Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Kamera vásárlás
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Digitális élet, otthon > Fényképezőgépek, kamerák
Oldalak: 1, 2, 3, 4
ProFiler
IDÉZET("Sanzi")
Én is most állok kamera vásárlás előtt. És szeretnék jól válaszatni, az alábbi kritériumok alapján.

-Legyen márkás
-Kizárólag DV
-Legyen rajta fényképezőmód, min. 1.33M, és kártyára
-0 Lux
-Min. 20x optical zoom, digitális nem érdekel
-Képstabilizátor, meg a hasonló nyalánkságok ani_wink.gif

Meg van egy kérdésem is: DV és DV között is van különség? Egy sima DV kamera 800.000 mibe vesz fel? (pixel, vagy mi?) Mekkora egy ilyen videónak a felbontása?
cölöp
Katt
nézd végig , és válassz ani_wink.gif közülük , kevesebből könnyebb lessz majd kiszűrni.
Athos
Az április PCW-ben a Canon mellékletben írnak kamerákról. Ott van ilyen paraméterekkel rendelkező.
nagyjani
Tapasztalataim szerint a DV-DV közt elenyésző különbségek vannak a minőség terén, szinte semmi. A felbontása egyébként 720*576 PAL rendszerben. Ezt a 800000-es érzékelő kielégíti. Nagyobb akkor jó, ha fényképek készítése is cél. Nagyok a különbségek viszont szolgáltatások és csatlakozások terén. Itt érdemes figyelembe venni, ki mire szánja a gépet.
Sanzi
Én ezt a kamerát néztem ki magamnak: Panasonic NV-GS21
Vélemények?
Neohacker
Irj egy linket ahol van leirás vagy írd le aztán megmondjuk!
ProFiler
Például itt.

Ennyiért szerintem megérné. Bár ez még nem 1 MPixeles... roll.gif

Ciao.
Sanzi
Tudom, hogy nem megapixeles, de amennyivel drágább egy megapixeles, azért már veszek egy gagyi 2-3 MP-es fényképezőt. És alapvetően filmezésre kell majd, a fényképezés csak mellékes.
ProFiler
Ez a felbontás a filmre vonatkozik!

Ciao.
Sanzi
Jah, akkor elbeszélünk egymás mellett. Most már értem, ok.
Sanzi
Ezen a kamerán gondolkozok erősen, egy-két kritérium van, amiben bizonytalan vagyok.
-2 lux kell neki: ez mire elég?
-640*480-az kép: nem valami nagy, és alapvetően nem is fényképezésre kell, de ezért milyen? Persze nem egy több megapixeles fényképezőhöz képest! De azért csak jobb, mint egy teló?
Még valami. Profiler belinkelt egy nem nagyar oldalt, ahol 370€ ami 260 Ft-al számolva 96200 Ft. Nahmármost ezt itt Békéscsaba környékén az Euronics-ban 120000 Ft. Igaz van hozzá 5 DV kazetta, és egy 64 MB.os SD kártya. Ennyiért is megéri? Örülnék a gyors válasznak!
Sanzi
Mostmár mindegy, megvettem. biggrin.gif
Athos
IDÉZET(ProFiler @ 2005. May 05., Thu 16:03)
... Ennyiért szerintem megérné. Bár ez még nem 1 MPixeles ...

Ez 800000 pixeles videót készít, ugye? Akkor ez bőven elég. Sőt még a TV-hez sok is.
Sanzi
Igen. Idáig nagyon jó. És a Panasonic név garancia arra, hogy a véleményem nem is fog változni. (Remélem biggrin.gif)
csum-pi
Csak remélem, hogy így lesz! Egészséggel használd, mert elsőre nagyon jó teljesítménnyel rendelkeznek, de a strapabírásuk nem a csúcs! annoyed.gif De, ha azt nézzük, hogy mennyibe is kerül, akkor lehet, hogy ezt a kis "problémát" meg lehet neki bocsájtani!!!!
Sanzi
@csum-pi
Stabilitásuk nem a csúcs???? Szerintem meg pont igen. Nem véletlenül adnak rá 3 év garanciát, míg a JVC-re meg a Samsung-okra csak 1-et.
Szerintem ez nem is hiba. Én akartam elfogadható árban egy olyan márkás kamot, amely megfelel napjaink elvárásainak. DV-s, nagy optikai zoomtartomány, és én csak azért is idesorolnám, hogy a név! A fényképezés is jó, hogy nem szalagra megy, mert onnan kiszedegetni maga lenne a pokol. Így minden ott van az SD-n. Igaz nem megapixelekben, de ez alapvetően egy kamera! Amennyivel többe kerül egy olyan kam, ami értelmes képeket csinál, abból a pénzből 2 olyan fényképezőt veszek.
Bazooka
Sziasztok!

