Painkiller
2007. december 21. 8:26
Nemrég állítottam össze egy gépet 7000 forintból.

933Mhz processzor, 256Mb sd RAM, 20 GB maxtor winyó, geforce 4 mx 440 64 MB videókártya.
A probléma hogy felraktam az NFSU 2-őt és az egészen addig problémamentesen futott amíg egy nagyobb pályát be nem töltött. Akkor lefagyott és csak a reset gomb segített. De ugyanígy volt ez az age of empires 2-vel.
Mi lehet a probléma? Kérlek segítsetek!
Omega32
2007. december 21. 11:23
A probléma, hogy ez a gép gyenge. NFSU2 még anno nekem is szaggatott a régi gépen (Geforce4Ti, 512 mb RAM).
Esetleg a grafikai beállításokat vedd lejjebb.
Spányik Balázs
2007. december 21. 12:09
Az Age-nek mennie kéne rajta simán (anno PIII 450 MHz-es gépeken Age-eztünk a Microsoftban). Memóriára gyanakodnék.
Painkiller
2008. augusztus 24. 19:42
Megvan a probléma....
Sajnos az agp port meghalt az alaplapon, ugyanis egy 4mb-s pci-os kártáyval tökéletesen futott az age of 2...
Spányik Balázs
2008. augusztus 24. 20:21
Ezt nevezem kitartó hibakeresésnek!
Painkiller
2008. augusztus 25. 16:05
Ehhh...sajnsos most nézem, h itt is van hozzászólásom:D
noone88hun
2009. július 15. 19:16
Sziasztok.
Nekem is problémám lenne. Mostanság ha játszom valamivel (euro truck, harry potter) pár perc után hibaüzenettel kilép a játék.

Régebben ezt nem csinálta ugyanezekkel a játékokkal sem. Mi lehet a baj?
Ati radeon 9600 a videókártyám, a RAM 512 (tudom kevés). 2GHz processzor.
Csaba_#
2009. július 17. 11:25
Esetleg megoszthatnád velünk a hibaüzenet szövegét is.
extrafiu
2009. augusztus 25. 17:40
Üdvözlet. Mint mindenki másnak nekem is lenne egy problémám.
A játékaim akadnak, de csak amikor a játékban "füst" vagy "por" lelhető fel. Ilyenekre gondolok hogy: köd, füstgránát, lépéseknél a por, sima füst.
Tudom kicsit hülyén sikerült megfogalmazni.
Csak akkor akad a játék ha a füst közelébe megyek pl ezekben: cod2, mohairborne, bia hell's highway, cod4, pop4
Mint láthatjátok nem csak a legújabb, leggépigényesebb játékoknál jelentkezik a probléma.
A config: 2GIB ram, geforce 8600 gt 512mb videókari, amd athlon 64 2magos 2,31ghz proci
Ezzel a konfiggal ezen játékok mindegyike tökéletesen kellene hogy fusson. A videókarihoz a legújabb driver, és physics van, de már próbáltam a hozzá kapottal is. Régebben nem csinálta ezt

, most nem tudom miért van. Már próbáltam máshol is utána érdeklődni, de nem sok sikerrel. A gép teljesen újra van rakva. Várom ötleteiteket, vagy további kérdéseiteket.
Előre is köszönöm!
Dave89
2009. augusztus 25. 20:14
Semmi probléma nincs ott. Ezeknél az effekteknél ez a videókártya ennyit tud. Főleg, ha kicsit nagyobb felbontásban, és magas részletességben játszol.
Pjotr
2009. augusztus 25. 21:00
Ha régebben nem volt ilyen, akkor elképzelhető, hogy a meghajtóban aktiválva lett néhány képjavító effekt.
extrafiu
2009. augusztus 26. 14:29
Köszönöm a válaszokat, de dave98-al kicsit vitatkoznék, mert hát írtad hogy ennyit tud. De régebben nem volt ez a baj, s ráadásul azóta már egy új Geforce 8600 GT van benne, mert az előző tönkrement. Azon is gondolkodtam, nem csaptak-e be a boltban, hogy használtat tettek-e bele, de ezt meg nem bírom sajna leellenőrizni. Mondjuk a bolttal már voltak vitáim mert mikor az első 8600-as tönkrement, kicseréléskor, a 256mb-os tesóját tették bele, amit hazahozva driverfirssítés közben tudtam meg. Aztán másfél hónapig tartott még leküldtek egy olyat amit én rendeltem eredetileg.
VISELKEDJÜNK, HÉ!
extrafiu
2009. augusztus 26. 14:38
Mit javasoltok, menjek a blotba és reklamáljak egy újat? De mi van ha tényleg gyenge és csak megszívom?! Lehet be kellene fektetnem egy 9600-asba már.
Dave89
2009. augusztus 26. 14:44
Nézd, nem okoskodásból írom, de ez a kártya Cod2-ben, DX9-et használva (de egyes helyzetekben még DX7-et használva is) be tud menni 40 FPS alá, amit már észre lehet venni. Esetleg még annyi különbség lehet, hogy DDR2-es rammal szerelt kártyát raktak a gépedbe, régen pedig GDDR3-as volt, és így még gyengült a teljesítmény. Meg persze az is elképzelhető, amit Pjotr írt (egy-két plusz látványjavító effekt be van kapcsolva a driverben).
Duplapostot meg máskor ne írj, szerkeszd az előzőt.
extrafiu
2009. augusztus 28. 18:30
Értem, köszönöm, a "VISELKEDJÜN"-hez, meg csak annyit, hogy ott már rászedtek, mert amikor megkaptam végre a gépet, visszavéve dvd író elrontódása miatt derült ki, hogy hopp ez nem az amit rendeltünk, sőt még nem is új, mert tök megviselt volt és még a leírást, gyártószámot, tartalmazó papír is félig le volt kaparva. De értek a szóból, többet nem mondok ilyet. Az igazság fáj.
L.Gyuri
2009. augusztus 28. 20:08
Én nekem akkor szokott füstös effekteknél akadni játék, ha be van kapcsolva a v-sync.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.