Nemo
2005. július 6. 6:43
Üdv!
A címben azthiszem benne van a problémám.
Win2000 van a gépen Aida szerint: Intel Eaglewood D815EGEW alaplapom van, a monitor az integrált videókártyára csatlakozik.
Minden driver fenn van, de mégis szellemképes a monitor, mindeféle felbontás színmélység, vagy frissítési frekvencia mellett is ugyanaz.
Mit tehetek ezellen?
A monitor valószínűleg jó, mert míg a windows be nem lép, addig szép a kép.
Köszi!
Üdv:
Nemo
ProFiler
2005. július 6. 6:58
Valószínűleg a kábellel, vagy az érintkezéssel lesz gond.
Ciao.
ferii
2005. augusztus 17. 9:34
Van swiched? Mert ha igen, akkor nagyon jó szigetelt kábelt kell használni, különben szellemképes lesz. Ügyelj még arra, hogy a monitor kábel ne fusson
220v vezeték mellett, mert szerintem ez is hiba lehet.
Dzot
2005. november 15. 19:06
Nekem is szellemképes a monitiorom akár össze is csomózhatom a kábeleét akkor sem változik. Csak az az érdekes hogy nem mindíg szelelmképes csak néha ugy kb az esetek 90 %ába mikor bekapcsolom a gépet talán nem talán igen
aztután mindíg változik sosem állandó és nem is egyenlő intenzitással:( Van egy GeForce mx440 típusú videókártyám.
A monitorom pedig Relisis TF770 Egyszer elküldtem pestre a montitort garanciával
de viszaküldték hogy nincs semmi baja PLEASE segítsetek tanácsokat kérek
JHa és switch-em sincsen
és a 220 as kábel sics közel hozzá
titusz
2005. november 16. 16:52
Videókártya driver frissítést próbáltad?
A gépház nincs túl közel a monitorhoz?
tomykav
2005. november 16. 17:30
Amikor vettem a monitoromat, a manual-ban benne volt, hogy a Föld mágneses mezeje okozhat némi zavart a képben

. Lehet. hogy nálad is ez a probléma. Ha van hangszóró a monitor mellett, azt tedd el onnan messzire.
Dzot
2005. november 16. 19:53
Az mit jelent
, hogy a föld mágneses mezője

?
Egyébként csak angolul van a használati utasítás és nem találtam benne i
lyesmit.
Nincs közel a monitorhoz egyébként a gépház a szobában lévő he
lyzete nem változatat he
lyzeten ugyan az a képe.
először mikor arrébbraktam akkor megörültem

de csak 10 percig tartott az örömöm

Se hangszóró se semmi másnak nincs közelében
egyébként ez a föld mágneses tere dolog lehetséges, mert felküldték pestre a monitort és azt mondták hogy jó

meg még csak 4db geforce videókártyával próbáltam ki a monitort. Majd egyszer Atival is ki kéne próbálni.

Esetleg ha betekerném a monitort valami alufóliával, akkor ki lehetne próbálni ezt a föld mágneses tere dolgot.
tomykav
2005. november 16. 20:32
Lehet, hogy nevetsz rajta, sőt én sem akartam először elhinni, de végül is lehet valami igazságalapja. Az iránytű is a mágneses pólusoknak megfelelően áll be észak-dél irányba. A CRT monitorokban tekercsek térítik el az elektronokat (TV működése) az általuk előállított mágneses tér által (fizika), így egy másik mágneses mező (pl. hangszóró, vagy a Föld mágneses erővonalai) bezavarhat a működésbe (az elektronok nem a megfelelő helyen csapódnak be a fluoreszkáló felületen, és nem azok a képpontok kerülnek kigyújtásra, amelyeknek kellene >> szellemkép). Szerintem...
Egyébként a mindenféle szakértők (nem jut az eszembe, mi a hivatalos nevük), akik abban adnak tanácsot, hogy a lakás mely részére kerüljön az ágy, szekrény, stb. is a mágnes vonalakat érzékelik. (Vagy valami ilyesmi...)
Mindenesetre nem biztos, hogy hülyeség, és mint említettem, a monitorom kézikönyvében is szó volt róla.
Dzot
2005. november 17. 16:11
Nah
új felfedezés
.
Azt vettem észre
, hogy mikor bekapcsolom a monitort
, akkor még nem melegszenek be az alkatrészek egyaránt videókártyában
, egyaránt monitorban
. Tehát ez kb 2-3 perc
, ad
dig nem szellemképes a monitor
. Aztán néha gondol e
gyet és megint jó le
sz
, de aztán megint szellemképes
. Egyébként jobbról balra haladnak ezek a "vonalak" a monitoron
. Mindig
, akárkogy he
lyezem el a szobában a monitort
.A Föld mágneses teréről annyit
, hogy az szerintem normális magyarországi esetben ez nem számottevő. Szerintem nagyon érzékenynek kellene lennie a monitornak
, hogy észrevegye a hibákat
. Még annyit
, hogy a mágneses tere a
Földnek szerintem nem változik az intenzitása percenként. De elég hü
lye vagyok hozzá
, azért kértem tanácsot
.
Légyszíves máskor jobban ügyelj a helyesírásra! <PF>
titusz
2005. november 17. 21:49
Állítsd át a monitorod frissítési idejét.