Lehet, hogy OFF a kérdés, de kicsit kétségbe vagyok esve.
worthy.gif worthy.gif

Egy JVC GR-D23 -as kamerát szeretnék firewire kártyán keresztül Win 98 SE alatt csatlakoztatni a számítógéphez. Az op. felsmeri a kamerát sárga kérdőjellel és keresi a drivert. Driver az nincs. Állítólag ehhez a kamerához nincs is 98 - as illesztő. Tanácsként általános illesztőt javasoltak. DE mi az az általános illesztő?!

banghead.gif banghead.gif

Előre is köszönöm!
ProFiler
Mert mindenhez jó, de általában ez egyátalán nem igaz. Én sokkal inkább újabb operációs rendszert javasolnék.

Ciao.
VTK|FekvőrendŐR[Hun]G.I.C.
IDÉZET("Sanzi")
Én is most állok kamera vásárlás előtt. És szeretnék jól válaszatni, az alábbi kritériumok alapján.

-Legyen márkás
-Kizárólag DV
-0 Lux

Szerintem mindenképpen valamilyen Canon camerát válassz az mv sorozatból!
nagyon rövid a reakcióidejük a Digic DV processzorral.

Sok típus van, közöttük bizos megtalálod a megfelelőt.

Pl:mv 730 megfelel az elvárásaidnak kb 130 ezres áron.
Sanzi
@Fekvőrendőr

Már vettem egy Panasonic NV GS-21-es kamerát. Nem mindenben egyezik meg, azzal, amit leírtam.

- Legyen márkás -->Ha a Pana nem az, akkor semmi! biggrin.gif
- Kizárólag DV -->Csakis!
- Legyen rajta fényképezőmód, min. 1.33M, és kártyára --> Fényképez ugyan kártyára, de csak 0.8 Megapixelben. Amennyivel több volt egy ilyen Pana kam, azért már veszek egy belépő fényképezőt.
- Min. 20x optical zoom, digitális nem érdekel --> Meg is van. Sőt 24x. biggrin.gif
- Képstabilizátor, meg a hasonló nyalánkságok --> Annyi beállítás van rajta, hogy csak győzzem. biggrin.gif

Szerintem jó választás volt. Nagyon bejön. És a fényképek is elég jók. Van egy 256-os SD kártyám, és egy kazal képet lehet rá tenni.
kollar
IDÉZET("Sanzi")

-Legyen márkás
-Kizárólag DV
-0 Lux

Meg van egy kérdésem is: DV és DV között is van különség? Egy sima DV kamera 800.000 mibe vesz fel? (pixel, vagy mi?) Mekkora egy ilyen videónak a felbontása?

