Súgó - Keresés - Tagok - Naptár
Teljes változat: Hogy néz ki a desktopod?
PC WORLD Segélyvonal > SZOFTVER > Operációs rendszerek > Windows-szépítés
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
ProFiler
Húú az a TV-műsor de jól jönne! Nem tud valaki róla? Milyen program lehet az?

Ciao.
fapuma
SAMURIZE
ani_wink.gif
(A skin-t nem ismerem...)
titusz
A legnagyobb baj vele, hogy megeszi a procit. Érezhetően belassul a gép.
Ruzsa Dániel
Kicsit alakítottam a múltkorihoz képest, nekem ez tetszik, vélemény róla részetekről?
Desktop December
kyle
Itt az én jelenlegi asztalom:
Asztal1Asztal2
Shia-ko
IDÉZET(titusz @ 2005. december 10., 23:34 - szombat)
A legnagyobb baj vele, hogy megeszi a procit. Érezhetően belassul a gép.

Megfelelően kell a metereket beállítani, és akkor 5-6%-on marad, és csak pár megát eszik.
Ruzsa Dániel
Meghoztam a végleges döntésemet decemberre desktop-ügyileg exclamat.gif biggrin.gif
Kép
Shia-ko
Aktuális
Adani
Nekem tetszik, főleg ez a sok mérőműszer. biggrin.gif
Chabi
IDÉZET(Shia-ko @ 2005. december 21., 17:15 - szerda)

smile.gif

Adrienn van a képen ? (link)
ProFiler
Én is használom most a Yahoo Widget Engine-t! Nagyon megtetszett. Látom Neked is. biggrin.gif

Ciao.
Shia-ko
IDÉZET(Chabi @ 2005. december 21., 19:30 - szerda)
Adrienn van a képen ? (link)

Nem publikus. cool.gif

@ProFiler
Igazából nem szeretem, mert nagy a gépigénye, de nincs időm megfelelő iconpack-et összeállítani a samurize időjárás pluginjéhez, így egyenlőre ez van. blush.gif
Molt@m
Most nekem is betört a decemberi asztal: LINK
Ruzsa Dániel
Igen csatlakozom én is ahhoz, aki azon a vélemyényen van, hogy a YAHOO WIDGET, sokat eszik, én is ezért szedtem le és meg is untam ezt a desktop szépítést! weep.gif
ProFiler
Nem érzem, hogy sokat venne el a gép teljesítményéből. Bár ez tényleg attól is függ, hogy milyen a gép.

Ciao.
Shia-ko
Ez már sokkal kevesebbet eszik, mint a konfabulator. Ez csak szumma 3 mega RAM. (Keret+weather)
NightWalker
Emberek az a Yahoo widget az jó is valamire (úgy értem használjátok is) vagy csak jól néz ki, mert ha csak jól néz ki akkor inkább másoljátok rá a háttér képetekre egy képszerkesztővel, oszt egybul nem fogja zabálni a memóriát. roll.gif

ime egy desktop widget nélkül. blink.gif

IPB kép

http://www.kepfeltoltes.hu/view/051223/new...ltoltes.hu_.jpg
ProFiler
Rengeteg hasznos funkciója van! Én csak azért használom.

Ciao.
NightWalker
Teszem azt?
ProFiler
Időjárás-előrejelző, naptár, IP lokátor, memória és processzorfoglaltság jelző, stb.

Nézd meg itt, hogy mik vannak hozzá! roll.gif cool.gif

Ciao.
NightWalker
Hát igen, csak hogy ezek a kis hasznos dolgok, ha mind be vannak kapcsolva kb. 100-160 Mb memóriát esznek meg. Egy fapados XP mint operációs redszer 120-140 Mb memórián simán elfut. (Itt a rendszermagra gondoltam).

