Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Norton Ghost
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Egyéb szoftver
Oldalak: 1, 2, 3
Kovács Gyula (MiniDisc)
Megszereztem a Norton Ghost 9.0-ás verziót, és érdeklődnék, hogy hogyan kell pl. egy teljesen leformázott/tönkrement/el nem induló rendszerre a készített lemezképet visszatenni, hogy a rendszer ismét eredeti állapotába kerüljön?

Nekem a szoftver készített egy C_Drive.v2i, és egy MINIDISC.sv2i nevű fájlt.
Halasi Miklós
Furcsa a kérdés, mert a Ghostban ugyanott van a menüben az image készítés, mint a visszaállítás. roll.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Na igen, de ha a rendszer teljesen összeomlott, és nem tudom elindítania gépről a Nortont, akkor hogy tudom visszaállítani? blush.gif
Halasi Miklós
Egy WinPE-s lemezre kimásolod a Ghost fájljait ani_wink.gif
Különben a Ghost lemezén is kell lennie DOS-os verziónak szerintem...
Kovács Gyula (MiniDisc)
Milyen az a WinPE-s lemez? A Norton fájljain azt érted, amit készített a program a mentéskor?
Halasi Miklós
A WinPE, amit a PE Builderrel lehet csinálni. Abban van is egy script, ha van Ghostod... ani_wink.gif
A Ghost fájljain a programot értem, nem a backupot. Másrészt a backup ugye nem azon a lemezen van, amire vissza akarod állítani? blink.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Most még igen, de csináltam egy mentést a mostani, frissített, meg telepített stb. rendszerről, hogyha újra kell tennem a Windowst, akkor ne kelljen megint letölteni a frissítéseket, meg eleve kész rendszerem legyen. Ezt a mentést akarom kiírni egy lemezre, amit szükség esetén felhasználhatok.

Megkeresem ezt a PE Buildert ... roll.gif

Igazából egyszer kell megtanulnom a mentés menetét, utána már megy. De ilyet még sosem csináltam. Viszont a sok szoftver tesztem meg, kisérletezgetésem miatt nincs sok kedvem havonta ténylegesen újratelepíteni a Windowst, nem beszélve az aktiválásokról ...
Zoli
Sziasztok!

Volt alkalmam tesztelni a Ghost 9-et. Hát nem vagyok elájulva. Felpakolod Windows alá, persze neked csak addig kell amíg le nem mented a partíciókat. Aztán mindig ott fut a háttérben, pedig nem akarok minden héten meteni, csak az elején, amikor a frissítéseket csupasz windowsra letöltöm. Ez nekem nem igazán jön be. Én a jól bevált 2003-mas ghost DOS-os verzióját használom. Egy Rack-en csináltam egy pár gigás FAT32-es partíciót, amin csak a ghost.exe van. Win98 CD-ről boot (parancssor), ghost indít, partíció lementés a rackre, kapok egy .gho fájlt, és innentől ha a windows meg is hal, csak rack be, boot, partíció vissza. Én nagyot csalódtam a 9-es verzióban. weep.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
biggrin.gif Ki kell venni az automatikus indulásból a fájlját! Én kivettem, így nem indul újra. De ettől még nem lettem okosabb, hogy hogy lehetne jól használni ... roll.gif
Spányik Balázs
És a V2i rendszerszolgáltatást is kivetted? Potom 20-25 megában üldögél a memóriában, és nem csinál semmit. A Ghost 9 egy nagy kalap. no.gif

Elárulom a tiktkot: Hiren's Boot CD. De erről ennyit, és nem többet.
Kovács Gyula (MiniDisc)
Leszedtem.

