Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: 2x1Gb Geil memory
PC WORLD Segélyvonal > HARDVER > Alkatrészek, perifériák > Memóriák
Micimack0
Hy!

Nem rég vettem 2x1Gb Geil DDR2 800MHz (PC6400) (Kit) Memóriát!
És próblémám van a Bios-ban lévő beállításokkal!
A memóriához ez a beállítást adták meg 5-5-5-15 és 1.80 V, ezeket beállítottam de a többi részét nem tudtam és így állandóan lefagy a gép kék halállal!
Leírom mit állítottam be:

Memory Voltage: 1.80V
DRAM CAS# latency: 5
Dram RAS# to CAS# Delay: 5 DRAM Clocks
DRAM RAS# Prechange: 5 DRAM Clocks
DRAM RAS# Activate to Precha: 15 DRAM Clocks
DRAM Write Recovery time: ????? DRAM Clocks
DRAM TRFC: ????? DRAM Clocks
DRAM TRRD: ????
Rank write to read delay: ???
Read to precharege delay: ???
Write to Precharge delay: ???

Szóval ahova kérdő jelet írtam oda nem tudom hogy mit kell állítani tud valaki segíteni, vagy ezeket hol tudnám megnézni???
(ASUS P5B Deluxe, Intel Core 2 Duo E6400)

THX!
nagyjani
Szerintem első behelyezéskor jobb lett volna auto-n hagyni a beállításokat. Így egy Asus alaplapban el kell hogy induljon.
Micimack0
Úgy elindul csak idővel elkezd fagyogatni!!!
nagyjani
Hát akkor a memóriákkal lesz a gond. Ha dualban használod, ami valószínű, akkor válogatott memóriákat célszerű használni. Legalább a sorszámuk egymához közeli legyen, akkor esetleg jó lesz. Ha nem, akkor ki kell cseréltetni őket egyformákra.
Aneurysm
Nálam is volt ilyen hiba. Alaplapot kellett cserélni, mert a memória jó volt.
Micimack0
Ezeket a memórikát így egybe vettem ezeket direkt így gyártották le (KIT)
De váltóztattam a feszültségen fel vittem 1.90V-ra és így ugy tünik Működik rendesen!!
De ahova írtam a kérdőjeleket oda nem tudjátok milyen értékeket kell írni?
Aneurysm
Én autóra beállítom őket, csak a 4-4-4-12 -t írom be kézzel, meg még talán a feszültséget.
Micimack0
De ezeket az értékeket nem lehet auto beállítani valamit meg kell adni!!!!
Aneurysm
Mármint arra gondoltam hogy "load optimized default", vagy hogy is hívják.
Soma01
A memóriára rá van írva, hogy mennyi fesz. kell neki. Nekem pl 2.1V kell az Ultrához, CAS4-nél.

Itt van szó róla még: Link
Én is kinlódtam kicsit vele, mire beállítottam a jó CAS4-es időzítéseket, de végül sikerült. Az auto beállítás nem jó ilyen memcsiknél. Az 1.8-ra teszi a memóriát és CAS5-re állít mindent, gondolom a kompatibilitás miatt.
Predator
Na egyszer ezzel jól meg szívtam én is. Nekem is azt mondták, hogy alaplap hiba aztán kidrült, hogy a geilek voltak hibásak. De vagy ötször viszaküldtem a szervíznek majd végül kiküldték a gyártohoz, és ott elismerték, hogy tényleg hibásak.
Kaptam két újat azóta egy kékhalálom sem volt, da azelőtt meg állandóan.
MEM TESTET NEKI
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.