Joebácsi
2005. július 2. 9:59
Segítsetek! Levelezőből (Thundenbird) nem tudok levelet küldeni, mert a hibajelzés szerint nem jön létre a kapcsolat a kiszolgálóval(freemail).A beérkezőkkel nincs gond, azokat letudom tölteni. Minden létező beállítást leellenőriztem (fiók, antivírus, böngésző), de nem találom a hibát. Egyébként weboldalról megy a küldés.
Ha tudtok segítsetek!
Blueeight
2005. július 2. 15:37
Hello!
Az SMTP beállításod rendben van? Az hiszem ha a freemail.hu-t adod meg akkor csak a freemail-en belül tudsz levelet küldeni, tehát freemail-es embernek.
SMTP szervernek add meg a internetes kiszolgálódtól kapott szerver címet!
Ha ez nem működne akkor marad a
Free SMTP Server.
Én ezt a progit használom. Így a saját géped lesz a szerver és az SMTP kiszolgáló helyére a localhost címet kell megadni.
Az egyetlen "hátránya", hogy ha levelet küldesz akkor a progit el kell indítani, mert magától nem hajlandó.
Blue8
Kovács Dávid ( Davs )
2005. július 2. 16:09
Hy!
Cseréld le az smpt-t smtp-re

(Először nézd meg, hogy helyesen írtad-e...Emlékesztek, nem? Velem is ez volt TB-vel...

)
stirlitz
2005. július 4. 19:17
Hát ez a levélletöltés elég macerás ügy, nem csak nálad joebácsi!
Én is kálváriát jártam, legalább ötféle progit próbáltam. Most ott tartok, hogy az incredimail ingyenes progit használom, az újságban volt.
Ezzel úgy-ahogy működik, de...: küldeni kizárólag a gmail-os címről tudok, de... onnan sem mindegyikkel. Kb hat-hét fiókot reg.-eltem náluk, abból furcsa módon csak kettővel megy a küldés, és a letöltés is.
A többi szolgáltatótól csak letölteni tudok, de... azokról sem mindig, csak kis trükkel néha. Viszont a két gmail-os mindig működik letöltéskor és küldéskor is.
Na most akkor add ezt össze, és kijön a végeredmény: a (sz)ámítástechnika nem a fizika törvényeinek engedelmeskedik, hanem misztikus tudomány, és több köze van a sámánizmushoz, mint a matekhoz.
A gmail-hoz egyébként van nagyon alapos leírás, ami szerint be kell állítani a levelezőt, csak ha ezeket beállítod, és ha a gmail-os fiókban is engedélyezed a pop3 letöltést, akkor van parányi esélyed.
G-mailhoz pedig meghívó kell, ezt kérhetsz itt:
http://www.pcworld.hu/forum/index.php?showtopic=176&st=60vagy tőlem is, csak megadsz egy e-mail címet.
Shake
2005. december 31. 15:42
Sziasztok!
Nekem is hasonló féle problémám van!Outlook Expresszt használok,pár napja nem tudok emailt küldeni,viszont a beérkezöket megkapom!
a küldésnél a következöt irja ki:
A kiszolgáló visszautasítja a címzettet..
'451
http://www.spamhaus.org/query/bl?ip=85.66.100.25.'Kiszolgálóhiba:451
Hibaszám:0x800CCC79
Mi lehet a probléma? Aki tud segiteni,megköszönném!Sajna addig nem tudok mailt küldeni...
Az oldalon van Valami angolul,de nem az erösségem az angol...
mizsi
2005. december 31. 15:59
Mi az SMTP kiszolgálód címe?
Shake
2005. december 31. 16:25
smtp.fibermail.hu
@Berecz Dénes@
2005. december 31. 16:36
Ha nem állítottál el semmit a levelezőprogramban, akkor valószínű az SMTP kiszolgálóval van a probléma. Szerintem próbáld ki a FREESMTP-t.
mizsi
2005. december 31. 16:37
Valószinűleg az smtp kiszolgáló felkerült egy spam-listára, így kerülhet visszautasításra az elküldés.
Shake
2005. december 31. 16:48
Nem állitottam el semmit,ugyhogy én is furcsállom a dolgot!Kábelnetem van..A szolgáltatómnál idáig nem volt gond..Lehet hogy ez az állapot végleges??
@Berecz Dénes@
2006. január 1. 1:18
Nekem WLAN internetem van. Nekem sincs semmi gond a webbel, de a szolgáltatóm által adott SMTP már 3 hónapja nem működik, ezért a GMAIL-est használom.
Shake
2006. január 1. 10:51
Köszi a hozzászolásokat!Egyenlöre még tanácstalan vagyok,de majd felhivom a szolgáltatómat,hogy ilyenkor mi a teendö?!
Ez a biztos,végülis neki kell intézkedni,hamár nem az én hibámból áll a levelezöm,nem??
Aztán majd csak okosabb leszek...
arpsoft
2006. január 1. 11:40
A gond az, hogy olyan címre akartál levelet küldeni, ami jelenleg nem létezik!
A válaszként kapott weboldal arról tájékoztat, hogy ez egy nem valós ip cím, ahová küldeni szeretnél.
Valahol vagy probléma van a dns bejegyzésekkel, vagy ténylegesen megszűnt az ip.
Shake
2006. január 1. 17:08
Arpsoft!
A címek biztosan létezenek. Próbáltam szinte mindenkinek küldeni egy mailt, aki a címjegyzékemben található. Eredménytelenül! Még magamnak is..

