Hirdetés

Acer Aspire 3935 teszt: kicsi a bors



|

Íme a kényelmesen hordozható, multimédiás notebook.

Hirdetés

Rendszeres olvasóink emlékezhetnek, amikor februárban bemutatták a gépet, írtunk róla, de képet nem kaptunk, írtam erről a blogunkban. A készülék már nem új, de a végleges, kereskedelmi forgalomba kerülő példány csak mostanában jutott el hozzánk, megelőzték más Acer újdonságok.

 

as3935-10.jpg

 

Kicsi a bors...

 

Pedig nem rossz laptop az Aspire 3935! A Timeline sorozat gépeihez hasonló megjelenést kapott, vagyis a burkolata barna-szürke (ez leginkább megvilágítás-függő), a fedlapja fémes, és nincsenek hátul csatlakozói. Fontos azonban tudni, hogy a 3935 nem az Intel energiatakarékos CULV platformjára épül, hanem hagyományos Centrino rendszer dolgozik benne. A kijelző 13,3 colos, ez a képméret újdonság a gyártónál, de azóta már több  modell is jelent meg ekkora kijelzővel. A felbontás 1366 x 768 pixel, vagyis a képarány megegyezik a DVD fimekével, így nincs se alul, se oldalt fekete csík. A kijelző felülete sajnos tükröződik, de az Acer Aspire sorozatban ezen sajnos nem lepődünk meg. Érdekesség, hogy a monitornak nincs kávája, a felső borítás a gép széléig tart. Jobb oldalra került a vezetékes hálózati csatoló, egy USB kapu, és a tálcás kivitelű optikai meghajtó. Elöl csak a memóriakártya-olvasót találjuk, balra jutott 2 USB port, egy analóg külső monitor csatlakozó, a hang ki- és bemenete, a töltő csatlakozója, és egy méretes szellőzőnyílás.

 

as3935-mood-15.jpg
 

 

A kijelzőméretnek megfelelően a készülékház sem túl nagy, belül komoly zsúfoltság lehet. A billentyűzet két oldalán nincs sok üres hely, és a csuklótámasz sem valami nagy, de még éppen megfelel a mérete. A klaviatúra ugyan az, amit már a Timeline gépeken megismertünk, nagyon jó, kényelmes, csak picit nehezen tisztítható.

 

as3935-mood-04.jpg
 

 

...de erős

 

A rendszer gyors működéséről egy Intel Core 2 Duo P8600 processzor gondoskodik, tiszteletre méltó, 2,4 gigahertzes belső órajellel. A memória ehhez mérten 4 gigabájt, a merevlemez pedig 250 gigabájtos. A tesztelt konfigurációba nem került diszkért grafikus mag, csak az alaplapi Intel GMA 4500M HD, de hétföznapi munkára ennek a teljesítménye is megfelel, játszani úgysem 13 colon fogunk. Kommunikációs téren majdnem teljes a kínálat: van Bluetooth és a/b/g/n szabványú Wi-Fi, csak a 3G modem maradt ki.

 

as3935-03.jpg
 

 

Összegzés

 

Számos extrával kényeztet az Acer Aspire 3935. Ilyen például az energiatakarékos mód, vagy a gyárilag telepített backup szoftver. Érintőgombokkal indíthatjuk ezeket, szabályozhatjuk a Bluetooth és a Wi-Fi működését, illetve a hangerőt. Ha fontos a visszafogottan elegáns megjelenés, és nagy teljesítmény, akkor ideális választás lehet az Aspire 3935. A teljesítménynek persze megvan az ára, a tesztelt konfiguráció 260 ezer forintba kerül, ami szerintünk kissé sok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.