Hirdetés

Acer Aspire 4935: kisnagy



|

A hordozhatóság és a multiméda egyaránt fontos volt az Aspire 4935 tervezésekor.

Hirdetés

A leendő felhasználói csoportot eleinte nehezen tudtuk elképzelni: multimédiás extrákkal rogyásig fel van szerelve a kis Gemstone Blue, mégsem kapott nagy, 17-18 hüvelykes kijelzőt. A laptop DJ-ken kívül nehéz elképzelni olyan vásárlót, akinek egy kisméretű multimédiás gép ideális lehet, mégis, bárkinek mutattuk, mindenki lelkesedett a 4935-ért. Mivel a nálunk járt példány még csak egy mérnöki mintadarab, nem a végleges sorozatgyártásból származó példány, ezért a szokásos tesztmetódusunkat nem futtathattuk le rajta, jelen írásunk is inkább csak bemutató, mint részletes teszt.

 

 

acer_4935_1_500.jpg

 

 

A 14 hüvelykes, 16:9-es, vagyis a DVD filmekével megegyező képarányú kijelző meghatározza a notebook méretét. Ez a képméret, a maga 1366 x 768 pixeles felbontásával még elnyújtottabb a már megszokott széles kijelzőknél. Filmnézéskor praktikus ez a mostanában egyre több gépen visszaköszönő képarány: ha ilyen kijelzőn nézünk DVD-t, akkor a kép pont kitölti a kijelzőt, sem oldalt, sem alul vagy felül nincs fekete csík - már-már hiányzik is a szemnek.

 

Az elnyújtottabb monitor miatt lehetséges, hogy a billentyűzet jobb oldalán jutott hely egy kisméretű médiavezérlő érintőfelületnek is. Ilyet láttunk már a sorozat óriás modelljein is, csak ott látványosabb volt ez a konzol, és a klaviatúra másik oldalán helyezték el. A méretétől és a helyétől független, hogy értelme nem sok van egy ilyen kezelőfelületnek azon túlmenően, hogy látványos.

 

acer_4935_3touch_500.jpg

 

szerk_aj.jpg
A klaviatúra már ezen a darabon is kiváló minőségű, reméljük, a kismértékű hullámzása a sorozatgyártásra majd eltűnik. Csatlakozókból bőséges a kínálat, e-SATA, HDMI, VGA, kártyaolvasó, Bluetooth, "n" szabványú Wi-Fi, Express Card stb. Két negatívumot tudunk csak említeni: USB-kapuból csak kettő van az Aspire 4935 oldalain, és FireWire-csatlakozót is hiába kerestünk.

 

acer_4935_2_500.jpg

 

Az Aspire 4935 az Intel Centrino 2 platformjára építve, Core 2 Duo T6400 (2.0 GHz, 800 MHz FSB, 2 MB L2 cache) processzorral, 2x2 gigabájt memóriával és 320 gigabájtos merevlemezzel kerül majd az üzletekbe. Természetesen diszkrét a grafikus rendszer, multimédiásnak mondott gépeknél ez alapkövetelmény, a monitor képét egy NVIDIA GeForce 9300M GS kártya számítja, amely 512 megabájt saját memóriával gazdálkodik. Említést érdemel még a notebook-viszonyok között kiváló, Dolby Home Theater minősítésű hangrendszer. Az Acer Aspire 4935 várhatóan 230 ezer forintos áron kerül majd az üzletekbe, ami ezért a konfigurációért barátinak mondható.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.