web
2005. július 3. 21:52
Hello!
Tudom, hogy ez vagy ilyen téma létezik de ezt olyan céllal hoztam létre, hogy egy komplett Web kiszolgáltatót akarok létrehozni magamnak és barátaimnak, amin a weblapjukat tudjuk tárolni.
Nah, remélem érthető eddig?
De elkezdem.
Szereztem egy P2 Intel Celeron 333Mhz 120Mb SD ram 3Gb-os gépet és ebből szervert akarok építeni. (Win. 2000 van fönt)
Akkor mit kell tennem, hogy fiókokat hozzak létre saját username és password-al.
Én az URL elérési utat IP címmel akarom majd elérni.
De akkor hogyan kezdjem, milyen progik kellenek +Mysql is kell rá.
OP rendszer milyen kell?
Köszi előre is a segítséget.
benkovics
2005. július 3. 23:54
Greene
2005. július 4. 7:14
Először is nem ártana egy fix IP.

. Aztán meg kéne nézni a szerződésed, hogy a szolgáltató engedi-e (lásd: Benkovics Tomi).
Win2000 az jó, csak a Server változat kéne fent legyen...
web
2005. július 4. 23:16
Axeleros a netem, de nem értem, hogy "lásd: Benkovics Tomi";ezzel mit akarsz?
Neki is saját szervere van?
De az axeleronak írtam egy @-cot és kiderül, hogy engedi-e?
Akkor a gép az jó amit összeraktam?
Hálókártya elég egy benne?
web
2005. július 5. 18:44
Akkor,
1. Milyen OP rendszert tegyek fel?
2. Kell e érte fizetnem, hogy van egy hosting szerverem?
2a. PHP-t tudja kezelni majd?
3. Az axelero engedi ezt?
4. Fix IP címet hogyan csináljak?
Mert olyat is hallotam, hogy a windows szerverért fizetni kell, melyik a jobb, a Linux vagy a Windows???
A lépésben elég csak egy hálókártya és ADSL vonal összedugni és már megy is a net?
Köszi a segitséget előre is.
benkovics
2005. július 6. 9:09
A 2;- 3;- 4-dik kérdésedre, mindenképpen a szolgáltatónak kell választ adnia! Valószínű, hogy ezekért fizetni kell! A fix IP általában elég sokba kerül...
1; Valamilyen szerver oprendszert.... pl: Linuxot, vagy az ingyenesen megrendelhető Server 2003 SBS-t, esetleg, egy Windows 2000 Server...... Szóval csak a pénztárcád szab határt.....
2a; Ha feltelepíted, akkor minden bizonnyal!
apacs
2005. július 6. 9:17
A fix ip címet ki lehet kerülni ezzel:
http://www.dyndns.hu/
arpsoft
2005. július 6. 15:26
Nos, amire Neked szükséged van, az egy web-szerver programocska.
Bármelyik Win változaton futtathatod. Van ingyenes is, olyan is, ami több oldalt tud kezelni egyszerre.
Használd a Google-t, keress "freeware webserver"-re.
Ha myip-t vagy dyndns-t fogsz használni, akkor ki kellene próbálni, hogy beenged-e regisztrálni egy ip címre több oldalt.
De jobb lenne a fix ip, ami kifizethető, ha többen osztoztok a költségeken.
A szolgáltatód biztosan nem engedélyezi szerver telepítését magán jellegű előfizetésre, ez a szerződésedben is benne van, csak el kell olvasni.
Ezen kívül elég satnya lesz az átvitel is, mivel a küldési sávszélesség töredéke csak a fogadásinak.
web
2005. július 6. 18:44
De ha mégis telepítek egy szervert ez kitudódik?
Felhívtam őket és azt mondták, hogy szervert telepíthetek ez szolgáltatótol kötetlen azaz lehet a fix IP cím 4000 Ft havonta és ez csak cégeknek van, úgy hogy maradok apacs ajánlatánál azon az oldalon.
De akkor ez azt jelente @arpsoft, hogy amit mondtál OP rendszer bármilyen jó, mert Benkovics szerint szerver OP-nak kell fentlennie?
Mert nekem Win. Me. van rajta.
benkovics
2005. július 6. 22:33
Oké!
Csak én nem tudtam, hogy van free webszerver program is! Még soha sem foglalkoztam ezzel a provlémával....
De valószínű, Arpsoft mesternek lesz igaza! A feltöltési sávszéllel borzalmas lesz a ti oldalaitokat böngészni!
web
2005. július 6. 23:17
@benkovics
Igen, iró gyorsz lesz majd, jó sokat kell várni és a nyugtatókat enni folyamatossan. (csak vicc)
Akkor megkérem @arpsoft segítségét, hogy segítsen nekem.
arpsoft
2005. július 7. 15:40
Én javasolni tudom a
Sambar szervert.
Van ingyenes verziója, és egy csomó mindenre képes.
web
2005. július 7. 19:43
Akkor most melyiket
töltsem le?Akkor a windows me. maradhat most ami a gépen van?
apacs
2005. július 7. 21:00
Szerintem maradhat.
