyél, hanem arra, hogy vegyél-e. Ennek ellenére számomra, kiderült milyen rendszered van, már 10 órával azelőtt, hogy megírtad volna. Ezért írtam, hogy maradj a mostaninál és várd meg a windows 7-et, hátha az, jobban bejön és érdemes lesz rá költened. Azonban ez most már szavazós oldal lesz, ahogy Alex99 írta. Én is kíváncsi vagyok véleménnyel, vagy anélkül, hogy hányan térnek, tértek át vistára. Ez valóban jó mutató lesz.
Alex99
2008. február 26. 22:31
Szerintem a Windows 7-re még sokat kell várni. Szerintem még a Vistát fogják foltozgatni egy jó ideig, míg nem térnek át rá. Ez így volt az XP-vel is. Talán csak azután készítik el a 7-est. Nem hiszem, hogy dobják a Vistát, és kiadják előbb a 7-est
ezermester
2008. február 27. 0:58
Ha lehet hinni a híreknek,

a 2010-es kiadást 2009-re módosították, a vista nem várt eredményei enyhítésére.
Fujitsu
2008. február 27. 18:44
Már mindenki a Windows 7-ről beszél? Hol van az még...

A
hivatalos információk szerint legkorábban 2011-ben jelenhet meg.
ezermester
2008. február 27. 20:04
Én a Pc world februári számának 13. oldalát olvasva gondolom.
Spányik Balázs
2008. február 28. 9:13
(off) A PC World februári számát január végén adják nyomdába, akkor futott ez a hír, ami benne is van a lapban. A rákövetkező héten a Microsoft cáfolta. (on)
A szavazás meg nem jó arra, hogy megnézzük, hogy áll át a nép Vistára, mert aki most XP-re szavaz, az nem tud egy év múlva Vistára szavazni, lévén szavazni csak egyszer lehet.
Frikker Dániel
2008. február 28. 13:54
Majd újraindítjuk!
Alex99
2008. február 28. 15:27
Nem kell.

Azért fog az látszani, ha emelkednek a Vista mellett a számok, meg az is, ha megelőzi az XP-t.
Persze egyszerűbb lett volna, ha csak XP, és Vista lehetőségeket adsz meg (2), de még így is össze lehet adni.
h.arpad
2008. február 28. 16:14
A Vista igényeit az én gépem nem tudná kielégíteni. Új grafikus kártya kéne... Eseteg még több memória... Márpedig én egy op. rendszert csak akkor telepítek fel, ha megvan a hardverem ahhoz, hogy lehetőleg minden funkcióját élvezhessem. Persze Vistát már láttam, ettől függetlenül. Nem tartom túl nagy durranásnak.
Sokan mondják az ismerősem közül, hogy ők ugyan nem költenek többet a gépre, csak ha muszáj, és vígan használják még a P4-esek mellett a P3-asokat is. Az ok pedig nagyon egyszerű: arra, amire általában a gép feltétlenül kell (irodai munka, internetezés, esetleg közben zenehallgatás) tökéletesen megfelelnek. Számukra, mint ahogy számomra is, a fejlődés kissé eröltetettnek tűnik.
Mindazonáltal szerintem a legtöbben egy stabil, kiforrott operációs rendszerre vágynak titokban leginkább, és egyre kevesebben szeretnének rá ennyit költeni... Csak tudnék olyan Windows-t mondani, amilyet feltétlenül ajánlhatnám nekik!
A szavazat az XP-re ment egyébként (kizárólagosan).
VAZ-2108
2008. március 1. 13:04
Én XP mellett vagyok, mivel én is jobb szeretem a már kiforrott op. rendszereket. De felrakok egy Vistát is majd mellé, ha szükség lenne rá. Szerintem ez így elég jó megoldás.
(Szavazni nem tudtam, mert meg akartam nézni az eredményeket, aztán kiírta, egyszer már szavaztál. Vagy bevette valamelyiknek. Remélem nem a Vistára

)
jagdtigger
2008. március 2. 13:54
XP forever. A vistáról meg csak annyit hogy látványra jó, de egyébkét eléggé elrontott egy oprendszer. (Főleg a gépigénye akasztott ki.)
Frikker Dániel
2008. március 2. 20:23
10-12 az XP javára!
ProFiler
2008. március 3. 21:22
Nekem a Vista tökéletesen megfelel. Az SP1-nek hála már a teljesítmény is tökéletes. Játszani nem játszom, az nem is érdekel, ha játékokban lassú lenne. Jó használni, csak egyszer jól testre kell szabni.
Ciao.
Pjotr
2008. március 4. 19:20
100%-ig egyetértek!
SkyBird
2008. március 4. 19:52
Én nem tudok valami nagy gyorsulásról az SP1 nyomán. Olyan max. 5%-ot szoktak emlegetni az észrevehetőség határán.
De gyors gépen SP1 nélkül is egész kellemes. Esetleg FPS játékosoknak nem annyira ajánlott.
ProFiler
2008. március 4. 20:13
Én tapasztalatból beszélek. A gyors gépeimet SP1 előtt elég rendesen visszafogta. Amint feltettem, jelentősen gyorsult. A 64 bites régebben is jó volt, most is az.

