Hirdetés

1 GHz-es CPU az Acer új okostelefonjában



|

Hiba volt félvállról venni a gyártó Windows Mobile 6.5-ös készülékét.

Hirdetés

Az Acer még a múlt év végén vásárolta fel a hazánkban is széles körben ismert Eten-t, így gyorsítva a cég okostelefon-piacra való belépését. A legelső Acer mobilok még Barcelonában mutatkoztak be, azonban ezek nem voltak egyebek, mint a meglévő Gloofish modellek átcímkézve.

 

acer-f1-computex-1.jpg

 

A tajvani vállalat azonban gáttörő modellekre tett ígéretet, amelyek ideje úgy tűnik eljött: a Computex-en bemutatkozott az Acer F1, amely a Toshiba TG01-ben használt 1 gigahertzes Snapdragon ARM processzorral lett felszerelve, ez az NVIDIA Tegra jelenlegi legnagyobb ellenfele.

 

acer-f1-computex-3.jpg

 

 

A verseny már a közeljövőben is csak tovább éleződhet, hiszen a chip tervezője, a Qualcomm bejelentette a Snapdragon 1,3 gigahertzes változatát, amely megnövelt teljesítménye ellenére véleményük szerint 30 százalékkal kevesebbet is fogyaszt elődjénél. Amennyiben árban ráadásul az NVIDIA megoldása alá tudnak menni közel azonos, vagy magasabb teljesítmény mellett, megismétlődhet ugyanaz, mint amit az ATI/AMD-nek is sikerült elérnie a videokártyák piacán: jelentős árcsökkentésre bírhatják rá az NVIDIA-t, amely a végfelhasználók szempontjából nyilvánvalóan előnyös.

 

acer-f1-computex-2.jpg

Az Acer F1-re visszatérve: a már tárgyalt processzor mellé a mérnökök 256 megabájt RAM-ot zsúfoltak, amely a Windows Mobile 6.5-nek elméletileg bőven elég. A beépített háttértár kapacitásáról nincs információnk, illetve a bővíthetőségéről sem.

 

Az érintőkijelző 3,8 col átmérőjű, 480×800 pixel felbontású. Kommunikáció terén is hoz minden szükségest és elvárhatót a mobil: támogatja a Bluetooth, Wi-Fi és a 3G/HSDPA szabványokon alapuló adatcserét, és GPS-szel is felvértezték. A kamera 5 megapixel felbontású, egy LED-es vakuval kiegészítve. Megemlítendő még az FM-rádió, és a szabványos 3,5 mm-es jack-aljzat.

 


A készülék várhatóan szeptemberben kerülhet a boltok polcaira: azt sajnos nem tudjuk, hogy Európában kapható lesz-e, mint ahogy a várható áráról sincs információnk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.