Ezek közül töltsd le valamelyiket:
- DOWNLOAD 6.2 Windows (.ch)
- DOWNLOAD 6.2 Windows (.us)
- DOWNLOAD 6.2 Windows (.za)
- DOWNLOAD 6.2 Windows (.net)
web
2005. július 7. 22:38
Telepítsem fel és akkor hogyan fog a neten megjenni az oldal, úgy mondom, hogy IP címet adjak majd meg?
arpsoft
2005. július 8. 17:08
Ha beállítottad a szerveredet, akkor másik gépről elvileg el tudod érni a következő módon: h ttp://gé.ped.ip.je
Persze, ha a http portot nem állítod el 80-ról, különben:
h ttp://gé.ped.ip.je:port
web
2005. július 8. 19:52
Kipróbáltam a szervert de nem tudom, hogy a weblapokat hova tegyem be rajta és nem tudom a localhost user ill. passwordomat sem?
Akkor most hogy is van?
Az elérési utat meg akkor úgy tudom elérni a gépen levő oldalt, hogy
http://gé.ped.ip.jeazaz pl.
http://tomi.221.000.00.je?
Vagy ezt is be kell állítani?
Azaz nem tudok semmit.
web
2005. július 21. 19:57
No, tudd valaki valamit, egy kis segitséget adni?
arpsoft
2005. július 22. 8:28
Most nincs előttem a progi, de megpróbálom.
A szerverben be lehet álítani, hogy melyik könyvtár legyen a www gyökere.
Ebben kell elhelyezni a weboldalt.
A jelszavakat az útmutató alapján tudod beállítani, alapesetben, ha jól emlékszem üres a jelszó.
Ha nincs domain regisztrálva a gépedre, akkor a publikus ip címével lehet elérni, amit a hálózati kapcsolatoknál tudsz megnézni, vagy az ipconfig paranccsal lehet lekérdezni.
Utána bárhonnan elérhető a h ttp://idejönazipcím/ útvonalon.
Ha van dinamikus domain hozzárendelésed, pl myip, akkor azon keresztül is megy a dolog, pl h ttp://ezazennevem.myip.com/
Van még, amit nem érersz?
web
2005. augusztus 25. 16:58
Nos!
A gép az írja ki, hogy a jelszót a localhost ban van.
De azt nem tudom, hogy merre van, és a jeslzót nekem kell létrehozni?
A www. gyökere meg nem az user mappában van?
web
2005. augusztus 27. 18:26
Jelszóra nincsen írva semmi, de és azt akarom, hogy legyenek userek létrehozvan, hogy a barátaimmal meg tudjam osztani, azt hogyan lehet.
Jah! Egy nagyon fontos!
Amikor beléptem a szerveren az jelszó kérős lapra és okét nyomtam, igaz belépet de az oldal nem találtahó, írta ki, de miért nem találja?
Gereby
2005. október 17. 19:54
Sziasztok!
Mostanában mindenféle servert próbálgatok (ftp, vnc...) Így hát úgy gondoltam, hogy próbálok indítani egy webservert is. A no-ip szolgáltatását használom már egy ideje, azzal még nem volt gondom, sőt nincs is, szóval az nem is lehet a problémám okozója. Problémám pedig a következő:
Elindítom a Sambar servert, az megy tökéletesen 127.0.0.1-es ipvel is (localhost) és domain name-el is. (Síma netes IP címmel is).
Viszont mikor lelövöm a Sambart, és helyette elindítom az EasyPHP-t, localhost-on az is megy tökéletesen, viszont domainről nem
Mi lehet a gond?
Babó22
2006. május 26. 11:32
Nemrégiben leltem egy cikket, hogy hogyan csináljunk egy FTP szervert egy otthoni Windows XP-s gépből.
Íme.
arpsoft
2006. május 26. 13:15
Az IIS-sel az a baj, hogy csúnya rések tátonganak rajta alaphelyzetben. Az összes frissítést fel kell hozzá rakni, mielőtt a hálóra engednéd a gépedet,
Greene
2006. május 26. 15:15
Pfujj. Hát ez meg milyen összetákolt megoldás?
Netkaloz
2006. december 1. 23:59
Üdv Mindenkinek!
Én mégis kipróbálnám az IIS-t. Csak az a baj, hogy hiába pakoltam bele a wwwroot mappába a cuccaimat, nem jelennek meg. A saját gépemről eleinte jelszót kért, és nem nyílt meg, most meg nem jeleníthető meg hiabüzenet fogad. Tud valaki segíteni?
hadnagyakos
2007. október 30. 18:47
Én feltelepítettem a Sambar szervert és amikor el akarom indítaniakkor megjelenik egy hibaüzenet, hogy nem lehet elindítani, meg, hogy nézzem meg a server.log fájlt.
Mi lehet a baj??
Kérlek segítsetek!!
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.