Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Probléma source engine-es játékokkal
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Játékok
Kifly
Csoki
Nekem olyan problémám lenne hogy a source engines játékok nem indulnak sad.gif.
Pedig nem egy helyre vannak telepítve. A cs:sorce és a hl2 ep1-az steames és nem indulnak. Ezért leszedtem egy olyat, aminek az a neve, hogy gerry's mod (nem steamról csak próbának) és az sem indul ugyan az a hiba. Mindhárom játék source motoros. Bejön a betöltőképernyő a menü előtt és a hibaüzenet a következő:
1. Engine error
platform error: module failed to initialize
ok

2.hl2.exe-alkalmazáshiba
A "0x0feb3e2c" címen található utasítás a "0x0d6aa1a0" memóriacímre hivatkozott. A memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet: read".
A program befejezéséhez kattintson az ok gombra.
ok

Na valaki segítsen legyen szíves!
Ja és ha számít hogy azóta nem megy mióta elkezdtem letölteni a hl2-t és 66%-nál rákattintottam véletlen és elkezdte behozni a menüt aztán ezzel a hibaüzivel kilépett.
Kifly
Na újabban már csak a half-life csinálja ami jó.
De pont akkor romlott el, amikor úgy voltam vele, hogy még 1x végigtolom úgyhogy légy szíves valaki segítsen!!!
kori
A HL2-tőt letöltődés közben zavarni vétek. Az eredeti játékokkal ilyen hiba nem fordul elő. evil.gif
Kifly
Steam-ről szedtem le és ezáltal eredeti, mivel hogy MEGVETTEM. A gerry's modot csak azért szereztem be nem legális modszerekkel, mert csak ki akartam probálni, hogy más source motoros játékal is ugyanez-e a probléma. De már töröltem mert ment. Szóval a hl2 a bibis. sad.gif
De valahol azt mondták, hogy Windows reinstal lesz a megoldás kulcsa sajna.

Légy szíves írj rendesen! Üdv.:Gereby
Kifly
Nah megvolt windows reinstal és megy hl2. De counter strike source és hal-life2:deathmatch nem megy:( ugyanaz a hibaüzenet. Má töröltem és újraraktam meg minden de nem megy.
Valaki segítsen !!!!
Alex99
Milyen a konfig? ATI kártya van benne? smile.gif
fapuma
OFF
IDÉZET(Alex99 @ 2008. február 2. 0:03) *
ATI kártya van benne?

Légy szíves indokold már meg, hogy miért vagy állandóan ezzel elfoglalva.
ON
Fujitsu
Ezt bírom én is. biggrin.gif

@ Kifly: Milyen driver van fenn a videókártyához? roll.gif
Kifly
Ati kártyám van amin eddig tökéletesen ment és most a legfrisebb driver van fenn amit a múlt héten töltöttem le. Megpróbálom esetleg azt hogy driver geniusal eltávolítom majd újra felrakom. Hátha jó lesz!!
Dave89
IDÉZET(Alex99 @ 2008. február 1. 23:03) *
Milyen a konfig? ATI kártya van benne? smile.gif

A source engine-es játékok éppenséggel fekszenek a Radeonoknak, szóval ez a kérdés elég hülyeség volt ani_wink.gif .
Kifly
ATI catalyst újrarakva legfrisebb dx fenn de a probléma megvan még mindig sad.gif
Fujitsu
A dxdiag mit mond? roll.gif
Kifly
Nekem semmit nem mond. tongue.gif De gugliban rákeresek. biggrin.gif Nah megtaláltam és futattam. smile.gif
Nem talált problémát és az összes teszthez azt írta hogy sikeresen lefutott.
Fujitsu
Ez elég fura. roll.gif A géped hardverei rendben vannak? roll.gif Eredeti a Windowsod? roll.gif
Kifly
Eredeti és minden frissítés fenn van. Hardverek szerintem rendben nem tapasztaltam semmi különöset de leírom a configom:
-Intel celeron 2.8ghz
-msi neo2-v alaplap
-1,5gb ram
-ati 9600 256mb
vinyo meg optikai meghajtó gondolom nemlényeg smile.gif
Nem egy erőmű de eddig minden elfut rajta elfogadható teljesítménnyel