Az én gépemen a memóriafoglaltság widget futtatása nélkül így alakul:

config: AMD 3200 XP
768 Mb DDR2 Ram
Ati Radeon 9800 XP

Processzor használat: 0%
Memória foglaltság: 281 Mb

IPB kép

http://www.kepfeltoltes.hu/view/051224/new...ltoltes.hu_.jpg

Ha bekapcsolok néhány widgetet -Időjárás-előrejelző, naptár, IP lokátor, memória és processzorfoglaltság jelző, stb.
IPB kép

Akkor meg így:

IPB kép

Processzor használat: 2%
Memória foglaltság: 382 Mb

Tehát van egy desktopunk, melyen minden parasztvakítás be van kapcsolva, és egy pillantással megtudhatjuk, hogyha ránézünk a memória foglaltságot kijelző widgetre vagy a processzor használatot megmutató kis alkalmazásra miért nem fut a "Most Wanted" vagy miért nem fut a FEAR, de mondhatnék bármilyen nagy memória igényű alkalmazást is. Ellenben, ha ezeket kikacsolnánk akkor az elöbbi létfontosságú információk eltünnének az asztalról, viszont az elöbbi alkalmazások simán futnának, tehát arra sem lenne szükségünk, hogy tudjuk mennyi az adott pillanatban a memória és a processzor foglaltság, hiszen nem érezzük szükségét.

Egyébként ezek a widgetek, talán kivétel az időjárás, mind a windowsunk beépitett szolgáltatásainak a skinnelésére épülnek, tehát a konfabulator vagy a desktopx nélkül is bármikor elérhetőek.

Hát csak ennyit akartam.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket minden megszállott fórumozónak és desktop kreátornak!

csá

cheers3.gif
fapuma
Szerintem jobb lenne, ha nem a lapozófájl(PF=PageFile) foglaltságát néznéd, mert abból nem tudsz megállapítani semmit, ráadásul nem ugyanaz, mint a memória. Nézd meg, hogy MAGA a program mennyit eszik a Feladatkezelőben, meg sem közelíti a 100MB-ot.
Bár én nem használom a Yahoo Widgets-et, helyette a Rainmeter-t, de mindkettőnek hasonló rendszerigénye van. Nálam a Rainmeter 10 bekapcsolt elemmel 13MB-ot eszik.

A Most Wanted és más memóriaigényes alkalmazások futási képessége pedig egyáltalán nem függ ilyen jellegű programoktól.(tapasztalatból mondom)

IDÉZET
Egyébként ezek a widgetek, talán kivétel az időjárás, mind a windowsunk beépitett szolgáltatásainak a skinnelésére épülnek, tehát a konfabulator vagy a desktopx nélkül is bármikor elérhetőek.

Ha Téged nem érdekel a dolog, megértelek, ez a Te nézeted, amit tiszteletben tartunk, de az, hogy számodra semmi haszna a widget-eknek, nem jelenti azt, hogy mások számára is teljesen értelmetlen lenne.
Én pl. az Asztalon folyamatosan figyelemel tudom követni a netforgalmat, tudom, hogy minden úgy működik, ahogy annak kell, azonnal tudomást szerzek róla, ha valami program befagy a memóriába, és 100%-ban ráül a processzorra, stb.

A "parasztvakítás" és társait légy szíves, az objektivitás miatt mellőzd. smile.gif
Bencce
Engem nem hagy békén a Konfabulator. Állandóan frissíteni akar, amikor bőven elég az, ami most van. Csak a memória és a proci használtságot használom. Meg néha, hogy a lemezek mennyire vannak tele.
ProFiler
IDÉZET(NightWalker @ 2005. december 24., 8:05 - szombat)
Hát igen, csak hogy ezek a kis hasznos dolgok, ha mind be vannak kapcsolva kb. 100-160 Mb memóriát esznek meg.

