InterPici
2008. január 10. 14:18
Sziasztok!
Házimozizni szeretnék, csak nem igazán vagyok jártas benne. Már van egy asztali dvd lejátszóm, és ezt ki akarom egészíteni egy komplett házimozira. Amiben először is tanács kéne, az a hangfal szett. 30 000Ft-nál nem akarok többet költeni rá, és nem tudom milyen 5.1-es hangfal szett lenne a legkifizetődőbb. Illetve, nem tudom hogy szükségem van-e erősítőre, és ha igen milyenre.
Alex99
2008. január 10. 14:27
Hello. Szerintem jobban járnál, - ha 30 ezret tudsz rá költeni - ha vennél 1 komplettet.
Itt az ELTA-tól a BOSE-ig mindent megtalálsz.
Érdekes, hogy nálunk a BOSE Lifestyle 48 1,5 millió ft, míg kinnt a WAL*MART-ban k.b 700.000 forint-nak megfelelő dollár.
Shia-ko
2008. január 10. 19:58
Most láttam 25-ért Genius fadobozos 5.1-es rendszerét. A régi van nekem, és ár/értékben abszolót nyertes ebben az árkategóriában. Ha meg még ráköltöd a maradék 5-öst, és kipofozod a mélynyomót, akkor még keményebb lesz.
InterPici
2008. január 10. 21:34
A feltételezem a giniusnak a SW-HF5.1 5000 típusára gondolsz. De mit értesz a mélynyomó kipofozásán? Eléggé laikus vagyok ezen a téren.
Shia-ko
2008. január 11. 8:23
Alapból szép hangja van ebben az árkategóriában, de ha kicseréled a hangfalszivacsot a sub-ban, és gyantával eltömíted az esetleges réseket, akkor még jobb lesz.
Soma01
2008. január 11. 8:42
...meg belül is átkábelezed. A satelitekhez is jobb, ha rendes kábelt veszel, legalább előre és a centerhez. de így lehet több lesz, mit +5e. De az ráér később is. Azt majd megcsinálod pár hónap múlva. Akkor majd legalább olyan lesz, mintha 1 kategóriával jobb rendszered lenne. Egy kis tuning lesz. Majd meglátod, mintha az egészet kicserélték volna egy másikra, eggyel jobb kategóriára.
Amúgy, ebben az árban az a Genius éri meg a legjobban. Fa dobozos... Olyat amúgy ne is nézz, aminek a hangszórói műanyag dobozban vannak.
InterPici
2008. január 11. 9:56
Gyanítom a kábelekkel lesznek dolgaim, mert a dvd lejátszómon RCA és optikai kimenet van, a geniuson meg szerintem jack dugó lesz, mert alapvetően PC-khez találták ki.
Soma01
2008. január 11. 10:09
Hát, így már más a leányzó fekvése! Kell egy olyan cucc is ami dekódol neked.
Sajnos az a legolcsóbb megoldás, hogy veszel egy gagyi lejátszót pl. a Tesco-ban, amin van 5.1 kimenet és akkor jöhet a Genius. Ettől, minden csak drágább. Nézzél ki valamo olcsó és jó lejátszót, ami visz mindent.
InterPici
2008. január 11. 10:16
Ennek 5.1-es kimenete van csak RCA-ban.
Soma01
2008. január 11. 10:33
Jaaa! Akkor én értettem félre.
"mert a dvd lejátszómon RCA és optikai kimenet van" Ezt úgy étrettem, hogy digitális mindkettő.
Szóval akkor minden rendben. Megveheted a Geniust, lehet még kábelt is adnak hozzá gyárilag. Kérdezd meg milyen kábelek vannak hozzá gyárilag. De ha nincs, akkor veszel 3db RCA --> Jack szereo átalakítót és készen is vagy. De az is lehet, hogy a Geniuson RCA van és ez a valúszínűbb és alapból adnak hozzá ilyen átalakítót, hogy a hangkártyával össze tudd kötni és akkor neked csak RCA --> RCA kell. De ha veszel kábet, ne gagyit vegyél!
Minimum valami aranyozott Hama-t.
Vagy:
http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid=cs...&csoport=63 de inkább:
http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid=cs...&csoport=64(Úgy látom, anyagilag úgy jönnél ki legjobban RCA --> RCA esetén, ha 3db 2 csatotnás RCA-t vennél, olcsóbb mint 2db 3 csatornás.)
Shia-ko
2008. január 14. 9:21
A Geniuson RCA bemenetek vannak.
Ebben a kategóriában pedig mindegyiknél le kell cserélni a hangfalkábelt, ahogy az MP3/4 lejátszóknál a gyári fülest.
Folytatás itt
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.