kori
2008. november 3. 16:58
Szerintem Vettel is bebizonyította, hogy a legjobbak között van a helye. Ha egy jobb csapathoz kerül, még akár VB címet is nyerhet. Hamilton pedig 8 aranyat szeretne pályafutása alatt, na ebbe néhányan beleszólnak majd.
Adani
2008. november 3. 18:23
1 már megvan, már csak 7 kell.
Timer
2008. november 3. 20:02
Kell is az egészséges önérzet, az visz előre. Mondom az egészséges. Hami, Hami, gyúrjál még, majd az ötödik környékén visszatéhetünk erre a témára.
ProFiler
2008. november 4. 23:42
Gratulálok Massának, sajnálom, hogy nem ő nyerte meg. Jobban megérdemelte volna - márt csak az a tudat is, hogy több futamot nyert. Massa akkor lenne biztosan világbajnok, ha Kimi nem a Ferrarinál lenne. (Csak Massa pontjait veszi el feleslegesen...)
Ciao.
mike22
2008. november 6. 7:00
Azért, ha Massa lett volna hasonló cipőben, mint Räikonen, akkor most őt szekálnátok, nem?
Ez is jó lesz:
http://www.pcworld.hu/forum/index.php?show...mp;#entry364823
MOSAIC
2008. november 6. 9:29
Az utolsó verseny nagyon jóra sikeredett! Szegény Massa-nak drukkoltam. Hamiltont nem szeretem, de ez még változhat.
Adani
2008. november 6. 9:52
Viszont Massa egy győzelmet ajándékba kapott ( Spa ugye). Egyébként már nyilatkozták is a Ferraitól, hogy nem jó a pontrendszer, mert kevesebb győzelemmel is lehet Vb valaki. Érdekes, ez tavaly nem számított nekik.
Fujitsu
2008. november 6. 19:09
IDÉZET(Adani @ 2008. november 6. 9:52)

Viszont Massa egy győzelmet ajándékba kapott
Viszont kettőt is elvesztett önhibáján kívül, míg Hamilton egyet sem (vagy rosszul emlékszem?). Érdemes elolvasni a vezess.hu weboldalon a napokban megjelent
írásokat, némelyik igencsak tanulságos.
mike22
2008. november 7. 19:15
Ezek megint csak a "ha" kezdetű mondatok. Ezzel nem érdemes foglalkozni. Ez van, Hamilton a bajnok!
Fujitsu
2008. november 7. 20:08
IDÉZET(mike22 @ 2008. november 7. 19:15)

Ezek megint csak a "ha" kezdetű mondatok.
Melyik?
IDÉZET
Ez van, Hamilton a bajnok!
Idén 1 ponttal valóban ő nyerte a bajnokságot, efelől semmi kétség; vita nincs az ügyben.
Adani
2008. november 7. 23:16
Elkezdtem kiiirogatni a 2008-as szezont DVD-re, és belenézegettem közben a futamokba. Azt vettem észre, h a Ferrari már Ausztráliában is használta a lámpás indítót, sőt a Török nagydíjig ahogy eddig figyeltem mindenhol volt. Eddig úgy tudtam, csak a szezon közepétől használták. Akkor viszont adódik a kérdés, h ha egészen Valenciáig semmi baj nem volt vele, akkor később miért lett? Azt tartom valószínűnek, h úgy tervezték először, h akkor válthat csak zöldre ha a töltőcső már nincs csatlakoztatva. Később pedig gondolom ezt a részt kivették a programjából és csak és kizárólag akkor adja a zöldet ha a kezelője nyomja a gombot. És ahhoz, h időt nyerjenek ezzel, kicsit mindig elébe kell mennie a dolgoknak, azaz hamarabb kell nyomnia, mert van némi késleltetés. Ha pedig hamar nyomja akkor azt látjuk mint ami Massával történt Szingapúrban vagy Kimivel Valenciában hamar jön fel a zöld és a versenyző elindul.
Azt egyébként most is vallom, h szerintem baromság és szinte nulla előnyt ad a régi nyalókához képest, viszont a hibalehetőség sokkal nagyobb és a hibákat sem lehet korrigálni minimális időveszteséggel. Ugye ha kicsit is előremozdul már nem látja a lámpát, a nyalókás ember viszont ilyenkor visszaugorhat a kocsi elé ( Szingapúrban pl. az egyik Red Bull (Coulthard?) is hamarabb indult, de a nyalókás ember visszacsapta a nyalókát és így azonnal megállt és a nyalókás ember odaállt ak ocsi elé és jelezhette, h mikor mehet újra.
mike22
2008. november 8. 14:33
Igen, nem mindig a csúcstechnika a legjobb

! Nem hiába térték ők is vissza a hagyományos "nyalókára". Én írtam nem rég, hogy ne kezdjünk "ha" szóval mondatot, de ha nem ezt használják Massa a világbajnok...
bill
2008. november 8. 22:35
Jövőre azt hiszem Vettel lesz az akinek drukkolni fogok, hogy továbbra is kenje szépen a száját a sok "én vagyok az egyik vb-cím esélyes"-nek.