Most keresgettem googleba és talált még egy csomó fórumot ahol erröl a problémárol van szó. Csakhogy angolul vanak amit én nem igazán értek meg sad.gif

Ja meg most azt vettem észre hogy csak azok nem mennek amik kifejezetten multiplayerre vannak kitalálva és nem is lehet singleben játszani. Aaza nekem 2 ilyenem van a counter strike source és a half-life2:deathmach ezek nem indulnak.

Ja és ma kidobott ezzel a hibaüzivel sima hl2-ből is. De utána újra elindítottam és ment simán.
Fujitsu
Hálózati probléma lenne? roll.gif Nem hiszem. Az Eseménynaplóban nézz körül, hátha van valamilyen bejegyzés a problémával kapcsolatban. ani_wink.gif
Kifly
öööö má gondoltam rá hogy megnézem csak hát HOL IS KELL AZT? tongue.gif
Ja és ott írja hogy error meg ilyenek ha valami nem stimmel?
Légyszi segíts mert nem nagyon szoktam ilyeneke nézegetni smile.gif
Ja és szomszédtol beszereztem egy digital zone verziót hogy az mit művel de sajnos ugyanez sad.gif
Fujitsu
Ebben a topikban megtalálod a választ! (A 3. hozzászólásban.) smile.gif
Az Eseménynaplóban nézd meg, hogy milyen bejegyzések találhatóak. Az információkkal nem kell törődnöd, ellenben a figyelmeztetések és a hibák tartalmát böngészd át. ani_wink.gif
Kifly
Köszi megvan smile.gif
Na megnyitottam a rendszer-t és ott találtam egy jópár piros karikát x-el a közepében és mindegyikhez az van írva hogy
forrás: ati2mtag
kategória: CRT
Esemény: 45062
Gondolom ez a videokarira nézve nem jelent jót...
Fujitsu
És mit tartalmaz ez a bejegyzés? roll.gif
Kifly
Ha arra vagy kiváncsi hogy a leíráshoz mi van írva akkor ez: CRT invalid display type
Fujitsu
Milyen monitorod van? Próbálj meg feltenni a videókártyádhoz egy korábbi drivert. roll.gif
Kifly
Egy lg flatron monitor tv-m van
Próbálkozok akkor régebbi driverel
Kifly
Nah felraktam 7.12-es drivert semmi Aztán felraktam 7.10-es drviert semmi majd holnap leht megpróbálkozok még régebbivel 7.8 addig meg nemtudom mi lesz velem sad.gif
Majd codozk vagy valami ani_wink.gif
Fujitsu
A 7.6-os driverrel próbálkozz. ani_wink.gif
Alex99
Vagy amit a kártyához kaptál CD-n.
Kifly
Ok akkor majd 7.6-al megpróbálkozom
Azért ami a cd-n van inkább nem rakm fel 5.7 laughing.gif
Úúú most nézem, kaptam overlockers utility-t is smile.gif. De szerintem nem rakom fel.
Kifly
7.6-os catalyst-nál is ugyanaz a hiba sad.gif
És amikor kiadták a 7.6-ot akkor még tuti ment a CS:S
Alex99
Rakd fel a CD-n hozzá kapott drivert,vagy cseréld ki a kártyát.
Kifly
Sajnos a cd-n lévő 5.7-es driverel az a probléma hogy azzal meg pl cod4 nem indul...
Alex99
Szerintem az a kártya rossz.
Kifly
Lehet. sad.gif
De csak a cs-vel csinálja.
A kártya már csak azért is rossz mert ATI (szerintem).
Pjotr
Kipróbáltad már azt a kártyát egy másik gépben? Ha elhoznád nálam biztos működne...
Miért szidja mindenki az ATI kártyákat újabban? Valaki mesélje már el nekem egy privát üzenetben!
Kifly
El is vinném. twisted.gif De gondolom nem szegedi vagy. smile.gif
És szerintem egyátalán nem biztos hogy működne smile.gif
Itthon sajna nem tudom kipróbálni más gépben mert tesómnak meg faternak is notija van sad.gif
Watto
Pjotr ezt mondjuk énse értem... Meg milyen *** ötlet már ez hogy tegye fel a kártyán lévő drivert.... újabbal is simán mennie kell.
Kifly
Watto te esetleg tudsz tanácsonlni valamit?
Pjotr
Elvonatkoztatva az adott problémától, itt jött ki belőlem az, hogy szerte a fórumon azt látom, hogy mennyire gagyi az ATI... Elnézést!