A válasz mindig az a bizonyos oldal. Úgyhogy nem tudom mi van?!
Megszűnt volna az ip cim?? Ilyenkor mi a teendő??
Próbáltam más levelezővel is (Incredimail..), hátha az segít, de ez sem volt segítség! Úgyhogy pasz....
<Légyszíves a külalakra odafigyelni, valamint kerülni az SMS stílust. Kszönöm! arpsoft>
@Berecz Dénes@
2006. január 1. 19:18
Szerintem próbáld ki a FREESMTP-t.
Shake
2006. január 2. 17:43
Hát nem tudom,hogy mi okból,de újra tudok küldeni is!!!
Nem igazán értem a dolgot..hogy miért nem tudtam és hogy most meg miért igen?!Nem állitottam semmin,mégis újra normál üzemmmódban ketyeg az Outlook Expresszem!
Azért köszi az észrevételeket mkinek..
Azért valahol furdall a kiváncsiság,hogy mi lehetett a baj....
@Berecz Dénes@
2006. január 2. 17:52
Valamilyen hiba volt a szolgáltatódnál. De a lényeg, hogy kijavították.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. január 20. 12:19
Ezzel kapcsolatban kérdeznék: Mit jelent az, hogy
be kell kapcsolni az SMTP authentikációt?
Laali
2006. január 20. 13:37
Az SMTP eléréséhez is Felhasználónevet és Jelszót kell beírni. Az OutlookExpress esetén a "Kiszolgáló hitelesítést igényel" menüpontban.
Kovács Gyula (MiniDisc)
2006. január 20. 14:15
Ahha! Akkor ezért nem ment eddig a levélküldés a t-online szerveren, csak az axeleroson. Mondjuk ezt igazán leírhatták volna valahol ...
Köszi a segítséget!
Joebácsi
2006. február 1. 21:47
Múlt év júliusában nekem is ez volt a problémám.(Lásd a július 02-i levelem a fórumon.)
Hosszú ideig csak weboldalról tudtam küldeni a leveleket. Fogadni tudta az OE. Időközben internetszolgáltatót váltottam és láss csodát: mennek a levelek az OE-ből.

Köszi Nektek az akkori tanácsaitokat!
ladakolyok
2006. február 10. 20:35
Üdv!
Szeretnék Töletek segitséget kérni,az OE-el kapcsolatban.Nem tudok email-t küldeni.Kábelnetem van,az smtp(mail.t-online.hu)-ra van beállítva.A fiokom freemail-es.Hiba üzenetnek meg az 535-t irja.
Segítséget elöre is köszi!
Shia-ko
2006. február 10. 21:15
A szolgáltatódét kell beállítani.
ladakolyok
2006. február 10. 21:39
A szolgáltatom a T-online és ezért állítottam mail.t-online-ra .Decemberben működöt,de most januárban feltelepítettem a panda internet securytot és azota nem megy.Lehet ez a hiba forrás?
arpsoft
2006. február 10. 22:05
Próbáld ki ezzel: smtp.axelero.hu
ladakolyok
2006. február 10. 22:36
Azt irja,hogy a kiszolgálo az elküldést vissza utasítja.Hibaszám:550 nem kiszolgálo hiba.
arpsoft
2006. február 10. 22:45
Mit ír ki hibának a t-online-os küldés?
ladakolyok
2006. február 10. 22:49
Állandoan jeszavat kér,miután megadom újra kéri.Ha meg a mégse gombra kattintok kilép.
arpsoft
2006. február 10. 22:52
A bejövő fiókod felhasználónevét és jelszavát adod meg ugye?
Esetleg ezt olvasd el:
http://www.t-online.hu/dokumentumok/bealli...s_atallitas.pdf
ladakolyok
2006. február 10. 22:53
Az egész jelenség a panda új internet secury fetétele ota van.Előte a Titánium 2005-ös verzioja volt fent és minden szupi volt.Most meg minden meg bolondul a gépen
ladakolyok
2006. február 10. 22:56
IDÉZET(arpsoft @ 2006. február 10., 22:52 - péntek)
A bejövő fiókod felhasználónevét és jelszavát adod meg ugye?
Esetleg ezt olvasd el:
http://www.t-online.hu/dokumentumok/bealli...s_atallitas.pdf Igen
arpsoft
2006. február 10. 22:59
Nem biztos, kb januárban lett hitelesítős a t-online smtp szervere.
ladakolyok
2006. február 10. 23:05
Nem birom megnyitni ezt az oldalt.A t-online oldalnál holtalálnám meg?
ladakolyok
2006. február 10. 23:07
A hitelesítés alatt mit értesz?
<Ne idézz be megelőző hozzászólást! Köszi! arpsoft>
arpsoft
2006. február 10. 23:11
kiszolgálók fül->Kimenő kiszolgáló a lap alján: hitelesítést igényel bekattint.
Beállítások gomb megnyom: első pont kiválaszt ok.
ladakolyok
2006. február 10. 23:28
Bocsi!Most vagyok először ilyen fórumon,még gyakorolnom kell.
Ezt a hitelesitési formát már előtte is használtam és most amikor ki pipálom a négyzetet akor elkezdi kérni a jelszót.Ha viszont nincs be jelölve akkor meg szimplán hiba üzenet és kilép.
arpsoft
2006. február 10. 23:50
Akkor gyakoroljad a szerkeszt gomb használatát is!