Olyan tehetséget érzek benne mint Kubicában. De így hogy még nem a befutott, a jobbak között jegyzet pilóta, sokkal izgalmasabb. Legalább is számomra.
bill
2008. november 10. 21:24
mike22
2008. november 13. 20:19
Király

!
bill
2008. november 21. 16:06
Adani
2008. november 21. 17:13
Szokatlannak szokatlan, de majd megszokjuk ezt is.
bill
2008. november 21. 18:03
Valahol azt olvastam menetközben változtatható lesz a szárnyak állása. Ez viszont érdekes lesz ki mennyi előnyt tud belőle kovácsolni. Gondolok itt elsősorban a nagyon lassú és nagyon gyors pályaszakaszokkal rendelkező pályákra.
Adani
2008. november 21. 18:18
Ezzel viszont csökkenni fog majd a nagyobb csapatok előnye valamennyire, mert egyszerűbb lesz beállítani az autót. Ugyanis manapság az F1-ben egy jó beállítás sokat számít és a nagyobb ( több pénzből gazdálkodó) csapatok jó szakemberekkel jobban megtalálják a legjobb beállítást. Pláne olyan pályán, ahol kompromisszumra van szükség, mert van benne gyors rész meg technikás kanyarok is ( ilyen volt pl. az indianapolisi ahol már nincs futam). Nézzétek csak meg pl. Monzában nem szokott akkora különbség lenni az autók között mint máshol, oda egyszerű beállítani. Most meg mikor elektronikusan lehet a szárnyakat állítani megoldható, hogy a gyors részeken minimális szárnyakkal a kanyarokban maximális leszorítóerővel menjenek, nem kell sakkozni, hogy a két véglet között melyik az optimális, amivel egyenesben sem lassul le, de a kanyarokban az lesz tapadás. Viszont több feladata lesz a versenyzőnek. Ugyanis ezt is neki kell állítania. Egyenesben minimál szárny majd mielőtt befordulna a kanyarba maximumra a szárnyakat. A slick gumikat is jó újra látni.
Remélhetőleg a KERS is meghozza a várt eredményt és több előzést láthatunk. Vajon lesz olyan mikor nitró is lesz a kocsikba?
bill
2008. november 21. 19:47
Egyet értek! Pont erre gondoltam én is, remélem közelebb kerülnek a gyengébb csapatok az él bandákhoz. Aztán lesznek nagy csaták nem kis örömünkre.
Silent Psycho
2008. december 5. 12:17
Adani
2008. december 5. 12:31
Ez nem jó hír, 10 alá sosem csökkent a mezőny. Ha így marad akkor harmadik autót kell indítania a nagyobb csapatoknak. Már a 2000-es évek elején is felmerült mindig ez, mikor 10 csapat volt csak akkor is a levegőben lógott, hogy a Minardi bármikor megszűnhet. De még van remény, hogy valaki megveszi a csapatot, mert árulják.
Einstein
2008. december 5. 12:38
Nem lenne rossz ha 3 autó/csapat lenne mert akkor sokkal jobb lenne a csapat taktikai szempontból a versenyek. Álom, álom, édes álom.
mike22
2008. december 6. 9:36
Én is sajnálom a Hondát. Bár, sajnos nem nagyon jötzt be nekik egyik szezon sem. Talán akkor voltak a legjobbak, mikor beszálltak a Form,a1-be

.
Einstein
2008. december 6. 10:34
IDÉZET(mike22 @ 2008. december 6. 9:36)

Talán akkor voltak a legjobbak, mikor beszálltak a Form,a1-be

.
Akkor is jók voltak amikor Schumi sorra nyerte a vb címeket mivel akkor másodikak voltak a bajnokságban.
bill
2009. február 10. 17:02
mike22
2009. február 10. 19:07
Ez nagyon király Bill! Kösz a linket!!!
Jay
2009. február 12. 20:21
Első látásra, egy kicsit furcsa az új autó, de jól néz ki. Kezdődhetne már a szezon.
bill
2009. március 5. 21:02
Slim
2009. március 15. 18:56
Valaki nem akar egy új szavazást indítani?
mike22
2009. március 15. 19:32
Igen, új élvad...
Mit szóltok a Hondához (Brawn GP)? Mindenki fél tőle, hogy elöl lesznek... Bár nem csoda, legalább egy éve erre készülnek.....
ProFiler
2009. március 15. 21:45
Remélem lesz időm holnap elkészíteni.
Ciao.
Ugyan nem vagyok F1-ben érintett, de összedobtam. <Pjotr>
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.