(tipp)
Laali
2005. november 17. 22:04
A Föld mágneses mezője nem hiszem, hogy szellemképet okozna. Színhibát igen. Hasonlót már talán TV-nél tapasztaltam, amikor a készülék nem a normál helyzetben, hanem fejreállítva volt. Meg kellene próbálni a monitort egy másik számítógéppel, hogy egyértelműen kiderüljön, hogy a monitor vagy a számítógép okozza a szellemképet. Nem hinném, hogy itt a készüléktávolságok számítanának, nem két különböző helyről érkező jel lehet.
ordító egér
2005. november 18. 0:01
Most, hogy kicsit fáradt vagyok, és azt hiszem egy sörrel többet ittam mint kellett volna mintha én is szellemképesnek látnám a monitoromat.
@Dzot
Nálad a kábelezésre tippelnék. Vagy egyszerűen csak kezd behalni valamelyik alkatrész.
Miért nem próbálod ki a monitort egy másik géppel, vagy a gépedet egy másik monitorral?
Dzot
2005. november 23. 13:23
Kipróbáltam a monitort másik gépel és nem annyira szellemképes de még úgy is észre lehetett venni tehát a monitorban van a hiba egyébként kábelt ki tud kicserélni?
TV szerelő vagy pedig számítógépes boltba vigyem el? Mert itthon nem akarom elkezdeni forrasztgatni.
ProFiler
2005. november 23. 13:26
Inkább TV-szerelőhöz vidd, mert a számítástechnikai üzletben tapasztalatból mondom, hogy senki nem fog ehhez érteni. Maximum beküldik a márkaszervízbe.

Egy TV-szerelő biztosan megcsinálja.
Ciao.
bniki
2006. február 20. 13:22
A monitorom szellemképes. Mikor bekapcsolom a gépet és belépek a biosba, ott még nem fedezhető fel, de ha bejön a Windows, a betűknek azonnal árnyéka lesz. Eléggé szemrontó tud lenni. Mikor megvettem a monitort, még panaszmentes volt. Egyszer használtam a lemágnesezést és talán utána keletkezett a jelenség.
Mi lehet az ok?
Minden tippet és tanácsot szívesen veszek.
Samsung SyncMaster 763MB a monitorom (CDT). 1024X768, 85Hz. A videokártya Nvidia Geforce FX5200, ami tudom nem a legjobb, de mikor megvettem a monitort, még nem volt szellemképes. Lehet, hogy a kábel megtört? Még kipróbálom egy másik gépnél és másik kábellel is, de ha nem lesz jó, mit próbáljak még?
Előre is köszönöm!
kori
2006. február 20. 13:31
Elösször próbáld a videókártya driverét frissíteni! Mivel és hogyan csináltad a lemágnesezést?
ProFiler
2006. február 20. 13:45
Nem lehet, hogy a ClearType engedélyzve van?
Ha pl. a Paintben rajzolsz egy egyenes vonalat, akkor az is életlen?
Ciao.
bniki
2006. február 20. 14:19
Most nem tudom kipróbálni, mert a munkahelyen vagyok, de tuti, hogy annak is van árnyéka jobbra.
Mi az a ClearType és hol tudom megnézni?
Lemágnesezés funkció a monitor menüjében van. Samsung Syncmaster 763 MB.
Videokártya driver frissítést az nvidia honlapján találtam, de nem vagyok benne 100%-osan biztos, hogy a megfelelőt töltöm le. Lehetséges-e, hogy a monitorkábel-törés okozza a szellemképet? Bár már mozgattam a kábelt, de semmi változás.
ProFiler
2006. február 20. 14:27
Hogyhogy jobbra?
Egyébként itt:
Asztalon jobb klikk

Tulajdonságok

Megjelenés fül

Hatások

A képernyőm megjelenő betűtípusok simítása.
De ha valóban másnál is ez van, akkor első körben érdemes lenne a grafikus kártyád driverét frissíteni.
Ciao.
bniki
2006. február 20. 14:44
Lehetséges-e, hogy a monitorkábel-törés okozza a szellemképet? Bár már mozgattam a kábelt, de semmi változás.
Minden betűnek, ábrának stb. a jobb oldalán van a szellemkép.
A ClearType-ot csak 16 óra után tudom kipróbálni, mert akkor érek haza.
Addig is köszi a tanácsokat!
Predator
2006. február 20. 16:36
A lemágnesezéstöl biztos nem lehet.
Nekem is ilyen monitorom van.
bniki
2006. február 20. 16:59
És neked semmi gond?
Nem a ClearType okozza a gondot. Lefényképeztem a jelenséget, be lehet ide szúrni?
Predator
2006. február 20. 18:39
Már egy párszor csináltam de minden ok.
A videó kártyádal van a gond szerintem.
bniki
2006. február 20. 18:49
Holnap kiderül remélem, mert akkor tudom kipróbálni egy másik géppel, ill. az én gépemet egy másik monitorral.
Ha a kábellel van a gond, akkor hogyan tudom kicserélni? Szétszedni és forrasztani? Vagy a Samsung 763 MB-nél nem kell forrasztani? Hol lehet venni monitor kábelt hozzá és mennyibe kerül?
A kérdésedet máskor csak egy helyen tedd fel! Semmi értelme több szálon kérdezni! A többit töröltem! <PF>
Sityu91
2006. augusztus 21. 8:39
Nah ezt magyarázza meg valaki. Most hogy vettem egy új gépet a másik mellé, ahoz vettem egy nagyobb monitort mint a régi, és mivel az új gép lenne a fő gép azon szeretném használni, de a főgépen szellemképes a nagy monitor, de ha kicserélem a két monitort, akkor mindkettő monitor szép képet ad. Ilyenkor mivan?
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.