Kedves DV kamera vásárlók. Nyilván, amiről itt beszélgetünk, az a szokásos kis kompakt 1 CCD-s kamera, ami 80-200,000 ft-ig terjedő árkategóriában van. A CCD az a kis digitális letapogató, ami érzékeli a fényt, színeket, stb stb. Vagyis a lencse által "látott" dolgokat digitális jellé alakítja, és továbbítja a felvevő egységnek. Ez a felvevő egység régen analóg, manapság pedig digitális rendszerben történik. Ennek ma már több módja van: DV, miniDV, miniDVD, HD (vagyis vinyó). Kezdetleges verziója pedig a Hi8 utóda a digital8. Ezeket hagyjuk. A DV és mini DV között csupán kazettaméreti különbségek vannak, illetve némi minőségi is (felbontás9. Sima DVCam kb 3 milliónál kezdődő 3CCD-s profi cuccok, amikkel a tévék dolgoznak. Analógot nem ajánlok senkinek. Ezek a felvételek is kazettára, szalagra történnek, csak a rögzítés nem mágnesezés elvén, hanem digitálisan, kockáról kockára történik. PAL rendszerben (ez a mienk, NTSC az amerikai szabvány) ez 25 kép/másodperc, és 720x576 pixel a felbontás, NTSC esetén pedig 720x540. A lényeg, hogy egy ilyen felbontású képek sorozatát képzeljük el. Nem tűnik nagynak, de pont a DVD felbontásának felel meg. A 800,000 pixel felbontás pont ennek a duplája, ennyit tapogat le a kamera, hiszen többet kell látnia, mint amennyit rögzít. (A digit jelfeldolgozás révén mind a 800,000 pixel rögzítésre kerül ebben a febontásban... részleteket én sem tudom). A lényeg, hogy minden kamera ebben a felbontásban rögzít, és 800,000 pixel a CCD felbontáslimitje. A digit zoom tényleg ne érdekeljen, bár sokat fejlődött az évek során, most már nem is annyira gáz. Képstabilizátorban fejlődött sokat az ipar. Most már svenkelés (vízszintes, folyamatos mozgás) közben nem stroboszkópként rögzít képet. Ma már jók. Amiben nem képesek előre törni, az a kihajtható kijelző napfényben való láthatósága. A kijelzők nagyjából mindegyikben jók, tényleg színhű, és van is értelme, hogy színes. Nagypn fontos viszont a lencse fajtája. Ebben a CarlZeiss cég vezet, de rögtön utána kullog a Canon. Sajnos CarlZeiss objektíveket csak Sonyban találsz, velük szerződtek le, de figylej, nem minden Sony CarlZeiss, ugyanis a Sony gyárt saját SonyLens-t. A Canon nagyon jó még.
Nekem Canon kamerám van, egyszerűen a Sony kidolgozottságával, megbízhatóságával és árával nem értek egyet. Ők csúcsprofi kategórában vezetnek, ahogy lejátszók terén a Panasonic. Szerintem Canont vegyél. Ha olcsót és jót akarsz, akkor a megújult, de nem a legújabb széria csúcsmodelljét ajánlom, ami az MV-750i. Ez mindent tud, amit leírtam, 22x zoomja van, nagyon gyors az autofokusz, aránylag jó a manualitása, értehtő, egyszerű, aztán ami a leírásából kimaradt mindenhol, de a dobozán az a legnagyobb felirat: van benne egy analóg-digit konverter. Vagyis mindamellett, hogy rendelkezik USB ki-bemenettel, DV in-outtal és analóg IN-OUT-tal. Egyszóval, ha van egy analóg jeled (pl. tv, video), akkor azt egy menüből kiválasztott mozdulattal (vagy távirányítón egy gomb) bekapcsolot az analóg-digit konvertert (AV-DV), és máris átengedi magán a kamera a jelet, és máris a számítógépedbe digitalizálhatod az analóg cuccost FireWire porton keresztül DVAVI formátumban, amiből akár DVD-t is tudsz írni, vagy egyből DVD-t a kamerajelből. A képalkotása kimerül viszont 1024x768ban, de ennél jobbat nem nagyon találsz. SD kártyára rögzít képet, videót is. (A videónak nincs értelme, mert 320x200-as, és elég gyatra.)
A legújabb Canon széria jóval drágáb, és nem nagyon változtattak, egyetlen egy előnye van az új sorozatnak, hogy olcsóbb lett a régebbi. Ez a 750i egyébként tavalyi fejlesztés, a 720, 750, 800 és a 830-as szériának a fejlesztése. Ezt ajánlom, és ha látsz Metróban, vagy ilyesmi helyeken, akkor 130-160 között veheted, de ha a PixManian keresztül, akkor 1 héten belül nálad van kb 110-115,000 ft-ért. Igaz nincs magyar nyelvű leírás, de szerintem értehtő lesz a dolog. Kapsz hozzá egy nagylátószögű lencsét is, mert ugye ezeknek a kis kameráknak elég gyatra a nagylátószögük. Ez azt jelenti, hogy ki kell menned a szobából, hogy a szoba másik felén két álló alak beférjen a képbe. Ezzel a telekonverterrel viszont egész jól belátni egy teret, a sarkai kicsit elkerekednek már, meg nem lehet vele zoomolni, de pikk-pakk le- és felcsavarható. Szóval jó. Aztán ami költséged még lesz, az egy pótakksi, mert a gyárival 45 percig nyomul a kamera. Én megvettem hozzá a legböszmébbet (eredeti 40,000, utángyártott 13,000), ezzel 7 órát üzemel. Érdemes. Veszel 5000ért egy kistáskét hozzá, meg 1200 ft-ért egy firewire kábelt, és kész. Sajna ezek az egyéb költségek minden kamerára igazak. WormSign ahonnan vedd az akksit. Másnak délelőtt itt volt, és utólag kell fizetni. Ezt a Canont csak ajánlani tudom. Kérdés van, üzenj emailemre: kollar@axelero.hu Sok sikert, minden jót!
Sanzi
@kollar