Te mivel csinálod a visszaállításokat, és hogyan? blush.gif

Az utóbbit már jelezték nekem ani_wink.gif de a 7-es verziót sehonnan sem tudom letölteni, Mindenhol a 6-os van.
Spányik Balázs
Van 7-es?!?!? blink.gif És tényleg! Na akkor... type.gif pirate2.gif
Halasi Miklós
Van biza! ani_wink.gif
Látogass el a honlapjukra! ani_wink.gif
Kovács Gyula (MiniDisc)
Köszi a segítséget! ani_wink.gif
benkovics
Hogy Ti milyen izék vagytok.......... cool.gif biggrin.gif
eremit
Norton Ghost 2003. Ez hányas verzió? n = 1 ... 9. n =?
Shia-ko
7es
eremit
Az a változat kellene, ami a SATA hdd-t is ismeri.
Shia-ko
A 2003 ismeri.
eremit
Akkor valami más gubanc lehetett a múltkor! Most újra megpróbálom, úgyis op. rendszer telepítés után vagyok. Köszi.
Illészoli
Nem pont Ghost, de valami hasonló. Acronis True Image 9. Ha jól tudom, ez is erre való. Csináltam vele egy bizti másolatot a rendszer particiómról. Boot cd-t csinál, arról indítottam, 10 perc alatt elkészült a bizti másolat (5 megából csinált 2,5-öt.) Pofon egyszerűen ment, gyenge angoltudással. Már csak azt nem tudom, hogy ha kell, majd visszaáll-e róla akkor is, ha nem megy a windows. Tán a boot cd-n minden rajta van, amivel működésre lehet késztetni egy PC-t? Sata winyom van.
Még valami. Több fórumon is szajkózzák a biztonsági másolat fontosságát. Ehhez képest egyik ismerősöm sem nagyon hallott még ilyenről. Nem tudom, tán az újságban lehetne közölni egy cikket a témáról? Ha már volt bocsi (melyikben?). Engem már többször is megkímélt volna 5-6 órás melótól.
szerecsen
akkor mi van ha a ghost be boot-ol floppy-ról viszont csak a keret látszik semmi más.
(ghost 2003)
majom
Nekem semmi gondom nem volt a Ghos-tal, szépen mindennap éjjel megcsinlája a mentést. A teljes HDD/particíó visszaállításához szükség van a boot-os Ghost CD-re.
NA DE!
A visszaállítás valami iszonyú lassú, maga a visszaállító program is iszonyú lassú, mintha egy 8086-os procin menne az egész. Ez nem jó. Mármint ha a boot CD-ről indítom.

Kérdés!
Tudtok -e olyan progit mondani:
- ütemezve, csak a változásokat mentegeti
- és teljes HDD rendszervisszaállítást tud floppy boot vagy CD boot-al ->EZ A LÉNYEG
ÉS nem iszonyú lassú a visszaállítás. Mert én csak ezt rovom a programra, pár napja egy 25G-s particíó visszaállítása P4 2,4 160 HDD-n (nme lassú a gép ugye?) 5!!! órát tarott. De maga a program futása is olyan mint egy lassított felvétel.
Tar
Kérdés az, hogy miböl áll az a 25Giga, és le kell e menteni az összeset.
Szerintem, nállad valami nagyon nem stimmel.Nekem a 10Gigát fél óra alatt, le is menti, és vissza is állítja.
majom
Már mi az ami nem stimmelhetne?
Ha boot CD-ről van indítva a program akkor mi lehet szerinted ami nem stimmel? mad.gif
szerecsen
akkor mi van ha a ghost be boot-ol floppy-ról viszont csak a keret látszik semmi más.
(ghost 2003) annoyed.gif
VINIKOR
Szeretnék GHOST-al készíteni DVD-re egy teljes merevlemez mentést.
Két floppyn kaptam meg a programot.
Az egyiken az GHOST.EXE van, a másikon pedig ezek a programok:

IPB kép

Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan kell használni ezt a sokak által dícsért rendszermentő progit?
Külön partíción van a lapozófájl, ahol ki van kapcsolva a lomtár és a rendszervisszaállítás, a Dokumentumokat és a internet temp mappát a D particióra raktam. Ezek a beállítások is el fognak mentődni? A driverek és a windows frissítések is lementhetők?
Nem legújabb verzióról volna szó. Állítólag a legújabb verziónál a visszaállított rendszerrel állíndóan gondok voltak.
Kösz a segítséget! smile.gif
KeLa
Aminek a tartalmát beírtad az a bootlemez, ezzel kell indítani a számítógépet, majd kéri a 2 lemezt, ekkor tedd be a ghost.exe-t tartalmazó lemezt. A többit már menűből talán megtudod csinálni.
Illészoli
Ez komoly? Nem mondjátok, hogy két floppyn van az a programrész, amivel a mentést meg lehet csinálni?!!!!!
Én úgy hallottam, hogy az, amivel magát a mentést kell csinálni, az kb. egy 600 megabájtos program!
A két floppy maximum arra való, hogy a már elmentett rendszerpartició visszaállításához bebootolja a gépet. Aztán utána vissza lehet állítani az eredeti állapotot.
Én az Acronis True Image-t használom. Mostanában volt egy kis gondom az XP-vel, így hát ki is próbálhattam a progit. Meg kell mondjam, teljesen meg vagyok vele elégedve. Egy 10 gigás partíciót, amin kb 5 giga adat van, 4 perc alatt lement, és 4-5 perc alatt visszaállítja. Kicsit többet ér, mint az XP rendszervisszaállítása, mert a fájlstruktúrát, registry, beállításokat, mindent tutin visszaállít. Ezenkívül a lementett partició backup fájlt később tallózni is lehet, beteszi, mint egy új particiót. Így anélkül is lehet belőle adatot szerezni, hogy vissza kellene állítani. Ja, és ezzel lehet boot CD-t is csinálni. Kár, hogy DVD-re nem dolgozik, akkor együtt lehetne a boot lemez a backup fájllal.

Szuper e progi biggrin.gif

De az egyik újságmellékletben (205/11. vagy 205/12.) volt a Paragon Exact Image teljes verzió, az DVD-re is dolgozik. Bizti az is jó, és ingyenes!!!
Halasi Miklós
Bármilyen hihetetlennek tűnik, mindössze a Ghost.exe (és talán még 1-2 fájl) kell a rendszermentéshez és visszaállításhoz. smile.gif
KeLa
" Kár, hogy DVD-re nem dolgozik"

Tévedsz! Én 2 éve LG dvd íróval használom. Egy lemezen rajtavan minden. Képes a lemezről bootolva elindítani a töltést. HDD-re mentve és vissza sokkal gyorsabb.
DVD-ről közel 35 perc a visszatöltés (XP + progik). Ha a hdd boot sérült, vagy másik vinyóra akarom visszaállítani, nem indul a rendszer (hdd boot részt nem menti). Ilyenkor xp telepítőt elindítom, fájlok másolása rész után kilépek, ghosttal vissza a rendszert mert már van xp boot a hdd-n. Képes több lemezre is elmenteni a hdd-k adatait, ha egyre nem fér (CD, DVD), tud hddt klónozni is. Használata előtt viszont érdemes a chkdsk-et lefuttatni. Én már szívtam miatta. Egy nap volt kétszer áramkimaradás, de a rendszer működésébe nem tapasztaltam hibát, viszont a ghoszt nem működött! bulb.gif
Calyd
Hi!

Sokat hallottam már erről a ghostolás dologról, és szeretném kipróbálni.
Hogy is működik? Az egész winyó tartalmát lementi egy fileba? Ezt utána csak olyan winyóra lehet visszatölteni, ami üres (gyorsformázott, vagy Valami), vagy rátölthető használatban lévőre is, merthogy a visszatöltés után csak a ghostolt tartalom lesz rajta?
Mekkora lesz a tömörítés? Mondjuk úgy 5GB-nyi adatot mekkorára tud összenyomni?
Ha nincs rendszer egyik winyón se, akkor is vissza tudom állítani a ghost-filet? Úgy olvastam, hogy ez lehetséges, mert van valami bootdisk-je a proginak.

És végül egy jó Ghost-programot tudnátok ajánlani? Ez a két-floppys érdekel, mert jó kicsi smile.gif Esetleg ez CD-re is kimenthető? Bár akkor már nem bootképes... hacsak nem csinálok belőle két boot-cdt, de az azért egy kicsit pazarlás lenne, azt hiszem roll.gif
Taita01
Sziasztok
nekem a 2003 as verzió van.
telepítettem rendszer indító lemezt létrehoztam(1 floppyra elfért)a biztonság kedvéért hármat készitettem.UTÁNNA TÖRÖLTEM A PROGIT.
HASZNÁLAT:
Floppy boot / ok
To-image(mentés)*