Baromság. Nekem ezek, amiket bekapcsoltam mindössze 4MB memóriát fogyasztanak! bulb.gif

Ciao.
eremit
biggrin.gif

Íme.
ProFiler
blink.gif Tetszesz magadnak? hmm.gif

Ciao.
eremit
@ProFiler
Ez a "Hogy néz ki a desktopod?" topic különkiadása, à la eremit. laughing.gif
Egyébként is, egy ókori bölcs mondta, hogy ha nem dicséred meg magadat, akkor más nem biztos, hogy megteszi helyetted. Respect yourself!
Ruzsa Dániel
Ez nagyon maszek lett eremit, de így a karácsonyi vacsora után, már minden tetszik! biggrin.gif
nascar
Nálam semmi extra, de jelenleg így néz ki: Az Asztalom. ani_wink.gif
Egerb
Én szeretem az otthoni tájat, az egyszerűséget és a letisztultságot.
KÉP
eremit
IDÉZET(gyoridanee @ 2005. december 24., 21:06 - szombat)
Ez nagyon maszek lett eremit, de így a karácsonyi vacsora után, már minden tetszik! biggrin.gif

Nem maszek, a szó maszek értelmében, hanem szó nincs arról, hogy ez lenne az asztalom!
Ruzsa Dániel
Jó, bocsi eremit, de akkor is nagyon egyszerű, de mégs szimpi az a kép! Egerb, nagyon tetszik a háttérképed!
Amúgy a mostani asztalom ilyen!
Kiskalóz
Az enyim Így néz ki most.

http://kiskaloz.atw.hu/a1.JPG

http://kiskaloz.atw.hu/a2.JPG
focus puller
Az enyém pedig jelen pillanatban ilyen:

Asztal I.
Asztal II.

Csau-csau!®
Sebi
@ focus puller:
Szép az asztalod, de én ajánlanék Neked egy másik hátteret. >> Klikk << Kicsit feldodja, de nem sokat módosít. ani_wink.gif
focus puller
Köszi @Sebi!!! Kúl!!! cheers3.gif

Csau-csau!®
Sebi
blink.gif Látom elnyerte a tetszésedet, remélel raksz fel képet róla. biggrin.gif alc.gif
Ruzsa Dániel
Nagyon tetszetős ez a kép, Cha Ninjanak is van egy hasonló képe, ott valmi japán rízsevő van a domb tetején! biggrin.gif
eremit
@Sebi

Jó a kép! IPB kép Azt a kocsit Te raktad a képre?
ProFiler
Nem, ezt több helyen is láttam már, le lehet tölteni.

Ciao.
Sebi
Igaza van ProFiler-nek, én is a neten találtam valamikor, csak most feltöltöttem. ani_wink.gif
focus puller
@Sebi! Kívánságod parancs! ani_wink.gif Íme:
Desktop 1
Desktop 2

Csau-csau!®
Sebi
@ focus puller:
clap_01.gif Kösz a képeket, nagyon jó lett. Ez a pici változtatás, hogy feldobja a látványt. smile.gif cool.gif
Talátam egy másik képet is >> Klikk << smile.gif

bulb.gif >> Itt << az egész oldal, hátha valaki szeretne még háttérképet. biggrin.gif

hmm.gif Lehet, hogy ezt egyszer már belinkeltem. roll.gif
orca17
Sok szép asztal téma...
nekem most ez tetszik:asztal téma
ProFiler
Jelenleg így fest a desktopom:
Desktop 2005. Szilveszter

Ciao.
Shia-ko
IDÉZET(gbr)
chipmix
Az enyém most ilyen:desktopom
Ruzsa Dániel
Chipmix, nagyon tetszik a háttered, nem tudnád valahogy megoszatni velem? blush.gif
Nekem a jelenlengi desktopom ilyen!
Egerb
Íme az enyém.

Saját kép ani_wink.gif, ...szegény békát nem kellett volna kint hagyni... a jég széttöri teljesen... sad.gif
chipmix
Kedves Gyoridanee!

Természetesen küldöm a hátteret, csak email címet kérnék PÜ-ben.
Nem tudom, mit szerénykedtél a múltkor, mert egészen jól haladsz a desktop készítéssel. biggrin.gif

Kedves Egerb!

Nagyon tetszik a saját magad által készített háttér és vele együtt a desktop is.
Én a Gereby fotójából készítettem hátteret és dektopot:
klikk
Ez a tartalom egy lebutítottváltozata. A teljes változat képekkel kiegészült megtekintéséhez kérünk, kattints ide.