Ha ott jelszót kér, akkor nem a küldéssel lesz gondod, hanem a fogadással.
Mert nem jó a jelszód a fiókhoz.
Shia-ko
2006. február 11. 7:44
Mi is sokat szívtunk ezzel néhány hete, kiderült, hogy van egy postmasteres név/jelszó páros, amit a küldésnél hitelesítésre kell használnunk. Nem tudom, hogy mindenkinek van-e, mert ez céges, fix IP-s cucc, de a mail.t-online.hu kissé sokszor van meghalva.
Adani
2006. február 11. 15:28
T-online-osok használják a mail.axelero.hu-t. Ez gond nélkül működik. Nekem is szívózótt mindig a mail.t-online.hu-val, de a régi mail.axelero.hu tökéletesen működik.
Shia-ko
2006. február 11. 15:38
A mail.axelero.hu pár héten/napon belül megszűnik.
ladakolyok
2006. február 11. 19:01
Sziasztok!
Köszönöm a segítségeteket!
Valoban a kiszolgáló név/jelszót kér hitelesítésnek.Ez idáig nem kért ilyet az OE így meglepődtem mi van a géppel.
Még egyszer köszi a segítségeteket.
Adani
2006. február 11. 20:05
@Shia-ko
Egyenlőre működik a mail.axelero.hu és semmi gond vele.
Shia-ko
2006. február 11. 21:32
Attila1981
2006. április 7. 16:48
Hello!
Hogyan tudok egy emailt visszahívni elküldés után? Tudom hogy csak addig lehet míg a címzett nem frissítette a leveleit.
arpsoft
2006. április 9. 8:09
Ez erősen függ attól, hogy a levelező szerverek támogatják-e ezt a funkciót.
Az Outlook-ban van visszahívási lehetőség, de nekem eddig még soha nem működött, illetve mindig sikertelen volt a visszahívás.
KeLa
2006. július 5. 17:16
Ez mitől van? Ezzel pattan vissza a küldött mail a t-online címemről!
(mx.t-online.hu: 554 5.7.1 Rejected (SORBS http,socks,misc,smtp,web,dul,badconf,nomail))
Spányik Balázs
2006. július 5. 18:47
IDÉZET(arpsoft @ 2006. April 09., Sun 9:09)

Ez erősen függ attól, hogy a levelező szerverek támogatják-e ezt a funkciót.
Pontosan. Ha Exchange Server van a cégnél, és azon keresztül zajlik a levelezés, akkor az Outlookban levő visszahívás funkció szól az Exchange-nek, hogy hé haver, szedd már ki ezt a levelet, a címzettek inboxából (ami ugye fent a szerveren). Szerintem mással nem működik. Ne felejtsétek el, hogy az Outlook elsősorban Exchange kliens, és csak másodsorban egy általános célú levelező stb.
Athos
2006. július 6. 8:58
Ráadásul még így sem biztos, hogy sikerül. Ugyanis a visszahívás elhelyez egy levélnek tűnő bejegyzést a címzett bejövő mappájába és ha arra rákattint, akkor történik meg a visszahívás. Szóval megkerülhető. Én így tapasztaltam.
arpsoft
2006. július 6. 9:03
Ez akkor van, ha már le lett töltve a levél a szerverről.
SkyNet
2007. február 28. 10:34
Nem tudok levelet küldeni az egyik mailcímemről. A többi működik. Az a probléma, hogy a levelezőm és/v. netszolgáltatóm azt mondja, hogy a mailcímem nem létezik. Ahol regisztráltam e címet oda viszont be tudok lépni, tehát van ilyen mailcím.
"Belső hiba [551 5.1.8 <valami@szex.fm>: Sender address rejected: Domain has no MXes]"
:)szép mail cím, de most az a lényeg, hogyan tudnék erről levelet küldeni és fogadni? A küldés kb. 2 hete nem működik a letöltés csak néhány napja nincs. Ha erre küldenek mailt akkor ez a hiba üzenet:
"Delivery Status Notification (Failure)
This is an automatically generated Delivery Status Notification
Delivery to the following recipient failed permanently:
valami@szex.fm
Technical details of permanent failure:
PERM_FAILURE: DNS Error: Domain name not found"
Köszönöm a segítséget.
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk,
kattints ide.