Kösz a hosszú leírást, de már vettem kamot, és nem is tervezem a közeljövőben, hogy újat vegyek. biggrin.gif Nagyon meg vok idáig vele elégedve. Még kell majd egy-két kiegészítőt venni hozzá, mint ahogy említetted. Már megvan a kam, 5 db kazetta, és egy 256 MB-os SD. Még kell egy táska feltétlenül, meg még egy aksi. Hol lehetne olcsón hozzájutni ilyen alkatrészekhez? Mert amit a http://www.panasonic.hu-n néztem, az a CGA-DU21-es. A weboldalon 20e fölött írnak egy ilyen aksit. Lehet valahol olcsóbban hozzájutni kiegáészítőkhöz? Mert a Panasonic SD is sokkal drágább, mint mondjuk egy Kingston. (8e volt egy 256-os Sulinetben)
Még annyit, hogy szerintem akármilyen jó a digitális zoom, bármit fejlesztenek rajta, teljesen elég a 24x-es. Teljesen felesleges!
Adani
Digitális Zoom tényleg nem jó sokra. Ha már zoom akkor legyen optikai. A digitális csak szoftveresen felnagyítja a képet, és 24X-es zoomnál már nagyon kockás lenne a kép, szinte nézhetetlen.
kollar
IDÉZET(Sanzi @ 2005. May 27., Fri 21:07)
@kollar

kösz a hosszú leírást, de már vettem kamot, és nem is tervezem a közeljövőben, hogy újat vegyek. biggrin.gif Nagyon meg vok idáig vele elégedve. Még kell majd egy-két kiegészítőt venni hozzá, mint ahogy említetted. Már megvan a kam, 5 db kazetta, és egy 256 MB-os SD. Még kell egy táska feltétlenül, meg még egy aksi. Hol lehetne olcsón hozzájutni ilyen alkatrészekhez? Mert amit a http://www.panasonic.hu-n néztem, az a CGA-DU21-es. A weboldalon 20e fölött írnak egy ilyen aksit. Lehet valahol olcsóbban hozzájutni kiegáészítőkhöz? Mert a Panasonic SD is sokkal drágább, mint mondjuk egy Kingston. (8e volt egy 256-os Sulinetben)
Még annyit, hogy szerintem akármilyen jó a digitális zoom, bármit fejlesztenek rajta, teljesen elég a 24x-es. Teljesen felesleges!

Halihó.

Nekem ilyenolyan 440x digit zoomom van, amit sosem használok. 50x-ig egész tűrhető ez az újfajta processzoros nagyítás. Nem használom, mert minek, de azért az még tűrhető... csak ennyi. Sok sikert, jó használatot a kamerához.
Sanzi
Egyetértek teljes mértékben az előttem szólóakhoz. Még annyit, kérdeznék, hogy hol lehetne utángyártott aksikat venni Panasonic kamerákhoz? Mennyivel rosszabb a minősége az utángyártott cuccoknak? Vagy érdemesebb eredeti tartozékot venni?
Adani
Akksiban szinte semmivel nem rosszabbak. Vegyél lítiumosat, ha lehet kapni, azzal nem lesz gondod. Bármikor rátölthetsz, nem kell megvárni még lemerül, hidegben is működik, egyébként szerintem akksiban semmi különbség nincs gyári és utángyártott között.
ProFiler
Az utángyártottak vagy megpróbálnak jobbak lenni, vagy alapból rosszabbak. Tapasztalatom szerint legtöbbször az utóbbi az igaz. Bár csak Sony-kkal foglalkoztam, de a márka talán most mellékes.

Ciao.
Árpy
Én ezt vettem:
Samsung VP-D352
Vélemény?
Sanzi
Jól néz ki. Tudja amit tudnia kell. Igaz nem fotóz, de ha fotózna akkor sem valami szuper minőségben. De ha tudhatnánk az árát, akkor reálisabban lehetne róla véleményt írni.
Árpy
80 akciósan, de benézték a boltba az árát és 70 lett belőle biggrin.gif

Ne idézz be előtted íródott hozzászólást! <PF>
attika80
Sziasztok.