From-image(visszaállitás)**

* to-image :ablakban választható a disk(teljes HDD mentés)
vagy Partíció (kiválasztott partició mentés)
Partició:/kiválasztod a HDD-t(ha több van)majd az aktuális particiót, /ok
a mentési (SAVE) ablak felső részén a lenyilló ablakból kiválasztod hova mentsen
(HDD-szabad particiójára / vagy cd-dvd író)és a SAVE gomb.Ha kiírod kiszámolja mennyi cd-dvd szükséges,és milyen tömöritést használjon,(norm-fast-high)én high beállitást szoktam.(egy dvd-re kb5.5-6.0GB ráfér mert tömöriti)rákérdez,hogy ráírja a lemezre a boot fájlt (én nem íratom rá hiszen ott a floppy)

Vissza állitás
Boot floppy /ok
**From-image/partició,ok
kiválasztod az aktuális HDD-t és azon a particiót(uj HDD esetén a partició mérete ne legyen kevesebb mint az amiről mentettél.)ok
a megnyilló ablak felső részén kiválasztod honnan olvassa be a mentést,és ezen megkeresed az image fájl-t kijelölöd és "OPEN" gomb inditod.

Részletes skálán mutatja a mentés és a visszaállitás idejét(nállam a rendszer partició mentése kb5.5GB-t minden szükséges programmal és ezt kb 18 perc alatt mentette amennyi egy dvd megirásához alapból szükséges a visszaálitáshoz szintén ennyi időre van szükség.HDD-ről történő visszaállitás gyorsabb de ha elszál a lemez nincs miről visszaállitani.
adam89
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a Norton Ghosttal kapcsolatban. Ugye csak a foglalt helyet menti le? Tehát ha lesz egy 10 gigás rendszerpartícióm és csak 4 giga foglalt, akkor csak 4 gigát ment le? Mert már halottam ezt is-azt is. Még egy kérdés: nekem N. Ghost 2003 van, ami 1 mega, de láttam már 100 megás verziót is. Mi a 2 közötti különbség? Előre is köszi! Ádám
Halasi Miklós
Maga a program, csak egy mega, a többi a kiegészítés. És csak a foglalt helyet menti le...
Shia-ko
Egy 9-es Symantec Ghost-tal kellene egy partíciót lementsek DVD-re, de csak HDD-re, vagy hálózati meghajtóra engedi. Nincs olyan pont, hogy kiválasszam az optikai meghajtók valamelyikét. Van erre ötlet, hogy mi lehet a baj?
VINIKOR
IDÉZET(Taita01 @ 2006. január 24., 12:35 - kedd)
ráírja a lemezre a boot fájlt (én nem íratom rá hiszen ott a floppy)

Ha ráírnád a DVD-re a boot fájlt, akkor floppy nélkül a DVD-ről is tudnál visszaállítást végezni?
IDÉZET(Taita01 @ 2006. január 24., 12:35 - kedd)
uj HDD esetén a partició mérete ne legyen kevesebb mint az amiről mentettél

Pl.: a régi C partición 7GB foglalt, szabad 13GB. Elmentem a 7GB-ot. Visszaállításkór az új HDD-n a 20GB-ot kell létrehozni, vagy elég a 7GB?
Shia-ko
IDÉZET(Shia-ko @ 2006. február 28., 11:11 - kedd)
Egy 9-es Symantec Ghost-tal kellene egy partíciót lementsek DVD-re, de csak HDD-re, vagy hálózati meghajtóra engedi. Nincs olyan pont, hogy kiválasszam az optikai meghajtók valamelyikét. Van erre ötlet, hogy mi lehet a baj?

Megoldás
Athos
Nekem nem jön be az oldal. sad.gif
Shia-ko
Már jó. blush.gif
Athos
Köszi! Erre lehet nekem is szükségem lesz. Úgy is esedékes egy újratelepítés. ani_wink.gif
VINIKOR
Nem boldogulok a két floppys Gosth v8-al. Elindítom a bootolást az első floppyval, lefuttat néhány fájlt, majd megáll a promttal, így néz ki (link).. Milyen DOS parancsal kell továbbmenni?

Itt egy bemutataó videó a Norton Ghost v8-ról: http://avman.uw.hu/oktatofilm.rar
VINIKOR
Sikerült egy teljes rendszer másolást végigvinni (Disk --> To images). De volt néhény lépés a végén amit nem nagyon értettem.
Ez még oké, YES, ha jól gondolom.

