Hirdetés

Az üzemidőben is jelentős előrelépés lehet az iPhone 16 Pro Max



|

Egy új pletyka alapján nem kizárt, hogy az Apple jobban odateszi magát az akkumulátor-fronton.

Hirdetés

Ha az Apple ezúttal is szeptemberben mutatja be a következő generációs okostelefonjait, még mindig négy hónapunk van a műsorig, az iPhone 16-széria kapcsán viszont már olyan sűrűn záporoznak a pletykák, mintha a közeljövőben kerülne sor a nagy leleplezésre. Nemrég például egy dummy modellen láthattuk, hogy miként festhet az elődje mellett a várakozások szerint 6,9 hüvelykes méretben debütáló iPhone 16 Pro Max, néhány nappal korábban pedig a Pro-kiadások maximális fényerejében bekövetkező fejlesztésről csiripeltek a madarak.

Ha te is a drágább modellekre fened a fogad, a jó hír, hogy máris itt egy újabb jelentés, ezúttal kizárólag az abszolút csúcsot jelentő iPhone 16 Pro Maxre és az akkumulátor témakörére koncentrálva.

Hirdetés

Az egyik legnevesebb szivárogtató, a TF International Securities befektetési elemzőjeként dolgozó Ming-Chi Kuo ugyanis a Mediumon közölt legutóbbi bejegyzésében azt jósolta, hogy az Apple egy nagyobb energiasűrűségű (wattóra/kg) akkumulátorra vált a következő zászlóshajóban, így ha ezzel párhuzamosan nem csökken a telep mérete, az üzemidő növekedésére számíthatunk.

Összehasonlításként: a jelenlegi csúcsmodell iPhone 15 Pro Max esetében a gyártó akár 29 óra videólejátszást és 95 óra hanglejátszást ígér. Kuo mindazonáltal figyelmeztet, hogy a cupertinóiak akár úgy is dönthetnek, hogy a magasabb energiasűrűség miatt kisebb akkumulátort használnak a kövező zászlóshajóban, amivel több hely juthatna más alkatrészeknek, miközben az üzemidő megmaradna a jelenlegi szinten.

Az elemző továbbá úgy tudja, hogy az iPhone 16 Pro Max esetében már nem alumínium, hanem rozsdamentes acél burkolatba kerül az akku, ami a hőelosztásban ugyan rosszabb tulajdonságokkal bír, cserébe viszont jobban védi a telepet és magát a készüléket is. Egy másik fontos előny, hogy az acél tokozással az akkumulátor eltávolítása is egyszerűbbé válhat, ami segíthet az Apple-nek igazodni az Európai Unió új, javítást megkönnyítő szabályaihoz. Ha Kuo forrásai nem tévednek, a jövőre érkező iPhone 17-sorozatban már minden modellben ezt a megoldást fogja alkalmazni a cég.

Habár a beszállítói forrásokból dolgozó elemző a pályafutása során már számtalanszor jelezte pontosan előre az almás cég terveit, még az ő jelentéseit sem szabad készpénznek venni, így egyelőre kezeljük fenntartásokkal az olvasottakat. Az iPhone 16 Pro Max akkuja kapcsán mindenesetre már februárban is felröppent egy pletyka, ami nagyobb telepet jósolt a csúcsmobilba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.