Olyan kérdésem lenne, hogy tesómek most akarnak venni kamerát, és kinéztek maguknak egy olyan kamerát ami HD-re rögzít! De kicsit bizonytalanok, mert ezek a kamerák olcsóbbak, mint a mini DV kamerák. Miért van ez - nem túl megbizhatóak ezek a kamerák? Van valakinek tapasztalata HD-os kamerával kapcsolatban? Belinkelek két kamerát es örülnék ha mondanátok valamit. Mi a különbség a Mini DV és a HD-s kamerák közt? Előre is köszi. JVC
Sony
Sanzi
Háát, nem nagyon hallottam HD szabványú kamerákról, de annyit levontam, hogy winyóra rögzít, mint egy asztali DVD Recorder. Szerintem nem azért olcsóbb, (sőt amit linket adtál, nem valami "olcsók" biggrin.gif) mert nem annyira megbízhatóak. Csak szimplán "rosszabb" technilógia. (Mint a HI8, Digital 8, meg hasolnók...) Itt gondolok arra, hogy a DV-nek 800k a CCD felbontása, míg itt:
Video Resolution (CCD) 1/6" 680K CCD
Tehát rosszab minőségű képet vesz fel. A többi szolgáltatását tekintve nem tudok nyilatkozni, mint pl a fénykép, vagy az éjszakai felvétel. Da ahogy néztem a linket, ezek azért már alapok az ilyen kategóriában. Mint pl a ZOOM elég jó. (Mármint a 25x elég) Az lenne még egy érdekes kérdés, hogy milyen formátumban rögzít. Mert csak ez van írva az adatlapra:
Format Digital
Mert ami most vannak camkoderek, hogy miniDVD-re vesznek, azok nem mutatnak valami nagy képminőséget, holott megkérik az árát a kamerának. Én javasolnám a mini DV-t, mert elterjedt, egyszerű, tökéletes képminőség... meg sokminden egyébb, amit itt nem sorolok. biggrin.gif
szelesjanos
Sziasztok!

Engem félprofi vagy profi kamerák érdekelnének, KB 300-400eFt ig.

Milyet tudtok ajánlani?

Köszi!
zdanko
Milyen webcamet ajánlotok? nem árt, ha van hozzá mikrofon is. És laptophoz fogom használni. Van olyan, hogy jó minőségű és nem kerül 20 ezer forintba? Milyet ajánlotok?
ProFiler
Logitech QuickCam Messenger Ples. Jóval az általad említett ár alatt van és egész jó a képe. Vagy ha még jobb minőségű kép kell és kompaktabb méret (direkt notebookhoz), akkor: QuickCam Notebook Pro. Bár ez már árban épphogy az általad említett érték alatt van.

Ciao.
fazsi
Sziasztok!
Az örök kérdés: Milyen MiniDV kamerát érdemes venni manapság?
Konkrétabban A Sony HC39 és Panasonic NV-GS 21 példányokat nézegettem.
Jelent-e minőségben sokat, hogy a Sony 1.07 CCD-s a Pana pedig 800K CCD-s?
Egy ismerősöm tavaly vett egy Samsung-ot, én szoktam DVD-re írni neki az Ulead Video Studio-val (PAL-DVD minőséget választva), de nem vagyok elégedett vele.
Kicsit gyorsabb mozgásnál homályos, nem igazán éles a kép, stb...

Még egy: Lebeszéltek a Pana NV-GS75 3CCD-s modellről, mivel 3*540K CCD van benne. A felvétel minősége(élessége) tényleg nem jobb, mint egy 800K CDD-s példányé?
Molt@m
Nekünk most egy Panasonic NV-GS75-ünk van.
Nem írtunk még vele DVD-re, de nem vettünk észre semmi minőséghibát.
A neten nem találok hozzá infót, van egyáltalán?
Amúgy a PCW Szeptemberi számában tesztelik.