IPB kép

Innen nem pontosan értem az esenyényeket:

IPB kép

IPB kép

IPB kép

Végülis eljutottam a DVD írásig, de nem merem kipróbálni a visszaállítást amíg nem tudom min problémázott a progi. NTFS és SATA vinyó másolásáról van szó, két floppys GHOST v8-al. Kösz.
KeLa
Ha emlékeim nem csalnak, a mentésre használt médiát szerette volna bootolhatóvá tenni, de nemtalált bootrendszert a flopyn.
Ha bootolhatóra készül a CD/DVD, akkor berakod és start/restart, indul a visszatöltési ceremónia. Így vagy flopyról, vagy Windows alól indított Ghosttal tudod visszatölteni.
VINIKOR
Igen, ennél az ablaknál bekéri az első floppyt amivel a bootolást elkezdtem:

IPB kép

... majd irogat valami a dvd-re és visszakéri második floppyt amivel befejezhető a dvd-re mentés.
Ilyen boot DVD-ről hogyan történik a visszaállítás? BIOS-ban átállítom, hogy CD-ROM-ról bootóljon, el is indul a dvd, de parancssór állapotban megáll minden a prompttal:

IPB kép

Most mégis kéri a floppyt?
Ugyan erről a DVD-ről floppyról bootolva simán tudtam visszaállítást csinálni.
Hogyan kell boot dvd-s visszaállítást csinálni? Vagy ez floppy nélkül nem működik?
VINIKOR
A Ghostos visszaállításnál tapasztalom, hogy hiába nevezem el a particiókat tetszőlegesen a visszaállítás után az abc sorrendjüknek megfelelő betüt kapnak. Ez okoz egy kis gubancot ha meg vannak variálva a programok mentési helyei.
Példa:
1. C partició --> Windows és a programok
2. P partició --> Lapozófájl (rendszervisszaállítás és Lomtár kikapcsolva)
3. D partició --> Mindenes + a programok mentési helyei, Dokumentumok, Internet Temp. mappa
Ghostos elmentés és visszaállítás után ez lesz:
2. D partició --> Lapozófájl (rendszervisszaállítás és Lomtár bekapcsolva) + ide kerülnek a a programok mentési helyei, Dokumentumok, Internet Temp. mappa
3. F partició --> Mindenes
Tehát átkerülnek a lapozófájlhoz az Mindenes partició beállításai a betüjel megváltozás miatt.

Ezen töröm az agyam, hogy hogyan lehetne ezt kiküszöbölni. Esetleg így:
2. D partició --> Lapozófájl (rendszervisszaállítás és Lomtár kikapcsolva)
3. F partició --> Mindenes + a programok mentési helyei, Dokumentumok, Internet Temp. mappa
Talán így a visszaállításnál is megmarad ez a sorrend. Vélemény? Tapasztalat? Ez nálatok hogyan működik?
VINIKOR
Hahó! Senki nem használ Symantec Ghost 8.0 Corporate Edition-t?
v_r
Hello!

Lenne egy problémám a GHOST 2003-as változatával.

Az IMAGE készítésének megkezdésekor a következő üzenetet kapom egy ablakban:

Internal Error 8027
An internal inconsistency has been detected
If this problem persists, contact Symantec Tech. Sup.

Az ablak megjelenése után kilép, és néhány memória címet (többek között) ad ki a képernyőre.

A HDD egy 160GB-os (MAXTOR) és 2 NTFS partíció van rajta.

Valami ötlet
KeLa
Csinálj egy full lemezellenőrzést (scandisk) és töredezettségmentesítést, majd utánna próbáld meg a Ghostot.
v_r
IDÉZET(KeLa @ 2006. April 06., Thu 15:41) *

Csinálj egy full lemezellenőrzést (scandisk) és töredezettségmentesítést, majd utánna próbáld meg a Ghostot.

Ezt konkrétan még nem próbáltam, de megteszem ha lesz időm.

Egyébként FAT32-re is próbáltam az IMAGE-t elkészíteni. Ekkor:

29089
WRITE TO IMAGE FILE FAILED

NTFS esetében pedig, Adding MFT logfile file to image alatt írja ki a korábban említett Internal Error-t.

Valamint újra raktam a WIN-t, miután egyberaktam a partíciót, majd szétválasztottam (hogy legyen hova rakni az IMAGE-t).
De ekkor is ugyanaz a hiba üzenet jelent meg.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.