Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Motorola V300
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Digitális élet, otthon > Mobiltelefon, okostelefon, GPS, PDA, PNA
Vikitorony
Hali!

Most van egy V300-asom, amiről le szeretném menteni a fényképeket.
Hétfőn kapok adatkábelt hozzá kölcsönbe, de akitől kapom a kábelt, azt mondta, hogy nagyon nehéz eset a kicsike.
Ezért szeretnélek arra kérni titeket, hogy segítsetek nekem abban, hogy a jövő hét elején zökkenőmentesen le tudjam menteni a képeket.
Nem tudom, hogy van-e hozzá olyan progi, mint pl a Nokiákhoz a PC Suite.
Ha van, akkor érdekelne, meg természetesen minden olyan progi, ami segítségemre lehet.
Értelemszerűen akinek ilyen telója van/volt és adatkábele is van/volt hozzá, az jobban tud rá mondani valamit, de aki csak hallott valamit az is írja meg please!

Köszönöm előre is a válaszaitokat!
Vikitorony
Probléma megoldva!
Please valaki törölje a topicot, akinek van hozzá jogosultsága...
Greene
Nem törlöm, viszont leírhatnád hogyan sikerült megoldani a dolgot, mert talán segítene másoknak. ani_wink.gif
Vikitorony
Szívesen leírom, csak sajnos nem tudom, hogy mennyire legális a módszer exclamat.gif
Greene
Amennyiben kicsit is illegális akkor inkább mégse írd le. blush.gif
Vikitorony
Szóval akkor leírom azt, amit egy másik fórumon ajánlottak, és be is jött nekem.
Ha Valami nem oda valót találtok, nyugodtan töröljétek.

Tehát:
Aki csak a saját készítésű képeket akarja lementeni a telefonjáról, esetleg képeket, csengőhangokat akar rá rakni, annak a Motorola Mobile PhoneTools-ra van szüksége.
Ezt a http://motobackup.7web.hu -ról le tudod tölteni! (Az oldal átmenetileg nem működik!)

Ezután a teendők:
1. Feltelepíted a programot.
2. Az fentebb említett oldal letöltései között találsz drivert a telcsihez. (De mintha a http://www.motorola.hu -n is találtam volna drivert, csak azzal nem próbáltam.)
3. Rádugod a telefont a gépre -> megmutatod neki a dirvert.
4. Elindítod a Mobile PhoneTools-ot, ott kérdezni fogja hogy milyen módon akarod csatlakoztatni a mobilt. Ha van hozzá adatkábeled, akkor értelemszerűen USB-n.
5. Nyomd tovább és kérni fogja hogy csatlakoztasd a telót. (Húzd le és vissza, ha nem hagytad rajta.) Ezt tedd is meg!
6. Ha mindent jól csináltál akkor egy óra el kezd pörögni.
7. Utána lépj tovább és megjelenik a telefonod a képernyőn. Elvileg oldalt kijön egy menü de, ha nem így történne akkor a képernyőn lévő teló valamelyik gombjával elő tudod csalni.
8. És már csak a MediaCenter-t kell előhozni a progin belül és máris lehet le-/felpakolni rá a cuccokat.
9. Amikor végeztél, akkor egyszerűen lehúzhatod a telcsit a gépről.

ui: Az az igazság, hogy nekem kissé mókás volt az egész, mert a kábel amit kölcsönbe kaptam, az kontakthibás volt, és először sikerült lementeni a képek 20%-át és nagy örömömre kiírta, hogy elvesztette a kapcsolatot a telefonnal...
De 2 óra elteltével már sikerült jól rárakni és 10-20 percig nyúztam minden gond nélkül.

Sok sikert mindenkinek, aki a közeljövőben akar hasonló műveletet elvégezni a telcsijével!

ui2: Olvastam egy olyan programról is, amivel Java progikat lehet telepíteni rá, de sajnos nem tudom, hogy hol, meg az már tényleg nem jogtiszta megoldás lenne...
redzsike
laughing.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.