Ciao.
Frikker Dániel
2008. március 4. 20:28
12-13! Még mindíg az XP vezet!

Azt hiszem, ha kijön rendesen az SP1 akkor megpróbálok egy próbaverziót, és ha tetszik megveszem!
nagyjani
2008. március 4. 20:35
Én a Vistára szavaztam. Egy éve használom videózásra és soha semmi gondom nem volt azóta. Egyedül a Cuttermaran nem fut alatta, de ezért nem fogom felakasztani magamat. Nagy FSX rajongó vagyok és állíthatom, hogy az XP-hez képest inkább gyorsabb 1-2 FPS-al. Még a gyerekek ezer éves Tarzan játéka is fut gyönyörűen. A biztonsága meg egy free AVG-vel azóta is problémamentes. Mondjuk van olyan gépem, amin az induláskori 2002-es évjáratú előtelepített XP van és azóta is gond nélkül végzi a munkáját.
Mindegy, nekem személy szerint nagyon megfelel egy munkához használt gépen.
Fujitsu
2008. március 4. 22:00
IDÉZET(Frikker Dániel @ 2008. március 4. 20:28)

Azt hiszem, ha kijön rendesen az SP1 akkor megpróbálok egy próbaverziót, és ha tetszik megveszem!

Próbaverziót? Van olyan?

(Ha van, akkor szívesen letölteném!

)
Egyszer majd én is beszerzek egy Vistát, de az nem mostanában lesz. Most még nincs rá szükségem.
Frikker Dániel
2008. március 5. 14:53
Próbaverzió=Hamis Vista időlejárással!
Fujitsu
2008. március 5. 14:57
Hamis Vista?

Na, olyan nem kell.

Én már azt hittem, hogy a Microsoft lett hirtelen ilyen nagyvonalú.
Frikker Dániel
2008. március 5. 15:38
Nem szokásom tört programokat használni, de a Vistát előtte kikell próbálni, azért, nem fogok kidobni 40ezer forintot és ha nem is tetszik...
Fujitsu
2008. március 5. 16:05
Egy haverom már Vistát használ, így én nála ki tudtam próbálni.
SkyBird
2008. március 5. 18:11
IDÉZET(Frikker Dániel @ 2008. március 5. 15:38)

Nem szokásom tört programokat használni, de a Vistát előtte kikell próbálni, azért, nem fogok kidobni 40ezer forintot és ha nem is tetszik...

Nem értem a problémád.
Kipróbálni elég nyugodtan kipróbálhatod. 30 napig használhatod, és még manipulálnod sem kell semmit hozzá.
Egyedül egy telepítőkészlet kell, amiről kód megadás nélkül telepíted akár az Ultimate verziót. Sőt érdemes azt.
Ha meg lejár az idő, vagy aktiválod, vagy letörlöd. Ennyi.
Frikker Dániel
2008. március 5. 18:45
13-13...

Kezd feljönni a Vista! Azt hiszem ha lesz rendes SP1-es magyar Vista, ki is próbálom...
ProFiler
2008. március 5. 19:01
Nem hamis Vista! Van hivatalos próbaverzió! Fél évig működik.
Ciao.
Spányik Balázs
2008. március 5. 19:25
IDÉZET(Frikker Dániel @ 2008. március 4. 20:28)

12-13! Még mindíg az XP vezet!

IDÉZET(Frikker Dániel @ 2008. március 5. 18:45)

13-13...

Kezd feljönni a Vista! Azt hiszem ha lesz rendes SP1-es magyar Vista, ki is próbálom...

Deja vu.
Fujitsu
2008. március 5. 19:30
IDÉZET(ProFiler @ 2008. március 5. 19:01)

Van hivatalos próbaverzió! Fél évig működik.
Hol?

Szeretném letölteni!

IDÉZET
13-13...
Pedig én még nem is szavaztam...
Frikker Dániel
2008. március 5. 20:18
IDÉZET(Spányik Balázs @ 2008. március 5. 19:25)

Deja vu.
Fujitsu
2008. március 6. 19:04
No, én szert tettem egy próbaverzióra, most Virtual PC-n próbálgatom.

Nekem nagyon lassúnak tűnik (de ez most még nem különösebben mérvadó, mert VPC-n fut). A megjelenése egyébként tetszik, leszámítva az Intézőt. Ez utóbbi eléggé furcsának hat a Windows XP Intézője után.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.