Nagyon szimpatikus benne az 1,7 megapixeles fényképező.
fazsi
Nekem annyira nem fontos a fényképezési lehetőség. Inkább a minnél jobb felvételi minőség. (mozgóképre)
focus puller
@fazsi

Én a Sony-t ajánlom neked szívem szerint (már ha ez számít valamit)! blush.gif

Írtad, hogy az ismerősöd Samsung kamerájának "képe", gyorsabb mozgás felvételekor "homályosabb". Ezt a jelenséget, profi kamerákon a Shutter kiküszöböli... Öszintén megmondom: nem tudom, hogy miniDV kamerákon, handycam-eken van-e erre lehetőség... Bár lehet, hogy csak az én kezeim között voltak eddig "butább" DV cam-ok, amelyek nem tudták ezt a funkciót... blink.gif

Visszatérve: már csak az optika miatt is Sony! smile.gif
Nekem ha most annyi pénzem lenne, amennyi nincs biggrin.gif és "amatőr" DV kamerát vennék, akkor mindenképp EZT a Sony kamerát venném meg!

Csau-csau!®
ProFiler
Fazsi véletlenül a jelzés gombra kattintott, itt az üzenete:

"Nos, ennyi pénzt én sem szánok rá. A Pana GS75-öt 136e Ft-ért láttam több helyen is."
szecsa
Hali!

Kamera vásárlás előtt állok és van négy jelöltem. SAMSUNG VP-D353 CANON MV-800 PANASONIC NV-GS17 SONY DCR-HC19. A SONY-t kivéve azonos az áruk a SONY plussz 10000 Ft. Melyiket ajánljátok?
Lex
Sziasztok!
Ismerősöm kért, meg, hogy 80 eFt-ért vegyek neki miniDV kamerát. Két jelöltem van: Panasonic NV-GS17 és Canon MV-800. Nem tudok dönteni a kettő között. Mindkettőben van egy-két plussz a másikhoz képest. Házi videózáshoz kellene. Mit tanácsoltok? Linkek: Canon MV-800, Panasonic NV-GS17
web
Szerintetek milyen ez a kamera?
Megér 125,640 Ft ot?
Itt a leírás róla.
Amúgy ez igaz 3ccd érzékelő és lehet kölső mikrofont csatlakoztani rá?
mattheus
Sziasztok!

Webkamera vásárlás előtt állok és komoly problémám van. Azt a márciusi lapban is olvastam ,hogy jelenleg a standard ADSL feltöltési sebességek mellett nem számíthatok igazán "kiemelkedő" minőségre. Már akár egy pár ezres is megteszi. Én reménykedek, hogy hamarosan sávszélesség változik és ennek fényében szeretném a kamerát megvenni magamnak. Gondolom azért a drágább típusok esetében nemcsak a szoftver körítésben láthatunk különbséget, hanem a képalkotásban is, bár a cikk erre külön nem tér ki roll.gif Kamerák többsége CMOS érzékelős. De mégis most egy 10 E Forint körüli Logitech QuickCam Communicate STX plus ugyanannyit tudna képalkotásban produkálni, mint egy drágább Logitech Quickcam Pro 5000 16 körüli áron ???? ( ennek azt hiszem fejkövetése is van) de nekem a kép, amit készít, az a fontos......

mit érdemes vennem ?
ProFiler
A QuickCam Pro 5000-et használom, CCD érzékelője van. Ennél jobb képű webkamerát nem igazán találni. Az ADSL pedig bőven elég hozzá. Ez hülyeség, hogy kevés lenne. Hol írták? blink.gif

Ciao.
Sanzi
Nállam volt egy olcsó Tesco-s 10e FT-os Genius kamera. Meg egy drágább Logitech. A Logitech jóval minőségibb érzetet nyújtott, de a képe mindekettőnek agyanolyan szemét volt. Mindkettőnek CMOS érzékelője volt... Ha nem volt felkapcsolva a villany, szinte semmi értelmeset nem lehetett belőle kivenni.
ProFiler
Az enyém sötétben is kiváló, éles, szép képet ad.

Ciao.
mizsi
Panasonic NVGS21 típusú kamera vásárlása előtt állok (79.990 HUF). Vélemények ezzel a márkával-típussal kapcsolatban? Elsősorban csak házi felvételek készítésére használnám, mozifilmet nem áll szándékomban vele készíteni.
Sanzi
Nekem ilyen kamom van, és nekem tökéletes. Igaz én még 120e-ért vettem. annoyed.gif Ajánlani tudom csak. Egy probléma, az aksi nagyon gyorsan lemerül, érdemes venni egy pótaksit.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.