"Meg milyen *** ötlet már ez hogy tegye fel a kártyán lévő drivert.... újabbal is simán mennie kell."

A kártyán nincs driver. smile.gif És igen, újabbal is mennie kell, sőt!
Zsemb
Nekem is ugyanez a bajom...de nekem Nvidia Gforce 6600-om van mielőtt bármit is mondanátok:)

De már nagyon elegem van az egészből...Haverral akartunk Hamachin játszani lanba de mivel két különböző fajta CS: S-unk volt így ő elhozta nekem az övét, hogy rakjam fel azt és majd úgy jó lesz:) a nagy ****** XD

Erre mikor felraktam kidobta ugyanezt a hibát nekem is, hogy Engine error... aztán ha rányomok hogy oké akkor meg megint csak ugyanazt mint Kifly-nek... a sors fintora hogy én meg a mi nekem volt CS: S-om azt meg nem volt kiírva és a gépről is teljesen letöröltem szal még azt se tom bejátszani hogy én adom oda a havernak és minden megy tovább...

Más fórumon is olvastam ilyen hibákról és volt aki meg is oldotta csak nem írta le hogy hogy...ufff... és hát mivel régi topic volt így hiába írnék úgyse válaszolna rá senki...

szal skacok jó lenne ha találnánk valami megoldást erre az Engine Error problémára...

Előre is köszönöm a javaslatokat...ha vannak:)
Izi Rájder
Hello! Van steam accountom, orange boxot vettem meg már egy éve megvan. Minden játék megy rajta csak a Half Life 2 nem. Régebben működött. A hibaüzenet akkor jelenik meg amikor a játék már a Loading... fázisban van. Akkor kilép és ezeket írja ki:

Engine Error: Platform Error: module failed to initialize és

hl2.exe alkalmazáshiba.: A "0x241f94f7" címen található utasítás a "0x0e6cf41c" memóriacímre hivatkozott. A memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet: read".

Rendszer visszaállítás volt de nem jött össze...
KGigi
Ez inkább memóriahibának, esetleg oprendszerhibának tűnik. Utóbbi nem eredeti windows-okkal szokott sűrűn előfordulni.
trenmost
A megoldás hogy állítsd vissza a Steamedet angolra smile.gif
Pjotr
Egy lehetséges megoldás:
  1. Ellenőrizteted a játékot a Steam-mel (integrity check)
  2. Kilépsz a Steam-ből
  3. Bemész a Steam mappájába > steamapps > [felhasználói név]
  4. Átnevezed a nemműködő játék mappáját (game_old vagy valami)
  5. Elindítod a Steam-et, majd a játékot
Nálam az lehetett a gond, hogy szüneteltettem a letöltést, ebből keletkezhetett hiba.
jagdtigger
@trenmost
Nekem magyaron van és megy vele a CSS, a DoDS is. Szóval nem itt van a hiba szerintem ani_wink.gif .
Spányik Balázs
Épp tegnap raktam fel az Orange Boxot egy 64 bites Windows 7-re, és elkezdtem sokadszor végigtolni a Half-Life 2-t, semmi gond nincs vele. Sőt, legnagyobb megdöbbenésemre, 64 bites módban fut! yikies.gif
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.